ya arkadaş durumumuz kötü olsada evimde çoluğumla çocuğumla otururum diye birşey dememiş ki. elbette her anne çocuğuna iyi bir gelecek sağlamak ister. iyi bir okulda okusun, eksiği olmasın ...vs ve bunlar da maddi imkanlarla doğru orantılı. gelir durumu yüksek bir eş bunları sağlayabiliyorsa evde oturmayı tercih edebilir bir kadın. herhalde açlıktan sürünsem de çalışmam çocuklarımla otururum diyen yoktur.
ama şu da bir gerçek ki hem çalışıp hem ev-cocuk bakmak gerçekten zor iş ve helal olsun. Annemin rahatsızlığından ötürü birkaç gündür tüm evin işi bende. kolum bir yere bacağım bir yere kaydı, mahvoldum. bir de evlenince hem çalışıp hem de bunları yapacağım düşüncesi çöktü üzerime. bunaldım akannehir ama hayat, gerekliyse yapılacak.
BENCE MESLEĞİNİZLE ÇOK ALAKASI VAR. EĞER MEMUR DEĞİL ÖZEL Bİ SEKTÖR OLSAYDINIZ , HAFTA TATİLİNİZ SADECE PAZAR GÜNÜ OLSAYDI, HİÇBİR RESMİ TATİL SİZİN İÇİN TATİL OLMASAYDI, 19 MASYISINDAN 23 NİNAN 29 EKİM VS HİÇBİRİ SİZİ ETKİLEMESEYDİ , SİZİN İÇİN YILDA SADECE 3 GÜN RAMAZAN 4 GÜN KURBAN OLMAK ÜZERE 7 GÜN BAYRAM TATİLİNİZ OLSAYDI , AKŞAM ÇIKIŞ SAATİNİZ SÜREKLİ OYNASAYDI Kİ ÖZEL DEKTÖRDE GENELİ 8-6 YAZLARI 7 OLANLARI DA VARDIR . BU TEMPODA SİZ YİNE EVET BEN YETİŞEBİLİRDİM HERŞEYE EKSİKSİZ SİZİ AYAKTA ALKIŞLARIM BEN. alkisalkisalkisalkisalkisalkisalkisalkisalkis
cok guzel anlatmissiniz..Ben çalışan bir anneyim. Çok şükür kızımı anne sütünden hiç mahrum bırakmadım. 16 emzirdim. Hatta ilk 6 ay sadece anne sütü verdim. Su dahil başka hiçbirşey vermedim.
İkincisi bende çalışan anne çocuğuyum. Yine çok şükür bedeni ve ruhi yapımda yeri doldurulamaz boşluklar hiç olmadı. Hatta ilkokul 3 e giderken evde yalnız kalmaya başladım. Aksine bedeni ve ruhi yapım yaşıtlarıma göre daha çabuk olgunlaştı. Hayata karşı direncim daha iyi oldu. Kendine güvenen, güçlü ve zorluklar karşısında dirençli olarak yetiştim.
Küçükken babaannem bakmış bana. Saolsun bi eziyetini görmedim. Kuzenlerime bakıcı bakıyor saolsunlar onların da bi eziyetini görmedim. Elbette anne gibi kimse bakamaz orası da ayrı.
Bundan 1 ay öncesine kadar haftada bir gün izinli oluyordum. Hatta vardiyalı çalışıyordum ama doğum izninde olduğum dönemden çok daha planlı, çok daha düzenli, çok daha mutlu ve çok daha eşine ve kendisine yeten bir bayandım. İzinli olduğum dönemlerde ha bugün ha yarın derken tüm işlerim kalıyordu.
Çalışan kadın - çalışmayanlar alınmasın lütfen - güçlüdür. Kendi parasını kazanmak ayrı bir hav verir insana. Kimseden bişey istemek durumda değildir. İlerde ne olacağı belli mi bu hayatta. Farzet ki boşandın farzet ki -Alllah korusun- eşin vefat etti. Ne olacak o zaman?
