Kararı zor bi soru!!!!

Çalışmak sadece para kazanmak değildir bence, erkek ve bayana düşen görevler vardır.
Hem bir şirkette çalışıp hem evine bakabilen ayrıca çocuğunuda anne sevgisinden uzak tutmayan bayanları takdir ederim.Helal olsunki yapıyorlar. Ancak çalışmak istemeyenede tembel gözüyle bakılmasını yadırgarım. Çünkü her insanın düşünceleri farklıdır hepsine saygı duymak gerekir...

Bu yazıya öylesine takıldım ki, dönüp dönüp okudum.
Çalışan ve 2 çocuk sahibi bir anneyim. İki çocuğumuda emzirdim. Oğlum 7 ay, kızım 5 sene emdi. Ben evimin temizliğini bir kenara bırakıp çocuklarımla çocuklarımla vakit geçiririm. Arkadaş gibiyiz. Hatta ilgimden rahatsız bile olup, biraz rahat bırak derler. Okutuyorum, giydiriyorum, yediriyorum, en fazlada sevgimi veriyorum onlara. Onları seviyorum, sayıyorum, dinliyorum vakit geçiriyorum.
Yavrularımı eğitiyorum, büyütüyorum yani paraya tercih etmiyorum.
Her kadın çalışmalı bence. Ekonomik özgürlüğünü eline almalı. Çalışınca çocuklar ihmal ediliyor olayına katılmıyorum sanırım bu evde oturmayı tercih edenlerin en çok sığındığı liman.
Kadın isterse hem çalışır, hem anne olur hemde evini idare eder.
Ne alakası var dinen kadının çalışmaması daha iyi olurmuş lafı. Nerde yazıyor bir söyleyinde bilelim. Çalışan kadının çocuğunu ihmal edeceği, yok yuvanın huzuru kaçarmış falan, bırakın Allahınızı severseniz. Bu tür yazılar sadece kadını eve tıkmak isteyen erkek egemen düşüncelerin ürünüdür.
Çalışmak istemeyene saygım vardır ama bunu dine bağlamak, çocukları sevgi ve ilgiden mahrum etmeye bağlamak ne kadar saçma.

KAFA KARIŞTIRICIII...kafamçokkarıştı

kafan karismasin canim... hayatta neyle karsilasacagini bilemezsin. ev hanimi olucam dersin ama oyle birsey olurki senin de calisman gerekir. e herseye hazirlikli olmak icin de mesleginin olmasi sart. benim masterlarima gelince ben kendi kisisel doyumum icin okuyorum. cok hirsli biri olsam ciddi mevkilere gelmem zor olmaz bu egitimle. ama ben para icin calisirim ancak... degilse gonullu is yapmayi tercih ederim. gonullu olursa da zaten kendi hayatima uydurabilirim o isi. yani paraya ne kadar ihtiyacin oldugna bagli ne yapacagin. e hicbirseyin de garantisi olmadigi icin okuyup iyi bir yere gelmek lazim..

mesleğinizi gerçekten çok merak ettim sizin ??

hem çalışıp hem yavrularınızı yetiştirmişsiniz ne güzel. Dinle ben bağlamıyorum ki onlar zaten bağlı kavramlar. Peki size bir soru?? Kadın , insan dünyaya ne için gelmiştir?

Hanimlar, ara sayfalarin hepsini okumadan yorumluyorum, kusura bakmazsiniz insallah :kedi:

Bence bu soru ilk once kisinin duruma gore cevaplanmali. Erkegin geliri en buyuk rol, yetmiyorsa, çare yok mecbur hanimda çalisacak. Aksine kadin, din geregi evinde oturuyorsa, erkek butun yuku yukleniyorsa, bu dine icabet etmekmidir, degilmidir oturup dusunmeli bence.. Her neyse, gelir butun herseye gayet iyi yetisiyorsa, kadin calismayi yine secebilir. Bu daha iyi sartlar saglamak icin olabilir, veya daha garantili bir gelecek icinde olabilir (kariyer, emeklilik, sigorta vs. Seyler gibi) En basitinden, sadece sosyallesmek, ve kendini gelistirmek icin de bu secim yapilabilir.
Simdi evin temizligi, cocuklarin ustu basi, karinlarin toklugu, hep bayandan beklenir. Biz hanimlar da genelde bu beklentiye kayitsiz sartsiz uyariz. Ayni anda yapabilme kabiliyetimiz vardir, fakat calisan bi bayanin butun yuku cekmesine karsiyim. Turk adetlerinde erkek evin islerine ortak edildiginde, adi ‘light erkek’ diye cikar. Neden? Cunki erkeklerin calismasi, kadinlarinda evde oturmasina alisildigi icin. Turk kadini ilk once babasina, abisine hizmet etmeyi ogrenir cunki. Daha sonrada kocasina. Erkekler ellerini biseye surmezler ve sartlar kadininda calsimasini gerektiriyorsa, bu yine degismez. Kadinlar her ikisini de yapmaya calisir.. malesef.. Avrupa da her iki tarafin calismasi ve eve bakmasi kadar cok dogal. Cocuklara iki es birden bakar, calismaya gelince de oyle. Tabii yine herkese gecerli degildir bu. Avrupali kadinlar da alisiklar, isin buyuk kismini sirtlarina almaya..

