Karar vermeme yardım eder misiniz?

sahil

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
10 Ocak 2009
114
1
96
Antalya
öncelikle selamlarr..
küçük bir problemim var aslında o kadar düşündüm ki artık büyük bir probleme dönüştü.
neyse derdimi anlatayım..:çok üzgünüm:
ben açıköğretim 2. sınıf öğrencisiyim aynı zamanda bir home store mağazasının muhasebe departmanında çalışıyorum + tek tatil günüm olan pazarları dershaneye gidiyorum bir + daha hafata içi 3 gün iş çıkışı dil kursuna gidiyorum...
iş saatlerim sabah 8:30 akşamda hava kararana kadar sabit değil yani ve henüz 3,5 aydır çalışıyor olmama rağmen bu yoğunluk beni bitirmiş durumda..
üzerine birde özel bir sorun eklenince işe gidip gelmek benim içim eziyete dönüştü:çok üzgünüm:
iş ortamım arkadaşlarım gayet iyi bu işin bana daha çok şey katacağınıda biliyorum belki şu anki psikolojik durumumunda etkisi var ama çalışmak istemiyorum artık..
bu kadar şeyi aynı anda yapmaya çalışınca hiç birinde tam anlamıyla verimli olamadığımı düşünüyorum bana bir akıl verin sizce işten ayrılayım mı? yada ne yapmalıyım???

hersey sende bitiyor sinirlarini sen biliyorsun.
gercekten yapamiyorsan ayrilmanda fayda var. maddi sikintin yoksa ayril. derslerin daha onemli. yasin genc geleceigine yatirim yap. okulunu bitirince cok cok guzel isler bulursun.

canım hepsini bir arada götürmek zor canım haklısın.insanız.ama bunun kararını sen verebilirsin bu senın hayatın canım.hangisi senın için daha önemlıyse ona öncelık ver.
maddi durumun nasıl bilmiyorum ama sıkıntı yoksa bırak derslerine yoğunlaş.derslerinde önemlı geleceğe yatırım yapıyorsun canım.Allah kolaylık versin...

canım sen bionicmisin o kadar şeyi bir arada yapıyorsun??
maşşallah diyorum sana .ama iyi bir işin var bence işten ayrılma .madem bunca zaman idare ettin biraz daha sık dişini kriz malum işsizlik var. iyi düşün bence sağlığını kötü etkilemiyorsa işini bırakma ..

maddi sıkıntın yada calısmadana mecburi bir sebep yoksa calısma yoksa saglık sorunu yasarsın ......

teşekkür ederim yorumlarınız için çok şükür maddi sıkıntım yok (tabi hayatın ne getireceği belli olaz)hatta iş yerinde senin burda ne işin var diye takılıyorlar rahat batmış gibi bir durumum oldu yani ama bn bir şeyler öğrenmek brz hayata karışmak için girmiştim işe ama artık hepsini kaldıramıyorum birde patronlarım tanıdık beni işe alırkende bir öncelik durumum oldu yani bu yüzden ailem işten ayrılmamın sıkıntı yaratacağını düşünüyor brz hani ayıp olur gibilerinden ama düşünmekten kasıldım kaldım artık..
zaten bu ara brz sıkıntılarım var böyle düşünmeye devam edersem fizikselde ruhsalda çökeceğim yakında

hayatim sen herseyden onemlisin yurutemiyorsan severek yapmiyorsan mutlu olamiyorsan hicbir faydasi olmaz sana o isin. kendini dusun. mutlu oldugun sevdigin isleri yap.hepsini kaldiramiyorum diyorsun bak yorulmussun belli . tanidiklarsa seni daha iyi anlarlar derdini anlat .

once saglik sonra is.a.s.

is saatlerini azalatabilirmisin acaba?
is verenile bir görüssen.. calismak istiyorum ama bu kadar uzun degil yada ne bileyim?
yani eger ki calismak istiyorsan..

Allah yardimcin olsun.. iyi düsün tasin..

bence de eğer sağlığını tehlikeye atıyorsa bu kadar yoğunluk çalışma hayatına ara verebilirsin.ailenle de oturup konuşursan anlatırsan sorun olacağını sanmıyorum.sonuçta sen sin herşeyden önemli olan ailen için

İnsanın kapasitesi sanıldığının çok çok üstünde inan.
Üstelik yoğunluk daha disiplinli, daha programlı yapar kişiyi. İşten ayrıldığında sana kalan zamanın büyük bir kısmı heba olacak,her anını derslerine ayıramadığını göreceksin. Çalışmak sadece parayla ilgili değil. Belki mezun olduğununda çok daha iyi işlerde, daha önemli konumlarda çalışacaksın. Şu anda sadece para değil, tecrübede kazanıyorsun. Bu bence para kadar değerli...

canım bu kadar işi 3,5 ay birlikte yürüttüğün için öncelikle sana helal olsun.hayat senin hayatın kimse karışmaz tabi de bence bu kadar çok kendine yüklenme.çalışma evde otur demiyorum çalışmak dünyanın en güzel şeyi...ama gittiğin kurslardan biri bitene kadar diğerini feda et bence.nasıl olsa açıköğretimin yani senin öğrenciliğinin bitmesine daha zaman var.bu tempoda derslerinede zaman ayıramazsın çünkü.nisanda sınavların başlıyor.
allah yardımcın olsun kardeşim...

