• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Karar verilmiş konu kapanmış

Dun yine esimle tartıştık abisi yüzünden. Maddi anlamda yardim etmesinden rahatsizim o da bunun farkında. Dun rahatsız olduğunu biliyorum ama yardim etmek zorundayım dedi. Ben razi olmadigimi ifade ettigimdeyse karar verildi konu kapandı dedi. Ne kadar kolay, ne kadar degersizim. Abisi maddi olarak kotu durumda evet ama tamamen kendi hatalarından kaynaklı. Benim ablam da aynı durumda ve ben onun da hatasının sonuçlarına katlanması gerektiğini düşünüyorum. Bir de bana sen de kardeşine yardim ettin diyor. Hakli ama o evlenmeden önce başladığım bir kredi odemesiydi taksitleri düğün sonrasında da devam etti ve kardesim geri odeyecek. Esimin ise dugun oncesine hic sozum yok tamamen dugun sonrası bana haber vermeden yaptığı ödemeler bunlar. Üstelik geri odenmeyecek paralar. Kendimi o kadar değersiz hissettirdiki dun ağlayarak uyudum ayrı odada. Sizce bundan sonraki tavrim nasıl olmalı hem eşime hem ailesine karşı. Su anda esimle konuşmuyorum.

Öyle bir abi eşimde de var
Aynen sizinki gibi tamamen kendi hataları yüzünden rezil oldu...kaç kez dükkan batırdı...aslında güzel mesleği var ama beyefendi maaş beğenmiyor
Abisinin o kadar çok borçlarını ödemiş ki eşim....biz evlendikten sonra da devam etti bir kaç ay...
Çok kavgalarını ettik ne oldu, kendimi yıprattığımla kaldım.
Abisi ben geri ödemem bitti gitti dedi
Eşim elelde başbaşta enayiliği ile kaldı....kavgalılar şimdi görüşmüyorlar...
Maaşınız varsa eşinizden gizli para biriktirin, aileme yardım ediyorum dersiniz sorarsa, benim düşüncem bu

Abisi bu kadar parayi ailesi icinmi yapti yoksa gez toz icki vs varmi?

Benim kizdigim da bu. Allah korusun başına birşey gelse hastalık trafik kazasi gibi o durumdan kaynaklansa borclari ben teklif ederim yardim edelim diye. Ama tamamen kendi hatalarından kaynakli. Ben de isi bırakıp evde oturayim o zaman. Gördüğüm herşeyi alayım. Hic tutmayayim kendimi. Sonra kardeşlerden yardim bekleyeyim.

Yorumları az çok okudum benim de durumum sizinkiyle neredeyse aynı idi. Geçen konuda açmıştım. Bizimkiler de gezerler tozarlar, ondan sonra sıkışınca, bu ay beni idare et. E oldu. Ki ilk zamanlar ben söylerdim, sen kardeşliğini yap, en azından elinden geleni, ben bilmiyırmuşum gibi ara hadi falan diye. Ama son olay beni bile cinnete soktu. RAB yukarda, neyse yardım etti de eşim yüzlerini 1 hafta önce anladı.
Şimdide çok üzgün, benim en sıkışık olduğum zaman üstelik çocuk yapmaya çabalarken bana bunu nasıl yaptı diye... Ama bu duruma gelene kadar...

Neyse. Sana tavsiyem, boykot yap arkadaşım.
Her konuda boykot. Ben çözümü böyle buldum. Mutsuz suratı yüzüne yapıştır. Üstünden 5 gün bile geçse çıkarma. Sorarsa kendi değerini alamayan her kadın mutsuz olur de.
Bir de şuan yapmıyorum ama bir büyüğüm şunu tavsiye etti.
Birikim yap, yaptığını çaktırma. Alış veriş mi yaptın 40 tl mi tuttu, 60 de. Sorarsa hepsi ihtiyaç, ama işte naparsın hayat çok pahalı de.
Ev sıkışsa da elektrikler bile kesilse, çıkarma o parayı. O para çocuklarınızın parası olsun demişti.
Benim aklıma yattı. İş ki ben azıcık kıvırsam alnımda yazar, şuan yalan söylüyorum diye. Becerebileceğime azıcık inansam dk durmam, yaparım.

Hesapsızca yaptığı kredi kartı borçları nedeniyle. Üstelik isten çıktı su anda da is beğenmiyor. Asgari ücretle calismazmis. Ayni şeyi 7-8 yıl önce de yapmış. O zaman 15 bin kredi cekip borcunu kapatmış eşim. Herşeyi sifirlamis. Simdi de 60-70 bin civarı borcu varmış.
Yuh...

Bildiğin ev parası ya nerdeyse...

Ne desem bilemedim, eşin saçmalıyor.

Bence haklı haksız meselesini bi kenara bırak.Sonucta sen ne dersen de yardım edecek.İyi tarafından bakmaya calıs bi ihtiyac sahibine yardım ediyor esin sende bunun sevabına ortak olmaya calis takılma mal mülke

Konu sahibi bence haklısın. Kimse kocasının abisinin borcu yüzünden kendi bütçesinden kısmak zorunda değil. Her evin bütçesi kendine. 60-70 bin gibi paralardan bahsediliyor burada ve daha önce de aynı şey olmuş. 20 bin vermeye bile razı değilim demişsin. Haklısın bence de. Ne münasebet ya neden evinin, varsa çocuklarının rızkını paylaşasın ki? Koskoca insanlar, çalışsın ödesinler. Bunun maddiyatçı olmayla ilgisi yok yapı meselesi. Ben ne borç alırım ne de veririm. Herkes kazandığına göre yaşasın.

Toplam borcu ne yapacaklar bilmiyorum ama şimdilik aylık cüzi bir miktar üzerinde anlastik eşimle. Acil ihtiyaçlar için. Esimi de anlamaya çalışıyorum. Biz de varken abisini görmezden gelemiyor. Umarım ilerisi için sorun yasatmaz bu durum bana.

Back
X