sevgili günlük; önümüzdeki hafta ayın 13'de detoks yapmaya karar verdim , komşu günlük (@soya_sosu nun günlüğü)
bir detoks programı var ve bu gün 2 kg gittiğini yazmışlar, bende aynı detoksu yapmaya karar verdim, ayrıca günlük sahibinin tecrübe ve bilgisinede güveniyorum, zararlı bir detoks olduğunu düşünmüyorum :)
şimdi nasıl yapıldığını kopyalayıp buraya yapıştıracağım...
3 günlük bir detoks uygulayacağız.. Tuz kesinlikle yasak, yağ önerilen miktarın dışına çıkılmayacak..
Bu detoks için bazı malzemelere ihtiyacımız olacak...
Öncelikle karabuğday..
Bunu normal yemeklerde de kullanacağız artık..
Pirinç yada bulgur eklediğimiz tüm sebze yemeklerine artık karabuğday ekleyeceğiz.
Ben detoksu yazayım, malzemelerin listesini ordan çıkarırız
1.gün
sabah uyanında 1 bardak ılık limonlu su
1 fincan şekersiz türk kahvesi
3 yemek kaşığı karabuğday (sıcak su ile ıslatılarak demlenir)
1 yeşil elma rendesi
1 tatlı kaşığı tarçın
ara 2 salatalık yada yeşillik
öğlen
3 yemek kaşığı karabuğday (sıcak su ile ıslatılarak demlenir)
300 gr light yoğurt + pulbiber yada tarçın
ara
1 yeşil elma
akşam
dilediğiniz kadar salata (tuz yok) yağ sadece 1 tatlı kaşığı, sos yok
akşam 8 itibari ile hiç bir şey yenmeyecek, sadece bitki çayları içilebilir
2.gün
kahvaltı yapabilirsiniz ))
1 yumurta (haşlanmış)
lor yada dil peyniri
domates,salatalık, yeşillik, 1 dilim çavdar/tam buğday/tahıllı ekmek
ara
2 salatalık, 2 tam ceviz
öğlen
büyük porsiyon karabuğday eklenmiş sebze çorbası (çorbayı kendiniz yapın, hazır almayın.. tuz eklemeyin )) zaten eklediğiniz salçada tuz var.. en fazla 1 adet bulyon ekleyebilirsiniz)
ara
200 gr light yoğurt, yarım nar, 2 tam ceviz, 1 çay kaşığı toz tarçın
akşam
büyük porsiyon karabuğday eklenmiş sebze çorbası
akşam 8 itibari ile hiç bir şey yenmeyecek, sadece bitki çayları içilebilir
3.gün
kahvaltı yapabilirsiniz ))
1 yumurta (haşlanmış)
lor yada dil peyniri
domates,salatalık, yeşillik, 1 dilim çavdar/tam buğday/tahıllı ekmek
ara
2 salatalık, 3 kuru kayısı
öğlen
dilediğiniz kadar ton balıklı salata (karabuğday eklenmiş, tuz yok, yağ 1 tatlı kaşığı, sos yok)
ara
1 yeşil elma, 1 çaybardağı yoğurt/süt
akşam
3 yemek kaşığı karabuğday (sıcak su eklenerek demlenmiş)
300 gr light yoğurt + pulbiber yada tarçın
Detoksumuz bu kadar...
Bu detoks ile 3 gün içinde hem ödem atacağız, hem vücudumuzu bir forma sokacağız.. Yaklaşık olarak 2-3 kilo kaybedebilirsiniz.. Kaybetmeyebilirsinizde.. Herkesin bünyesi farklı çalışır netice de ))
Verdiğim çay tarifini mutlaka hergün tüketin.. Ama önerilen miktarın üzerine çıkmayın.. Fazlası zarar..
Şimdi bunu deneyelim, diğerlerini sonra paylaşacağım ))
Ha bu arada, bunu yaparken günde en az 30 dakika spor yapmanız gerekiyor..
