Karar Veremedim (Özel Ders)

MoNDe

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
24 Mayıs 2013
388
180
63
öncelikle merhabalar hanımlar;

Derdim şu ki komşumuzun 3. sınıfa giden kızına özel matematik dersi vereceğim c.tesi ve pazar günleri 2şer saat olmak üzere yani haftada 4 saat ders vermiş olacağım.
Yalnız ücreti daha konuşmadık ve ben ne kadar isteyeceğimi bilmiyorum sizce haftalık ne kadar istemeliyim ?
Nasıl bir rakam söylersem abartmamış olurum ? Lütfen yardımcı olun kafamı kurcalıyor uzun suredir.

Bu sizin eğitiminize,yeteneğinize,aileyi ne kadar tanıyıp tanımadığınıza ve çocuğun durumuna bağlı.

Bu sizin eğitiminize,yeteneğinize,aileyi ne kadar tanıyıp tanımadığınıza ve çocuğun durumuna bağlı.

moleküler biyoloji genetik mezunuyum aileyi 4-5 yıldır tanıyorum çocuk aklı başında fazla sorun cıkartmayacak bir tip normal özel derslerden daha az ücret alacağım ama ne kadar desem uygun olabilir bilemedim

Bulundugunuz sehre bagli bence bu durum. Internetten arastir bulundugun sehirde ortalama kaca ozel ders veriliyor ilkoku cocuklarina diye, boyle bir suru ilan siteleri var. Zaten 3. sinif ve tanidik oldugu icin yuklu bir ucret almayacaksindir, orta yolu bulursun.

Üniversite öğrencisiysen saati 25-30 lira olur. Matematik öğrencisiysen 35-40 lira, matematik öğretmeniysen 50 ve üstü.

hem mezun hem de öğrenci sayılırım yüksek lisans yapıyorum hem kendime ufak tefek katkısı olsun istiyorum saati 25 desem haftada 100 almış olacağım ayda 400 yapar cok gibi geliyor işte..

saate vurunca az aya vurunca fazla anlamadım bir türlü karar veremedim

istanbuldayım.. elbette fazla bir miktar almayacağım kaç desem mantıklı olur ona karar veremedim işte off off:)

Bence haftaya bölmeyin 250 alıverin zaten zor çocuk okutmak bir faydanız olur ettikleri dualar paradan daha önemli ...

Bence haftaya bölmeyin 250 alıverin zaten zor çocuk okutmak bir faydanız olur ettikleri dualar paradan daha önemli ...

aynen para olarak cok yuklenmek istemedim zaten bana biraz katkısı olsun yeter.. aslında ben haftada 50 lira alayım ayda 200 yeter demiştim kendi kendime ama az mı düşünmüşüm acaba ?

aynen para olarak cok yuklenmek istemedim zaten bana biraz katkısı olsun yeter.. aslında ben haftada 50 lira alayım ayda 200 yeter demiştim kendi kendime ama az mı düşünmüşüm acaba ?

ailenin durumu nasıl, başka çocukları var mı ? Size verirlerse zor duruma düşerler mi ?

Kesinlikle çok değil. Saati 25 az bile.
Ama içim böyle rahat eder diyorsan saatine 25 iste.

Senin durumunda saatine 50 alan arkadaşlarım vardı benim.
25 uygun diyorum.

Ben ilkokul öğrencilerine 25'ten veriyorum genelde. 30 ya da 35'ten kapıyı açıp 25'e iniyorum. Haftada 6 saat veriyorum genelde, cumartesi dahil günde 1 saat şeklinde. Sadece haftasonunun pek faydası olmuyor. 10 senedir öğrenciliğimden beri yapıyorum ben bu işi. İzmirde gayet uygun geliyor insanlara.

Ama ailenin durumu da önemli tabi. Verebilecek durumdalarsa iste gitsin. Tecrüben olmadığı için 20'ye inebilirsin.

ailenin durumu nasıl, başka çocukları var mı ? Size verirlerse zor duruma düşerler mi ?

