Çalışmak isteyen çalışır, istemeyen çalışmaz. Bunun dinle yorulmayla falan ilgisi yok....
Kur-an'da kadınların çalışması yasak yazıyor mu? hayır.
O zaman nereden böyle bir fikre kapılıyoruz anlamıyorum....
Bir yazı okumuşsunuz, kimin yazdığı neye göre yazdığı belli değil....
Zaten genelde böyle yazılar yazanlar işlerine geldiği gibi yazarlar..
Kadının çalışması dinen uygun değil derler ki, kadın erkeğe muhtaç olsun.. Bunu yazanlar kadın kocasının isteklerini reddetmemelidir de yazarlar... Kadının kocasının cinsel yaklaşımına karşılık vermemesi günahtır da derler....
Çünkü bu yazıları yazanlar %99 erkektirler....
Haa dininizin tüm gereklerini yerine getiriyorsanız, yan tesettürlü 5 vakit namaz kılan biriyseniz zaten pratikte çalışmanız pek mümkün değil, dolayısıyla çalışmak dinen uygunmu diye sormaya da gerek yok....
Haa ibadetleri yerine getirmiyorsanız, Allah'ın farzını namazı gerçekleştirmeyip de bi yazıda kadınların çalışması dinen uygun değildir diye okudum ne yapsam acaba diye düşünek de çok abes....
Yani her durumda böyle bir sorunun mantığı yok...
Çalışan bir bayanım, haftanın 5 günü 8-6 çalışıyorum, yorgun oluyorum ama ev işi temizlik yemek gibi şeylerle yorulmuyorum,haftada 1 gün yardımcı bir bayan geliyor tüm temizliğimi ütümü hatta 2-3 günlük yemeklerimi de hallediyor...
Çalışmasaydım bunları ben yapmak zorunda kalacaktım.. E bu da yorgunluk.. Ha evde yorlmuşsun ha dışarıda.. Tek fark Evde yorulunca kimse para vermiyor...
Çocuğum yok, doğumuma adar çalışıp 4 aylık doğum iznimi doğumdan sonra kullanmayı planlıyorum, 3 ay da ücretsiz izin alıp 6-7 ay kadar bebeğimi emzirebileceğim.... Daha sonra da sütümü sağıp bırakırım... Bebeğime annem bakacak, baıcı tutmam gerekirse de tutarı, sonuçta bu işi para karşılığı yapıyor olması iyi yapaıyor olmasına engel değil, ben de para karşılığı çalışıyorum ve aldığım paranın hakkını fazlasıyla veriyorum.. Bakıcı da aynı şekilde...
Çalışmak bebeğinden uzak kalmak demek değildir... Haaa doğumdan sonra işten ayrılıp ilk 2-3 yıl bebeğinle ilgilenip kreş yaşına geldikten sonra da çalışmaya devam edebilirsin...
Ya da yangelip yatmak koca parası yemek güzel geliyorsa hiç çalışmazsın...
Bunun için dini kılıf aramaya da gerek yok....