• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Karar verilmiş konu kapanmış

Eşinize işten ayrılmayı teklif edin. İşi bırakan kardeşine yardım edebiliyorsa, tek maaşla evde geçindirebilir. Burdan girin konuya bir de

Mesela benliğinizden vazgeçilmez.Sizi siz olduğunuz için seviyordur öyle değil mi?
Abisinin borçlarını ödeyince daha çok sevmeyecek emin olun.

Abisinin borçlarını odedigim zaman daha çok sevecek gibi. Çünkü ne zaman itiraz etsem kendisini hayal kırıklığına ugrattigimi söylüyor. Benden sogudugunu düşünüyorum.

Eşinize işten ayrılmayı teklif edin. İşi bırakan kardeşine yardım edebiliyorsa, tek maaşla evde geçindirebilir. Burdan girin konuya bir de

Ona kalsa çık diyor. Onu da ben göze alamam. Çünkü herkesin istediği gibi bir işim var. Şartları iyi, maaşı güzel.

Abisinin borçlarını odedigim zaman daha çok sevecek gibi. Çünkü ne zaman itiraz etsem kendisini hayal kırıklığına ugrattigimi söylüyor. Benden sogudugunu düşünüyorum.
O zaman sizi değil getirdiğiniz parayı seviyor.Bence bu durumda en çok siz hayal kırıklığına uğramışsınız.
Tavrınız net olsun.Kimse kimsenin keyfi yaptığı borçları ödemek zorunda değil.Ödeyince boynunuza madalya takmayacaklar.

Ona kalsa çık diyor. Onu da ben göze alamam. Çünkü herkesin istediği gibi bir işim var. Şartları iyi, maaşı güzel.
Hmm o zaman değişti durum. Yani benim eşim çalışmamı istiyor. Yarın başıma böyle bir olay gelse, işten ayrılmayı teklif ederim hani. Niye ben eşşek gibi çalışayım da başkaları yesin parayı diye düşünürüm. O yüzden size böyle söyledim ama size uymuyo bu..

Çok sıkıcı bi durum ya. Yani kardeşinde sorun insanda biraz sorumluluk olur. İş beğenmiyo ya, hiç mi utanmıyo abisinden para alıyoken. Nasıl yediriyo bi erkek bunu kendine ya. İşe bak. Eşiniz de kardeşi kıyamıyo tabi. Ama bu karar da tek başına alınabilecek bi karar değil. Muhakak sizin onayınızın olması gerekir. Sizi bişeylerden kısmak zorunda bırakıyorsa bu durum eşiniz tümden haksız.

O zaman sizi değil getirdiğiniz parayı seviyor.Bence bu durumda en çok siz hayal kırıklığına uğramışsınız.
Tavrınız net olsun.Kimse kimsenin keyfi yaptığı borçları ödemek zorunda değil.Ödeyince boynunuza madalya takmayacaklar.

O da esler birbirine destek olmalı. Üzülüyorum abimin haline diyor :(

Aslında tek ailesine değil. Kim istese tüm parasını veriyor. Daha iki gün önce bir arkadasi borç istedi 1 ay idare etmesi gereken parayı arkadaşına verdi. Kendisi eksiden çekecek.

Oldu hünkarım, başka bir arzunuz yoksa çekilebilir miyim deseydiniz...
Kardeşe yardım evet ama eşin parasıyla bol keseden sallamak hayır.

Yapacağım ama beni sevmekten vaz gecm sinden korkuyorum. Ben esimi çok seviyorum.
O sizden neden korkmuyor ben böyle yapıyorum ama bana olan sevgisi azalıyor mu diye düşünüyormu düşünmüyor.ki bundan dolayı azalacaksa varsın azalsın zaten bi temeli yoktur öyle sevginin elbet biter o ve ya bu şekilde. Kadınların bu eşimi çok seviyorum napıyım tavrı beni çileden çıkarıyor.bi kadının başına ne geleiyosa bu kelimeden hareketle yaptıklarından geliyor.
Ona deyin ki ben sana artık öde veya ödeme demiyorum istediğini yap. Ama beni çalışmıyormuşum gibi say evini geçindir deyin.ve gerçekten katılmayın evin giderlerine dişinizi sıkın bi şwkilde yatırım yapın ilerde çocuğunuz için kullanırsınız yada başka bi şey yaparsınız. Ama dediğim gibi beni artık çalışmıyor say deyin. Ne demek size sormadan kredi çekiyo bilmeme napıyo..

Valla sözle olacaksa bende olurum derim.Teorikle pratik birbirini tutmuyor.Abisi alışmış borç yapmaya bu durumda üzülerek söylüyorum ki eşinizde onun arkasını toplamaya alışmış.Hayat müşterek EVET.Lakin sorumsuzluklara karşı siz zarar görecekseniz kararlarında müşterek olması gerekiyor.

Benzer durum yaşadım borç yaparak çözdüm belki senin eşin sözle anlar ama benim eşim kendi sıkışıp borç arayana kadar ne yaşandığını algılayamadı

Su şekilde bir ayrım var bekarken tek karar verebilir insan ama evlendikten sonra eşinin de onayını alması gerekir diye düşünüyorum. Tek başına karar veremez. Bu benim için de geçerli.
Canım yapma böle kardeşine yardım etmesine izin ver sende ablana yardım et yardım karşılıksız yapılır kendinizi daha rahat hissedeceksiniz emin olun insanlar kendi hatalarından sorumludur ama aile dediğin kötü günde lazımdır çok hassas davranmışsınız

Esinin abisi o kadar yuklu borcu vsrken is begenmeyip evde yatiyorsa yardimi haketmiyordur.
Erkek adam iki iste calissin borcunu odesin kardesinin ve esinin evinin kazancindan elini gozunu ceksin.
ayni hatayi gecmiste te yapmis ustelik.
60-70 bin tl az mi.
esin de senin maasin sayesinde abisine yardim ediyor sonucta.
tum borcu siz mi odeyeceksiniz.
sakin yapmayin boyle bir sey.
ama acil ihtiyaclari icin erzak ilac vs. Yardiminizi yapin.

Esinin abisi o kadar yuklu borcu vsrken is begenmeyip evde yatiyorsa yardimi haketmiyordur.
Erkek adam iki iste calissin borcunu odesin kardesinin ve esinin evinin kazancindan elini gozunu ceksin.
ayni hatayi gecmiste te yapmis ustelik.
60-70 bin tl az mi.
esin de senin maasin sayesinde abisine yardim ediyor sonucta.
tum borcu siz mi odeyeceksiniz.
sakin yapmayin boyle bir sey.
ama acil ihtiyaclari icin erzak ilac vs. Yardiminizi yapin.

Biz odemeyecegiz ama artik o kadar rahatsizim ki bu durumdan aylık verdiğimiz yuksek olmayan para bile beni sinirlendiriyor.

Back
X