Kapıcı sorunu

ben olsam direkt taşınırdım çünkü anlayışsız insanla uğraşmak çok zor bu tarz şeylerle kendinizi strese sokacağınıza taşının imkanınız varsa anlattığınıza göre bir kaç şey olmuş taraflar birbirine dolu olduğu için sorun hiç bitmeyecektir. demek istediğinizi çok iyi anlıyorum önemli olan para değil enayi yerine konulunca insan kötü hissediyor. benimde üst kat komşumla sorunum var kendilerini kibarca uyarmamıza rağmen inadına daha fazlasını yapıyorlar ve bizde karar verdik en iyisi taşınmak diye çünkü bu tarz insanlar laftan anlamaz ne söylesen boş. bugün kibarca uyarırsın yarın aynı sakinlikte olmayabilirsin Allah korusun ters bir hareket cevap gelir insanoğlu korkuyor işte bir şey olur başım belaya girer diye.
gerçekten kendisine hiç bir sert çıkışım olmadı yeni taşındığı için hatta öncelikle hoşgeldiniz diyerek açtım konuyu benim evimde öğrenci var çalışan var saat 22den sonra biraz daha dikkatli olur musunuz diye uyardım bu şekilde hatta gülümsedik bile birbirimize demek içine dert olmuş bu

Taşınmak kolay mı.ev bulması var toplanması yerleşmesi var.nakliye maliyeti var.cok maliyetli olur tasinmakta.
Yönetici niye temizliyor? Para karşılığı mı?
Evet temizlikçi yerine kendi ihtiyacım var diye temizliyor.temizliginden çok memnun değilim ama tek rahatsız olan benim o yüzden üzerinde durmadım.

Aklıma şunu getirdiniz:

:))

Esasen hususi aşağılama-ezme vurgusu ile kullanılmadığı sürece, aynı mesleğin eski isimleri sadece.
Tabi apartman görevlisi demek daha kibar, daha şık duruyor.

Konu için verebileceğim tavsiye, eğer anlattığınız gibiyse ortam, uğraşmayıp taşınmanız.

belirttim arkadaşa da sinirlerim çok yıprandı kelime seçecek halim kalmadı inanın. Teşekkürler tavsiyeniz için duruma göre bakacağım artık geçinilmezse mecbur...

İkisi birlikte siz tamamen masumken size bağırdılar öyle mi? Peki.

Kim bilir nasıl çıkıştınız insanlara. Eminim öncesinde de insanları gerçekten itham etmişsinizdir de birilerine dert yanma ihtiyacı duymuştur kadın.
konuyu tam okuduysanız eğer daha önceki sıkıntılarımız da oldu ve hakkımda da konuşulursa elbette kendimi savunacağım

Bu apartmanda yoneticilik yapacak baska kimse yok mu?
Bir de apartmanin aidati sabit olur. Her ay farkli bir para mi oduyorsunuz?
evet her ay farklı sorunlu sıkıntılı oldugundan kımse yönetici olmak istemiyor önceki yönetici ev sahibiyle ters düştü bıraktı. Ev sahibi de öyle aman aman sorunların üstünde duran biri değil ondan galiba...

gerçekten kendisine hiç bir sert çıkışım olmadı yeni taşındığı için hatta öncelikle hoşgeldiniz diyerek açtım konuyu benim evimde öğrenci var çalışan var saat 22den sonra biraz daha dikkatli olur musunuz diye uyardım bu şekilde hatta gülümsedik bile birbirimize demek içine dert olmuş bu
sert çıkışınız olmamıştır anlıyorum hatta durumlarımız o kadar çok benziyor ki bizimki de yeni taşınmıştı bende öncelikle hoş geldiniz dedim kibarca rahatsız olduğumuzu söyledim ama biz ne kadar kibar olursak olalım karşıdaki anlamayınca olmuyor malesef. o yüzden size nacizane fikrim taşının kimse için kendinizi üzmeye değmez demek olur.

