karar vermeme yardımcı olun ne olur:((((

sonbaharyaGmurlari

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
7 Haziran 2012
1.022
342
83
Konya
daha önce de yazmıştım.28 yaşındayım.lisede öğretmenim..
4 yıldır iç anadolunun küçük bir kasabasında çalışıyorum.açıkçası artık sıkıldım tayin istemek istiyorum ama memleketime yakın olmak ne yazık ki benim için bir şey ifade etmiyor..
anne- baba ayrı.ikisi de başkalarıyla evi.beni anne aldı yanında ve bir adamla evlendi ondan da bir çocuğu var.inanır mısınız bana ne diyor bu çocuğun tırnağına taş değene kadar se öl, ALLAh senden alsın ömrünü bu çocuğa versin diyor bana.ve karşılığında ne yaptım? ne mi yaptım üniv okudum öğrenim kredisiyle bana bitirdikten özellikle atandıktan sonra sürekli baskı yaptı o...pu üniversitede yediğin paraları ver dedi.çünkü oğluna ev yapılıyordu ben de toplmda 15 bin lira verdim kredi çektim hala der bana
sen yediğinin yarısını ödemedin der.oğluna sürekli oğlum guzum der beni bırakın kızım diye çağırmayı ismimi bile söylemez.
çok tartıştım çok kavga yaptım nede böyle diy e ama artık tartışmıyorum çünkü cevabını buldum babamdan nefret ediyordu veben ona sürekli babamı hatırlatıyordum baban sürekli döverdi onu ve başka bir kadına gitti sonuçta da...
işte ben onun silmek istediği geçmişinin bir parçasıydım ve bana baktıkça o geçmişini hatırlıyordu.artık tartışayı kavgayı bıraktım
4 yıllık öğretmenim her zman ben ararım nasılsın iyi misin diye son 5 aydır bıraktım aramıyorum o da aramıyor zaten sormuyor kızım ölüdmü kaldı mı demiyor.
neyse demek istediğim şu memleketime gitmek açıkçası benim için bir şey ifade etmiyor ama kaldığım yer çok küçük ve artık sıldım burdan.sizce tayin istemeli miyim? yerim rahat sorun yok tek sorun hiçbir sosyal aktivitesi olmaması , sıkıcı bir yer olması.bu arada 4 yıldır ne kazandıysam ona verdim ona ve oğluna ama karşılığı ne oldu biliyor musunuz tabi ki vereceksin zamanıda ben sana vermdim mi oldu.
işin kısası bu şartlar altında tayin istemeli miyim? onlar adanada oturuyor ben adanaya da değil de yakın ilçelerine istesem diyorum ama diğer taraftan da düzenim bozulacak diye korkuyorum:(((
ne yapayım ne olur akıl verin.bir de ana olacak kadın bana yaz tatilind eyanıma gelme dedi.asla kabul etmem seni sil beni hayatından diyor.ben nasıl geçirecem bu küçük yerde tatilimi:(((
,bazen diyorum ölüm benim için kurtuluş ama yaşamak zorundayız :(((((

çok sıkıldıysan başka yere atanma şansın varsa ıste. ama zor bılıyorum kardeşimde oğretmen. eğer başka yere gıtme sansın yoksa ailenın oraya gıtme derim. duzenını bozma
ben olsam anne sıfatını haketmeyen bırıyle asla göruşmezdım cnm. dahası kuruş göndermezdim
mesleğini elıne almışsın hayatını kurmuşsun nıye kötu duşunuyorsun. ailenden yana şansın yokmuş olsun herşey dört dortlukmu oluyor sankı

canım, öncelikle yaşayarak öğrendiğim ve savunduğum bir şey var ki bu hayatta kişinin kendinden başka kimsesi yoktur.senin annen ise çok uçta bir örnek.ben olsam böyle bir annenin şehrine uğramazdım.kendini kasmana gerek yok.deniz kenarı güzel bi şehre tayinin iste.mesleğin var yaşın genç.sıfırdan güzel bir hayata başla. kendini üzme.değmez.

önünde kocamannn bir hayat var.seni istemeyeni sen hiç isteme.kimseye mecbur değilsin.

