Kapris demeyin lütfen

Tek çareniz bir işe girmek..
Bu kadar maddi sıkıntı içerisindeyken evde oturmanız hata zaten..

Çevreniz de yokmuş, bu durumda eşinize sarmanız normal..

Hemen bir işe girin hem arkadaşlarınız olur, hem para kazanırsınız..

herkesin kendine ait bi hayatı olduğunu kabullenmen gerekiyo bu eşin de olsa. bu kadar ben merkezci olman sana mutsuzluk getiriyo. hep bana hep bana olmaz ki ama:) bu sana da eşine de evliliğine zarar veriri. ya bi arın hırçınlıklarından hayattan zorun ne arkadaşım. sal biraz gevşe neyin derdi neyin telaşı bu kendini yıpratıyosun koyver gitsin bazen:1hug:

Yaa senelerce tutunamamak bir seye.. Ben bir seyi cok fazla istemedim fazla ozgur yasadim kafama buyruk disiplinsiz. Gunu birlik. Hic bir sey yasamamiscasina sifirladim kendimi sanki tekrar anlam kazanma derdine dusmek. Esime ara ara diyorum bir acilirim pir acilirim kapanincada tam kapanirim suphem yok ortasini bul sadece diyor haklida
Yaw akreplerin ilkelidir ya hep ya hic ben dengeyi tuturmam gerekecek.. kendimi bir yerde kasiyorum ama nerde cevabi bile korkutuyor

bu kadar kalıplara sokma canım kendini belki de aklını karıştıran seni sıkan bu bişeylere anlam kazandırma derdine düşmek. hayat o kadar kolay ki zorlaştıran bizim saçma fikirlerimiz. evlilik özveri saygı ve sevgi. insani değerlerimiz bunlar zaten ekstra bişey yapmana gerek yok. hayatı bu kadar çok ciddiye alma. kafa da bitirmen gerek bazı şeyleri.

evlendiğim ilk iki sene çalışmadım.
o iki sene içinde oğlum dünyaya geldi.
ama evlenmeden önce sürekli çalışma hayatım olduğu için yeni duruma adapte olamadım.
inan sürekli eşimin yakasındaydım.
vay 2 saat oldu bi mesaj atmadın.
vay 1 saati geçti aramadın sormadın sempatiksalakcinni
eve geldiğinde surat yapmalar, kavga çıkarmalar, sen beni artık sevmiyosunlar akannehir
gerçekten iyi dayanmış!
2 yılın sonunda oğlum da biraz büyüdü ve iş hayatına geri döndüm.
şimdi mesajlar attığı, ya da aradığı zaman telefonu oflaya puflaya alıyorum elime kaydirigubbakcemile3
gerçekten insan meşgalesiz kaldığında nereye saldırıcağını şaşırıyor.
en kısa zamanda bir iş bulmalısın canım.
düşündüğünden daha da iyi gelecektir...

eşimi aktivitesinden bile kıskanırım diyosunkaydirigubbakcemile3
olsun canım, olmalıda başka aktiviteleri, seninde eşinden ayrı aktivitelerin olsun, böylesi daha sağlıklı, emin ol farklı edindiğiniz aktiviteleriniz olursa daha mutlu bi evliliğiniz olur,
yani hem beraber bişeyler yapın, hem ayrı ayrıda takılabilin
hem sana söyliyimmi ikinizde sosyalleştikçe başka başka kapıların açıldığını görceksiniz belkide bu sayede bu maddi sıkıntılardanda kurtulcaksınız
sonuçta güzel işler yakalayabilmeninde sırrı iyi sosyal ilişkilerden geçiyor.
:hulya:

