karar veremiyorum ..

kim ki o suratına tükürmeler el kaldırmalar fln..
karı-koca arasına arasına girilmez öğrenememişmi kazık kadar adam...
ben olsam gitmem....
madem eşinde zorlamıyo gitsin gelsin kendisi...

gitmeyin istenmediğiniz yere giderseniz dahada zorlaştırırsınız ki zaten siz gitmişiniz onlar almamış eve

bence onları hayatınızdan çıkarın eşinizi de pek göndermeyin(bayramlar için demiyorum genel olarak)
eşiniz zaten sizi çağırırmamış çünkü zaten istemiyorlar sizi....
üzgünüm ama onları ya silecekseniz ya sileceksiniz yoksa daha çok şiddet girer araya

gitmemelisin.eşinde senı zorlamamlı ama bence gittin bile

insanların yüz yüze bakacaklarını düşünerek konuşmalarından yanayım ya bi yüze tükürmezsin tükürdüğün yüzede bakmazsın, ailen artık yatırımlarını sadece sana yapsınlar madem oğullarına ve kızlarına yapılan jestleri bi çıkarları vardır olarak yorumluyolar almasınlar hiçbi şey, belkide bunun ezikliği ile saldırganlaşıyolardır

boş ver gıtme hep ıyı olan bızmı olacagız bırak ıyılık olsun kötülük olmasın buyuktur vs dıye dıye ezdırıyoruz kendımızı gıtsın eşin kendı bosver hamılesın zaten ıyı mı dıyecekler

Sana hamileyken el kaldırabilen,kötü davranan insanlar,bayram diye yanlarına el öpmeye gidince gelinimiz gelmiş demiycek,içlerinden hala kendilerini haklı bulup,seninde haksız olduğun için geldiğini düşünecek...Olay bence çok yeni.Ben bu kadar kısa sürede içimi soğutamazdım...1 sene falan gelmiş olsa belki aman yeter derim ama yine de diyemem ya nasıl el kaldırır bana...

Uzun süre hiç gitmeyip,kendi ağırlığımı böyle gisterirdim...Seni ezenler büyük bile olsa gidip el öpmek seni ağır yapmıycak aksine kendine olan saygını kaybetmen demek...Kendi değerini bil.Ama bir arkadaşın yazdığı gibi bence çoktan gittin...

Kayinpederinizden baslayayim. Oglu da olsa kari koca kavga-tartismasina karismaya hakki yok. Kavga aninda esinize hep benim ailem sunu yapti, bunu yapti, herseyi yapti senin ailen cöp bile yapmadi tarzi konusuyorsaniz oglunu ezdiginizi düsünüp kiziyordur. Ama bu kavgalari nasil duyuyor sahit oluyor anlayamadim. Size bu hakaretleri yapacak hakki nasil buluyor ki kendinde. Hadi kaynana olsa neyse de bir erkegin geliniyle bu tarz konusmasi, bagirmasi, el kaldirmasi, tükürmesi... Ya hic mesafe koymadiniz bastan ya da bu adamin huyu bu. Eger buysa merhaba nasilsin iyiyim disinda bir muhabbete hic girmemeliydiniz. Size diklenmesine firsat vermemeliydiniz.

Size gelince acikcasi sasirdim. Esim babasina söylendim diye beni tartakladi, beraber eve döndük ve tatile gittik yazmissiniz. Esinizin sucu yok mu hic, ya da sifirladiniz mi onun yaptigini. Adam hamile karisini annesinin babasinin önünde tartakliyor ve birsey olmamis gibi tatile gidiliyor. Ona niye bir bedel ödetmediniz hamile halinizle sizi tartaklayan cocugunuzun babasina? O psikolojiyle o sinirle günlerce yanima yaklastirmazdim ben.

