Kapıya dini kitaplar satmaya gelenler hayır işimi yapıyor?

seda06

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
19 Aralık 2008
995
7
116
42
Ankara
az önce biri geldi kapıya,öğrenci oldugunu,camiye yardım için gönüllü olarak ücretsiz satış yaptıklarını söyledi,bende şuanda yanımda fazla miktar olmadıgını ama akşam gelirse verebileceğimi söyledim,çünkü az bir miktar vardı yanımda onunlada markete gitmem lazım,oda hiçmi yok dedi malesef dedim,peki dedi gitti,,,ama şimdide çok vicdan azabı çekiyorum keşke verseydim diye...inşallah akşam gelir..bu işleri yapanlar hayır işimi yapıyor,bilgisi olan varmı? (yarında önemli bir sınavım var umarım bir aksilik olmaz,fazlamı sır kapısı izledim ne?):18:

az önce biri geldi kapıya,öğrenci oldugunu,camiye yardım için gönüllü olarak ücretsiz satış yaptıklarını söyledi,bende şuanda yanımda fazla miktar olmadıgını ama akşam gelirse verebileceğimi söyledim,çünkü az bir miktar vardı yanımda onunlada markete gitmem lazım,oda hiçmi yok dedi malesef dedim,peki dedi gitti,,,ama şimdide çok vicdan azabı çekiyorum keşke verseydim diye...inşallah akşam gelir..bu işleri yapanlar hayır işimi yapıyor,bilgisi olan varmı? (yarında önemli bir sınavım var umarım bir aksilik olmaz,fazlamı sır kapısı izledim ne?):18:

Vicdan azabi duymaniza gerek yok cunku kapiya gelip dini kitap satan kisilerin ben hayir isi yaptigina inanmiyorum,eger gercekten hayir isi yapmis olsaydi hic mi paran yok diye sormazdi.Eger gercekten hayir isi yapmak istiyorlarsa cami yanina bir stand acsinlar oradan ihtiyaci olanlar alir.Yillar once hangi sehirde bilmiyorum dini kitap satanlar evlere hirsizlik icin girmisler.

hayır falan yağmıyorlar milleti kandırıyor camilere falan devlet yardım ediyor zaten kapıya gelen at hırsızınamı kaldı bizim millet din deyince zaten yardım deyince donuna kadar verir hiç sorgulamaz geçen yaşlı teyzeye gitmişler kaymakamlıktan geliyoruz yardım için diye evinden 15 milyarlık altın çalmışlar buna üzüleyimmi şimdi 15 milyarlık altının var gelmişsin 100 yaşına yardım bekliyosun yardım işleri karışık yani dikkat edilmesi gerek gerçi böyle şeylere halkı devlet alıştırdı yardıma hazıra ama neyse bakalım

Vicdan azabi duymaniza gerek yok cunku kapiya gelip dini kitap satan kisilerin ben hayir isi yaptigina inanmiyorum,eger gercekten hayir isi yapmis olsaydi hic mi paran yok diye sormazdi.Eger gercekten hayir isi yapmak istiyorlarsa cami yanina bir stand acsinlar oradan ihtiyaci olanlar alir.Yillar once hangi sehirde bilmiyorum dini kitap satanlar evlere hirsizlik icin girmisler.

sağolun ya valla içim rahatladı biraz,her seferinde yabancı birine açmıcam diyorum kapıyı yine dayanamadım açtım,eşimin görevi ile neler yapıldıgını biliyorum,hergün anlatıyo ama yinede ders olmuyo bana,yine açtım kapıyı..

Konu basligina gore cevaplarsam hayir ticaret yapiyor

Icerigi anlamadim

Gonullu olarak ucretsiz satis yapmak ne demek?

Gonullu satis yapilir da, satisin ucretsizi olursa sizden ucret talep etmemesi gerekirdi...

çok üzülüyorum böyle durumlara... zira dini istismar ederek kolay para kazanma yolunu seçenler gerçekte biziim dinimize olan zaaflarımızı kullanıyorlar... çünkü insanların dine olan saygılarından ötürü kendiside para kazanma yoluna girmiş oluyor... üzerinde dini kitap yazan her kitapta maalesef dini kitap diğil... insanlarımızı kolay kandırıyorlar... o yüzden dikkat etmek lazım bu tür şeylere....

Kimisi gerçekten hayır işi yapıyor, kimisi ise dini kullanarak halkı sömürmeye çalışıyor. Vicdan azabı duymanıza gerek yok. Müge Anlı'ya bi kadın çıkıyor adı Sabire. Kadın camiye yardım diye türban takıp ev kirası için para topluyorum demişti. Geçen bizim burada da birileri yardım topladı fakirler için meğer topladıkları paralarla sahile inip içiyorlarmış.

Eğer camiye yardım yapmak istiyorsanız kitap almak yerine caminin önlerine yardım kutusu koyuyorlar gidin oraya para atın. Daha güvenli bence.

evlenmeden önce Ankarada yan komşumuz yaşlı bi teyzeydi,biri aramış adresini ver sana Kuranı Kerim hediye etcez demiş kendiside çok dindar bi insan vermiş adresi adamlar gelmiş hediye dedikleri Kuranı 100 tlye satmak istemişler teyzede kapıda tartışıyo bunlarla ben duydum açtım kapıyı adamlar işi çakallığa vurunca polisi aramakla tehdit ettim güç bela gittiler, teyzede saf ne diye adresini veriyosun o günden sonra ne zaman kapısı çalsa bende baktım kapıdan evde olmasam anneme tembih ediyodum

Cebimdeki parayı sokağa atarım onlara yine vermem kendi adıma.