4 yıllık öğretmensiniz ayaklarınızın üzerinde duruyorsunuz ama anne figürünü hayatınızda çok farklı şekilde değerlendiriyorsunuz. Anneniz sizi sevmiyor diye kendinize eziyet ediyorsunuz. Bütün amacınız annenizin sizi sevmesi olmuş. Annenizden başka arkadaşınız yok mu? Üniversite mezunusunuz çevreniz olmadı mı hiç? Tayin isteyin değişiklik iyidir ama size tavsiyem bir süre annenizi çıkarın hayatınızdan özellikle maddi yardımınızı kesin bir araba alın mesela kendinize. Uzak durun bir süre.. Ben yerinizde olsam üniversite okuduğum şehre tayin isterdim hem bildiğiniz yer hemde tanıdıkların olma ihtimali var. Ama annenizden ve memleketinizden uzak durun ve bir psikologla görüşün..

ben tayiimi istanbulun güzel bir ilçesine aldım ve çok memnunum kafama göre yaşıyorum yeri gelince gezmenin dibini çıkarıyorum yeri gelince evimde oturuyorum hayat kısa seni bağlayan bişey yokken ömrünü heba etme.ailenede aşırı taviz verme bende kredi çekmiştim aileme beş senelik ilk iki senesini ödeyecektim şimdi hepsini üstüne yıktılar..daha öncede çok çekmiştim ama en son işittiğim laf sen bize ne yaptınki oldu
sadece kendini düşün bu hayatta

sen bence hiç üzülme arkadaşım çok şükür işin yerinde kimseye muhtaç olacak durumda degilsin , düzenini oturruysan bence hiç tayin isteme , bu seferde oraya adapte olma süreci yaşıcaksın zaten annen olacak şahıs çektirmiş sana kendini toplayamazsın, bence okullar tatil olunca varsa bi arkadaşınla güzel bi tatil yap kafanı dagıt bomba gibi olursun toplarsın kendini işin başına gönül rahatlıgıyla dönersin, enrji toplamış olursun, annende olayların farkına varıcak ama çok geç olıcak yanına kalmaz hiç merak etme, sen içinini ferah tut...:):46:

Kesinlikle tayinini İstanbul'a iste, bu şehirde tek başına olmak bile o kadar güzel ki.. Ben ailemleyim çok şükür ama İstanbul bambaşka. Yalnız kalmazsın, kalsan da dert etmezsin. İnsan oralarda çok depresyona giriyor. Boşver o biyolojik anneyi, otur da paranı ye.

Gerçekten Sizi dünyaya getirenlere tek bir laf etmeyeceğim !

Sizin yerinizde olsam onlardan 18-20 saatlik en uzak ile giderdim.
Eskişehir, Bursa, İstanbul, Kocaeli vb...
Uzaklaşın Sizin yaşam enerjinizi sömüren insanlardan, yazdıklarınızdan bile üzerinizdeki yılgınlık hissediliyor.
Tebdil-i mekanda ferahlık vardır.
Elleri uzanamasın Size ha deyince.
Biraz duruşunuz dikleşsin onlardan uzakta, zihniniz açılsın.
Sonra düşünüp karar verin yardım mı edeceksiniz, ilişkinizi mi keseceksiniz.
Cesur olup bu adımı atın bence.

okuyunca öz annen olduğuna inanamadım.. böyleleri de varmış demek...canım tayin iste ama onlardan uzak bi yere iste.. yakınlarına gidersen ve haberleri olursa seni rahat bırakmaz annen.. sömürür valla.. orda çok sıkıldıysan daha aktif bi yere aldır tayininini... ama uzak olsun... ne gzl kendi hayatını kurmuşsun.. bu saatten sonra senin sırtın yere gelmez.. kimseye ihtiyacın yok.. Allah yardımcın olsun

Siz ne kadar temiz kalpli, ne kadar fedakar bi insansınız. Annenizin size yaptıklarına rağmen hala ne kadar da fedakarlık yapmışsınız... siz hiç üzülmeyin çünkü siz elinizden gelen herşeyi yapmışsınız anneniz konusunda... Son 5 aydır hiç aramıyorum demişsiniz en iyisini yapıyorsunuz... Zaten yeterince çaba sarfetmişsiniz.... Tayin konusuna gelince, anladığım kadarıyla şuan bulunduğunuz yerden memnun değilsiniz... İstanbulda şansınızı deneseniz? Bulunduğunuz yerde sosyal aktivite olmamasından yakınmışsınız fakat istanbulda 7 gün 24 saat hareket var. Ben sizin yerimizde olsam tayinimi istanbula isterdim... İnanın hayatınız şimdi olduğundan çok daha hareketli ve güzel olacak :)) Allah yardımcınız olsun.. İnşallah herşey gönlünüzce olur dualarım sizinle..

illa memlekete tayın ısteyeceksınız dıye bır şart yok ki.......mesela mersine ısteyın hem adanaya yakın hem buyuk bır sehır hem de sosyal aktıvıtesı çok......kardesım de mersınde öğretmen bol bol geziyor.....annenize para göndermeyı de bırakın artık.kendınız için bir şeyler yapın....

mesela yazın turlara katılın.burda bır bayan arkadaş tek basına turlara katılıyor cok zevk aldığını söylüyor.yenı ınsanlar tanıdığını anlatıyor.....deneyebılırsınız.....