5 yaşında başka bir kızları daha var ama cok da iyi değil durumları o yuzden hem onların hem de benm işime gelecek bir fiyat olsun istiyorum

Ben 20-25 ideal diye düşünüyorum ama şimdi komşu olunca bilemedim. Tam bir öğrenci öğretmen ilişkisi değil zaten. Ama parası fazla gelirse derse ihtiyacımız yok derler, azcık harçlık çıkartayım derken çocuğun eğitimine mal olursun. O yüzden aileyle bi konuş 'saatlik 25 tl düşündüm ama aya vurunca 400 tl ediyor. Ben isterim ki bütçenizi zorlamadan Ayşe'ye ders verebileyim ama harçlık da çıkartabileyim. Ne düşünürsünüz' falan de. Onlar söyler sana zaten.

Ben eski bi sevgilimin yeğenlerine bedava vermiştim bir sene ağzıma açıp bişey diyemedim, aile de bi iyi bi iyi.... Neyse en son okulum ağırlaştı gelemiyom dedim kaçtım

Kesinlikle çok değil. Saati 25 az bile.
Ama içim böyle rahat eder diyorsan saatine 25 iste.

Senin durumunda saatine 50 alan arkadaşlarım vardı benim.
25 uygun diyorum.

saatine 25 alsam haftalık 100 lira oluyor ayda 400 cok değil mi ? dershaneler ne kadar aylık acaba. Çok mu ince dşünüyorum yahu ne zor birşeymiş.

Aslında hiç özel ders muhabbetini düşünmemiştim ben de denk geldi diyelim. O yuzden boyle afalladım :)

Bir de şunu merak ediyorum ; derslere başladıkdan sonra cocugun dersleri cok iyi olmazsa kendimi suçlu hissederim diye korkuyorum ki hissederim de yani

5 yaşında başka bir kızları daha var ama cok da iyi değil durumları o yuzden hem onların hem de benm işime gelecek bir fiyat olsun istiyorum

bence 200 iyidir iyi aklınız kalmasın ne olcak iyilik yapmak çok güzel bir şey ..Burdan olmazsa başka bir yerden yine alırsınız bu paralardan çok daha fazlasını ..

saate göre hesaplanır normalde saati 50 tl ve üstü diye blyrm değişiyr

Tabi ki dershaneler daha uygun. Yıllık 1200 e bile gidebilir.
Benim yeğenim gidiyor.
Ama fark özel ders olmasından kaynaklanıyor.
Birebir ve evinde alıyor dersi.
Öğretmen ona gidiyor. Ve kalabalıkta dinleyip almıyor.
Fiyat farkı bu yüzden.

O zaman aylık 400 den yani saati 25den konuyu açacagım duruma göre azaltırım. zaten ilk onlara ne kadar düşündüğünü sorayım sonra kendi şartımı söyliyeym değil mi ? belki düşündüğümden fazla verirler

ayrıca cok iyi yapmışsın kaçmakla

bence 200 iyidir iyi aklınız kalmasın ne olcak iyilik yapmak çok güzel bir şey ..Burdan olmazsa başka bir yerden yine alırsınız bu paralardan çok daha fazlasını ..

Bakalım artık duruma göre önce onlara soracağım sonra bir ayarlama yaparım inşallah kimseyi zora sokmuş olmam

Birincisi dershaneyle özel ders bir değil. Tabi ki daha pahalıya gelecek özel ders.

Eğer iletişiminiz iyi olursa derslerde başarılı olur muhtemelen. Okuldan önde gitme sakın. Önce öğretmeni konuyu anlatsın sen pekiştirirsin. O hafta işlenenleri anlat hafta sonu. Çünkü sen farklı bir yöntem öğretirsen okulda afallar. Öğretmenin hangi yöntemle gittiğine bak, ona göre anlat. Yardımcı kitaplar alsınlar, onlar üzerinden gidin. Bolca soru çözdür. Üçüncü sınıf çocuğu çok rahat kavrar konuları bire bir çalışmada. Çok kasma kendini. Anlamazsa, yapamazsa kızma sakın.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…