Önceliğin kendinse 2. Ama ailense 1.
Anne baban ne diyor, akrabalık ilişkileriniz nasıl?
iyi bir evlatsınız belli ki. Ama anne babanız gelmişler 70li yaşlara. Sizin şu an biraz kendinizi ve geleceğinizi düşünmeniz lazım.
Akrabaların yarardan çok zararı oluyor genelde. İzmir hem işiniz için geleceğiniz açısından iyi olur hem de yaşanabilir bir şehir.Anne babanız da yaşadıkça sever bence.
Seçme sebebinizi de yazarsanız
Neden 2.
Tabi ki izmir kimse için ne akraba ne arkadaş ne şehir sevgisi kimse için ,hiç bir şey için kariyerimde yükselme şansını bırakmazdımMerhaba herkese
Mümkün olduğu kadar kısa bir şekilde anlatmaya çalışacağım durumumu.
Kamuda mühendisim bulunduğum yerden tayin yoluyla ayrılmak zorundayım (mobbing yüzünden).
Anne ve babamla birlikteyim ben nereye gidersem onlar da oraya gelecek benimle. İkisi de yaşlı (70 ve 73).
İki yer var şimdi biri ankara diğeri izmir.
Ankara yıllardır istediğim bir şehirdi ama bir şekilde olmadı olamadı.
İsteme sebebim hem iklimine alışık olmamız (karasal) hem de babamın akrabalarının burada oluşu (kardeşler).
Ankara ya gidersem çalışacağım kurum bana mesleki bir katkı sağlamayacak. Evrak işleri, toplantılar vs.
Bir de ankara'da olmayışımı kendine bahane eden bir adam var kalbimde (işin kesinlikle oluru yok).
Ankara'yı tanıyorum biliyorum. Şehir olarak da severim.
Diğer yer izmir.
Farklı bir kültür sıcak bir iklim. Tanıdığımız kimse yok sadece teyzem var ama mesafe uzak. Ne var ki çalışacağım kurum tek kelimeyle dört dörtlük. Doktora ve hatta post doktora yapma şansı, yurtdışı seyahatleri, haliyle ilerlemiş bir yabancı dil.
Şimdi seçim noktasındayım ve karar veremiyorum.
Benim yerimde olsanız ne yapardınız?
Tabiki İzmir .
Günlük düşünmeyin ,
Hayat her an sürprizlerle dolu.
Kendinizi her yönden geliştirin ,donanımlı bi insan ve anne olun derim nacizane.
Ayrıca Ankara çok garip bi şehir değil mi ya ?
Sanki emekli insan şehri gibi
Aileniz ne dusunuyor
Siz yazmışsıniz zaten. Kendinizi geliştirebileceksiniz, önünuz açık. Orada çevre edinilir, diye düşünüyorum.
Tabi ki izmir kimse için ne akraba ne arkadaş ne şehir sevgisi kimse için ,hiç bir şey için kariyerimde yükselme şansını bırakmazdım
Kalbinden hangisi geciyorsa onu sec bence.
Mantigini unut. Kalbini dinle.
Hayirlisi olsun
Bir adam için kariyerinizde ilerlemeden evrak işi yapmak sizi ilerde pişman eder. Kesinlikle İzmir diyorum iklimi güzel , aileniz alışacaktır diye düşünüyorumKalbim fena. Olmayacak adamın peşinden koşturur beni.
Canım yanlış anlama da akrabaların şunlar bunlar sen kafanı yastığa koyduğunda seninle vicdan muhasebesi yapmıyor ankara çok mattah bir yer değil yaşıyorum şu an belki sevdiğiniz için sizi güzel geliyor ama kızılaya indim mi her an oradan ölüm çıkacak gibi hissediyorum şehir yazın bile soğuk resmen ya sevilecek bir tek tarafı yok izmir cennet gibi yer zamanında iş konusunda mersin le ankara arasında kaldım mersinde doğdum büyüdüm taparım o şehire bütün çevrem akrabam orada her kurumda eş dost dolu hiçbir zorluk çekmediğim yer ama ben ankaraya geldim hiç bilmediğim bir yere çünkü ekmeğim burada güçlenecekti hiçbir eş dost akraba benim içimi bilmez derdimi bilmez çünkü benimle değiller olamazlar onlar için ekmeğimi asla baltalamazdım baltalamadım da zaten şehre alışmak kolay çevre yapmak kolay ama okuyup okuyup emeklerinin karşılığını alamamak olduğun yerde kendini geliştirmeden saymak zordur ah keşke fırsatı tepmeseydim benimle aynı yerdeki insanlar nered ben neredeyim dersin bunu umduklarını Ankara’da bulamayınca anlarsın ama geç olurİçim karanlıktır biraz. Gri bir insanım o yüzden seviyorum belki
Ailenin henüz haberi yok. Sen mutlu ol diyecekler mıhtemelen.
Orada benim için sadece kariyer var. Anne baba alışamaz diye endişeleniyorum.
Bir başkası sorsa ben de aynen bu şekilde cevap verirdim. Kendini geliştir kimse için mesleğinden vazgeçme.
O kadar kafam karışık ki şu an. Anlatması zor.
Tabii ki İzmir...Merhaba herkese
Mümkün olduğu kadar kısa bir şekilde anlatmaya çalışacağım durumumu.
Kamuda mühendisim bulunduğum yerden tayin yoluyla ayrılmak zorundayım (mobbing yüzünden).
Anne ve babamla birlikteyim ben nereye gidersem onlar da oraya gelecek benimle. İkisi de yaşlı (70 ve 73).
İki yer var şimdi biri ankara diğeri izmir.
Ankara yıllardır istediğim bir şehirdi ama bir şekilde olmadı olamadı.
İsteme sebebim hem iklimine alışık olmamız (karasal) hem de babamın akrabalarının burada oluşu (kardeşler).
Ankara ya gidersem çalışacağım kurum bana mesleki bir katkı sağlamayacak. Evrak işleri, toplantılar vs.
Bir de ankara'da olmayışımı kendine bahane eden bir adam var kalbimde (işin kesinlikle oluru yok).
Ankara'yı tanıyorum biliyorum. Şehir olarak da severim.
Diğer yer izmir.
Farklı bir kültür sıcak bir iklim. Tanıdığımız kimse yok sadece teyzem var ama mesafe uzak. Ne var ki çalışacağım kurum tek kelimeyle dört dörtlük. Doktora ve hatta post doktora yapma şansı, yurtdışı seyahatleri, haliyle ilerlemiş bir yabancı dil.
Şimdi seçim noktasındayım ve karar veremiyorum.
Benim yerimde olsanız ne yapardınız?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?