Kararı zor bi soru!!!!

bende çalışan bir bayanım ve bu iki arkadaşıma katılıyorum.
ayrıca evde oturmak benim doğama aykırı ben bir şeyler üretmeliyim.yani çalışmayı maddiyattan önce kendim için istiyorum.sabahları giyinmiş saçı yapılmış şekilde evden çıkmak çok güzel bir duygu.

evet canım çok doğru söylüyorsun

sanırım 1593.konu tekrarı. Diğer linkleri bulup ekliyim bari.

ılk basta bızım okuldan bırımısınız dedım ıcımden:)..
cunku gecen hafta bu konu yuzunden bı munazara yapmak zorunda kaldım..
kadının calısması na asla karsı degılım ama ben olaya cocouk acısından bakdım ve bı cocougun 4 yasına kadar annesı ıle bırlıkde olması en uygunudur dıye dusundum annesı cocouk ıcın bı modeldır..
ve bı cocogun gelısımındekı en onemlı donem gelecekde saglıklı bırey olması ıcın atılan en onemlı donemdır ve bu donemı annesı ıle gecırmelıdır..
kadın daha sonrakı donemınde calısmasından yanayım bı ev kadını cocougunla devamlı bırlıkde ama onemlı olan devamlı olması degıl kalıtelı zaman gecırmesıdır..ve bunu calısan annelerde cok guzel yapıyo..bu kısının kendı tercıhırdır ..

"Evde oturup koca parasi yiyor"

Bu sözleri hic hos bulmuyorum.
Ne demek koca parasi yiyor? Sanki elin adaminin parasini yiyiormus gibi sanki cok kötü asalik birsey yapiyormus gibi.....

Kadin nasil evdeki düzeni saglamak, cocuklari icin Anne olmak zorundaysa, erkekte evini gecindirmek, esinin ve cocuklarinin ihtiyaclarini gidermek zorundadir.

Adamin iyi bir maasi var, esinin calismasina gerek yok, bu kadin evde oturuyor diye neden böyle sözlere maruz kaliyor? Hemde cogunlukla hemcinslerinden.

Kadin calismak zorunda olur, veya calismak ister bu herkezin kendi karari oldugu gibi calismamak esinin getirdigi ile gecinmekte herkezin kendi kararidir.

vereliniortak
BEN İŞTE KULLANDIĞIM PROGRAM DOLAYISIYLA SÜREKLİ BÜYÜK HARF KULLANIYORUM BUNU FARKLI YÖNLERE NEDEN YORUMLUYRSUNUZ Kİ ??? EVET KİTABIMIZDA KADIN ÇALIŞMAMALI ASLA YAZMIYOR. BUNU BEN BİLİYORUM. AMA BELİRTİLEN ŞARTLARI DA BİLİYORUM BEN. VE YİNE KİTAPTA YAZAN GÜNAH DEĞİL AMA KADININ ÇALIŞMAMASI DAHA DOĞRU YAZIYOR AYRICA EN ÖNEMLİSİ BELLİ ŞARTLARIN ALTINDA OLUNCA ÇALIŞMASI NORMAL . AMA TOPLUMDA ARTIK ÖYLE DEĞİL. BEN FİKİRLERİNİZİ MERAK EDİYORUM ARKADAŞLAR..

toplumda artık nsıl fıkrınızı merak ettım..?..

Başkasının ne dediğini bir kenara bırakın, kendi yaşantınız neyi gerektiriyorsa onu yapın, başkaları sizin kaybettiğiniz değerleri size vermez. Eğer ortada mecburiyet yoksa, elbette maneviyat maddiyata tercih edilmelidir. Annelik çok özel ve doyasıya yaşanılması gereken bir duygu bana göre, ayrıca günümüzde çalışan kadınlara iki kat daha fazla yük biniyor. Çalışanların da birçoğu halinden memnun değil, meslek öğrenmek çok güzel elbetteki, ama çocuk herşeyden güzel ve önemli değilmi?

