Kapris

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

ezo26

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
27 Mayıs 2015
4.917
5.299
158
İyi geceler hanımlar,sinirimi bozan bir durum var.Kısa ve net anlatıyım.Empati kurma huyum yüzünden artık herkesi haklı görmeye doğruyu yanlışı ayırt edememeye başladım.

Annemle babam ben 1 yaşındayken ayrılmış ve velayet babamda olduğu için beni babaannem büyüttü, evlenmemiş ve çalışan bir halam vardı.O da maddi olarak eksiklerimi tamamladı babannem anne gibi baktı üstüme titredi.Annem ise hastalığım vs. Hiçbir zaman maddi manevi yanımda olmadı haftada bir giderdim anneme,komşu gibi kalır gelirdim.Babam ise ben 13 yaşındayken evlendi ve o günden sonra. İlgisiz oldu.Cok olaylar yaşadım cici anneden dolayı.Neyseki öyle veya böyle 22 yaşında evlendim.Evlendikten sonra sınav vs derken mali müşavir oldum.Esimin de destekleriyle maddi ve manevi.Bu dönemde annemin ilgisizliğinden dolayı 10 yıl annemle görüşmedim rest çektim,sonrasında kovid vs. Ölüm kalım diye dayanamadım yazdım.Fakat halam annemle artık samimi olmamı istemiyor.Mesafeli davran diyor.Aksine annem de çok arıyor.Ayni şekilde babam da kızıma çok düşkün bu yüzden ilgili oldu biraz daha.Bu durumdan dolayı halam biraz yönlendirme yapıyor gibi davranıyor.Anneni eve alma en fazla 2 gün dursun yoksa evliliğin biter seni rezil eder orda burda diye.Ben farkındayım fakat sürekli yönlendirmesi her konuda beni ona karşı asi yapıyor.Ve patliyorum.31 yaşındayım katlanamiyorum.Guzellikle anlatamıyorum çünkü her konuda kendi haklı aksi yok.
Son olayda bayramda babannemlere gittim orda kaldım.1 gün annemde kaldım ertesi gün babannem tekrar gidip ev temizliği ve bayram alışverişi yapacağımı söyledim.Zaten anneme aksam 7 gibi gittim iftara sabah kızım 10 gibi uyandı 11 gibi doyurdum falan halam aradi açtım."Saatin kaç olduğundan haberin var mı dedi" Ben de yeni doyurdugumu söyledim kızımı yarım saate evdeyim dedim.yuzume kapadı.Eve gittim yüzüme bakmadı,tersledi daha sonra ben de patladım.
Küçük olmadığımı söyledim,gelmekte hata ettiğimi söyledim.Halam da bayılma numaraları yaptı falan sonra bana sesini yükseltme derken kendi bağırdı.Babannemi strese soktu.
Babaannem de sen annene gittin diye degistin dedi 1 günde.Ben de telefon konuşmasından imali davranmasindan dolayı böyle davrandığını söyledim.Simdi evime döndüm.Babannem telefonumu açmıyor,dün açtı soğuk konuştu.Dedemi aradım meşgule attılar.Artik bu durumlardan memleketime gidesim gelmiyor.Annenle babanla görüş ama sen bu evin insanısın onlara git ama akşam bu eve gel kal diyor halam.Aksi halde tersliyor laf sokuyor.
Kızım da babamı çok seviyor ondan ayrılınca ağlıyor,bu yüzden kızıma terbiyesini vermen lazım şimdiden gibi lafllar kullandı 4.5 yaşındaki kızım için.Yanlışım nedir söyleyin.

Kendilerini anne baba rolüne kaptırmış gibiler.
Bunun suçlusu onlarda değil ki..
Sorumluluk sahibi olamayan ebeveynleriniz neticesinde o sorumluluğu sırtlanmış ve benimsemişler.
Onların yerine sanki anne ve babanız trip atıyor gibi düşünün.
Yine de bir sınır çizmek lazım kocaman kadınsınız sonuçta istediğinizi yapabilirsiniz.

Bahaneniz ve halaniz anne ve babanızdan daha çok emek vermiş size. Onlar çocukluk döneminizde sizi terk etmisken, diğerleri yanınızda olmuş.

Şimdi o günleri unutup kendinizi onlara kaptırmanizi istemiyorlar. Hem bunu kendil emeklerine yazık olarak görüyor Hem de sizin üzülmenizi istemiyorlar. Sizse çocukluktan alamadığınız karşılığı cocugunuzdan kaynaklı şimdi alsanız da içten içe içinizdeki çocuk bu durumdan çok mutlu ve geçmişte o günler olmamış gibi davranmak istiyor.
Bahaneniz ve halaniz da bu duruma içerliyor. İkiniz de haklısınız.