evet her ay farklı sorunlu sıkıntılı oldugundan kımse yönetici olmak istemiyor önceki yönetici ev sahibiyle ters düştü bıraktı. Ev sahibi de öyle aman aman sorunların üstünde duran biri değil ondan galiba...
Benim bildigim her ay sabir ucret toplanir her daireden. Biz de oyle. O toplanan parayla apartman gorevlisinin SGK si, ucreti, apartmanin elektrigi, temizlik masraflari karsilanir. Bizler aidat ucretlerini apartman icin acilan banka hesabina yatiriyoruz mesela. Oradaki toplanan paradan karsilaniyor hersey. Artan olursa da apartmanin bakim masraflari icin kullaniliyor.
Ben elden odeme yapmazdim mesela. Bir hesap versin ya da elden odeme aliyorsa makbuz kesmek zorunda. Birisi apartman yoneticini suclasa toplanan paralarla hizmet alamiyoruz diye, yonetici nasil ispat edecek kapicinin para topladigini ya da paralarin nereye kullanildigini nasil ispat edecek? Kapicinin o toplanan paradan kendine harcamadigi ne malum?

Çok haklısınız. Tabi ki fiş fatura makbuza göre ödeme yapılır, o ne öyle kafalarına göre. Siz onlara iftira atmıyorsunuz ki, istediklere para için fatura göstermek onların sorumluluğu. Babanızın oğlu değil sonuçta neden ağızlarından çıkan lafa inanasınız. Ülke komple dingonun ahırına döndüğü için sizin apartman da küçük bir türkiye simülasyonu olmuş. Taşınabiliyorsanız taşının, böyle edepsizlerle hesap sorunca tövbe haşa allah muhabbeti yapanlarla anlaşılmaz.
gerçekten öyle ne kadar haklı oldugunuzu kanıtlamak isteseniz de bir o kadar karşı taraf anlamamak için diretiyor çünkü işine gelmiyor

Mesela apartmanda hic odemeyenler olsa kapici kimin odeyip kimin odemedigini nasil ispat ediyor? Kotu niyetli birisi nasilsa makbuz vermiyor ispat edenez diye hic aidat odemeyebilir.

Apartmanınızda yasal hiç bir şey yok. 25 yıldır aynı binada oturuyorum annemler yıllarca yöneticilik yaptı. Evlendikten sonra bende 1 yıl yaptım. Sırayla diğer komşularımızda yapıyor. Apartmana ait apartman defteri olur (bizimki noter onaylı) her toplantıda alınan kararlar oraya yazılır. Muhasebe defteri olur gelir gider tutulur fişler referans göstererek ay ay deftere yazılır. 10 TL de olsa 1000 TL de olsa fiş ibrazı zorunludur. Biz aidatı elden topluyoruz aidat karşılığı bir nüsha ilgili kişiye , verilir ek giderler için ayrıca fiş yazılır. Temizlik malzemesi, elektrik faturası, görevli maaşı ve SGK aidata dahildir. Apartmanın demirbaşları için harcamalar zaten kiracılara yansıtılmaz ev sahiplerine makbuz verilir. Bunlarda tek tek deftere yazılır örneğin çok ekstrem bir durum çıktı ve hesapta açık çıktı, yönetici cebinden öder. Belli ki Sizin apartmanda yöneticiliği görevli yapıyor Tüm bu sorumluluğu alması gerekir. Biz yıllık toplantılarda defter ve fişleri bakmak isteyen komşulara gösteririz mesela. Sizin bina da düzen yok düzen olmayan yerde huzur olmaz.

Benim bildigim her ay sabir ucret toplanir her daireden. Biz de oyle. O toplanan parayla apartman gorevlisinin SGK si, ucreti, apartmanin elektrigi, temizlik masraflari karsilanir. Bizler aidat ucretlerini apartman icin acilan banka hesabina yatiriyoruz mesela. Oradaki toplanan paradan karsilaniyor hersey. Artan olursa da apartmanin bakim masraflari icin kullaniliyor.
Ben elden odeme yapmazdim mesela. Bir hesap versin ya da elden odeme aliyorsa makbuz kesmek zorunda. Birisi apartman yoneticini suclasa toplanan paralarla hizmet alamiyoruz diye, yonetici nasil ispat edecek kapicinin para topladigini ya da paralarin nereye kullanildigini nasil ispat edecek? Kapicinin o toplanan paradan kendine harcamadigi ne malum?
Tam olarak son sorunuzun cevabını aradığım için bu durumdayım. Biz her ay elden veriyoruz banka hesabı falan olsa amenna ama yılki öyle bişey dediğim gibi bu şekilde de kendimi enayi gibi hissediyorum ne eksik olsun ne fazla istediğim bu...

