Kapıya dini kitaplar satmaya gelenler hayır işimi yapıyor?

Evet canim giysi isteyenlerde cogunlukta annem gecmis gun genc bi kadinla karsilasmis kapi kapi dolasip erzak ve giysi topluyormus yoldan gecerken kadin annemden deri ceket ve deri ayakkabi istemis ama hakikisi olacakmis annemde deri ceketi ben giymiyorum demis eski giysi verenlerede kiziyorlarmis bide marka kiyafet bekliyorlar ne gunlere kaldik artik

yüzsüzlükde bir çeşit hastalık galiba ve malesef tedavisi yok..

Geçen gün bir abimin eşinin doğum günüydü benden rica etti gittim kuyumcuya
Neyse kuyumcunun önünde de yaşlı bir teyze
Ama baya yaşlı
Bende yaşlılara hiç dayanamam şimdi vermesem rabbime karşı mahcup hissedicem kendimi
Neyse mendil satıyordu teyze kaç lira mendilin dedim 3 lira demez mi :53:
Bir selpak ya 3 lira dedi
Dedim şimdi insanlar var 3 liraya kıyamadı demesinler
Verdim mecburen
Bir de bana demez mi kadınlar günün kutlu olsun diye ben bile bilmiyordum :9:
Ay çok çakallar yemin ederim
Tabii ben daha sonra çaktım kuyumcu önünde mendil satmasını:27:
Resmen istismar ediyorlar iyi niyetimizi

ya ..iyilik yapmaya tamamen kendini kapatsan olmaz,kimin dürüst kimin sahtekar oldugunu kestirmekde çok zor,verilen miktar değilde insana koyan aptal yerine konulmak...

Canim sadece dini kitap satmiyorlar ki ingilizce egitim kitaplari satiyorlardi bir ara ama bes para etmez komsumuz almis cocuklari liseye gidiyordu kadincagiz cocuklarimin egitimine katkida bulunur diye fakat kitabin icerigi bes para etmiyordu formatlari falan yeni mufredat degildi kadincagiz dudak ucuklatan para vermis tabi. Pisman oldu ama is icten gecti.Kitap satan adam aksam geldi mi peki.

yok Allaha şükür gelmedi,eşim polis ve böylelerine hiç tahammülü yok direk kovuyo bende ona kızıyorum ne kadar merhametsizsin diye..neyse anlattım eşime hayatta içimde tutamam bişeyi.. fırçamı yedim rahatladım..:9:

ben kendi yaptığım şeyler hayır mı şer mi bilemiyorum onlarınkini hiç bilemem canım ya:44:

Günümüzde inssanlar Allahın rızasından bıle kazanc saglamaya çalışıyorlar nasıl bi mantık anlamış degılım
Aynen katılıyorum size.Konu sahibi gibi olmasada dün benimde başıma bir olay geldi ve hala şokunu atlatamadım.Arkadaşımla bir cafenin bahçesinde oturup bankanın açılmasını bekliyoruz.Bizim yaşımızda bir bayan dilenmek için geldi.Yanında da kir pas içinde 5 yaşlarında çocuk.Arkadaş çocuğa birşeyler verdi ama ben vermedim.Ardından da arkadaşa"Bizim yaşımızda istese merdiven temizler kazanır.Yaşlı olupta bilet,mendil...vs.satanlar var.En azından dilenmiyorlar birşeyler satıyorlar onlara veririm ama bu şekilde dilenene asla" dedim.Sanki lafımın bitmesini bekler gibi 2dk içinde yaşlı bir dede,elinde Yasin kitabı yanmııza geldi:"torunum var kimsesiz,bizi sevindirin"dedi.Cüzdanımı açtım nakit 30tl var, ki bankadan da çekmemiştim henüz."Ne kadar"dedim "ne verirsen" dedi.Bende 10tl'yi çıkarttım verdim .20tl'yi bıraktım ki cafeyede hesap ödeyeceğim ne tutacağını bilmiyorum.Birde ince dergi maliyeti en fazla 3tl'dir diye düşündüm.Ben parayı verir vermez dede demesin mi "0 20tl'yi neden bıraktın onu da versene!"Ben normalde çok hazırcevap birisiyimdir ama dondum kaldım.Hayatımda ilk defa birisi cüzdanımdaki tüm parayı istedi.Arkadaş araya girip "amca sende pazarlık yapıyorsun ama olmaz böyle...vb."gönderdi.Şimdi diyorum ki al kitabını,ver paramı geri demek lazımdı.Ama bu bile dünden bu yana canımı sıktı insanların vijdanını sömürüyorlar.Kandırıla kandırıla acımasız oluyoruz.Gerçekten muhtaç olanlara bile dolandırıcı gözüyle bakıyoruz bu tipler yüzünden:47::47::47:

hayır ya ne hayr-ı işi ticarete dökmüşler sadece..bu tarz kıtapları satınca ınsanlar dayanamıyorlar alınca kendılerını hayır işlemiş sayıyorlar....camilere zaten yardım yapılıyor+her cuma namazı cıkısında para topluyorlar camilerde.....ben kapıyı acmam,neme lazım her şey olabilir.....

