- 14 Şubat 2012
- 6.205
- 8.823
- 448
Tabi ki dershaneler daha uygun. Yıllık 1200 e bile gidebilir.
Benim yeğenim gidiyor.
Ama fark özel ders olmasından kaynaklanıyor.
Birebir ve evinde alıyor dersi.
Öğretmen ona gidiyor. Ve kalabalıkta dinleyip almıyor.
Fiyat farkı bu yüzden.
Birincisi dershaneyle özel ders bir değil. Tabi ki daha pahalıya gelecek özel ders.
Eğer iletişiminiz iyi olursa derslerde başarılı olur muhtemelen. Okuldan önde gitme sakın. Önce öğretmeni konuyu anlatsın sen pekiştirirsin. O hafta işlenenleri anlat hafta sonu. Çünkü sen farklı bir yöntem öğretirsen okulda afallar. Öğretmenin hangi yöntemle gittiğine bak, ona göre anlat. Yardımcı kitaplar alsınlar, onlar üzerinden gidin. Bolca soru çözdür. Üçüncü sınıf çocuğu çok rahat kavrar konuları bire bir çalışmada. Çok kasma kendini. Anlamazsa, yapamazsa kızma sakın.
Ben haftaiçi hergün enaz iki saat ders ablalığı yaptığım 3.sınıf öğrencisi için haftada 80 alıyordum ki inanılmaz kazıklanmış hissettim yorumları okuyunca
öncelikle merhabalar hanımlar;
Derdim şu ki komşumuzun 3. sınıfa giden kızına özel matematik dersi vereceğim c.tesi ve pazar günleri 2şer saat olmak üzere yani haftada 4 saat ders vermiş olacağım.
Yalnız ücreti daha konuşmadık ve ben ne kadar isteyeceğimi bilmiyorum sizce haftalık ne kadar istemeliyim ?
Nasıl bir rakam söylersem abartmamış olurum ? Lütfen yardımcı olun kafamı kurcalıyor uzun suredir.
Aileyle konuş, anlattıklarımı söyle. Ben çok denedim bunu, okulla gitmezsen çocuk çok afallıyor. Diğer derslerde önde gidiliyor da matematikte olmuyor.evet haklısınız..
aslında şöyle düşünmüştüm ilk hafta tekrar tarzı konuları özet geçeyim sınav haftaları sınava yönelik olsun. Geri kalan haftalar da bir gün o haftanın işlenen konuları bir gün de gelecek haftanın konularına giriş çünkü ailesinin istediği çocugum diğer öğrencilerden onde olsun sınıfa girdiğin de o konuyu önceden tanımış olsun. Şimdi siz böyle deyince kafam karıştı mantıklı olan okulla gitmek tabii ki ama ailesi de böyle birşeyi talep etti nasıl bir yol izlemeliyim ?
Bu işi hep yapmayı düşünüyorsanız, içiniz de rahat etmiyorsa, 250 diyip 200'e inin, Evet az bir ücret ama reklemınız olur. Memnun kalırlarsa, başkasını da yönlendirirler.
Aileyle konuş, anlattıklarımı söyle. Ben çok denedim bunu, okulla gitmezsen çocuk çok afallıyor. Diğer derslerde önde gidiliyor da matematikte olmuyor.
Aynen öyle. Anladıklarını kısa kesip soru çözdür, anlamadıklarıyla daha çok uğraşmaya vakti olsun, sınav haftaları mutlaka bol bol soru. İlk başta yardım et sonra 5 soru ver mesela onları kendi çözsün. Başarılı olduğu zaman ödül ver. Küçük stickerlar falan mesela. Ara verince boyama falan yapın birlikte ya da oyun oynayın. Bunların dışında bişey gelmedi şimdilik aklıma. Gelirse yazayım, ya da sorun varsa sorabilirsin her zaman.aslında hiç düşünmediğim birşeydi denk geldi diyebilirim :)
anladım cok teşekkür ederim ilk hafta tüm konuları özet tekrar yapacagım o zaman sonra ki haftalarda da geçmiş haftanın tekrarını yapıp bol bol soru çözdüreceğim sınav zamanı da tekrar edip bol bol soru yine değil mi ?
Aynen öyle. Anladıklarını kısa kesip soru çözdür, anlamadıklarıyla daha çok uğraşmaya vakti olsun, sınav haftaları mutlaka bol bol soru. İlk başta yardım et sonra 5 soru ver mesela onları kendi çözsün. Başarılı olduğu zaman ödül ver. Küçük stickerlar falan mesela. Ara verince boyama falan yapın birlikte ya da oyun oynayın. Bunların dışında bişey gelmedi şimdilik aklıma. Gelirse yazayım, ya da sorun varsa sorabilirsin her zaman.
Bende lise ogrencilerine ders verirdim.fizik kimya matematik.saati pahali degildi ama sizin hesabiniz gibi ayliga vurunca birhayli kabardigi Icin cocuklarin notlari yukselsede maddi acidan karilayamayacak duruma geliyorlardi.ayda 400tl ozel ders Icin cogu aiileye cok fazla.Ama diger yandan sizde hakediyorsubuz...zor bir durum.hem mezun hem de öğrenci sayılırım yüksek lisans yapıyorum hem kendime ufak tefek katkısı olsu istiyorum saati 25 desem haftada 100 almış olacağım ayda 400 yapar cok gibi geliyor işte..
saate vuruna az aya vurunca fazla anlamadım bir türlü karar veremedim
Bende lise ogrencilerine ders verirdim.fizik kimya matematik.saati pahali degildi ama sizin hesabiniz gibi ayliga vurunca birhayli kabardigi Icin cocuklarin notlari yukselsede maddi acidan karilayamayacak duruma geliyorlardi.ayda 400tl ozel ders Icin cogu aiileye cok fazla.Ama diger yandan sizde hakediyorsubuz...zor bir durum.
Ben öğrenci olmama rağmen saatini 50 tl den verdim komşumuza. Başta çok tedirgindim ya başarılı olmaZsa diye ama oldu allahtan da içim rahat etti. Sonrasında hem okul hem iş hem bu özel ders fazla geldiği için bıraktım yoksa arkadaşları falan da istemeye başlamıştı ama ben istemedim korktum :)
İşte sen o dersi veriyorsun da çocuğu tutmak çok zor oluyor yarım saat sonra başlıyor hareketlenmeye :) bir de birsürü olduklarını düşünürsek çok zor valla :)ya özel ders hiç düşünmemiştim ben ama böyle bissürü öğrenci bulsan evde otur ozel ders ver yani çok iyi para kazanırsın ki :)
umarım benm vereceğim öğrenci de başarılı olur da içim rahat eder..
İşte sen o dersi veriyorsun da çocuğu tutmak çok zor oluyor yarım saat sonra başlıyor hareketlenmeye :) bir de birsürü olduklarını düşünürsek çok zor valla :)
yeni mezun bir akrabam var sinif ogretmenligi yapiyor bir kolejde. hafta sonlari da saat basi 30 liraya ozel ders veriyor ilkokul ogrencilerine...
Komşu olunca işler çok değişiyor maalesef.
Ben komşumun oğluna bir ders yılı ücretsiz ders verdim, çocuk bir hayli gelişim gösterince arkadaşlarının aileleri de istemeye başladı, ücret verelim diyorlar hem komşum hem de diğer hanımlar, sonra da şunu ekliyorlar " okulda aylık etüt ücreti 60 tl" . hatır gönül işleri zor.
En az 40-50 olsun. 25-30 nedir arkadaş :/ çok az.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?