Siz onu masum diye nitelendirmişsiniz ama ben erkek arkadaşınızın iyi insan olmayı yersizce abartarak işi enayiliğe vardıran biri şeklinde tabir edilebileceğini düşünüyorum.
Sokakta aç birini görüp bir saatlik yolu yürüyerek gitmeye peki ama alkollü adamın kazasını üzerine almak da nedir?
Bu tip insanlar arkadaşlarına yardım etmiyorlar, hem kendilerini ve sevdiklerini zor durumda bırakıyorlar hem de sayelerinde düşüncesiz insanlar hatalarının bedellerini ödemek yerine daha da arsızlaşıp palazlanıyorlar.
Kendisinin kimseye karşı bir sorumluluğu, arkasında üzülecek kimsesi yok demek ki arkadaşı için kanun karşısında güç durumda kalmayı göze alabiliyor, buna iyilik denmez kendini kullandırmak denir ki art niyetli insanlar için bulunmaz nimet bu çocuk.
Dolandırıcı arkadaşı için kredi çekip evine haciz gelen, hapse düşen insan modeli, bu kafayla giderse ileride daha tatsız konular açarsınız burada.
Yani ilişkiniz biterse salt bu arkadaş yüzünden bitmeyecek.
Erkek arkadaşınız daha evvel de yazdığım gibi nerede duracağını bilmiyor, tarif ettiğiniz kadar yüce gönüllü bir insan hayatındaki kadını öyle biriyle muhatap etmez, bu kadar can ciğer görüştüğü biri siz bu konuda bu denli mutsuzken ileride evinize girip çıkacak, bunu nasıl göze alabilir, olaya nasıl "eşi rahatsız olmuyorsa bize ne" genişliğiyle yaklaşabilir?
Yani hakkında bu kadar olumlu konuştuğunuz, hiç tanımadığı biri için bir saatlik yolu yürüyerek gidebilecek birinin hayat arkadaşı adayına bu konuda bu kadar tepkisiz ve duyarsız kalması ölümüne çelişiyor, bu iş karışık, bizden uyarması.