Karar verememek

lubelska

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
16 Ocak 2017
11
3
1
Merhabalar,
Uzun zamandır çok huzursuzum. Bunun nedeni karar verememek anlıyorum kendimi.

1.5 yıldır ilişkim var. Üniversitede tanıştık. Daha doğrusu o görmüş beni konuşmak istedi. 2 ay arkadaş olarak görüştük ettik. O arada sürekli olmaz dedim durdum. Sonra bi ara baktım ben onu aramak istiyorum. Benim de ilk ilişkimdi. Yazın arkadaş olarak görüştükten sonra okullar başladı. O mezun olmuştu işe başladı. Biz 1-2 ayda bir görüşmeye başladık.

4-5 aydır aynı şehirdeyiz, işini değiştirdi. Sürekli görüşmek istedi. Ben aynı zamanda çalışıyordum, derslerim çok yoğundu. İşten çıkıp buluşmamız akşam 10'u buluyordu istanbulun farklı uçlarındaydık. Tek başına yaşıyor, ayda 1-2 kere gidiyordum evine. Çok ilgili. Saçımı tarıyor, kendi kurutuyor, bebek gibi davranıyor. Yemek kendi elleriyle yedirir evde de dışarda da. Meyve koyar, çay koyar, kahve getirir. Çikolata çok severim sürekli çikolata alır. Sarılmayı ona çok seviyorum, elini tutmayı da. Aslında çok huzur veriyor onla olmak. Dışarda olmak değil de en çok evde olmak çok keyifli onla. Üzecek bir şey de yapmadı evliliğe saklıyoruz her şeyi. Diyorum bazen kendime eskiden çok katıydın noldu sana. Biri sevgilisinin evine gidince şok oluyordum. Ama ben onla o kadar keyif alıyorum ki. Kafamı onun omzuna koyuyorum, o da dizime yatıyor öyle uyuyor o an çok güzel.

Amalarım bitmiyor sürekli. Kilolu biri. Hiç tahmin etmezdim o vücutta biriyle olacağımı. Kıyafetleri hoş durmuyor ama kötü de demiyorum. Olsun diyorum seviyorum. Yemek yemesini beğenmiyorum olsun diyorum. Arkadaş çevresini beğenmiyorum. Arkadaşları ile buluşunca çok sinirleniyorum. Bikaç şey yaşamıştım çok uzun onlar.

Şimdi ben de mezun olunca aileler ile tanışma, söz, nişan muhabbetleri geçiyor. O zaten uzun zamandır bunları diyen biri. Hiç anlamış değilim nasıl bu kadar kolay evlilik kararı verebildi zaten diye. Ailesi uzun zamandır biliyor gelinim moduna girmişler. Ben de onunla evlenmeyi mantıklı buluyorum. Aile yapımız az çok uyuyor. Alkol ve sigara hiç sevmiyorum, bunları kullanmıyor. İkimiz de mühendisiz. Çok merhametli biri. Avmye gideriz yemek yiyemez, etrafta çocuklar onun yemeğini çeker diye. İşçilerine montunu verir, kazağını verir. Öyle biri.

Çok şey oldu kavgalar ettik. Sinirlenince demediği kalmıyor ama sadece mesajda. Yüzüme bir şey diyemiyor. Nefret ediyorum dedi, soğudum dedi.Sonra bunları seni sevdiğim için diyorum. Sen beni önemsemiyorsun, istediğim gibi davranmıyorsun kızdığım için dedim diyor.

Şimdi aradaki şeyleri anlatmam çok uzun olur. Şunu soracağım. Bir kişiyi sevdiğinizi nasıl anladınız? Onunla nasıl evlenmeye karar verebildiniz? Ben onun ilgisini mi seviyorum sizce?

Bana onun ilgisini sevdiğini düşündürdü nedense. Şikayetlerin bu kadar kafanı karıştırıyorsa. Bence bunlardan daha çok önemli olan soru şu sen onsuz yapabilir misin??Bence bunun cevabını vererek düşün.

Ilgisinimi derken bir insanin daha neyi sevilirki ? Dacranislar sevilir ilgisi sevilir.ördeğe yavrusu kaz gorunurmuş ve bu cok guzeldir.herkesin kusuru vardir ve sevdiklerimizin kusurunu görmeyiz bence sende seviyorsun ki görmemezlige gelebiliyorsun seviyorsun ama kendine itiraf edemiyorsun :)

Bir kişi sevdiğimi veya onun beni sevdiğini nasıl anlarım değil de; evlenmeden sana hakaret eden kişi telefon veya yüzyüze söyleme farkı var mı? Bence yok. Bazı ilişkiler evlilikle birleşip birleşmeden herşey böylesine daha en başında ortadayken neden ısrarla evlenmek için uğraşılır? Hep böyle olur ama evlenmeden vardır sorunlar ama engel olarak görülmez sonra evlenirler sonuç hep hüsran..