Aynen katılıyorum size.Konu sahibi gibi olmasada dün benimde başıma bir olay geldi ve hala şokunu atlatamadım.Arkadaşımla bir cafenin bahçesinde oturup bankanın açılmasını bekliyoruz.Bizim yaşımızda bir bayan dilenmek için geldi.Yanında da kir pas içinde 5 yaşlarında çocuk.Arkadaş çocuğa birşeyler verdi ama ben vermedim.Ardından da arkadaşa"Bizim yaşımızda istese merdiven temizler kazanır.Yaşlı olupta bilet,mendil...vs.satanlar var.En azından dilenmiyorlar birşeyler satıyorlar onlara veririm ama bu şekilde dilenene asla" dedim.Sanki lafımın bitmesini bekler gibi 2dk içinde yaşlı bir dede,elinde Yasin kitabı yanmııza geldi:"torunum var kimsesiz,bizi sevindirin"dedi.Cüzdanımı açtım nakit 30tl var, ki bankadan da çekmemiştim henüz."Ne kadar"dedim "ne verirsen" dedi.Bende 10tl'yi çıkarttım verdim .20tl'yi bıraktım ki cafeyede hesap ödeyeceğim ne tutacağını bilmiyorum.Birde ince dergi maliyeti en fazla 3tl'dir diye düşündüm.Ben parayı verir vermez dede demesin mi "0 20tl'yi neden bıraktın onu da versene!"Ben normalde çok hazırcevap birisiyimdir ama dondum kaldım.Hayatımda ilk defa birisi cüzdanımdaki tüm parayı istedi.Arkadaş araya girip "amca sende pazarlık yapıyorsun ama olmaz böyle...vb."gönderdi.Şimdi diyorum ki al kitabını,ver paramı geri demek lazımdı.Ama bu bile dünden bu yana canımı sıktı insanların vijdanını sömürüyorlar.Kandırıla kandırıla acımasız oluyoruz.Gerçekten muhtaç olanlara bile dolandırıcı gözüyle bakıyoruz bu tipler yüzünden:47::47::47:

insan nedense yüzsüzlüğün arsızlığın karşısında donup kalıyo,sonra aklına geliyo yapması gereken...ama şunu anladım gerçekten muhtaç olan kolay kolay isteyemez,başka çare kalmadıkça,,bunlar işi yüzsüzlüğe ve kolay para kazanmaya bağlamışlar..

Bunu zadece türkiyede degil bir cok ülkede yapiyorlar.
Genelikle kandil gününde cok yogundur hayir toplamak.
Kandil gününde özelikle hayir toplamalarina cok sinir oluyorum,
İnsanlar tabiki daha cok vişdan ederler ya.

Benim bir tanidigim sinir eder, 100 deva dedim,
Eyer vereceksen, fakir ve hitiyaci olan cok kişi biliyoruz, onlara verir yada afrikadaki yardim grublarina veririz diye.
Her kandilerde, özel günlerde gelirler( cami), ve bu kişide verir.
2, 3 şirket bir birine bağlı diyeyim, arti yaşadıkları evlerde yakin, hepsine tek tek ugrarlar.
Bir yerden almak yetmiyor.

Ben direk artik yönlendiriyorum diyer bölüme, fakat piskolejiye bakinki, ben bile vişdan ediyorum. Oysa ayni kasadan veriliyor.

Artı birde yabancilarda şimdi oturduğumuz eve geliyorlar. Bir iki kere gizli verdim eşimden ama inşallah bunu sik sik yapmazlar bizim turkler gibi, gerci bunlara bozuk veriyorum, büyük rakamda degil, ama fark etmez. Ayaklari alişiyor.

Belki bildigin, icinden gelen yardımı yapmak en doğrusu.

Gunahlarini almak istemem ama o amca ile kadin beraber calisiyor olabilirler.Bir keresinde bir arkadasim anlatti kiz kuyumcuya gitmis kupe almak icin sonra iceriye bir kadin gelmis manken gibi sik giyinimli diyor arkadasim kadin icin ne kadar guzel bir kadin demis kendi kendine cunku cok dikkat cekici diyor daha sonra kadinin gercek amacini ogrenince sok olmus kadin dilenmek icin gelmis.

Kim olursa olsun gerekiyorsa komşunuza bile açmayın güvenmiyorsanız . İnsanı önce kendi koruyacak malesef polis filan olay bittikten sonra olay yeri incelemesi için anca geliyor çoğu zaman kim olursa olsun babamızın oğlu mu yani hiç kimseye güvenmiyorum ben artık ailem, bir kaç dostum, erkek arkadaşım ve birinci derece yakın akrabalarım dışında. Bizim üst katta bir teyzenin böyle evine girip büyün ziynet eşyalarını ve paralarını çalmışlardı.

ya ..iyilik yapmaya tamamen kendini kapatsan olmaz,kimin dürüst kimin sahtekar oldugunu kestirmekde çok zor,verilen miktar değilde insana koyan aptal yerine konulmak...

Ben zaten 3 lirada değilim ya. Gidip 10lu paketi 1 liraya alıp tanesini 3 liraya satmak ne demek
Tamam tanesine 1 lirada gene başım gözüm üstüme
Gelmişsin o yaşa insanları kekliyorsun
Duygularını sömürüyorsun
Ben parasında değilim ama salak yerine koyulmak başka bir şey ya bi 10 dk rahat şokta kaldım yani
Millet bulmuş yolunu

Back
X