Konu basligina gore cevaplarsam hayir ticaret yapiyor

Icerigi anlamadim

Gonullu olarak ucretsiz satis yapmak ne demek?

Gonullu satis yapilir da, satisin ucretsizi olursa sizden ucret talep etmemesi gerekirdi...

yani yapılacak yardımı kendisi almayıp camiye verecekmiş,bu işi yani kapı kapı gezmeyi ücretsiz yapıyomuş.

Hiç mi yok diyen birinin samimi olduğunu düşünmüyorum.
Sadaka çok güzeldir ama öyle her önümüze gelene de vermemeliyiz diye düşünüyorum.
Akşam vakti gencecik kızın yardım adı altında milletin kapısında ne işi var.
Bence vicdan azabı çekmeyin.
Gerçekten yardım etmek gönlünüzden koptuysa mahalle caminizin kuran kursu hocasına yada imamına verebilirsiniz.
Allah niyetinizi kabul etsin şimdiden.

Kesinlikle tanımadığınız insanlara kapıyı açmayın arkadaşlar ! hayır olsun başka şey olsun açmayın. hırsızlık yapabilmek için bu şekilde önce evlerinizi kontrol ediyorlar elinizde kolunuzda boynunuzda altın takı makı vs var mı bunlara bakıyorlar.
evin hangi saatlerinde ev sakin ona bakıyorlar. sakın sakın açmayın!

Kısaca din istismarı deniyor buna,kapı çalınarak satış yapılmaz..

Kimisi gerçekten hayır işi yapıyor, kimisi ise dini kullanarak halkı sömürmeye çalışıyor. Vicdan azabı duymanıza gerek yok. Müge Anlı'ya bi kadın çıkıyor adı Sabire. Kadın camiye yardım diye türban takıp ev kirası için para topluyorum demişti. Geçen bizim burada da birileri yardım topladı fakirler için meğer topladıkları paralarla sahile inip içiyorlarmış.

Eğer camiye yardım yapmak istiyorsanız kitap almak yerine caminin önlerine yardım kutusu koyuyorlar gidin oraya para atın. Daha güvenli bence.

Tamda onu yazacaktım arkadasım bırde makbuz da verıyorlarmıs

Insanların ınancları ancak bu kadar suıstımal edılır:20::20:

Evet bazıları hayır içindir ama izinleri, kartları vs bulunur. Şahsen ben ilk bunları sorardım. Ama sizinki de şöyle bir gariplik var 'hiç mi yok' hayır içinse bu soru sorulmaz, sorulmamalı..
Bence bu kadar sorun yapmayın :34:

Hiç mi yok diyen birinin samimi olduğunu düşünmüyorum.
Sadaka çok güzeldir ama öyle her önümüze gelene de vermemeliyiz diye düşünüyorum.
Akşam vakti gencecik kızın yardım adı altında milletin kapısında ne işi var.
Bence vicdan azabı çekmeyin.
Gerçekten yardım etmek gönlünüzden koptuysa mahalle caminizin kuran kursu hocasına yada imamına verebilirsiniz.
Allah niyetinizi kabul etsin şimdiden.

teşekkür ederim,yazmayı unutmuşum gelen erkekdi..

Kesinlikle tanımadığınız insanlara kapıyı açmayın arkadaşlar ! hayır olsun başka şey olsun açmayın. hırsızlık yapabilmek için bu şekilde önce evlerinizi kontrol ediyorlar elinizde kolunuzda boynunuzda altın takı makı vs var mı bunlara bakıyorlar.
evin hangi saatlerinde ev sakin ona bakıyorlar. sakın sakın açmayın!

valla kolumdada bileziklerim vardı, yanımdada sadece 2 buçuk yaşındaki kızım,kendime o kadar kızıyorumki ben ne zaman cin gibi uyanık bi kadın olacam diye,eşime anlatsam 2 saat konuşur yine..

Hayır yapmak istiyorsunuz eğer,ihtiyacı ve durumu olmayan bir aileye yapın,daha sevab işlersiniz..

sağolun ya valla içim rahatladı biraz,her seferinde yabancı birine açmıcam diyorum kapıyı yine dayanamadım açtım,eşimin görevi ile neler yapıldıgını biliyorum,hergün anlatıyo ama yinede ders olmuyo bana,yine açtım kapıyı..

Rica ederim canim.Birgun oturdugumuz siteye bir adam geldi omuzunda canta elleri kitap dolu tesaduf eseri kapiyi actim markete gidecem ,karsimda bir adam iste yoneticinizden ve guvenliginizden izin aldim kitap satmak icin diyor bunun gibi bir kac olayla karsilastim bende dedim ihtiyacim. Yok evimde yeteri kadar kitaplarim var adamgitmemede izin vermiyor alinda alin illa kitap alacam sesimi duyan kardesim kapiya geldi adam kardesimi gorunce gitti. Yonetici ve guvenlikten izin alinmamis zaten apt gorevlisi adami katin birinde yakaladi ve disariya atti.

aynı şey 1 ay önce oldu,bakımlı bir bayandı,dürbünden baktım heralde sağlık ocağından falan geliyo dedim,bazen sağlık memurları geliyo,kayıt için falan... neyse açtım 8 yaşındaki bir çocugun kolon kanseri oldugunu onun için yardım topladıklarını söyledi, makbuzlu olarak yardım topladıklarını söyledi, yine yanımda fazla para olmadıgı için3,4 lira civarı bişey verdim kusura bakmayın fazla yok diyerek,kadın yüzüme tuhaf tuhaf baktı elini uzatmıyo almak için, neyse sonra aldı...kapıyı kapatıp dürbünden bakmaya devam ettim,,, ne demesin inerken,gerizekalı sanki sadaka veriyo dedi,dondum kaldım valla...

Back
X