Apartmanınızda yasal hiç bir şey yok. 25 yıldır aynı binada oturuyorum annemler yıllarca yöneticilik yaptı. Evlendikten sonra bende 1 yıl yaptım. Sırayla diğer komşularımızda yapıyor. Apartmana ait apartman defteri olur (bizimki noter onaylı) her toplantıda alınan kararlar oraya yazılır. Muhasebe defteri olur gelir gider tutulur fişler referans göstererek ay ay deftere yazılır. 10 TL de olsa 1000 TL de olsa fiş ibrazı zorunludur. Biz aidatı elden topluyoruz aidat karşılığı bir nüsha ilgili kişiye , verilir ek giderler için ayrıca fiş yazılır. Temizlik malzemesi, elektrik faturası, görevli maaşı ve SGK aidata dahildir. Apartmanın demirbaşları için harcamalar zaten kiracılara yansıtılmaz ev sahiplerine makbuz verilir. Bunlarda tek tek deftere yazılır örneğin çok ekstrem bir durum çıktı ve hesapta açık çıktı, yönetici cebinden öder. Belli ki Sizin apartmanda yöneticiliği görevli yapıyor Tüm bu sorumluluğu alması gerekir. Biz yıllık toplantılarda defter ve fişleri bakmak isteyen komşulara gösteririz mesela. Sizin bina da düzen yok düzen olmayan yerde huzur olmaz.
Yok yok kesinlikle demirbaşlar için kiracılar ödeme yapıyor siz kullanıyorsunuz diyorlar

Valla bende sizin gibi boyle seylere takilan biriyim. Ben olsam bodrumda esya birakmam. Copumu almiyorsa , copleri almiyor isinizi yapmiyorsunuz apartman temizlenmiyo ki neden para vericem derim vermem. Paranin tamamini vermem. Hepsi bir yana yonetici ile konusurum. Eger yoneticilik yapmiyorsa ben yoneticu olmayi teklif ederim. Zamaniniz varsa tabi. Defolup gitsinler. Disarda binlerce insan var calismak icin can atan. İsini dogru duzgun yapmiyorsa disardakilerin de hakkina giriyor. Sizin tek hataniz ben komsuyla konusmasini duydugumda yukari cikmazdim. Asla. Ha bide .biliyorum cok hic etik degil ama şoyle bi cop suyu dokerdim o komsunun kapisina. Madem benm kapim temizlenmiyo dedikodum yapiliyor o komsu ile. Madem cok seviyolar birbirilerini gitsin onun kapisini seve seve temizlesin.

bizim apartmanda yönetici biziz. kapıcı yok. her ay aidatı getirene makbuz verilir. bazen aşağı posta kutularına yada kapılarına takıyoruz makbuzu düşüyor atılıyor vs ama bir nüshası daima bizde. gider fişleri biriktirilir. temizlik için şirketten gelenlere de ödeme karşılığı makbuz alınır vs

Valla bende sizin gibi boyle seylere takilan biriyim. Ben olsam bodrumda esya birakmam. Copumu almiyorsa , copleri almiyor isinizi yapmiyorsunuz apartman temizlenmiyo ki neden para vericem derim vermem. Paranin tamamini vermem. Hepsi bir yana yonetici ile konusurum. Eger yoneticilik yapmiyorsa ben yoneticu olmayi teklif ederim. Zamaniniz varsa tabi. Defolup gitsinler. Disarda binlerce insan var calismak icin can atan. İsini dogru duzgun yapmiyorsa disardakilerin de hakkina giriyor. Sizin tek hataniz ben komsuyla konusmasini duydugumda yukari cikmazdim. Asla. Ha bide .biliyorum cok hic etik degil ama şoyle bi cop suyu dokerdim o komsunun kapisina. Madem benm kapim temizlenmiyo dedikodum yapiliyor o komsu ile. Madem cok seviyolar birbirilerini gitsin onun kapisini seve seve temizlesin.
Ben yukarı çıkmadım sabah marketten geliyordum öyle duydum ki yüksek sesle de konuşuluyordu duymam için

Back
X