iki masterli entellektuel bir anne olmayi planliyorum... toplum catlasin da patlasin. ben annemi bekledigim gibi cocuklarimi bekletmiycem... nokta..
inşallh en huzurlu olacağın şekilde hyat sana kapılar açar canım benim..
çalış çalış nereye kadar. Kaç yaşında emekli olunduğu da ortada. Ben allah nasip ederde 50 60 yaşına geldiğimde hiçbir görevimi yerine getiremrmiş ama elimde 700 lira maaşım olmaktansa görevlerimi yerine getirmiş yavrularımı eğitip büyütmüş olmayı huzurlu bi yuva sağlamış olmayı isterim ama toplum öyle hale geldi kadının en normal hakkalrı bile insanların gözüne batıyor??? Tuhaf değilmi ?? Neden bu şekilde olduk ??
KAFA KARIŞTIRICIII...kafamçokkarıştı
[ı]bu yazıya öylesine takıldım ki, dönüp dönüp okudum.
çalışan ve 2 çocuk sahibi bir anneyim. Iki çocuğumuda emzirdim. Oğlum 7 ay, kızım 5 sene emdi. Ben evimin temizliğini bir kenara bırakıp çocuklarımla çocuklarımla vakit geçiririm. Arkadaş gibiyiz. Hatta ilgimden rahatsız bile olup, biraz rahat bırak derler. Okutuyorum, giydiriyorum, yediriyorum, en fazlada sevgimi veriyorum onlara. Onları seviyorum, sayıyorum, dinliyorum vakit geçiriyorum.
Yavrularımı eğitiyorum, büyütüyorum yani paraya tercih etmiyorum.
Her kadın çalışmalı bence. Ekonomik özgürlüğünü eline almalı. çalışınca çocuklar ihmal ediliyor olayına katılmıyorum sanırım bu evde oturmayı tercih edenlerin en çok sığındığı liman.
Kadın isterse hem çalışır, hem anne olur hemde evini idare eder.
Ne alakası var dinen kadının çalışmaması daha iyi olurmuş lafı. Nerde yazıyor bir söyleyinde bilelim. çalışan kadının çocuğunu ihmal edeceği, yok yuvanın huzuru kaçarmış falan, bırakın allahınızı severseniz. Bu tür yazılar sadece kadını eve tıkmak isteyen erkek egemen düşüncelerin ürünüdür.
çalışmak istemeyene saygım vardır ama bunu dine bağlamak, çocukları sevgi ve ilgiden mahrum etmeye bağlamak ne kadar saçma.
[/ı]
[ı]bu yazıya öylesine takıldım ki, dönüp dönüp okudum.
çalışan ve 2 çocuk sahibi bir anneyim. Iki çocuğumuda emzirdim. Oğlum 7 ay, kızım 5 sene emdi. Ben evimin temizliğini bir kenara bırakıp çocuklarımla çocuklarımla vakit geçiririm. Arkadaş gibiyiz. Hatta ilgimden rahatsız bile olup, biraz rahat bırak derler. Okutuyorum, giydiriyorum, yediriyorum, en fazlada sevgimi veriyorum onlara. Onları seviyorum, sayıyorum, dinliyorum vakit geçiriyorum.
Yavrularımı eğitiyorum, büyütüyorum yani paraya tercih etmiyorum.
Her kadın çalışmalı bence. Ekonomik özgürlüğünü eline almalı. çalışınca çocuklar ihmal ediliyor olayına katılmıyorum sanırım bu evde oturmayı tercih edenlerin en çok sığındığı liman.
Kadın isterse hem çalışır, hem anne olur hemde evini idare eder.
Ne alakası var dinen kadının çalışmaması daha iyi olurmuş lafı. Nerde yazıyor bir söyleyinde bilelim. çalışan kadının çocuğunu ihmal edeceği, yok yuvanın huzuru kaçarmış falan, bırakın allahınızı severseniz. Bu tür yazılar sadece kadını eve tıkmak isteyen erkek egemen düşüncelerin ürünüdür.
çalışmak istemeyene saygım vardır ama bunu dine bağlamak, çocukları sevgi ve ilgiden mahrum etmeye bağlamak ne kadar saçma.