Canım seninle hemen hemen aynı durumdayım hem öğretmenlik yapıyorum hem yüksek lisans yapıyorum hemde hafta içi kursum var.İlk zamanlar ben yüksek lisansı bile bırakmayı düşündüm ama sonra inan alışılıyor.Çünkü sana hepsinin kattığı şeyler var.Ama sen kaldıramıyorum diyorsan işini bırakabilirsin.Çünkü hiçbirşey senin sağlığından önemli değil....

senin yerinde olsam dil kursunu bırakırdım. şuan benim de dil kursuna gitmem gerek ama okulum yoğun olduğu için hep erteliyorum aynı şekilde bu devirde iş zor bulunduğu tecrübe zor kazanıldığı için bence işi bırakma her yeni iş farklı kapılar açar yani bu iş sana belki başka güzel bi işin kapısını açabilir ama burada kendini göstermeli ve başarılı olmalısın...ne zaman rahatlarsın o zmn git dil kursuna...bence öncelik iş olmalı..

yaptıklarınızdan kısa vadede hangileri elzemse ona öncelik verin.herşeyi aynı anda yapamazsınız.daha çok gençsiniz.hepsi zamanla rayına oturur.

Muhasebeyle igili olarak şunu söyleyim deneyim çok önemli çalışman bunun açısından iyi olur
yabancı dili sonraya da erteleyebilirsin belki seni rahatlatır çünkü iş çıkışı gidiyorsun

bence ne olursa olsun işini bırakma..ne kadar okuduğun değil ne kadar tecrübeye sahip olduğun önemli..yani okulda önemli ama 4 yılı bitirdiktan sonra kendine güvenerek iş aramaya başladığında biz 3-5 yıl tecrübeye sahip kişi arıyoruz diyip seni sepetliyorlar..ha benim çevrem geniş diyorsan bilemem....ama bence hepsine yetişebilirsin..zaten açıkmöğretim yılda 2 kez sınav yapıyor..o da test..sallasan bile tutar..dil kursuda önemli..işini bırakma

canım seni çok iyi anlıyorum
cumartesi de tam gün dahil 6 gün boyunca çalışıyorum
cumartesi iş çıkışı kurs..
pazar günü akşam beşte kurs yine..
perşembe akşamları sohbete gidiorum
eve çok geç geliyorum..
yani kendime ayırabileceğim bir kaç akşamım var..
ama ben böyle mutluyum yogunluk rahatsız etmiyor benii..
bence sen de önceliklerine göre hareket etmelsin.
hangisi daha öncelikliyse birtanesinden vazgeç ve ona yönell..
örneğin ing.kursuna ilerki dönemlerde gidebilirsin..sanırım böyle
bir çözüm sunabilirim sana hoşçakall..

Açıköğretim okuyorum bende 2.üniversite olarak ama dersaneye gitmedim hiç dersim de yok bu sene hariç.Oturup 1 ay değil 1 hafta bile çalışmadım.Stratejik çalıştım çıkan soruların konularını bulup ve önceki senelerin sorularına çalıştım.Belki kötü bir örneğim ama hiç sorun yaşamadım.Evde çalışabilirsin gibi geliyor bana.Ben olsaydım dil kursunu bırakmazdım.Kısa sürede ingilizce öğrenilmiyor malesef ve yaş geçtikçe zorlaşıyor...

eh be güzelim :) suyunu cikarmişsin..oldu olacak geceden sabaha kadarda bişeyler bulsaydin :)

en mantiklisi dil kurusunu askiya al..yazin işi birakip tam zamanli dil kursuna gidebilirsin..yada dersaneyi birakip sinav zamani a.ö. derslerine calişabilirsin..ama bence dil kursunu birakman en iyisi..cünkü dil kursu gerçekten taze zihin istiyor..işten cikip oraya gitmekle bir haftada anlayacaklarini,yazin 1 günde cok rahat anlarsin..cok daha cabuk ilerlersin,cok daha fazla fayda saglarsin..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…