KARARIM NE OLMALI?

Humyuk

Nasipse olur...
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
20 Mart 2017
710
1.085
33
34
Merhaba bayanlar. Sizinle paylasmak istedigim bir konu var ve nasil bir karar almaliyim kesinlestiremiyorum.
Esimle bir yillik evliyiz. Ilk ay birlikteydik sonrasinda ise kendisi yurtdisinda calistigi icin dondu bende o donem formasyon aldigim icin Turkiye de kaldim. 6 ay ayri kaldik.
Suan ven 5aydir yurtdiaindayim ve 5gun sonra Turkiyeye kesin olarak donuyorum.
Biz Turkiyede hic ev kurmadik. Esim yurtdisinda yaklasik 5000tl civari kazaniyor ama Turkiyeye dondugunde 2500tl kazanacak.
Hic birikimimiz yok ve kimse de yardim etmez zaten. 3 ay sonra ikamesi bitecek.
Sorun su ki kalan parayi biriktirsek Turkiyede cok borc olur mu yoksa bir yil daha ayri mi kalalim??
Gonlum gelmesinden yana ama 2500le sadece ev gecindirilir bir birikim olmaz. Bi yandan donsun birikim onemli mi diyorum bir yandan da bir yil daha dayancaz diyorum. Hangisi iyi karar veremiyorum. Ne yapmaliyim? Bu arada bn kpssye hazirlancam. Ailemle kalacagim.
Suan dusundugumuz sehir Konya ve orda kiralar cok ucuz degil. Yardimci olursaniz sevinirim. Siz olsaniz ne karar verirdiniz?

Kendi adıma cevap vereyim:
Evliyim ama eşimden ayrıyım, o zaman yemişim birikimini. Ne anladım ben evli olmaktan.
2500 ile ev geçindiriliyorsa yeter. Birikimi de sonra yaparım, ben gençken eşimden ayrı kalacaksam, hele de kendi evim yok ve anne babamın evinde kalacaksam... Neden evlendiniz?

neden sadece eşiniz çalışıyor?
sağlık probleminiz mi var?

Kpss sürecinde siz de bir iş bulun ve çalışın. Evlilik böyle bir şey. Ama diyorsanız ki sadece kamuda çalışırım, eşiniz dönmesin 1 yıl daha idare edin.. Ama bence umarım çalışırsınız ve birlikte yaşarsınız.

Niye evlendiniz?
Gerçekten maddi birikiminiz yurtdışında çalışarak oluyorsa niye acele ettiniz evlenmek için?
Yeterli paranız olunca evlenseydiniz.

Suudi arabostanda calisiyor ve burda hayat cok zor. Evden disari cikamiyorsunuz bile gercekten kotu. Denedim ve olmuyor burda. Bende katiliyorm ayri kalmak mantiksiz ama esim maddi sikinti yasadiginda sinirli bi yapisi oluyo. Esyalari alip 20 30binde kose de dursa 2500hic sikinti degil. Ama kesin donuste bi daha buraya gelemeyebilir. Bilmiyorm gercekten. Bi ev kurmak ne kadar masrafli olabilir? Maddiyati ben pek dert etmem ama esim ediyor iste. Ve uzin yillar yurtdisinda yasadigi icin turkiyedeki hayat gpzunu korkutuyor onun

Eşinin dönmeye niyeti yok sanırım. 1+1 bir ev tutarsınız çok fazla eşya da almazsınız olur biter.

Samanlık seyrancilardan değilim, bir yıl ayrı kalıp para biriktirin, bu arada siz de sınava çalışın 2500 çok bir para degil

evi a dan z ye en lüks şekilde mi kurarsin yoksa bir döşek bir tencere yeter mi ? buna vereceğim cevaba göre değişir ev maliyeti. Ayrı kalmak yerine aza kanaat edin beraber olun. 1 sene az bir süre değil. Hem ölüm var kalım var. Beraber geçirecek 1 yılıniz mi 10 yılıniz mi var kim bilebilir ?

Bir ev kiralamaya kalksanız en ucuzundan 500 lira olsa 2 kira bir depozito verseniz, elektriği, suyu, doğalgazı açtırsanız 2500lük ilk maaş gitti bile. Daha mobilya taksitleri, beyaz eşya, mutfak masrafı ıvır zıvır var.. kenarda köşede bi en az 10-20bin lazım sonrası dikkat ederek tek maaşla bile geçinilir ama evi kurup düzmek zor cepte parasız.

Kredi çekip siz de işe girerseniz 2 maaşla kredi ödeyerek ve iyi bir bütçe çalışmasıyla olur aslında.

Ailemle kalmam hic dert degil. Eger sevseydim burayi zaten kalacaktim ama olmadi donuyorum. Ailem ev hayati zor dedi hatta annem 1+1de olsa eviniz olsun siz rahat edersiniz dedi. Mantikli ama ayri da zor. Esim hic ayri kalmak istemiyor. Suanda bile bunalimda donuyorum diye. Bende bi yandan kpss sonuclandiktan sonra kesin donus yapar diye dusunuyorm. Nerde yasayacagimizda kesinlesmis olur hem. Ay hic bilmiyorm yaa

Kpss hazırlanıcam, aynı zamanda çalışamam diye benden 1 sene ayrı kalmayı göze alan bi eşi napayım ben?

Bu zamana kadr hiç birikim yok mu? 1+1 evi 10-15 bine bile kurabilirsiniz her şeyin en ucuzuna kaçarsanız

biraz sıkılırsın 2500 TL ile ama en azından beraber olursunuz

ben senın yerınde olsam esımle kalır onun yanında kpss ye hazırlanırım hem para bırıkır hem sende calısmıs olursun derslerıne sonucta maddıyat olmadan zor eynır ekmekle gecmıyor hayat

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…