Karadeniz’de yaşama isteği?

Karadenizliyim bn de tamamını gezmek için tura çıkmıştım tekrar aşık olmuştum ama yaşamak kolay değil. İstanbul’da yaşayan biri zorlanır her açıdan. Samsun Sinop tam yaşanacak yerler imkan ve doğal güzellik açısından ama Trabzon Rize Artvin sokaklar dar yokuş şehir biçimsiz daralıyorum imkanlarda dar

İstanbul da yaşayan bir Samsun şu olarak size Samsun'u tavsiye ederim insanları hem rahat hem de çokk çoookkkk güzel bir şehir küçük İstanbul diyebilirim

İşin gerçeği orada iş kurabileveğime inansam koşarak gelirim aşık olduğum ilk 5 şehir arasında 2.

Gezmek farklı, yaşamak çok farklı.
Bir ili insanı sevdiren, edinilen güzel arkadasliklar, dostluklar, anılar...

Çok mutsuz biri, yeşile baktıkça içi açılmaz, hicbirsey ifade etmez o yeşil ona. Yada deniz kıyısı.

İlla.karadeniz olsun diye değil, mutlu olup güzel dostluklar edinecegiz, çalışma ortamından zevk alacağınız bir yere atanmak için dua edin.

acilin aslen egeli ama rize de yasayan bir gurbetci geldi..
oncelikle söyle anlatayim bende hep karadenizde yasamak isterdim.. cok sukur dualarim kabul oldu..
karadenizde yasamak bence cok güzel dogasi havasi suyu mükemmel..
insani cok saf temiz..

genelde hep yagmurlu (rize özellikle)
nem cok fazla özellikle yaz aylari cekilmiyor
karadeniz insani birbirine cok bagli kolay kolay disaridan insani iclerine sokmuyorlar
yalnizlik cekebilirsin..
rizede evler yemek icmek oldukca pahali..

kendini sen taniyorsun.. sor ben doga insani miyim sehir insani mi diye ona göre karar ver..
birde dene olmazsa geri gidersin bisey kaybetmezsin..

birde evet rizeliler alinmasin ama biraz kabalar..ama cok iyi niyetli insanlardir.. hemen yardim ederler her kosulda..
rize en güvenli sehirlerden bir tanesi..
hele cocuk buyutmek icin cok ideal..
ama yine soyleyim gercskten pahali bir sehir..
pazarlik bilmiyorlar..
esnaf cok sabirsiz.. kardesim al cik modunda..
5 sene oldu hala cekinirim esnafina biseyin fiyatini sormaya

Bir gece Trabzon'da kaldim, yattigim yatak yorgan yastik ipislak kokuyor falan. Aman dedim gezmek icin harika da, havasi bi degisik. Onun disinda pek bilgim yok ama Istanbul da hic yasanacak bi yer degil resmen eziyet. Iyi dusunun.

Buyuk bir sehirde yasiyordum. Sonra atamam Karadenizde kucuk bir sehire oldu. Buyuk sehirden sonra yapamam diye dusunurken yalniz biri icin yasamin daha kolay oldugunu gordum kucuk sehirde. Insanlar daha samimi. Buyuk sehirde kimse kapinizi calmazken, hatta karsi komsunuzun kim oldugunu bile bilmezken, burada alisveris yaptiginiz insanlar bile hatirinizi soruyor. Komsunuz iki gun gormese sizi yasiyor musun diye ariyor. Buyuk sehirde ölseniz cenazeniz evde kokar kimsenin ruhu duymaz. Aileden uzak olmak da kendi kanatlarinda ucmayi saglar. Tatillerde ailemin yanina gidiyorum ve o trafigi cekemiyorum artik. Biran once evime donmek istiyorum. Karadeniz o kadar da kotu bir yer degil...

Özgürlüğünü ve bağımsızlığını seviyorsan ailenin şehrine dönme. Sonra bir mekandan herkesten erken ayrılıp eve döndüğün halde saat 12yi gecti diye surat yersin,bin pisman olursun

Forum iyidir bence ya

3 buçuk yıldır Rize de yaşıyorum. Geldiğime pişman değilim ama burayı gördükten sonra tayin isteseydim gelmezdim muhtemelen. Ben ki evden dışarı çıkmayı pek sevmeyen bir insanım. Trafik kötü, toplu taşıma alternatifsiz, hastaneleri kalabalik ve doktor eksiği çok. Kiralar pahali, meyve sebze pahali ve kalitesiz. Bursa da donup bakmayacagimiz sebzeleri burda bulduğumuza şükrediyoruz çoğu zaman. Hava genelde kapalı, çamaşır kurutmak eziyet. Rutubeti olmayan uygun fiyatlı ev gormedim şimdiye kadar. Daha iyi bir yer olsa tayin isteyebileceğim durmam burada. Olumlu tarafları yok degil tabii, bi kere oldukça güvenli bir şehir. Arabanın camlarını açık unutuyoruz bazen ya da anahtarını uzerinde unuttuğumuz oluyor hic sorun olmadı mesela. Doğal güzelliklerini siz de biliyorsunuz ama bizim başımıza genelde soyle bisey geliyor. Tam gezilecek havalar olduğunda okullar kapanıyor memlekete gidiyoruz. Döndüğümüzde yağmurlar başlamış oluyor pek gezemiyoruz.
Bunlardan bağımsız olarak da çalışma ihtimaliniz olan hastanelerdeki personele sosyal medyadan ulaşıp çalışma ortamını sorun. Arkadasim egitim araştırmada doktor Rizeli olmasına rağmen buradan gitmek için docentligi bekliyor.
Son olarak da ailenize ha deyince gidebileceğiniz kadar uzakta olmanızı tavsiye ederim dünyanın binbir türlü hali var.

Büyük cesaret sizinki ben İzmir’de yaşıyorum,Cunda’da yaşamak istiyorum bir yandan ama burdan kopmak bile zor geliyor.sizinki büyük cesaret iyi düşünmelisin bence.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…