Kadın kesinlikle çalışmalıdır diye düşünüyorum. Öbür türlü kadının çalışmayıpta eşinin eline bakması kadar kötü bir şey olamaz. Sığınma evlerindeki kadınları düşünün bi.. eğer düzenli bir maddi gelirleri olsa, kendi ayaklarının üstünde durabilseler orada olurlar mıydı? Çoğunluk için konuşuyorum belki birkaç tane çalışan bayan vardır aralarında. Eğer çocuk olursa birkaç yıl ara verilebilir belki.. Bilemiyorum ben hiç anneme özlem duymadım bu konuda. Annem hep ev hanımıydı. Çalışan bir bayan olsaydı ve ben anne özlemi çekseydim bunları söylemezdim belki de.. Ama şimdi düşünüyorum da çalışsa çok daha iyi olurmuş. a.s Durumumuz iyi olsa bile en iyisi çalışmak bayanlar gamyoncuiremsu

Ama ben çalışmıcam, evimle ilgilenicem diyen varsa saygı duymak lazım tabi.

bence de canım katılıyorum sana. Genelde bunu söyleyenlere bir sorumvar ? Hepsinin annelerii çalışıyor mu ? Anneleri ozaman el parasımı yiyo? Hayır ? E ozman?

[ı]toplumda artık nsıl fıkrınızı merak ettım..?..[/ı]

yani beklentiler çok değişti artık ? çocukta yaparım kariyerde misali. Kadından beklentileri kastettim ben. Hem iyi bi eş iyi bi anne ev hanımı iiyi bi iş kadını vs vs bekleniyor özellikle de okuduysan . Beklenti bu %90. çalışmama düşünsen aaaaaa derler. Toplum böyle oldu bence. Kadın bunları kendini zorlar yapar da ama sonuç ne ? Bu tempoda ne hale gelir ki? Hele ki özel sektörse? Yıpranır gider yani

toz pembe dusler hayallerı kadınlar ıcın herdaım cazıp gelebılır..
ama unutmayın en buyuk meslek annelık en agır iş ıse ev hanımlarındır..
okumus ve calısan bı kadın anne olursa kendı ıstegı ıle evde durabılır aama buna emınım ılerde cocugununa esıne sıızn ıcın calısmadım dmeye baslıycaktır ozel sektorde ypranmaz bence kadın..cunku avantajlarıdacok fazla oluyo..
eger bence kadın ayda 500 maaş alıyo ıse bunu cocougun bakıcısına verıo ıse derdım kı kadının ne avantajı kalıyo ama gercekdende bu devırde sıgortası odenıyo ıse calısması daha ıyı olmaz mı..
arkadasım en dunyaca tanınan bı holdıngde calısıyo annelık planlarını erteledı esınden ayrıldı ozgurluk super bı ıs karıyerı hızlı yukselısı ona sorum neden bukadar calısıyosun dıye yanıtı şu oldu yarın bı kaza gecırsem yatalak olsam felclı olsam kocam en fazla 3,5 ay bakar dedı ama calısdım holdıng omur boyu ozel hastanesınde bakıma alır benı dedı....

haklısın tabi özel sektör çok zor çalışma koşulları olarak ama kaçıcı yüzyıldayız? herkesin çabaladığı, koşuşturduğu ,hergün yeni bişeylerin keşfedildiği, bulunduğu zamanda yaşıyoruz. bizlerinde kadın erkek bu tempoya uymamız lazım. beklentilerde buna göre değişiyor. ülkelerin gelişmişlik düzeylerine baktığında kadın işgücünün yüksek olduğu ülkeler daha gelişmiş,ekonomik olarak daha rahat,daha ileride ülkeler. kadınlar -tüm dünyada bu böyle ne yazık ki- genel anlamda zaten ezilmişlik içinde yaşıyorlar. para kazanabilme üretebilme kadına unutturulmaya çalışılan özgüvenini de geri getirir.

benim annemde çalışan bir kadındı. duygusal olarak baktığında kendini kötü hisseder belki yanımda herzaman olamadığı için. ancak ben çalışan bir anne olmasından herzaman çok memnundum. hiç eksikliğini hissetmedim. hiçbir zaman ne babamın ne başkasının karşısında ezildiğini,geri planada kaldığını görmedim. kendine yeten bir model oldu hep bana. ışin dini kısmını bir kenara bırakırsak kadının çalışıyor olması toplumun en temel birimi olan ailenin daha kaliteli olmasını sağlar bence. hep denir ya çocukla yan yana olunan zaman değil, ne kadar kaliteli zaman geçirildiği önemlidir diye.