Mantikli geliyor bu kadar bagimli olmak ben gibi sonuclar ortaya cikartiyor ve ben icin degil esim icinde oyle pis alistirdi..
Ve dedigin dogru gercekten sosyallestikce cok firsatlar ve yeniliklerle karsilastim biraz disa acilmamiz o firsati kendimiz yaratmamiz bize degisiklikler sunacaktir muhakkak...yapmam gereken bu kis uykusundan uyanip silkelenmem ayi misali avima ve temizligime koyulmam. Tskler iyi geliyor sen hep yaz guclubacismile

yaptıkların kapris değil canım maddi durum yetersizliği insanı bitiriyor hep kafana takılyor ne yaparsan yap hiç birşeyden zevk alamıyorsun eşininde uzun saatlar calışması tuz biber olmuş eşinizle daha fazla vakit geçirseniz daha fazla paylaşımınız olsa daha az etkileneceksiniz eşinede yüklenme yazık adam napsın yorgun geliyor uyuyor sakin sakin konuşsan belki anlar canım seninde ne kadar yazlnız kaldığını ama yalnız değilsin biz varız canım

Cok tsk ederim Arkadasim yalniz degilim tabiiki bu sitede Allah biliyor tukkettigim zamani :) valla esime yuklenmiyorum hafta ici.. Sadece hafta sonu soyleniyorum. Sevgiler

Tek çareniz bir işe girmek..
Bu kadar maddi sıkıntı içerisindeyken evde oturmanız hata zaten..

Çevreniz de yokmuş, bu durumda eşinize sarmanız normal..

Hemen bir işe girin hem arkadaşlarınız olur, hem para kazanırsınız..

Deniz gunes is verdilerde bizmi calismadik durumlar vahimlesiyor artik burda ha diyince bulunmuyor.. Sanayiler fabrikalar sirketler isci atiorlar yuzlerce en son ornek 21 carefour kapilarini kapatti.. Ama ozel bir sirketle anlasma asamasindayim sorun cikmazsa.. Tsk ederim sanada somut ve net cevabin icin

evlendiğim ilk iki sene çalışmadım.
o iki sene içinde oğlum dünyaya geldi.
ama evlenmeden önce sürekli çalışma hayatım olduğu için yeni duruma adapte olamadım.
inan sürekli eşimin yakasındaydım.
vay 2 saat oldu bi mesaj atmadın.
vay 1 saati geçti aramadın sormadın sempatiksalakcinni
eve geldiğinde surat yapmalar, kavga çıkarmalar, sen beni artık sevmiyosunlar akannehir
gerçekten iyi dayanmış!
2 yılın sonunda oğlum da biraz büyüdü ve iş hayatına geri döndüm.
şimdi mesajlar attığı, ya da aradığı zaman telefonu oflaya puflaya alıyorum elime kaydirigubbakcemile3
gerçekten insan meşgalesiz kaldığında nereye saldırıcağını şaşırıyor.
en kısa zamanda bir iş bulmalısın canım.
düşündüğünden daha da iyi gelecektir...

Ya iste yalnizligin verdigi ortak sendromlar demekki.. Tek ben degilmisim.. Kadin oldugum icin boyle seyler hissediyorum en azindan bunu anladim tsk ederim canim afiyetle kal

eşiniz kötü anlamda söylememiş sizin durumunuzu birçokkadın yaşamışıtır.ama sizin içi en hayırlısı biriş bulup çalışmak.çalışıtıgınız zaman kafanızı başka yönlere veririsiniz ve maddi açıdan çok rahatlarsınız en kısa zamnda bunları yapın yoksa bu şekilde giderse evliliğiniz tehlikeye girebilir.

Bence de kötü birşey söylememiş. İşe girersen herşeyden önce senin psikolojin rahatlar, arkadaş çevren genişler. Şu bir gerçek ki insan evde oturunca ve dediğin gibi özellikle de çevren yoksa, eşinden daha çok beklentiye giriyorsun, hayat sadece eşin oluyor. İşe girmen hem maddi açıdan, hem de çevrenin genişlemesi açısından, hem de senin sadece evin içinde birşeylerin içinde boğulmanı engeller.

Allah gönlüne göre versin inş.