[/ı]
HEM ÇALIŞINCA BU DÜNYAYI ÖTEYE GEÇEMİYOR. YA AHİRET???? HİÇBİR İBADETİNİ YAPAMAZ. BİLMİYORUM YANİ İŞKENCE. ÇOK KARRSIZIM . SİZ NE DĞŞĞÜNÜYORSUNUZ?
negrocum peki kadınlar dünyaya sadece çocuk doğurmak , eşine ve çocuklarına bakmak için mi gelmiştir.? asli ve tek görevleri bu mudur ?
annelik kadınlara verilmiş en büyük ayrıcalık bence ancak sadece bu sebeble yaratılmış olmaları çok basit gelmiyormu? yerlerde gezen ufacık bir böceğin bile dünyaya, hayata sağladığı bir çok fayda varken insanlara,doğaya karşı birçok görevleri varken tüm canlıların en akıllısı ve en üstünü olan insanın(kadının) tek bir görevi olması ....bana çok mantıklı gelmiyor.[/QU
İŞTE BEN BURAYA ANLAM VEREMİYORUM. BASİT DEDİĞİNİZ ŞEYE BKARMISINIZ? BENCE OKUMALISINIZ ? İNANIN ÇOK FARKLI DÜŞÜNECEKSİNİZ EMİNİM..
mesleğinizi gerçekten çok merak ettim sizin ??
Söyledikleriminin mesleğimle bir ilgisi yok ama genede söyliyim, ben memurum canım. 24 yılımı devirdim mesleğimde, kariyerim de var çocuğumda, dini görevlerimi elimden geldiğince yerine getiriyorum, evimi özelliklede çocuklarımı ihmal etmem.
Yani insan isterse bal gibi yapar.
Yarın ne olacağımız belli değil, bir gün evine bakmak zorunda dediğiniz koca kadının poposuna tekmeyi atarsa ve o kadın çocuklarıyla ortada kalırsa çalışmanın nasıl bir şey olduğu ortaya çıkar.
Bu arada sevgi bütün gün çocukla bir arada durmakla verilmez, siz sevgiyi, ilgiyi çocuğunuza isterseniz yarım saattede verirsiniz. Bütün gün çocuklarıyla olup, anneliği sadece onların karnını doyurmak, evi temizlemek, derslerini yaptırmak olarak gören bir anne değilim.
Ben her gün iki çocuğumlada tüm işimi bir kenara bırakır yarımşar saat arkadaş gibi günün yorumunu yapar konuşurum. Çocuk demeden karşımda büyük biri varmış gibi, 1 saat onlarla ama onların istediği şekilde zaman geçiririm. Yatmaları içinde yarım saatimi harcarım. Yani akşamlarım onlara aittir. İzinlerimde, hafta sonu tatillerimde hep bir şeyler yaparız. Dertleri nedir, sıkıntıları nedir, neye üzülür, neye gülerler, ne isterler her şeyi bilirim, zaten onlar benim çözmeme gerek kalmadan gelir anlatır çözüm üretmek için yardım isterler. Yani sevgisiz ve ilgisiz çocuklar değiller, yani ikisi bal gibi yürüyor. Yeterki kadın istesin.
ben memurum canım. 24 yılımı devirdim mesleğimde, kariyerim de var çocuğumda, dini görevlerimi elimden geldiğince yerine getiriyorum, evimi özelliklede çocuklarımı ihmal etmem.
Yani insan isterse bal gibi yapar.....Ben her gün iki çocuğumlada tüm işimi bir kenara bırakır yarımşar saat arkadaş gibi günün yorumunu yapar konuşurum. .... Yani akşamlarım onlara aittir. İzinlerimde, hafta sonu tatillerimde hep bir şeyler yaparız.....Yani sevgisiz ve ilgisiz çocuklar değiller, yani ikisi bal gibi yürüyor. Yeterki kadın istesin.
negrocum peki kadınlar dünyaya sadece çocuk doğurmak , eşine ve çocuklarına bakmak için mi gelmiştir.? asli ve tek görevleri bu mudur ?