Sorularınıza cevap vermeden önce şunu söylemek istiyorum bir ilişkide ağır hakaretler varsa ben o ilişkiden korkarım. Sinirlerini kontrol edemeyip hakaretler eden kişi ileride daha fazlasını yapmayacağı ne malum? Nefret ediyorum, soğudum bunlar ağır şeyler. Otokontrolü yok. Ve malesef insan sinirlenince gerçekleri söyler bunu bir aklınızda bulundurun.
Yazınızda dikkatimi birde şu çekti: kilosunu, onu şunu beğenmiyorum. İşte kilit nokta burası. insan sevdiğinde, yani gerçelten sevdiğinde, bunlar gözüne batmaz. Yemek kötü bile olsa yerim..

Sorularınızın cevabına gelirsek;
onsuz bir hayat düşünemem, onunla vakit geçirmek , sürekli yanımda olması isterim. Onu gördüğümde kalbim hızlı atmaya başlar, onda sevmediğim özellikleri sevmeye başlarım. Sabah uyandığımda mutlu uyanırım, hayata daha pozitif bakarım. Geleceğime dair planlarımı onu göz çnünde bulundurarak yaparım vs. Yani aslında anlatılmaz çünkü sevdiğini bedenen ve ruhen anlarsın. Herkeste aynı belirtiler göstermez :)

Sevmiyorsun. Aşk hele sıfır. Cümlelerinde arkadaşça bi sevgiden başka hiç birşey yok.

Ben sevdiğimi nasıl anladım, içim yandı böyle tutuştu, dişini fırçalarken izledim, üstüne bişey giyerken izledim "bunun her yeri ne güzel ya" diye, elinde yara var beğenmiyor elini, ben ne kadar seksi el hareketleri var diye izledim. O saçma çocukça güldü ben dudaklarına bak şunun gözlerinin içi gülüyor diye izledim. Her dokunduğumda içim ilk günkü gibi içimden çıkıyor. Nasıl tarif edeceğimi bile şaşırıyorum. Sen kusur görüyorsun. Aşk bu değil.

Yani aşk daha baskın daha ateşli bişey. Ateşi görünür olur nerdeyse :) bunları hep sorgula kendine sor. Gerçekten sevip sevmediğini. Ben çok safça arkadaşlık hissi aldım sizden.

Son düzenleme:
Kadınız hepimiz ilgi seviyoruz.Ama her bize ilgi gösteren kişiyi sevemiyoruz ne yazık ki.

Bence sen de bu adamı sevmiyosun.Çünkü seven biri acaba onu mu seviyorum yoksa ilgisini mi diye düşünmez.Sen belli ki fiziksel olarak dahi begenmiyosun onu sadece ilgisi merhameti seni ona çeken.

Ayrıl diyemem ama sevmediğin beğenmediğin bi adamla ömür geçer mi bilmiyorum

sevgilin çekici bir tip değil anlaşıldı, kilolu vs. o iş halledilir, kilo verilir, düzgün kıyafetler, biraz saç baş toparlama çekici bulursun onu da.

o küfür hakaret işi olmaz işte o değişmez.

Buraya takıldım yaa bu iki eylemi aynı anda yapmıyorsunuz dimi fizik kurallarına aykırı gibi
Kız koltukta oturuyor, adam yan yatmış kucağına. Kız da eğilmiş omzuna kafasını koymuş. İrice de bi arkadaş olduğu için omuz fazla uzaklarda olamaz. Ben böyle canlandırdım :D

Merhabalar,
Uzun zamandır çok huzursuzum. Bunun nedeni karar verememek anlıyorum kendimi.

1.5 yıldır ilişkim var. Üniversitede tanıştık. Daha doğrusu o görmüş beni konuşmak istedi. 2 ay arkadaş olarak görüştük ettik. O arada sürekli olmaz dedim durdum. Sonra bi ara baktım ben onu aramak istiyorum. Benim de ilk ilişkimdi. Yazın arkadaş olarak görüştükten sonra okullar başladı. O mezun olmuştu işe başladı. Biz 1-2 ayda bir görüşmeye başladık.