@soya_sosu ndan alıntıdır...
Cay tarifi ne peki canimmm
detoks hosuma gitti kuzum ☺
arkadaşlar bende kilo vermek istiyorum bekarım sevgilim var yaza evlenmeyi düşünüyoruz şu an da yaşım 28 ve üstüne iş konusunda kilo önemli gümrük muhafaza ve gardiyanlık düşünüyorum onun için kilo vermem şart boyum 170 kilom ne yazıkkı90 her ay altı yedi kilo vermem gerekli en azından yetmiş kilola düşmem gerekli yada yetmiş beş şimdilik ne yapacağım nasıl vereceğim bilemiyorum yaa
senın detox bıraz katıymış cnm bızımkı sabah 2 meyve öglen ve aksam ekmeksız sebzemerhaba günlüğüm, haftasonları ihmal ediyorum seni biliyorum, cuma ve ctsi pek iyi değildi, diyetime uyamadım maalesefcuma kilo bildirimimden sonra bana bir haller oluyor, kendimi kontrol edemiyorum, her neyse, pazar günü karabuğday lapası yaparak kendimce bir detoks programı hazırladım
sabah
3 kaşık karabuğday (sıcak su ile ıslatılılmış) ve yeşillik
öğlen ve akşam sabahın aynısı, hani şu meşhur pirinç lapası yerine ben karabuğdayı koydum....
bu günde aynısını yapacağım, akşamdan karabuğdayımı ıslattım sabaha yeşilliklerimi yıkadım ve hazırladım, iş yerinde yedim, ne yalan söyleyeyim çok az yiyebildim, Allah kimseyi açlıkla imtihan etmesin, kalanıda öğlen yerim (yiyebilirsem tabi) eğer 1,5 kg dan az kiloverirsem bir daha asla böyle bir detoks metoks denemiycem, o derece sevmedim....
not:dün jillian yapamadııııımmmmmmm
senın detox bıraz katıymış cnm bızımkı sabah 2 meyve öglen ve aksam ekmeksız sebze
sende bızım gıbı yapsaydın cnm keske sonucta 2 gunde ne kadar gıderse gıtsın bunun yag olmadıgını bılıyoruz çogunlukla ödem atıyoruzmerhaba canım, sorma ya bir yola baş koydum, 2 öğünüm kaldı, eğer kilo az giderse çok üzülürüm, onca emek boşa gitmiş olacak, zaten bir daha yapmam...
sende bızım gıbı yapsaydın cnm keske sonucta 2 gunde ne kadar gıderse gıtsın bunun yag olmadıgını bılıyoruz çogunlukla ödem atıyoruz
bugun basladık cnm bızde sabah 2 meyve yedım sımdıde karnabahar yemegı yedım gayet tokum aksamıda atlatırsamsorma canım yaaa, neyse sabah bakayım ne kadar verebildim :)
senin detoks nasıl gidiyor canım?
bugun basladık cnm bızde sabah 2 meyve yedım sımdıde karnabahar yemegı yedım gayet tokum aksamıda atlatırsam
neyse cnm yarında sebzelı yap sende zorlama mıgden almıyorsazaten bende simsims sayfasında gördüm sizi imrendim bende başlıyayım dedim, ama karabuğdayı tercih etmem hataydı
neyse cnm yarında sebzelı yap sende zorlama mıgden almıyorsa
sen bılırsın cnm bugunu bıtırdebu günü bi tamamlarsam, ayyy gına geldi ya, tatsız tuzsuz ..
bidahada yapma böyle şeyler sen zaten güzel gidiyordun ders olsun sanateşekkür ederim canım
bidahada yapma böyle şeyler sen zaten güzel gidiyordun ders olsun sana
iyi olmus cnmjillian 1/6 bitti, dün yapamamıştım
akşam karabuğday macerama son verdim...bir daha mııı
akşam
2 s.k. haşlanmış et
turp
ayran
2. s. k. bulgur pilavı :)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?