Özel sektöre gecmeyi düsünmediniz mi? Sonucta kamuda farklı bir görev almak için bile tayin vs.. bekliyorsunuz ve bu sürede de zaman kaybediyorsunuz; dolayısıyla psikolojik olarak daha cok geriliyorsunuz. Özel sektörün de tabiki zorlukları var, bu bahsettiğiniz gibi onlarca insanla burada da karsılasıyorsunuz( ben 9 senedir özel sektörde calısıyorum) ama en azından alanınız daha geniş ve mutlu olmadıgınız takdirde farklı bir alternatife bakıyorsunuz. Yani tayin bekleme gibi bir derdiniz yok. Size verebilecegim en önemli tavsiye, bir seyleri değiştirmek istiyorsanız hemen karar verip biraz da risk almanız gerekiyor. Değilse hayat geciyor ve kaybettiğiniz her gun size yeni pismanlıklar getiriyor.
Peki onlar verdiği sözü tutmazsa siz de bir daha asla tayin istememe sözünüzü bozma hakkı elde etmiş olmaz mısınız? Ben bu şartlarla kabul etmiştim tayin istemeyi ama değişen bir şey olmadı o yüzden tayin istiyorum deseniz ne diyecekler bu sefer?
Tamam ama sonuçta söylediklerini yapmadıkları taktirde sizin de yine tayin isteme hakkınız var. Baktın yapmıyorlar söylersin durumumda değişiklik yapılmadığı için tayin istiyorum tekrardan diye. Anlaşma imzalamıyorsun ya sonuçta bir daha tayin istemicem diye.
İyi ama isteseler şu anda da muvaffakat vermezler zaten. Şimdi vereceklerinin garantisi var mı? Böyle hem verdikleri sözü tutmayıp hem önünüze taş koyacak kadar pislik yapacak insanlarsa bir an önce kurtulun derim o zaman.Kamuda "muvaffakat" diye bir olay var bilirsiniz. Yönetici tayinime olur vermediği sürece yerimden kıpırdayamam.
Yani söz verdikten sonra caymak idarenin benim tayin taleplerimi olumsuz yazıp yüzüme fırlatmasıyla son bulur.
İyi ama isteseler şu anda da muvaffakat vermezler zaten. Şimdi vereceklerinin garantisi var mı? Böyle hem verdikleri sözü tutmayıp hem önünüze taş koyacak kadar pislik yapacak insanlarsa bir an önce kurtulun derim o zaman.
Şöyle izah edeyim. Mevcut muvaffakatı alabilmek için araya sokmadığım adam kalmadı ne yazık ki. Ulaşabileceğim herkese yalvardım muvaffakat için ve 1 sene sonra alabildim. Mümkün değil imzalamıyor. Şu an onu atlatmış durumdayım ancak bakanlığın çalkantılı olması nedeniyle karşıdan onay alamıyorum.
Ne derece pislik olabileceklerini ben yazmaya yazarım ama okuması uzun sürer. Şu kadarını söyleyeyim en basitinden yıllık iznimi aldığımda dahi ki bunun için yalvarmak zorunda kalıyorum "şehir dışına çıkmamak kaydıyla" iznim onaylanıyor. Vekalet verebileceğim kimse yok yani müdürüm kimi yazarsam yazayım kabul etmiyor.
Allah Allah çok ilginçmiş. O zaman madem zorlukla aldınız tayin hakkını tayini beklemek daha mantıklı gibi görünüyor. Böyle adamlarsa verdikleri sözü tutacaklarının da bir garantisi yok gibi.
Tayinin oluo olmayacagi belli degilse bu beni daha cok mutsuz ederdi. Önümu gormek isterdim. Kendimi gelistirip gisterme imkani ile gelen teklifleri degerlendirir eger verdikleri sozleri tutacaklarsa kalirdim.
Egitimler seminerler projeler derken kendinizi yasadiginiz sehrin disina tasiyabilirsiniz. Bu sayede belki daha guzel cazip teklifler gelecektir.