Yerinde olsam ne yapardım biliyor musun? Ege kıyılarında bir ilçeye taşınırdım, orada kendime düzen kurardım. Yeni arkadaşlar, yeni çevre edinirdim. Beni istemeyen anneme para göndermeyi bırakıp her haftasonu bir etkinliğe katılırdım. Gezi kulüplerine üye olurdum, bol bol hobi edinirdim. Hayat o kadar zor değil, onu zor yapan bizleriz diye düşünüyorum.

daha önce de yazmıştım.28 yaşındayım.lisede öğretmenim..
4 yıldır iç anadolunun küçük bir kasabasında çalışıyorum.açıkçası artık sıkıldım tayin istemek istiyorum ama memleketime yakın olmak ne yazık ki benim için bir şey ifade etmiyor..
anne- baba ayrı.ikisi de başkalarıyla evi.beni anne aldı yanında ve bir adamla evlendi ondan da bir çocuğu var.inanır mısınız bana ne diyor bu çocuğun tırnağına taş değene kadar se öl, ALLAh senden alsın ömrünü bu çocuğa versin diyor bana.ve karşılığında ne yaptım? ne mi yaptım üniv okudum öğrenim kredisiyle bana bitirdikten özellikle atandıktan sonra sürekli baskı yaptı o...pu üniversitede yediğin paraları ver dedi.çünkü oğluna ev yapılıyordu ben de toplmda 15 bin lira verdim kredi çektim hala der bana
sen yediğinin yarısını ödemedin der.oğluna sürekli oğlum guzum der beni bırakın kızım diye çağırmayı ismimi bile söylemez.
çok tartıştım çok kavga yaptım nede böyle diy e ama artık tartışmıyorum çünkü cevabını buldum babamdan nefret ediyordu veben ona sürekli babamı hatırlatıyordum baban sürekli döverdi onu ve başka bir kadına gitti sonuçta da...
işte ben onun silmek istediği geçmişinin bir parçasıydım ve bana baktıkça o geçmişini hatırlıyordu.artık tartışayı kavgayı bıraktım
4 yıllık öğretmenim her zman ben ararım nasılsın iyi misin diye son 5 aydır bıraktım aramıyorum o da aramıyor zaten sormuyor kızım ölüdmü kaldı mı demiyor.
neyse demek istediğim şu memleketime gitmek açıkçası benim için bir şey ifade etmiyor ama kaldığım yer çok küçük ve artık sıldım burdan.sizce tayin istemeli miyim? yerim rahat sorun yok tek sorun hiçbir sosyal aktivitesi olmaması , sıkıcı bir yer olması.bu arada 4 yıldır ne kazandıysam ona verdim ona ve oğluna ama karşılığı ne oldu biliyor musunuz tabi ki vereceksin zamanıda ben sana vermdim mi oldu.
işin kısası bu şartlar altında tayin istemeli miyim? onlar adanada oturuyor ben adanaya da değil de yakın ilçelerine istesem diyorum ama diğer taraftan da düzenim bozulacak diye korkuyorum:(((
ne yapayım ne olur akıl verin.bir de ana olacak kadın bana yaz tatilind eyanıma gelme dedi.asla kabul etmem seni sil beni hayatından diyor.ben nasıl geçirecem bu küçük yerde tatilimi:(((
,bazen diyorum ölüm benim için kurtuluş ama yaşamak zorundayız :(((((

Allah yardımcınız olsun. bence annenizin olduğu şehre gitmeyin. daha farklı bi ile tayin isteyebilirsiniz Nevşehir, aydın yada ne bliyim dediğiniz gibi sosyal turistik bi ilçeye isteyebilirsiniz tayininizi..