Deniz gunes is verdilerde bizmi calismadik[/B] durumlar vahimlesiyor artik burda ha diyince bulunmuyor.. Sanayiler fabrikalar sirketler isci atiorlar yuzlerce en son ornek 21 carefour kapilarini kapatti.. Ama ozel bir sirketle anlasma asamasindayim sorun cikmazsa.. Tsk ederim sanada somut ve net cevabin icin

ış durumlarını bilemem canım ben.
Özel bir şirketle anlaşma aşamasında olduğunu ya da iş hayatına adım atmak için planların olduğunu yazmamışsın eksin okumadıysam, ben de bu yüzden işten bahsettim.
Bu yüzden önerim senin de dediğin gibi somut ve net oldu.
Umarım olumlu yanıt gelir şirketten.

ya yanlizlik zordur muhakkak ama
esinizde gececiymis zordur gece calismak
biraz anlayisli olmalisiniz bence
allah yardimciniz olsun

diğer konularını da az çok biliyorum gülüm lakin dost acı söyler hesabından alacaksan
fikrim şudur
kolay şeyler yaşamıyorsun 2. evlilik dönem dönem geçirilen rahatsızlıklar üzerine bir de maddi sıkıntı
bunalman sitem etmen yeri geldiğin de doğru
lakin eşinin durumunu bi düşün sen akıllı yorumlar yapabilen mantıklı bi kadınsın
bi insanın kafası türlü sıkıntılarla doluyken ondan çok mutlu olmasını sosyal olmasını yada aklı fikri ilişkide olmasını beklemek mantıksız olur değil mi gülüm
evet sende haklısın lakin bunun geçici bi durum olduğunu ve atlatacağınızı düşün eşine destek çıkmaya devam et kimbilir belki önemüzde ki sene çok güzel şeyşler olur kursa gidersin çevre edinirsin
şimdilik sadece birbirinie destek olmaya bakın derim ben:1hug:

Bende 11 yildir yurtdisinda yasiyorum..esimle biz nisanli gelmistik sonra ikimizde calistik evlendik,barklandik.Bende yillarca gece calistim esimde oyle ve hala calismakta..Benim tavsiyem madem isteyince yapabiliyorsun o zaman evdeyken yabanci dilini gelistir..Sen istemedikce kimse elinde tepsiyle birsey sunmuyor..Ben Istanbul'a annemi ziyarete gittigimde pasta kursuna gittim..cok sukur maddi durumumuz iyi ama ben cocuklar oldugu icin evdeyim ve mesgale olsun diye yapiyorum hem esime dostuma yapiyorum hemde cok ozel siparisler olunca.Tek basina olunca insan kafasinda cok fazla sey dusunuyor,kuruyor...Sana nacizane tavsiyem namaz kilmaya baslayabilirsin,hem ruhun huzur bulur hem de evinizin bereketi artar;)

kapris falan değil bence... evliliğinde beraber bişeyler yapabilmek isteyebilceğin en doğal şeylerden biri... ama eğer ki çalışlırsan bi çevren olur,kafan dağılır... bunu düşüneblirsin...

İkiniz de haklısınız bence. Siz yalnızlıktan, eşiniz yorgunluktan bunalmıştır.
Çalışma imkanınız varsa değerlendirin yoksa mutlaka meşgaleler bulmalısınız.
Sadece eşinize odaklı yaşarsanız bu günlerinizi de ararsınız bir süre sonra.:1no2:

yargılamıyorum. şimdiden özür dilerim ama bence sen eskiyi özledin. okuduğunda hayır ne münasebet diyip sinirlenmeni istemem. ama bilinç altını duygularını iyice bir karıştır.
bunu şu cümlenden ve diğer konularından öyle hissettim.

eski eşinle büyük umutlarla evlendin muhtemelen maddi yönden güzeldi ama manevi yönü kötüydü. şimdi ise tam tersi. manevi olarak kendini çok iyi hissediyorsun. ama maddi imkansızlıklar seni çok yıpratıyor.
bir de sanki eşini pasif yetersiz görüyorsun gibi bu yüzden.
bu tür hassas konulara yorum yapmayı pek sevmiyorum. ama dayanamadım. bir kaç konunuza daha gözüm takılmıştı.

