karar veremiyorum bir türlü

2 sene en az.. mücadeleci çalışkan ama diyorum ya herşeye itiraz sabit fikirli insanlarda biryere kadar tahammül ediyor. sonra işten çıkarıyorlar.

evet evlilik bir kumar aslında hepimiz için geçerli.kutunuzdan bu çıkmış.evlenmeden önce bazı şeyleri anlamanın maalesef pek imkanı yok.

ben kökten çözmek istiyorum. klasik bir şey olacak belki ama benim ailem hep yanımızda çocuk gibi babamdan harçlık istiyorum mesela ben hala. onun kızkardeşi annesinin evine taşındı kocası ile ne kira, ne fatura, ne alışveriş hiçbirşey yok yedikleri önlerinde yemedikleri arkasında ama bize gelince ne haliniz varsa görün en ufak bir yardımları bile yok. en son kaynanama dedimki en azından birkaç ay bize aylık 300-350 yardımcı olun, benim param yok kimseye yardım edemem dedi kestirdi attı.

Zor bir karar. Ama zaten sevmiyorum demişsin. Sana dürüst olmamış. Senin hayatını etkiliyor, kızının da. Senin huzurun yok. Senin yoksa kızının da yok. Sevgi olmayan bir evlilikte kızın için evli kalmanın bir anlamı da yok. Haberinin olmadığı borçları yıllarca ödeyip sıkıntı çekiyorsun. Bir şeylerin cezasını sen çekiyorsun. Sevgi olsa sık dişini derdim ama o da yok.
Tek çözüm boşanmak gibi.

bende öyle düşünüyorum ama bir yandan da yarı yolda bırakacakmışım gibi geliyor.

toplam borcunuz ne kadar eve giren aylık ne kadar kira lektrik suyuda yaz ama..birde borçlar kocanınsa sadece ona ait olup size nefes aldırmayacak kadar çalışmanız neden..kendide çalışıyor mu..yani bi mizan yapalım önce.boşanmayı bi kenara at..hani borç sebebiyle olmamalı bu işler .

canım sen de kendimi gördüm bir anda birazdan ben de bir konu açacağım zor bir karar bence bu kadar sabretmişsin biraz daha sık dişini kızın daha çok küçük benim başımdan bir ayrılık geçti bayramdı anneme gittim ve ziyarete gelenler hep eşli çocuklu o çocukların babalarına gitmeleri baba baba diye koşmaları ve senin tek başına oluşun inan ki ömrümde geçirdiğim en kötü gündü o gün ağladığım kadar hiç ağlamamıştım biz ayrılmıştık ama şimdi tekrar barıştık 3 ay yalnız yaşadım gelde bana sor neler çektim köpek gibi geldi yalvardı ne kadar istemediğimi söylesemde kimseyi ikna edemedim çevremde çünkü bütün yaptıklarıyla o haklı gözüküyordu herkese şimdi yine herşey eskisi gibi kavga tartışma uzaklık soğukluk neyse ben anlattıkça bitmez.. kızının büyümesini bekle ve kendi ayaklarının üzerinde her zman dim dik dur asla pes etme bugünlerde geçecek inşallah kızını sakın ihmal etme o senin geleceğin olacak borçlar bir şekilde ödeniyor bizimde çok borcumuz var borsa oynuyor hep para kaybediyor ama ben hem kendim için hem de kızım için mücadeleye devam ediyorum herşey çok daha güzel olacak diye hep pozitif düşünmeye çalışıyorum allah yar ve yardımcın olsun ...

Yazdiklariniza göre esinizle derdiniz sadece onun borçlari ile bitmiyor, iliskinizdede sorun var, size yeterince ilgi sevgi göstermiyor gibi geldi bana... Bazi arkadaslar, beklemenizi önermis, ama nereye kadar ? Bu kisi 2-3 senede degismediyse daha hiç degismez, bir de küçük çocuktan bahsetmiyoruz, koskoca adam, karakteri oturmus bir insan sonuçta.
Bence bir avukata danisin ilk önce, iyice düsünün ve kararinizi verin. Sanslisiniz ki aileniz var yaninizda size yardim eder, sagliginizda sanirim yerinde, bir ise girip çalisabilirsiniz, kendi düzeninizi kurarsiniz, çocugunuza babasizda olsa daha güzel bir yuva sunarsiniz ve gelecek kurarsiniz. Kim bilir, belki daha sonra mutlu ve huzurlu bir evlilik daha yaparsiniz insaAllah

Hayatiniz elinizden kaçmasina izin vermeyin, hayatinizin kontrolüne geçin. Size hakkettiginiz degeri vermeyen insana hayatinizin en güzel günlerini zehir etmesine sansi vermeyin derim...