İşin günah - sevap kısmına gelirsek. Bayan evde otururken erkek çalışıyor. Bayan çocuğuna bakıyor. Ama bu çocuğun ihtiyaçları var. Et ister süt ister ekmek ister kıyafet ister oyuncak ister iyi eğitim ister. E erkek kazanıyor ama yetmiyor. Çocuğa evde et pişmiyor. Hadi daha iyi bakalım hergün et yemesi gereken çocuk haftada bir yiyor. Arkadaşında kıyafet görüyor aynısını istiyor. Erkek çalışıyor ama yetmiyor kıyafetin benzeri, 2. kalitesi alınıyor. Bayan çalışsın olmaz günah efendim.
Soruyorum şimdi hangisi daha günah. Üretebilen, kazanabilen, eşine destek olabilen, Allahın sapasağlam yarattığı kadının evde oturması mı yoksa çalışıp eşine destek olması, çocuğuna iyi bir gelecek kurması mı?
BENCE MESLEĞİNİZLE ÇOK ALAKASI VAR. EĞER MEMUR DEĞİL ÖZEL Bİ SEKTÖR OLSAYDINIZ , HAFTA TATİLİNİZ SADECE PAZAR GÜNÜ OLSAYDI, HİÇBİR RESMİ TATİL SİZİN İÇİN TATİL OLMASAYDI, 19 MASYISINDAN 23 NİNAN 29 EKİM VS HİÇBİRİ SİZİ ETKİLEMESEYDİ , SİZİN İÇİN YILDA SADECE 3 GÜN RAMAZAN 4 GÜN KURBAN OLMAK ÜZERE 7 GÜN BAYRAM TATİLİNİZ OLSAYDI , AKŞAM ÇIKIŞ SAATİNİZ SÜREKLİ OYNASAYDI Kİ ÖZEL DEKTÖRDE GENELİ 8-6 YAZLARI 7 OLANLARI DA VARDIR . BU TEMPODA SİZ YİNE EVET BEN YETİŞEBİLİRDİM HERŞEYE EKSİKSİZ SİZİ AYAKTA ALKIŞLARIM BEN. alkisalkisalkisalkisalkisalkisalkisalkisalkis
dinime, peygamberime,kitabıma ve Allahıma sonuna kadar inanıyorum ama din şarlatanlarına değil.
yeri gelir diyanet işlerini bile tanımam. onlarda insan neticede üst bir merci değil ki.. bir keresinde kemiklerini kırmadan kadını dövebilirsiniz diyen de onlar değil miydi?
yaa Margarıta cok bılıosan sen bı fetva yayınla da bız de rahat edelım yaa
din şarlatanları mı demiş bunu ..
pekı sen nerden arastırdın senın kaynagın google mu oluyor ??ıslam hukuku kıtabına mı baktın yoksa kelam mı okudun fıkıh mı ..bi adım ıleremıyoruz hala hala aynı at gozlgu yaa dın sarlatanıdır aa tabı ..hosumuza gıtmeyen seyler dın sarlatanlıgının işi gerısı ben dınımınde ımanımdayım benım kalbım temız ..
hangı alımle konusun hangı kıtaptan buldun bıze de soyle de bız de tartısmayalım var mı yok mu
kesinlikle zor bir soru değil..
kadın çalışmalı arkadaş!
çalışıp ekonomik özgürlüğünü elde etmeli!
koca eline muhtaç olmamalı!
dinimiz şu nu der : ALLAH çalışan kulunu daha çok sever !
Çalışmaktan zarar gelmez kimseye...
Koca eline bakmayı kendime yediremem yakıştıramam!
ben işimin başında çalışarak ölmek isterim :Saruboceq:Çalışmak istemeyen kadın çalışmaz,isteyen çalışır buna kılıf bulmak anlamsız...evliyim çalışıyımmı,çocuğum var çalışımmı ..
benim sülalemin 7 düvel kadınları çalışır hatta büyük ananem ankaranın ilk devlet memurudur! erkeklerden çok çalışır bizim kadınlar ! bizim sözümüz geçer !
Deli gibi çalışır Efeler gibi alırız maaşımızı kimseye mudara olmadan Allahıma bin şükür...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?