Ama sonuçta bu kadar kişinin kendisiyle ilgili bir karardır. nasıl mutlu olacaksa öyle yaşamalısın. ben kendi adıma ev hanımı olarak mutlu olamayacağıma inanıyorum. 6 aydır işsizim,halen iş arıyorum ve inanın bu bu dönem kadar kendimi kötü ve işe yaramaz hissettiğim bir zaman dilimi olmamıştı hayatımda.

YANİ KAR NE YALAN SÖLİM AMA ÖZENLE ANLATTIĞIN ARKADAŞINA BEN ÜZÜLDÜM. İŞTE BUNU ANLATMAYA ÇLIŞIYORUM BEN . KENDİNİ İŞE VERMİŞ HIZLA YÜKSELMİŞ VS ALLAH DAHA DA İYİLERİNİ VERSİN İNŞALLAH . PEKİ AİLE YAPISI ? HUZULU Bİ YUVASI YAVRUSU . NE BİLİM YA

kendini asla öyle hissetmemelisin canım. Inşallah isteklerine uygun güzel bi iş bulursun..

insanın hayatına yön vermesi öncelikle başkaları ne der ? düşüncesiyle olmamalıdır...
bana göre bu çok saçma sana uyan bişey başkasına uymaz,başkasına uyan sana..
bi bayan önce kendi ayakları üstünde durması için çalışmalıdır bence...insan bişeyler yaptıkça kendini daha iyi hissediyor hem sosyal çevresi hem de maddi durumu iyileşiyor.
herkesin kendi kararı bazıları evde olup vakit geçirmeyi seçebilir,bazılarıda çalışıp mutlu olmayı
önemli olan kararın başkasından etkilenmeden verilmesidir..

Kadının çalışmamasının daha doğru olduğunu yazan ayetin isim ve ayet numarasını burdan verir misin? Çünkü ben kuranda böyle bir ayete hiç rastlamadım. Ha islami sitedeki amcalar öyle yazmış dersen kurandan kaynak göstermediği sürece onu da ciddiye alamam.

sevgili arkadaşım bence konuya dini boyuttan yaklaşma çünkü o kadar çok çeşitli görüş var ki aklın karışır. senin yazdığına benzer bir yazı okumuştum. çalışamak kadını aşağılık pozisyona sokar gibisinden bir yazıydı. asabımı bozdu...

bence kadının bir mesleği ve tecrübesi olmalı. işine ara vermeyi tercih etmiş bir kadın tekrar çalışmaya karar verdiğinde elince bu birikimleri olmalı ki iş bulabilsin.

maddi durumun iyiyse evde çocuklarına bakmayı tercih edebilirsin. durumun iyi olsa da kendi paramı kendim kazanmak istiyorum diyebilirsin. yani bu tamamen senin kararın. Yok efendim o ne dermiş, evde oturuyor dermiş falan... bunları at kafandan. sonuçta sen elalem ne der diye istemediğin bir hayatı yaşamak zorunda değilsin. ister oturursun ister çalışırsın millet senin keyfinin kahyası değil...

bir bayan evden bir iş yapmayı da tercih edebilir, ya da 2 sene çalışıp sonra isteğe bağlı sigortasını eşine de ödetebilir ( 2 sene zorunlu şart sanırım). alternatifi çok yani. ama yeterki elinde mesleği olsun.

bana gelince inşallah durumumuz iyi olur ve çocuğum olduktan sonra ben de evimde onunla ilgilenirim ve evden ufak tefek işler yaparım. sanırım en huzurlu bu şekilde olurum.

iki masterli entellektuel bir anne olmayi planliyorum... toplum catlasin da patlasin. ben annemi bekledigim gibi cocuklarimi bekletmiycem... nokta..

inşallh en huzurlu olacağın şekilde hyat sana kapılar açar canım benim..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…