evet bende alınırdım. isteklerim beklentilerim bu kadar çok mu batıyor diye sorardım. maddi konularda çok hassasımdır. bende iş arıyorum henüz bulamadım.eşimin eline bakmak hoşuma gitmiyor çünkü.

mümkünse psikolağa yada rehbere gidin. kendinizi toparlayın. hayat çok güzel. hergün bir şekilde geçip gidiyor. ne var ki bu günü güzel geçirseniz. ömrünüze mutlu bir gün katsanız. geçmişi suratı asık günleri anarak mı geçiiriceksiniz. anlatacak güzel anılar biriktirin.
eşiniz zor ve ağır şartlarda çalışıyor destek olmalısınız. evlenmeden önce biliyordunuz değil mi maddi olanaklarını?

Kusura bakma er_ca senin mesajina cevap yazamadim.. Incelik gosterip detayli yazdigin yorumuna cevap vermemezlik etmek olmazdi..
Eskiyi ozlemek degil aslinda, eskiye dair basarisizliklarim yapamadiklarim beni acitiyor kimi zaman.. Daha iyi seyler basarabilirdim kendimi yargiladigim zaman boyle bir sonuc aliyorum... Esimi pasif gordugum oldu evet haklisin ama ben biraz daha bencilce ve sanki gecmisimdeki basarisizliklarimi ona odetmeye calisiyorum egomu tatmin etmeye calisiyorum bu hataya dustum ve dusmemek icinde elimden geleni yapacagim.. Evet esimin bana soyledigi o cumlede cok zoruma gitti ama esimle cuma gecesi cok uzun konustuk ve soyledigi su " seni cok guvendirdim cunku kendime guveniyordum cok seyini karsilayamadim sende elinden geleni yaptim ama buyuk yeminle senden maddi anlamda calismani istemiyorum calisirsan elbette guzel olur katki olur ama bunu senden ben isteyemem cunku yeterince fedakarlik yaptin. Kafini dagitman acisindan bakiyorum olaya enerjini tuketmen lazim bir sekilde.. Oturup dusunup hakkimda yanlis yorumlar yapmaya o kadar musaitsin'ki".. dedi ve hakli ve bunu duymak hosuma gitti.. Ama is arayacagim en azindan butcemi sarsmayacak sosyal aktiviteler bulacagim en iyisi bu. Ve sevgili er_ca son paragrafin cidden bana samimi bir destek oldu inanki tekrar hatirlamam gereken bir seyi soylemenin ne kadar yardimci oldugunu bir bilsen.. Kesinlikle bir terapiste gidecegim arti her gunu guzelestirmek adina bir seyler bulmam gerekiyor hayatimdan giden her gunun omrumden goturduklerini hesaplamazsam boylesi bir dusunce enkazindan kurtaramam kendimi.. Esimin maddi olanaklarini biliyordum ama baslangic noktasinda hastalanacigimizi, ve ciddi ekonomi sorujnlar yasayacagimizi
bu kadar kimsesiz kalacagimizi dusunmemistim hatta dusunmemistik.. bir ornek vereyim hala icimde yaradir.. Esimin bobreginde alinmasi gereken bir kis ve tas vardi saglik sigortasi durduruldugu icin amaliyat olamiyordu bizi cok asan bir miktardi eli bogrunde gezerdi ve ben gece gunduz gizli gizli aglardim.. Gun sayardim bu sorunu cozmek icin ve benim taslasmis bir kan parcasi rahmimi zorluyordu dolayisiyla uc ay adet goremedim cok agrilar cekiyordum ama esim benden cok daha kotuydu beni hastahaneye goturdugu an bir eli bogrunde gozunden yas akiyordu ve ben iyilestigim an o hala acilar icindeydi.. Bir dalavere yaptim ve esimin hastahaneye yatirdim.. Ben boyle bir seyi yasayacagimida bilmiyordum. Kendimi bu sekil asmak bana fena koydu.. Birbirimize cokca manevi anlamda destek olduk.. ve olgunlasmaya baslamanin sancilari artik diyelim..

Back
X