Karar vermemde yardımcı olur musunuz?

3 sene özel sektörde çalıştım kamuya atanmadan önce o zaman kamuya geçmeyip özelde devam etseydim özel sektör uygun olurdu ama şu an değil.
Neden derseniz 37 yaşımdayım. Özel sektörde iş bulabilmek (ki istifa etmeyi ciddi olarak düşündüğüm bir dönem aramıştım) çok çok zor.

Kamuda "muvaffakat" diye bir olay var bilirsiniz. Yönetici tayinime olur vermediği sürece yerimden kıpırdayamam.
Yani söz verdikten sonra caymak idarenin benim tayin taleplerimi olumsuz yazıp yüzüme fırlatmasıyla son bulur.

İyi ama isteseler şu anda da muvaffakat vermezler zaten. Şimdi vereceklerinin garantisi var mı? Böyle hem verdikleri sözü tutmayıp hem önünüze taş koyacak kadar pislik yapacak insanlarsa bir an önce kurtulun derim o zaman.

Şöyle izah edeyim. Mevcut muvaffakatı alabilmek için araya sokmadığım adam kalmadı ne yazık ki. Ulaşabileceğim herkese yalvardım muvaffakat için ve 1 sene sonra alabildim. Mümkün değil imzalamıyor. Şu an onu atlatmış durumdayım ancak bakanlığın çalkantılı olması nedeniyle karşıdan onay alamıyorum.

Ne derece pislik olabileceklerini ben yazmaya yazarım ama okuması uzun sürer. Şu kadarını söyleyeyim en basitinden yıllık iznimi aldığımda dahi ki bunun için yalvarmak zorunda kalıyorum "şehir dışına çıkmamak kaydıyla" iznim onaylanıyor. Vekalet verebileceğim kimse yok yani müdürüm kimi yazarsam yazayım kabul etmiyor.

Allah Allah çok ilginçmiş. O zaman madem zorlukla aldınız tayin hakkını tayini beklemek daha mantıklı gibi görünüyor. Böyle adamlarsa verdikleri sözü tutacaklarının da bir garantisi yok gibi.

Tayinin oluo olmayacagi belli degilse bu beni daha cok mutsuz ederdi. Önümu gormek isterdim. Kendimi gelistirip gisterme imkani ile gelen teklifleri degerlendirir eger verdikleri sozleri tutacaklarsa kalirdim.

Egitimler seminerler projeler derken kendinizi yasadiginiz sehrin disina tasiyabilirsiniz. Bu sayede belki daha guzel cazip teklifler gelecektir.

Allah Allah çok ilginçmiş. O zaman madem zorlukla aldınız tayin hakkını tayini beklemek daha mantıklı gibi görünüyor. Böyle adamlarsa verdikleri sözü tutacaklarının da bir garantisi yok gibi.

Yıllardır sabret düzelir sabret yönetim değişir diye bekleyip durdum ama düzelen ve değişen bir.şey yok ne yazık ki.
Sözler ancak siyasi baskı olursa tutulur durumda. Muvaffakatımla alakalı zorluğu aştım güç bela. Şidmi.karşı tarafı bekliyorum işte.

Tayinin olmaması için bir sebep yok aslında ama kısmet mi nasip mi bilmem bin türlü şey yaşandı bu konuda. Tayin konusunda ne olacağımı bilemiyorum.

Şu an yine elimden geldiği kadar mesleki anlamda geri kalmamaya çalışıyorum, diğer ğrojeşere yardımcı oluyorum fakat insanların 2 dudağının arasındayım.

Bana bu sözleri veren birim başkanı sözünü tutar mı bilinmez ancak önüme koşuşsuz şartsız tayini koyuşları beni şüpheye düşürüyor.
Kurumda kimse şartlı şurtlu çalışmıyor çünkü bu eziyet sadece bana.
Beraber çalıştığım insanşara da bu konuda ne yazık ki güvenemiyorum. Neden derseniz kendimden geçrcesine çalışırım (kendini övme olarak almayın bunu çünkü bana zarar veren bir durum vw bundan nefret ediyorum) bu huyum da beni çok işi olan birimlere sevimli gösteriyor. Malum devlet dairesi çalışsan da çalışmasan da maaşını alıyorsun. Yani bana bu vaadleri verenler kara kaşıma kara gözüme değil kendi iş yüklerini sırtlamam için yapıyorlar.
Bana öyle geliyor ki biraz çalışma tempomu düşürsem ipim çekilir. Daha önce oldu bu çünkü.

Ama tayinşn bir türlü çıkmayışı beni.iki arada bir derede bırakıyor. Ne halt edeceğimi bilmiyorum.
İnsanların ne olacağı belirsiz sözlerine itimat wdip bir kaç yılı daha boşa geçirmek var işin ucımda ve yaşlanıyorum. Her geçen yaş adaptasyon kabiliyetimi ve başka şehirde yaşama cesaretimi daha da azaltacak çünkü.

Tayinden vazgeçme bunlar çıldırmış. Söz uçar yazı kalır, verdikleri sözleri tutmazlar sanmıyorun tutacaklarını. 37 yaşındaysan ne olmuş, tutunursun gittiğin yerde biraz dişli ol. Şimdi tayinden vazgeçersen tekrar onay alamazsın verdiklerine de pişmanlardır büyük ihtimalle.