Esinize gelince karisiyla babasinin bu noktaya gelmesine engel olmaliydi. Size de babasina da ayri ayri diyecekti ki muhatabiniz benim. Babanizin ona kiyafet almasini da dogru bulmadim. Cocuk degil ki bayramlik alinsin. Anneniz de size aldigindan görümcenize almasin. Yani sizin araciliginizla akraba olunuyor. Kayinvalide kizina aldigindan gelinine de alabilir bu mantikli. Ama anne kizina alirken kizinin görümcesine de aliyor bu bence mantiksiz. Size öyle gelmez ama karsi taraf bunu güc gösterisi olarak algilayabilir. Cok fazla samimiyet gördüm hepinizde. Herkes hersey ic ice. Evlenmis barklanmis insanlar herseyini kendi alsin.

Bunlara ragmen yine de gidiyorsunuz ve sizi kapidan kovuyorlar. Acikcasi bu kadar hakaret edilmis karsilikli, hem de kayinpederle kücüklük büyüklük kalmamis artik. Bayramda küslük olmaz lafi bu durumda gecerli degil bence. Ufak kirginliklar olur, gönül koyulur o zaman büyük kücük denir ziyarete gidilir. Sizi yine eve almazlar gibime geliyor bence gitmeyin. Esiniz istiyorsa gitsin. Konu komsuya akrabaya ne diyeceklerini de kendileri düsünsünler. Bebeginize yogunlasin siz.

Bana kim el kaldırırsa kaldırsın kafasını kırardım. İşin içine şiddet girmiş. Sizin babanız eşinize el kaldırsaydı neler olurdu? Burada önemli olan bu bence. Kendinizi ezdirmeyin.

Aynı seylerı bende yasadım bı farkla benım kbaba kaynana arkadan atıp tuttular ben 2 bayramdır gıtmıyorum esım gıdıyor bu bayram cocugumuda verdım goturdu ama benım ısım olmaz o ınsanlarla...
Bence gıtme onlar gelsın...

tabi ki hyr hiç bi zaman yanlarında bunları yüzlerine vurmadım,aynı şehirde olduğumuz için hafta sonları yada hafta içi gideriz genelde ve eşimin ailesine hiç bişey diyememesi sonucu geriliriz bana patlar bunu ona defalarca anlatmama rağmen bu değişmedi dilimde tüy bitti artık babasına kızar ona bişey diyemez gelir bana sölenir.Ben arama hiç mesafe koymadım bugüne kadar hiçte sesimi çıkarmadım görümcemin yaptıkları kyınvaldemin söledikleri v.s.
Eşimin yaptıklarını sıfırladım evet çünkü sonrasında babasının yaptığının hata olduğunu anlayıp özür dilemişti.Affettim.Ailemin yaptıklrı güç gösterisi değil tabi ki iyi niyet egede yaşıyo bnim ailem bende ankarada burada oradaki gibi bi çok şeyi bulamıyorum bana yaparken onada yapar eder kötü niyet yok görümceme aldıklarına gelince kayınvaldem bi iğne almaz kızına annem bana yağdırır hep özenirdi görümcem annemde tek kız özenmesin diye onun yanında bana bişey aldıysa onada alır yada bndeki bişeyi beğendiyse onada alırdı.Eşime yapmaları ise özenmeleri tek kızım ben o yüzden.
Gitmedimde bayramda onlar evime geldiler ve özür dilediler kayınvaldem yüzüme bakamıyodu..

hayır gitmedim canım onlar geldiler özürlerini dilediler sonrasında 4.gün gittim ama muhattap olmuyorum pek aynı odada durmuyorum hiç bişey ypmıyorum eşim kardeşiyle oyun falan oynuyo bnde onların yanında oturdum öle geldim..

Benim de benzer bir durumum var ben soyle bir karar aldim. Bayramlarda ya da tatillerde ugrayacagiz kv delere. Sonra ben orda kalmayacagim ailemin yanina gececegim esimi serbest biraktim ailesiyle kalabilir. Ama tovbe ben bi daha onlarla kalmam. Buyuk konusmak da istemiyorum Allah izin verirse diyelim.

kayınpederinin sana el kaldırması inanılmaz hatalı, affedilir şey değil. ama sizin eşiniz onların da oğlu. biz kavgalı olsak da anne-babaların yanında birşey yokmuş gibi konuşuruz bırak bağırmayı. anadolu ataerkil maalesef. herkes kocana saygılı davranmanı bekler.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…