Hayat musterek der dururuz. Para kazanmakta, yemek yapmakta, temizlikte de bu boyle olmali. Kimin elinden ne geliyorsa artik, is paylasimi yapilacak.
Bi gun babasi uyutur cocugunu, diger gun annesi. Bi aksam yemegi o hazirlar (elinden gelmiyorsa da en azindan bi tos yapar kaydirigubbakcemile3 ) diger aksamda kadin yapar bunu. Hersey sirayla, adil bi sekilde.
Cocuk buyutmeye gelince.. Eger ailede bakacak kimse yoksa, kadin tamamen isi birakmasina gerek yok. Parttime calisabilir. Evden calisabilir. Anne sutunu siseye doldurup saklayabilir. Cocuklar anne sutunden de mahrum olmaz, anne yoklugu da cekmez. Kadin hem evin isini yapar, evine bakar.. Hemde para kazanmis, kendisine bir gelecek saglamis olur. Ibadete gelince, farz olanlar sadece kadinlara degil, erkeklere de farzdir. Eger is yeri musade ediyorsa, namazlar orda kilinabilir. Is yerinden izin alip gunun bi 15 dakikasini baska bir odada gecirebilirsiniz.

Ilaveten su soz cok hosuma gider:

Hic olmeyecekmis gibi dunyaniza, yarin olecekmis gibi ahiretiniz icin calisin...

HEM ÇALIŞINCA BU DÜNYAYI ÖTEYE GEÇEMİYOR. YA AHİRET???? HİÇBİR İBADETİNİ YAPAMAZ. BİLMİYORUM YANİ İŞKENCE. ÇOK KARRSIZIM . SİZ NE DĞŞĞÜNÜYORSUNUZ?

her şey bir yana ibadet yapamayacak olmak çalışmaya engelse o zaman sadece kadınlar değil erkekler de çalışmasın.
çalışan kadın ibadetini yerine getiremiyor da çalışan erkek nasıl getiriyor.
çalışmak ya da çalışmamak buna bir engel değil bence , sen çalıştığın için namazını kaza etmek zorunda kalabilirsin ama bunun karşılığında evine ekmek getiriyor olacaksın.
evet annelik çok kutsal bir görev ve çok zor bir görev ama hem çalışıp hem bunu yerine getirebilen insanlar da var. evde oturup beceremeyenler de. bu hayat şartlarınıza göre değişen bir şey , paraya gerçekten ihtiyacınız yoksa ve kariyeri önemsemiyorsanız evde oturup çalışmayı tercih edebilirsiniz. kendim icin konusayım ben eğer bu kadar eğitim aldıktan sonra sadece çocuk bakmak için her şeye bırakıp evde oturursam mutsuz olurum , benim mutsuzluğum eşime , çocuguma genel aile yasantıma yansır. bu acıdan ben cocuk sahibi olduktan sonra en kısa zamanda isime dönebilmeyi ya da en azından evden islerimi yürütebilecegim sekilde bir düzen oturtabilmeyi istiyorum ama her sey nasip kısmet tabi. tabi bi de benim annem ve ablam var cocuguma bakabilcek o da bir artı , o yuzden de rahat konusuyorum bunu da ekleyeyim tabi.

dinen bakacak olursak o kadar eksı yanı var kii en bastaa kadının calışacagı ortamın tesetturune uygun olması gerekır ama tesetturlü olmayan bır arkadas bu sıkkı bastan eler kı herkesın kendı tercıhıdır
ıkıncısı esının onayını alması gerekır kii alsa bıle eger bır zaruretı yoksa yanıı esı calışabılıorsa gelırı yetıorsa yıne calışması uygun gorulmemestır ..ama bayan ıslamda cok kıyemtlıdır onun vazıfesı coocuk bakmak degıldır .. eger kadın ıster ve talep ederse kocası cocuga bakıcı tutmak zorundadır bu dınımızde boyledır cocouk bakmak zorunda degıldır kadın ..ev ıslerınde de yaardımcı tutabılır koca..kadının gorevlerı dınımız acısından kocasına ıı bır es olmak coocuklarına ıslamı ve diger ilimleri ogretmektır ..esıne sahıp cıkmaktır mutlu yuvasını koruyup korumaktır ıcten ıcte...kadın hıc de dınımızde sen evde otur cocuk bak demez ..bu sorumluluk kocaya aıttır ..kadın egıtımden sorumludur coocugun manevı egıtımınden ve esının tabıkı ..

nerde yazıor dıyen arkadaslar bı zahmett arastırıp bulsunlar bunla ılgılı dıyanete dahı sorabılırler bu cevabı alırlar ...

ama uygulayıp uygulamamak senın hayata bakısına ve dını yanına bakar ..haa yok kardesım ıslamda bole sey deyıp arastırmadan kosede konusmak sadece savunma mekanızması urunudur ..

