Karabasan ile başım belada

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
bu konuyu cok arastirdim kendi yöntemim:

o an sakin ol, uyanmaya calisma sadece nefes alisina konsantre ol. bi kac saniye sonra uyanirsin.

Birşey ne kadar aşırıya kaçarsak bu karabasan dediğimiz şey oluyor. Örneğin çok yemek yemek, çok düşünmek, aşırı stres gibi gibi. Yani vücudun bi tepkimesi gibi psikolojik olarak.

Bunlara dikkat edebilirsiniz. Bir de yattığınız yerin temiz olmasına, odada açıkta yiyecek vs bişey olmamasına da dikkat edin. Dua edin yazmışlar zaten onları da. İnşallah geçer

Dün gece meditasyon yapıyordum üç dakika falan geçti tabii gözlerim kapalı bir anda gözümün önüne değişik bir kadın sureti geldi. Gözümü açtım uyuyayım bari dedim sonra uykumda bir el beni boğmaya başladı bağırdım ama sesim çıkmıyor cidden boğulduğumu hissettim. Aniden uyandım ışıkları yaktım öyle uyudum.

Uyku felcimi karabasan mı. Eğer nas ve felak süresini okuyup abdestli şekilde uyuduğunda da başına geliyorsa uyku felcidir. Her türlü bu durumdan rahatsız oluyorsan düzenli bir uyku düzeni psikolojik olarak rahat etmen için bir şey dinleyerek aydınlıkta uyuma yavaş yavaş çözülür

Üniversitede yaşamıştım bu durumu. Apartta kaldığım için odada tek kişi kalıyordum. Bu arada namaz kılan biriydim. Bir gece geldi tabi başta karabasan olduğunu anlamadım içimden dua okuyarak (ki duaları çok zor okudum) uyandım kalktım evde tur attım dolandım. Tekrar dua edip yattım ve tekrar geldi tekrar dua okuyarak uyandım bu sefer camı açtım hava aldım falan aradan zaman geçti sabah namazına da vakit var tekrar yattım ve 3. defa tekrar oldu ki bu sefer daha kötü bir şekilde. Normalde uyurken yanımda birisini isteyen biri değildim hatta tek yatmayı daha çok seviyordum odada ışık olması sorun değildi ama o günden sonra bir süre ev arkadaşımla beraber yattık uzakta olduğum için anneme de anlatamadım durumu. Sonuç şuan odada ne zaman tek yatsam aklıma o gece geliyor ve hala ilk günkü gibi hatırlıyorum.

Bende uzun zaman önce sürekli yasıyordum sonra ayet-el kürsü taktım boyuma ve öyle uyudum bu şekilde kurtulmuştum daha da olmadı

Sırtüstü uyumak, çok alçak yastık, uykudan önce çok yemek yemiş olmak, aşırı stres gibi sebeplerden kaynaklanabiliyor. Bunların hiç biri yoksa bir uzmana görünün derim.

Bilimsel açıklaması sizi ikna ettiyse sakince bekler, yavaş yavaş çözülürsünüz zaten.

Bana da küçüklüğümden beri olurdu ama anksiyete ve panik bozukluk hastası olduktan sonra daha da korkunç geceler geçirmeye başlamıştım.

Nefessiz kalarak, ağlayarak uyanıyordum, anne diye bağırarak uyandığımı bilirim kaç kere. Rüyamda öyle garip ve korkunç senaryolar görüyordum ki bunları beynim mi üretiyor diye inanamıyordum.

O uyanıp hareket edemediğim durumlar bile artık normal gelmeye başlamıştı.
Rüyamda korku sahnelerinin başlayacağını haber verir gibi birden gerilim müziği çalıyordu sanki, atmosfer değişiyordu. Ben de aklımı oyalamaya çalışıyordum, konu değiştiriyordum rüyamda.

Antidepresan tedavisi görmeye ve namaz kılmaya başladıktan sonra düzeldim. Bir de kötü rüya görüp uyanırsam, iyice yorgana sokulup dua ederek uykuya dalmayı başarıyorum tekrar, kalkıp uykumu açmıyorum ve rüya üzerine düşünmemiş oluyorum.

Bu arada ben de korku filmi hastasıyım. İzlemediğim korku filmi yoktu bir ara, günde 2 3 tane. Şimdi öyle Türk korkuları izlemiyorum cinli, büyülü. Daha saçma korkular seçiyorum.

Bir ara bana da çok oluyordu. Uyumaktan korkuyordom. Hatta bilincim yerinde, eşim yanımda yatıyor ses çıkarmaya çalışıyordum ki eşim beni uyandırsın. Biri bana yatmadan uç kere ayetel kürsi oku yat dedi. Her akşam okuyorum, yıllar geçti çok şükür artık olmuyor.

Bende yaşadım 2 3 defa tek kaldığımda eşim evde olmadığında bana doğru bişey gelip üstüme kapaklandı ve asla hareket edemdm kulağımda da aşırı şekilde uğultu olurdu ben içimden ayetel kürsi nas felak ihlas fatiha surelerini okurdum rahatlardım üzerimden kalktığını hissederdim. Çok şükür yakın zmanda yaşamadm uyumadan önce sure okumaya özen gösteryrum bilimsel olrak bi hastlık mı değil mi bilemyrum ama ben kendi sorunuma böyle çözüm buldum

Kan değerlerim düşük. Stres zaten hat safhada. Stresli yaşama olur biter diyolar ama işte o kadar kolay değil @vesikaliyarim
Nasıl oluyor sizde. Bende de birşeyler oluyor böyle tüm vücuduma elektrik dalgasına kapılmış gibi. Bazen de uyanıp kalkıp başka bir odaya gitmiş gibi oluyorum ağır çekimde sonra pat diye uyanıyorum.

Cnm saga sola dönüp yat bide öyle olunca lanet gelsin şeytana de 3 defa tü tü tü de ve kul Allahü oku ve yat bide cnm çörek otunu biraz yastığın altına koy karabasan lar gelmez

Çok yorulmamaya dikkat edin. Geç yatmamaya çalışın. Ben bir ara hem okuyor, hem çalışıyor hem mezuniyet için uğraşıyordum. O zaman çok yaşadım bunu. Sonra erken yatıp çok yorulmamaya dikkat edince geçti. Ne zaman çok yorulsam yaşıyorum ama bunu

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…