O zaman bu fırsatı tepmeyin, bir daha muvaffakat alamayabilirsiniz. Şimdiye kadar ona güveniyorlardı demek ki. Aldığınızı görünce tutuştular. Sizin gibi biri vardı tanıdığım, tayin hakkı çıkmasına rağmen 3 sene civarı bekledi. En sonunda oldu ama. Onunki de böyle olaylara denk gelmişti. Eninde sonunda gidersiniz diye düşünüyorum. Yalnız gideceğiniz yeri de iyi araştırın. Sonra orası daha kötü olmasın.Şöyle izah edeyim. Mevcut muvaffakatı alabilmek için araya sokmadığım adam kalmadı ne yazık ki. Ulaşabileceğim herkese yalvardım muvaffakat için ve 1 sene sonra alabildim. Mümkün değil imzalamıyor. Şu an onu atlatmış durumdayım ancak bakanlığın çalkantılı olması nedeniyle karşıdan onay alamıyorum.
Ne derece pislik olabileceklerini ben yazmaya yazarım ama okuması uzun sürer. Şu kadarını söyleyeyim en basitinden yıllık iznimi aldığımda dahi ki bunun için yalvarmak zorunda kalıyorum "şehir dışına çıkmamak kaydıyla" iznim onaylanıyor. Vekalet verebileceğim kimse yok yani müdürüm kimi yazarsam yazayım kabul etmiyor.
Tayinden vazgeçme bunlar çıldırmış. Söz uçar yazı kalır, verdikleri sözleri tutmazlar sanmıyorun tutacaklarını. 37 yaşındaysan ne olmuş, tutunursun gittiğin yerde biraz dişli ol. Şimdi tayinden vazgeçersen tekrar onay alamazsın verdiklerine de pişmanlardır büyük ihtimalle.
O zaman bu fırsatı tepmeyin, bir daha muvaffakat alamayabilirsiniz. Şimdiye kadar ona güveniyorlardı demek ki. Aldığınızı görünce tutuştular. Sizin gibi biri vardı tanıdığım, tayin hakkı çıkmasına rağmen 3 sene civarı bekledi. En sonunda oldu ama. Onunki de böyle olaylara denk gelmişti. Eninde sonunda gidersiniz diye düşünüyorum. Yalnız gideceğiniz yeri de iyi araştırın. Sonra orası daha kötü olmasın.
O zaman bekleyin. Sizi elde tutmak istiyorlarsa bunu ispatlasınlar o zaman vazgeçersiniz belki gitmekten. Ama anlattıklarınızdan sağlam pabuç olmadıklarını düşünüyorum.Ayyy ne güzel arkadşınız şimdi mutludur umarım.
Gideceğim yeri biliyorum benim mesleğe sahip camiada kalite bellidir ama umudum burada yaptığım hataları yapmayacağım, beni boğan bu şehirden kurtulabileceğim yönünde hep.
Benim de 3 e yaklaşıyor neredeyse.
O zaman bekleyin. Sizi elde tutmak istiyorlarsa bunu ispatlasınlar o zaman vazgeçersiniz belki gitmekten. Ama anlattıklarınızdan sağlam pabuç olmadıklarını düşünüyorum.
Bence her işi yapmaya hevesli olunca da sizi kullanmış olabilirler. Çalışkanım diyorsunuz ya. Böyle şeyler çok kullanılır çünkü. gittiğiniz yerde aynı hataları yapmazsınız umarım.
Umberlee merhaba..
Oncelikle iş kanununda mobbing en büyük suçlardan biridir. Kanıtlayıp dava açmanız durumunda ciddi maddi kazançlar sağlarsınız. Ayni şekilde size mobing uygulayan kişi/firma ise ciddi anlamda prestij kaybeder.
Verilen sözler icin ise kesinlikle sözlü sözlere güvenmeyin. Verdikleri sözleri yazılı ve resmi belgeli evrak olarak isteyin.
Ne yapacağınız konusunda, ben olsam yurt dışına uzun süreli göndereceklerse, y.dışını düşünebilirdim ben.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?