Bence onlar nankörlük yapmamalısınız. Bir yandan diğerleri ile görüşme isteğinizi de anlıyorum.

Yani hem görüşüp hem de diğerlerini kırmadan vakit geçirmiş olsanız belki de en doğrusu ve ortası olabilir sizin için.

Halanız kaç yaşında ?

Halınız sizi kıskanıyor olabilir mi kendi annenizden? Maddi manevi destek oldu diye projesi değilsiniz kimsenin.

Babaanneniz ve halanız anneniz konumunuzda şu an ve haklılar doğurmakla anne olunmuyor onlar sizi büyütmüş emek vermiş. Anneniz ise kolaya konmuş büyümüşsünüz düğününüz bitmiş işiniz harika bundan sonra anne olduğunu hatırlamış niye çünkü zorluklar bitmiş ve paralısınız. Babanız ise babalığı değil dedeliği seçmiş. Bence halanıza ve babaannenize yüklenmek yerine onlara yüklenin geçmişi çok çabuk unutup onları kırmayın. Yanlış insanlar için doğru insanları harcıyorsunuz.

Beni bırakmamış büyütmüş bu günlere getirmiş kişilerin ebeveynlik rollerini üstlenmelerini çok görmem. Yorucu olsa da kaprisleri haklılar.

Anne babanız hem size bakmasınlar hem de çocuğunuza düşkün olsunlar. Ondan önce size olsaydılar da siz babaanneye halaya düşmeseydiniz.

Aynen öyle. Alkışlıyorum gerçekten

Halınız sizi kıskanıyor olabilir mi kendi annenizden? Maddi manevi destek oldu diye projesi değilsiniz kimsenin.
Sen bizimsin diyor.Hakli tabiki gereken cevabı ben veriyorum zaten kimseye saygısızlık etmeden ama fazla mudahaleci davranıyor.

Sen bizimsin diyor.Hakli tabiki gereken cevabı ben veriyorum zaten kimseye saygısızlık etmeden ama fazla mudahaleci davranıyor.
Belki tekrar incinmenizden korkup endişe duyuyor olabilir ama yine de tepkileri fazla gibi geldi bana, çocuk değilsiniz sonuçta.

Zaten gizli gizli gidip anne babama soylemeden babaannemlerde kalıyordum haftasonlari ama bayramda görüştüm ikisiyle de.Anne ve babamla yani.Zaten. 5 gün onlarda kaldım birer gün anne babamda

Babaanneniz, dedeniz ve halanızla büyürken; halanız farkına varmadan, kendi hayatını ıskalamış olabilir mi ? Anne, babanız dışında, herkesin hayatı ciddi anlamda etkilenmiş gibi görünüyor. Siz yetişkin bir kadın olunca, anne babanızın size yaklaşması dahi; babaanneniz, dedeniz ve halanızın canını yakıyordur.

Belki tekrar incinmenizden korkup endişe duyuyor olabilir ama yine de tepkileri fazla gibi geldi bana, çocuk değilsiniz sonuçta.
Babannem açmıyor telefon.Halam tembihledigi için eminim.Ona kızamıyorum bu yüzden.Sadece çocukluktan beri halamın baskıcı tavrı 31 yaşına geldiğimde ağır gelmeye basladi.Asagilayarak kırarak kıymetini bildirmeye çalışıyor

Halam maddi olarak ilgilendi dersler vs. Onun harici babannem ilgilendi halam yanlış sevgili yüzünden evlilikten soğudu.Benim der evlenmemi istemedi bu yüzden.Nisanliyken çok baskı uyguladı.Evlenince bu baskı üstümden kalktı panik atağım geçti.Halamin da arkadaş ortamı yaşlandı evlendi torun sahibi oldu bu sefer eve yöneldi kendisi de.

Babannem halamın doldurusuna geliyor ona yorum yapamam o benim annem zaten anne diyorum ama halam kendi isteğine göre yönlendiriyor bazı şeyleri babama da baskı uyguladı ama babam önemsemiyor.ben panik atağım herşeyi takıyorum.Vicdan yaptırıyor çünkü.Sana.biz baktık ölsen bile benim hakkımı odeyemezsin diyor.

Konu sahibi sen neden bayramı kocanla evinde kızınla böyle güzel geçirmiyorsun? Çocukla orda burda kalıp düzeninizi bozuyorsun?

Konu sahibi sen neden bayramı kocanla evinde kızınla böyle güzel geçirmiyorsun? Çocukla orda burda kalıp düzeninizi bozuyorsun?
Eşim askeri personel 4 gün nöbeti vardı.Evde yoktu ben de her izin de kızımı babannemler gorsun diye götürüyorum

Böyle yapıp yapıp başa kakmalar yapan insanlar da olmasa dönmüyor herhalde dünya..
Bir bitmiyorlar ya

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…