annelik kadınlara verilmiş en büyük ayrıcalık bence ancak sadece bu sebeble yaratılmış olmaları çok basit gelmiyormu? yerlerde gezen ufacık bir böceğin bile dünyaya, hayata sağladığı bir çok fayda varken insanlara,doğaya karşı birçok görevleri varken tüm canlıların en akıllısı ve en üstünü olan insanın(kadının) tek bir görevi olması ....bana çok mantıklı gelmiyor.[/QU
İŞTE BEN BURAYA ANLAM VEREMİYORUM. BASİT DEDİĞİNİZ ŞEYE BKARMISINIZ? BENCE OKUMALISINIZ ? İNANIN ÇOK FARKLI DÜŞÜNECEKSİNİZ EMİNİM..
yeteri kadar okuyorum canım merak etme. ben kadınların günümüzde ayaklarının yere basan, kendine güvenen kadınlar olması gerektiğine inananlarım..buda maddiyatla eş orantılı ne yazık ki. çocuk,eş, düzenli bir ev hayatı bunlar çok güzel ancak hayata baktığınızda bu kadar toz pembe değil herşey. yarının ne getireceği bilmeden yaşıyoruz. güvenceniz sadece eşiniz olmamalı.
çocuğunuza asgari bir yaşam düzeyi sağlayamadıktan sonra 24 saat yanında otursanız ne olur ? parasızlık yüzünden eşinizle kavga etseniz evininizde huzur mu olur ?
bunların olmadığını farz etsek bile okula giden bir öğrencinin devlete maliyeti oldukça yüksek. ünv bitirip bu kadar maliyetli bir süreci atlatsak bile tam artık kalifiye bir durumdayken, birşeyler verebilecekken bilginizi kullanmamanız israf değil midir?(kişisel yazmadım genelleme yapıyorum)
Sonuçta ben insanlığın bir önceki nesilden bir adım önde olması gerektiğini düşünmekteyim.annannelerimiz gibi yaşadıktan sonra ilerleme olmuş mu olur ? kadın bilim adamlarını düşünün.Ve böyle nice kadın olduğunu düşünüyorum çevresinin baskısı yada böyle düşünmesi öğretildiği için insanlığa yararlı birçok buluş yapabilecekken,eser bırakabilecekken hiç birşey yapamamış.
Ama tekrar dediğim gibi bu kişinin tercihine göre şekillenir ve umarım bende bu fikrimi kesinlikle kaybetmem.
Söyledikleriminin mesleğimle bir ilgisi yok ama genede söyliyim, ben memurum canım. 24 yılımı devirdim mesleğimde, kariyerim de var çocuğumda, dini görevlerimi elimden geldiğince yerine getiriyorum, evimi özelliklede çocuklarımı ihmal etmem.
Yani insan isterse bal gibi yapar.
Yarın ne olacağımız belli değil, bir gün evine bakmak zorunda dediğiniz koca kadının poposuna tekmeyi atarsa ve o kadın çocuklarıyla ortada kalırsa çalışmanın nasıl bir şey olduğu ortaya çıkar.
Bu arada sevgi bütün gün çocukla bir arada durmakla verilmez, siz sevgiyi, ilgiyi çocuğunuza isterseniz yarım saattede verirsiniz. Bütün gün çocuklarıyla olup, anneliği sadece onların karnını doyurmak, evi temizlemek, derslerini yaptırmak olarak gören bir anne değilim.
Ben her gün iki çocuğumlada tüm işimi bir kenara bırakır yarımşar saat arkadaş gibi günün yorumunu yapar konuşurum. Çocuk demeden karşımda büyük biri varmış gibi, 1 saat onlarla ama onların istediği şekilde zaman geçiririm. Yatmaları içinde yarım saatimi harcarım. Yani akşamlarım onlara aittir. İzinlerimde, hafta sonu tatillerimde hep bir şeyler yaparız. Dertleri nedir, sıkıntıları nedir, neye üzülür, neye gülerler, ne isterler her şeyi bilirim, zaten onlar benim çözmeme gerek kalmadan gelir anlatır çözüm üretmek için yardım isterler. Yani sevgisiz ve ilgisiz çocuklar değiller, yani ikisi bal gibi yürüyor. Yeterki kadın istesin.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?