Ama tabi karar sizin, hayat sizin. Böyle size yol göstermek kolay olabilir... Bol bol dua edin, Allah'tan hayirlisini dileyin, güç kuvvet vermesini dileyin.

Saglicakla kalin

Borcu olduğunu evlenmeden önce söyleyebilirdi, 3 yıl önce neden bişeyler yapmadınız ki. Ben kandırıldığımı hatta maaşım yüzünden benle evlendiğini düşünürdüm. Sevgisinden şüphe ederdim. Dürüstlük çok önemli. Borcun tamamı eşinize ait değilse ailesine de ödetsin

Siz neden sizden onceki borclarini oduyorsunuz ki? Kim bilir nasil yapti o borclari kimlerle yedi icti gezdi biliyor musunuz? Evlenip cocuk yapmasini biliyorsa bakmasini da bilecek. Borcuna ortak ariyormus sizi bulmus iste. Saklamasindan belli. Butun maasinizi borca kiraya vermeyin sizde. Daha iyi bir is bulsun borcunuda odesin evine de baksin. Siz kiziniz ve kendiniz icin de birseyler yapin. Ne kadar genis bir adammis ki cocugunun her esyasini karisinin ailesine aldirabiliyor. Boyle seref yoksunu (kusura bakma) insanlari gordukce hayattan soguyoruz vallahi.

yaşın daha çok genç kendine daha mutlu olabileceğin bir hayat kurabilirsin. sen kimsenin yükünü üstlenmek için gelmedin bu dünyaya. kızın da daha huzurlu bir evi daha iyi imkanları hak ediyor bence.

eşim ve benim maaş toplamı 2.600
3 ayda bir : 5.200

kira :750
faturalar yazın : 150 - kış :250-300 arası
ödenen borç : her ay 1.730
elde kalan para : 0

ortada çok ciddi bi şey göremedim ben borçlar yüzünden mi artık kocanızı sevmiyosunuz? ve evlenirken iyi günde kötü günde denir her ailede böyle şeyler yaşanır borcu olan bir sürü insan var ve yıllarcaaa borç ödeyen insanlar var.Sizin bunu ayrılmama sebebi olarak görmeniz çok tuhaf

ben beş aylık evli değil 3 yıllık evli 2 yaşında kız annesiyim. evet evlenirken iyi gün kötü gün denir doğru söylüyorsunuz. ben zaten doğum yapacağım zamana kadar çalıştım sonrasındada kızım 5 aylıkken çalışmaya başladım yani sen getir ben yiyerim aman yettiremiyorsun gibi bir durum söz konusu değil. bu borç benimle alakalı olmayan bir şey ve artık benim yaşam kalitemi ve psikolojimi etkilemeye başladı.. o sebepten dolayı boşanmayı düşünüyorum.

Eşinize karşı sevgi hissetmiyorsunuz artık, onun yanında durmak işkence. Boşanmak kendi ayakları üzerinde güçlü durabilen bir kadın için korkulacak bir şey değil kendi başınıza her şey daha güzel olur bence.

eşim ve benim maaş toplamı 2.600
3 ayda bir : 5.200

kira :750
faturalar yazın : 150 - kış :250-300 arası
ödenen borç : her ay 1.730
elde kalan para : 0
elde sıfır kalması kadar doğal bir şey yok bu durumda..size tavsiyem bereketlide oluyor perdecilerle anlaşın 3-5 kadın bulun perde boncuğu yapın benim annem hatırı sayılır biz kazanç elde ediyor 2 kişiydik başladık kısa sürede çevredeki kadınlar harçlık çıkarmak için başladılar şimdi 20-25 kişiye perde boncuğu yaptırıyor bi o kadarına da teşbih yaptırıyor kadınlar 4 lira kazanıyor iş başı annem 1 lira kazanıyor böyle böyle derken ayda 1000 liraya yakın para geliyor..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…