Şampuan ve Saç Kremleri KARA LİSTEDEKİ şampuan markalarınız

geçenlerde fiyatı uygun diye hacışakir almıştım 1 kere kullandım saç diplerimde acayip kaşıntı yaptı
sonra avonun şampuanlarından kullandım çok sert ve yine inanılmaz bir kaşıntı 1 kere kullandım
sonra yine fiyatı uygun ve boyutu büyük diye hobby diye bir şampuan aldım kahretsin onuda 1 kere:))
hem uygun hem saçlarıma iyi gelen bir şampuana rastlayamadım.saçlarıma iyi gelen ve yatıştıran tek şampuan dove oldu ama hemen bitiyor ve pahalı ve bende cimriyim:)arkadaşlar size bir tavsiyem var vücuttaki
kızarıklık ve vücuttaki sivilcelerin en büyük nedenlerden biri sampuanın vücuda deymesi..mümkün olduğunca saçlarınızı
öne atarak ve şampuanı vücuda temas ettirmeyerek yıkamanızı tavsiye ederim..

Kesinlikle head&shoulders kepeksiz saça kepek yapıyor ilk kullanımda çöpteydi

içinde bu ürünler buluna her şampuan kara listedir.

SLS ve TÜREVLERİ

SLS ( Sodium Lauret Sulfate)

SLES ( Sodium Lauryl Ether Sulfate)

ALS ( Ammonium Laureth Sulfate)

MLS ( Magnesium Laureth Sulfate)

Bu hammaddeler

Derinin zarar görmesine yol açar

Kök hücrelerine zarar vererek saç dökülmesine sebebiyet verir

Kalp ve ciğer gibi organlara kadar girerek iltihaplara yol açar

Çocuklarda göz gelişimini engeller

Sülfat bazlı hammaddeler üretim kolaylıkları ve ucuzlukları sebebiyle kozmetik sektörü başta olmak üzere endüstriyel temizlik maddelerinde de bulunur, yani sadece şampuan ve diş macunlarında değil bulaşık deterjanı, sıvı el sabunu, oto şampuanı v.b. üretiminde kulanılır. Bu hammaddeler sadece insanlara değil, suda düşük oranda çözündükleri için, atık sularla birlikte, nehirleri, gölleri ve denizleri kirletmekte, doğaya büyük zarar vermektedir.

COCAMİDE MEA, COCAMİDE DEA, COCAMİDE TEA

Şampuanlarda köpüğün çok ve kalıcı olmasını sağlayan bu maddeler, trietanolamin (TEA), dietanolamin (DEA), monoetanolamin (MEA) özellikle SLS ve diğer sülfatlı hammaddelerle birleşince, vücuda teması halinde dahi zarar verebilecek olan “nitrozoamin”leri oluştururlar. Bu maddelerin laboratuvar hayvanlarında yapılan incelemelerde beyin hasarına neden olduğu tespit edilmiştir.

PARABEN

Kamuoyunun yakından tanıdığı bir koruyucu hammadde olan paraben, kozmetiklerin raf ömrünü artırmak için kullanılır. En son Fransız hükümeti tarafından yasaklanmıştır. Paraben insanlarda. Endokrin (hormon) bozulmasına neden olur, parabenler östrojen hareketini taklit edebilir ve üreme ve cinsel gelişimi engelleyebilir. Ayrıca alerjik reaksiyonlara sebep olurlar.

DMDM HYDANTOİN ve

FORMALDEHİTLER

DMDM hydantoin kozmetik koruyucusu olarak kullanılır kanserojen

olarak kabul edilen formaldehiti açığa çıkarır. Formaldehitlerin

kullanımı 2012 yılından itibaren kimya sektöründe tamamen

yasaklanacaktır.

BENZOİK ASİT ve SODYUM BENZOAT

Bir gıda koruyucusudur, maalesef hazır gıdaların çoğunda bulunmaktadır. Son dönem kozmetiklerde de kullanımı artmıştır. İngiltere Sheffield Üniversitesinin maya hücreleri üzerinde yaptığı araştırmada, sodyum benzoat (e211) adlı koruyucu maddenin, hücrelerin "güç istasyonu" olarak tanımlanan mitokondride dna hasarına yol açtığı tespit edildi.

PROPYLENE GLYCOL

Petrol kökenli bir hammaddedir, başta şampuanlar ve parfümler olmak üzere sık kullanım alanı vardır. Sinir sitemine ve bazı hassas organlara zarar verdiği bilinmektedir.

DİMETHİCONE (SİLİKON)

Kozmetik sektöründe yoğun kullanılan bu hammadde şampuanlarda

saçı yumuşatma ve parlaklık verme amacıyla kullanılır. Ancak uzun

vadede saçları zayıflattığı ve döktüğü bilinmektedir.

elseve o kada çok döküldü ki 5-6 kullanımdan sonra bıraktım ama ALLAH var gercekten yumusacık yapıyo....ama yakında yumusacık olacak sacım kalmayacak dıye bıraktım...:86:

Istedigin sampuana bak hepsindede var .

Ben dove u hiç sevmedim,mahvetti saçlarımı.Bi ara aktardan aldığım ısırgan otu şampuanı kullandım oda çok kuruttu saçlarımı.Şimdi Komili Zeytinyağlı kullanıyorum (2 seferdir) henüz bir şikayetim yok

glissten nefret ediyorum başta en sevdiğim şampuandı hatta stok bile yapmıştım ama oluk oluk döktü saçlarımı sonra dünya kadar para saçtım tedavi görmek için tabi stresinde bunda payı var

dove sacımı keçe gibi yapmıştı....
elidor aşırı dökmüştü....
bu ikisini asla ve asla kullandıramaz kimseler bana...

DİMETHİCONE nin olmadıgı cilt ürünü bulun (dermakozmetik dahi olsa) bir yıllık tüm kozmetik giderleriniz benden kızlar demekki gerekli bir madde bu

dogal şampuan kullanınca da keçeye dönen ,taranamayan sertleşen saçlar ee sertleşen saç telinin daha çabuk kırıldıgı düşünülürse silikonlu ürünü kullanırım hiç olmazsa yumuşacık,kolay şekil alan saçlara sahip olurum zaten insanın doguştan gelen belli saç grefti vardır ne yapsan boşş yani atla araba degil yaptıgımız bakımlar mucize yaratamayacagına göre şeklime bakarım diyorum

evet arkadaşım,sana katılıyorum

petrol katkı maddeleri çoğunlukta eskiden şampuan mı vardı! Bütün saçlar zeytin yağlı sabun ile yıkanırdı mis gibi kokusu vardı ,avrupanın kullanmadığı yasaklanan maddeler ülkemizde para uğruna,denetim yok ,başı boşluluk yüzünde 50 yaşında kadınlarımızın çoğu kel kalacak

ben organix marka pembe kutuda üzerinde nemlendirici yazan mangolu şampuanını ve saç kremini aldım eczacıyla birlikte baya kurcaladık kataloğu onu seçtik ama resmen rezalet zaten sert ve kuru olan saçlamı süpürgeye çevirdi :) direndim kullanmaya devam ettim belki alışır saçım diye ancak 2 hafta dayanabildim kısacası param ve şampuan çöpe gitti

valla canıım değil dimethicone, sülfat, tuz, paraben içermeyen bir şampuan kullanıyorum, memnunum...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…