O zaman bu fırsatı tepmeyin, bir daha muvaffakat alamayabilirsiniz. Şimdiye kadar ona güveniyorlardı demek ki. Aldığınızı görünce tutuştular. Sizin gibi biri vardı tanıdığım, tayin hakkı çıkmasına rağmen 3 sene civarı bekledi. En sonunda oldu ama. Onunki de böyle olaylara denk gelmişti. Eninde sonunda gidersiniz diye düşünüyorum. Yalnız gideceğiniz yeri de iyi araştırın. Sonra orası daha kötü olmasın.

Önüme konan şartları bilseniz katıla katıla gülersiniz.
Yöneticim bir kaç ay önce önüme şöyle bir şart koydu "yabancı dilden 80 den aşağı alırsan tayinini engelleyeceğim. Sınava gir notunu al yoksa tayini unut"
3 ay sınava çalıştım ve anksiyetem tavan yaptı ya puanı alamazsam diye. Allah yardım etti aldım dediği notu. Şimdi de 90 deseydim keşke 90 ını mı şart koşsam diye söylenip duruyor.
Daha fakrlı eziyet şekilleri de var elbette hepsini yazamıyorum.
Yüzüm yumuşak biraz bir de epeyce bir zaman işsiz kaldıktan sonra atanabildim o yüzden işim çok değerli dedim sustum. Ancak kaldıramıyorum artık.
Çok fazla imkana sahip bir kurum. Mevkidaşlarım yılın yarısını yurtdışında geçirirler doktorayı bırakım postdoktoraya başlayanlar oldu. Mesleki anlamda engellendim çok.
Ama tayin sallantıda olunca şimdi de bu vaatler gelince kalakalıyorum aaba tayimde ısrar etmem hata mı diye.
Çok rezil durumdayım açıkçası.

Ayyy ne güzel arkadşınız şimdi mutludur umarım.
Gideceğim yeri biliyorum benim mesleğe sahip camiada kalite bellidir ama umudum burada yaptığım hataları yapmayacağım, beni boğan bu şehirden kurtulabileceğim yönünde hep.
Benim de 3 e yaklaşıyor neredeyse.

O zaman bekleyin. Sizi elde tutmak istiyorlarsa bunu ispatlasınlar o zaman vazgeçersiniz belki gitmekten. Ama anlattıklarınızdan sağlam pabuç olmadıklarını düşünüyorum.

O zaman bekleyin. Sizi elde tutmak istiyorlarsa bunu ispatlasınlar o zaman vazgeçersiniz belki gitmekten. Ama anlattıklarınızdan sağlam pabuç olmadıklarını düşünüyorum.

Söylenecek çok şey var mobbingle alakalı ama işte her şey anlatılmıyor.
Çok teşekkür ederim verdiğiniz tüm akıllar için. Zamanınızı harcadığınız için. Sanırım tayin olayına odaklanmaya devam etmem en iyisi.

Umberlee merhaba..
Oncelikle iş kanununda mobbing en büyük suçlardan biridir. Kanıtlayıp dava açmanız durumunda ciddi maddi kazançlar sağlarsınız. Ayni şekilde size mobing uygulayan kişi/firma ise ciddi anlamda prestij kaybeder.

Verilen sözler icin ise kesinlikle sözlü sözlere güvenmeyin. Verdikleri sözleri yazılı ve resmi belgeli evrak olarak isteyin.

Ne yapacağınız konusunda, ben olsam yurt dışına uzun süreli göndereceklerse, y.dışını düşünebilirdim ben.

Bence her işi yapmaya hevesli olunca da sizi kullanmış olabilirler. Çalışkanım diyorsunuz ya. Böyle şeyler çok kullanılır çünkü. gittiğiniz yerde aynı hataları yapmazsınız umarım.

Bence her işi yapmaya hevesli olunca da sizi kullanmış olabilirler. Çalışkanım diyorsunuz ya. Böyle şeyler çok kullanılır çünkü. gittiğiniz yerde aynı hataları yapmazsınız umarım.

Aynen öyle oldu.
Ben eşeklik ettikçe sırtıma semeri vurdular.
Bir gidebilsem bu sefer daha akıllıca hareket edeceğim inşallah.

Mobbingi kanıtlayabileceğim bir belge yok ne yazık ki. Görevlendirme alamayışımı ya da eğitime gidemeyişimi "kendisi istemedi" şeklinde kolayca açıklayabilirler.
Sanırım en ciddiye alınanı şahit göatermek olur. Ancak üzücüdür ki kırumda kimse benim işim yürüyecek diye amirinin aleyhine görüş belirtmez. Bir kaç defa rica edecek oldum "şahidim olacağını bilsem bakanlığa yazacağım yaşadıklarımı" şeklimde, aldığım cevap kimse buna yanaşmaz oldu. O konuda güvenemiyorum ne yazık ki mesai arkadaşlarıma.

Yurtdışı görevlendirmeler çok uzun süreli değil 15 gün ya da 1 ay. Sonra dönüp aynı yerde işbaşı yapacağım. Kesin kurtuluş değil.
9 aylık bir eğitime başvurdum (müdürüm izindeyken vekalet başka birindeyken) onu bekliyorum ama olma ihtimali çok düşük.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…