ben calışıyorum calışmaktan memnunum ..benım ıcın sıklar az cok tutuor henuz evlı degılım ..
evlenınce de calışmaya devam etmeyı dusunuyorum cocuklarımla ılgılenemeyeccek kadar yogun olursam o zaman dusunurum kaldı kı Rabbımın bana cocuk nasıp edıp etmeyecegını de sımdıden bılemem..bır soz vardır ınsanlar plan yapar melekler de guler dıye ..zaman ne getırecek bılemeyız ..

herkesın kendı vıcdanıdır ama dinle ne alaka yahuu demek basını kuma gömmektır lutfen arastırılsın ..

sevgıler

negrocum peki kadınlar dünyaya sadece çocuk doğurmak , eşine ve çocuklarına bakmak için mi gelmiştir.? asli ve tek görevleri bu mudur ?
annelik kadınlara verilmiş en büyük ayrıcalık bence ancak sadece bu sebeble yaratılmış olmaları çok basit gelmiyormu? yerlerde gezen ufacık bir böceğin bile dünyaya, hayata sağladığı bir çok fayda varken insanlara,doğaya karşı birçok görevleri varken tüm canlıların en akıllısı ve en üstünü olan insanın(kadının) tek bir görevi olması ....bana çok mantıklı gelmiyor.

bence kadın aynı zamanda evinin huzurunu korumakla da yükümlü... sıkıntıların çoğu maddiyattan kaynaklanıyor,bu da huzursuzluk yaratıyor...çocuğuma daha iyi gelecek sağlamak için çalışmalıyım.

mesleğinizi gerçekten çok merak ettim sizin ??

Söyledikleriminin mesleğimle bir ilgisi yok ama genede söyliyim, ben memurum canım. 24 yılımı devirdim mesleğimde, kariyerim de var çocuğumda, dini görevlerimi elimden geldiğince yerine getiriyorum, evimi özelliklede çocuklarımı ihmal etmem.
Yani insan isterse bal gibi yapar.
Yarın ne olacağımız belli değil, bir gün evine bakmak zorunda dediğiniz koca kadının poposuna tekmeyi atarsa ve o kadın çocuklarıyla ortada kalırsa çalışmanın nasıl bir şey olduğu ortaya çıkar.
Bu arada sevgi bütün gün çocukla bir arada durmakla verilmez, siz sevgiyi, ilgiyi çocuğunuza isterseniz yarım saattede verirsiniz. Bütün gün çocuklarıyla olup, anneliği sadece onların karnını doyurmak, evi temizlemek, derslerini yaptırmak olarak gören bir anne değilim.
Ben her gün iki çocuğumlada tüm işimi bir kenara bırakır yarımşar saat arkadaş gibi günün yorumunu yapar konuşurum. Çocuk demeden karşımda büyük biri varmış gibi, 1 saat onlarla ama onların istediği şekilde zaman geçiririm. Yatmaları içinde yarım saatimi harcarım. Yani akşamlarım onlara aittir. İzinlerimde, hafta sonu tatillerimde hep bir şeyler yaparız. Dertleri nedir, sıkıntıları nedir, neye üzülür, neye gülerler, ne isterler her şeyi bilirim, zaten onlar benim çözmeme gerek kalmadan gelir anlatır çözüm üretmek için yardım isterler. Yani sevgisiz ve ilgisiz çocuklar değiller, yani ikisi bal gibi yürüyor. Yeterki kadın istesin.

Bu mudur budur işte opuyorumnanaktan

Sizi kutluyorum!

Annelik mesleginizde engel olmamis, gozunuzu korkutmamis..

Evde oturan cocuklar cok iyi yetisiyorlar, biseyleri eksik kalmiyor diye bir kaide yok.

Aksine siz ikisinide basarmissiniz..

Allah butun calisanlarimiza nasip etsin diyorum... turkbayragi

BENCE MESLEĞİNİZLE ÇOK ALAKASI VAR. EĞER MEMUR DEĞİL ÖZEL Bİ SEKTÖR OLSAYDINIZ , HAFTA TATİLİNİZ SADECE PAZAR GÜNÜ OLSAYDI, HİÇBİR RESMİ TATİL SİZİN İÇİN TATİL OLMASAYDI, 19 MASYISINDAN 23 NİNAN 29 EKİM VS HİÇBİRİ SİZİ ETKİLEMESEYDİ , SİZİN İÇİN YILDA SADECE 3 GÜN RAMAZAN 4 GÜN KURBAN OLMAK ÜZERE 7 GÜN BAYRAM TATİLİNİZ OLSAYDI , AKŞAM ÇIKIŞ SAATİNİZ SÜREKLİ OYNASAYDI Kİ ÖZEL DEKTÖRDE GENELİ 8-6 YAZLARI 7 OLANLARI DA VARDIR . BU TEMPODA SİZ YİNE EVET BEN YETİŞEBİLİRDİM HERŞEYE EKSİKSİZ SİZİ AYAKTA ALKIŞLARIM BEN. alkisalkisalkisalkisalkisalkisalkisalkisalkis

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…