Bu forumda çok anne var ve dediklerime şiddetle karşı çıkabilirler ama yine de diyeceğim. Bir çocuk neden dünyaya gelir? Anne-baba evlat sahibi olmaya karar verdiği içn ya da cinsel ilişkilerinin sonucunda. Çocuk bu dünyaya kendi gelmeyi seçmez. Anne-baba da yetişkin olup kendi geçimini sağlayana kadar ona bakmaya sorumludur. Çocuk anne-babaya borçlu değildir. Çocuğunun lokmasını sayan anne değildir. Tıpkı sizin anneniz gibi. Böyle anne silinip atılmayı hak eder, ancak ruh sağlığı bozuksa tabii ki başka. Siz atın hayatınızdan annenizi, ondan haber getirecek herkesle de irtibatı kesin. Misss gibi mutlu olacağınız bir şehire de isteyin tayininizi. Hayatınıza bakın, annenize de oğlu mübarek olsun!

seni sevmeyen istemeyen bir kadına ne diye kredi çekiyorsun ki ne diye para gönderiyorsun bunu anlamış değilim tabiki seni okutacaktı iş dünyaya getirmekle bitmiyor...sinirlerim tavan yaptı yine yaa nasıl bi annelik bu yok yok okuduklarım şaka olsa gerek ben oğlum için ölürüm ben giymiyorum ona giydiriyorum

ayrıca sizi tebrik ediyorum okumuş ayaklarınız üstünde durmayı başarmışsınız
ve bundan sonra yapmanız gereken tek şey olabildiğince onlardan uzak durmanız ve asla ama asla para göndermemeniz
kendinize güzel bi yer seçin ve tayin isteyin hayatınızı yaşayın hayat kısa......
bol sanslar size...

Bu forumda çok anne var ve dediklerime şiddetle karşı çıkabilirler ama yine de diyeceğim. Bir çocuk neden dünyaya gelir? Anne-baba evlat sahibi olmaya karar verdiği içn ya da cinsel ilişkilerinin sonucunda. Çocuk bu dünyaya kendi gelmeyi seçmez. Anne-baba da yetişkin olup kendi geçimini sağlayana kadar ona bakmaya sorumludur. Çocuk anne-babaya borçlu değildir. Çocuğunun lokmasını sayan anne değildir. Tıpkı sizin anneniz gibi. Böyle anne silinip atılmayı hak eder, ancak ruh sağlığı bozuksa tabii ki başka. Siz atın hayatınızdan annenizi, ondan haber getirecek herkesle de irtibatı kesin. Misss gibi mutlu olacağınız bir şehire de isteyin tayininizi. Hayatınıza bakın, annenize de oğlu mübarek olsun!

canım annenim psikolojisi çok bozuk.ama erkek çocuğuna neden iyi davranıyor? ona neden oğlum diyor? neden tüm sevgisini ilgisini ona gösteriyor? neden psikolojisi ona bozuk değil?

baban ile aran nasıl? yer olarakta İzmir'i deneyebilirsiniz... hem büyük şehir hem İstanbul kadar kalabalık değil... rahat rahat yaşarsınız İzmir'de... Adana'yı ben çok severim orada okudum ben.. ama bence Adana'ya gitmeyin.. kafanızdan da neden beni sevmedi gibi soruları atın biliyorum kolay değil ...

etrafımda sizin gibi bir arkadaşım var... Annesiyle arası kötü babası ile görüşüyor. burda İzmir'de yaşıyor ve tek başına kalıyor.. her hafta sonu bir yelere gidiyor arkadaşlarıyla geziyor, kurslara gidiyor,yurtdışı turlarına çıkıyor,konserler sanatsal etkinlikler hep kendini geliştiriyor ve inan bana çevresi çok geniş şuanda...

hala adananın ilçesine mi gitsem diyorsunuz. bence siz adanayı silin kafanızdan. yeni bir hayat kurmayı deneyin. bazı arkadaşlar İstanbul demiş. bu da bir seçenek tabi ama ben olsam kalabalık gürültülü pahalı bir şehir istemezdim. egede ya da karadenizde küçük iller ya da güzel ilçeler olabilir. inşallah güzel bi insanla mutlu bir yuvanız olur önünüzdeki zamanlarda.

Arkadasım madem ogretmensın o kadına (kusura bakma o kadın dıyorum anne demeye bın sahıt ıster) nıye yakınlasma cabası ıcındesın. Izmıre ıstanbula bursaya ankaraya falan ıste tayınını. Ne ısın var sana deger vermeyen kadının yanında? Hem yakınına gıdersen huzurun daha da kacar. Daha cok somurur senı. Bence hıc arayıp sorma bıle. Kredı cekıp vermıssın ben olsam hıc vermezdım. Sana kızım bıle demıyomus kı. Babanın acısını senden cıkaramaz. Bence ıyı dusun onlardan kılometrelerce uzaga gıt kendı hayatını kur. Cok sukur kı bır ısın var ya o kadına muhtac olsaydın.

Back
X