4-5 aydır aynı şehirdeyiz, işini değiştirdi. Sürekli görüşmek istedi. Ben aynı zamanda çalışıyordum, derslerim çok yoğundu. İşten çıkıp buluşmamız akşam 10'u buluyordu istanbulun farklı uçlarındaydık. Tek başına yaşıyor, ayda 1-2 kere gidiyordum evine. Çok ilgili. Saçımı tarıyor, kendi kurutuyor, bebek gibi davranıyor. Yemek kendi elleriyle yedirir evde de dışarda da. Meyve koyar, çay koyar, kahve getirir. Çikolata çok severim sürekli çikolata alır. Sarılmayı ona çok seviyorum, elini tutmayı da. Aslında çok huzur veriyor onla olmak. Dışarda olmak değil de en çok evde olmak çok keyifli onla. Üzecek bir şey de yapmadı evliliğe saklıyoruz her şeyi. Diyorum bazen kendime eskiden çok katıydın noldu sana. Biri sevgilisinin evine gidince şok oluyordum. Ama ben onla o kadar keyif alıyorum ki. Kafamı onun omzuna koyuyorum, o da dizime yatıyor öyle uyuyor o an çok güzel.

Amalarım bitmiyor sürekli. Kilolu biri. Hiç tahmin etmezdim o vücutta biriyle olacağımı. Kıyafetleri hoş durmuyor ama kötü de demiyorum. Olsun diyorum seviyorum. Yemek yemesini beğenmiyorum olsun diyorum. Arkadaş çevresini beğenmiyorum. Arkadaşları ile buluşunca çok sinirleniyorum. Bikaç şey yaşamıştım çok uzun onlar.

Şimdi ben de mezun olunca aileler ile tanışma, söz, nişan muhabbetleri geçiyor. O zaten uzun zamandır bunları diyen biri. Hiç anlamış değilim nasıl bu kadar kolay evlilik kararı verebildi zaten diye. Ailesi uzun zamandır biliyor gelinim moduna girmişler. Ben de onunla evlenmeyi mantıklı buluyorum. Aile yapımız az çok uyuyor. Alkol ve sigara hiç sevmiyorum, bunları kullanmıyor. İkimiz de mühendisiz. Çok merhametli biri. Avmye gideriz yemek yiyemez, etrafta çocuklar onun yemeğini çeker diye. İşçilerine montunu verir, kazağını verir. Öyle biri.

Çok şey oldu kavgalar ettik. Sinirlenince demediği kalmıyor ama sadece mesajda. Yüzüme bir şey diyemiyor. Nefret ediyorum dedi, soğudum dedi.Sonra bunları seni sevdiğim için diyorum. Sen beni önemsemiyorsun, istediğim gibi davranmıyorsun kızdığım için dedim diyor.

Şimdi aradaki şeyleri anlatmam çok uzun olur. Şunu soracağım. Bir kişiyi sevdiğinizi nasıl anladınız? Onunla nasıl evlenmeye karar verebildiniz? Ben onun ilgisini mi seviyorum sizce?
Canım sen ilgisini sevmissin bide uzaktasin ailenden sana destek olması falan iyi geliyordur sana ayrıca meslektassin o üst dönem ders konusunda da yardımcı oluyordur..bence seninki aşk değil..benim için aşk görünce için kıpır kıpır olmak onu içten beğenmek gözüne hiç kusuru görünmemesi sen onun kilosuna falan takiliyosan böyle sen asık olmazsn asık olsan o der kilo vermem lazım falan sende kendini yorma ben seni her halinle seviyorum dersin bence boyle

Farklı anlarda olan eylemler kızlar :) Açıklayamamışım orada. İkisini de çok seviyorum demek istedim :)

Hiç hayatımda aşık olmadım. Sevmedim de birini. Bir şeyler yapmadım biri için. Onun için nasıl bir şey anlamıyorum. Seviyorum aslında diyorum.

Rouge de çok güzel anlatmış aşkını aslında. Ben de başkası yapsa kesinlikle kabul etmeyeceğim şeyleri o yapınca görmemezlikten gelebiliyorum.

Hakaret evet haklısınız ben de kabul edemedim, konuşmadım uzun süre. Zaten o dediklerini de ona zaman ayırmıyorum, bir türlü mutlu olmuyorum. Onu sevmediğimi düşündüğü için etti. Çok kızmış bana ona değer vermediğim için. O konulara girsem çıkamam :)

Evlilik dünyanın en zor ama aynı zamanda en güzel şeyi EVLENMEYİ MANTIKLI BULUYORUM demişsin arkadaşım ama mantıkla olmuyor o iş.. Aşk lazım aşk ve bence sen aşık değilsin

Back
X