Merhaba bayanlar. Sizinle paylasmak istedigim bir konu var ve nasil bir karar almaliyim kesinlestiremiyorum.
Esimle bir yillik evliyiz. Ilk ay birlikteydik sonrasinda ise kendisi yurtdisinda calistigi icin dondu bende o donem formasyon aldigim icin Turkiye de kaldim. 6 ay ayri kaldik.
Suan ven 5aydir yurtdiaindayim ve 5gun sonra Turkiyeye kesin olarak donuyorum.
Biz Turkiyede hic ev kurmadik. Esim yurtdisinda yaklasik 5000tl civari kazaniyor ama Turkiyeye dondugunde 2500tl kazanacak.
Hic birikimimiz yok ve kimse de yardim etmez zaten. 3 ay sonra ikamesi bitecek.
Sorun su ki kalan parayi biriktirsek Turkiyede cok borc olur mu yoksa bir yil daha ayri mi kalalim??
Gonlum gelmesinden yana ama 2500le sadece ev gecindirilir bir birikim olmaz. Bi yandan donsun birikim onemli mi diyorum bir yandan da bir yil daha dayancaz diyorum. Hangisi iyi karar veremiyorum. Ne yapmaliyim? Bu arada bn kpssye hazirlancam. Ailemle kalacagim.
Suan dusundugumuz sehir Konya ve orda kiralar cok ucuz degil. Yardimci olursaniz sevinirim. Siz olsaniz ne karar verirdiniz?
paraya sarılıp uyuyamayacağıma göre;
ne anladım ben o evlilikten, burda ikinizde çalışır idare edersiniz.
Eşinin dönmeye niyeti yok sanırım. 1+1 bir ev tutarsınız çok fazla eşya da almazsınız olur biter.Suudi arabostanda calisiyor ve burda hayat cok zor. Evden disari cikamiyorsunuz bile gercekten kotu. Denedim ve olmuyor burda. Bende katiliyorm ayri kalmak mantiksiz ama esim maddi sikinti yasadiginda sinirli bi yapisi oluyo. Esyalari alip 20 30binde kose de dursa 2500hic sikinti degil. Ama kesin donuste bi daha buraya gelemeyebilir. Bilmiyorm gercekten. Bi ev kurmak ne kadar masrafli olabilir? Maddiyati ben pek dert etmem ama esim ediyor iste. Ve uzin yillar yurtdisinda yasadigi icin turkiyedeki hayat gpzunu korkutuyor onun
evi a dan z ye en lüks şekilde mi kurarsin yoksa bir döşek bir tencere yeter mi ? buna vereceğim cevaba göre değişir ev maliyeti. Ayrı kalmak yerine aza kanaat edin beraber olun. 1 sene az bir süre değil. Hem ölüm var kalım var. Beraber geçirecek 1 yılıniz mi 10 yılıniz mi var kim bilebilir ?Suudi arabostanda calisiyor ve burda hayat cok zor. Evden disari cikamiyorsunuz bile gercekten kotu. Denedim ve olmuyor burda. Bende katiliyorm ayri kalmak mantiksiz ama esim maddi sikinti yasadiginda sinirli bi yapisi oluyo. Esyalari alip 20 30binde kose de dursa 2500hic sikinti degil. Ama kesin donuste bi daha buraya gelemeyebilir. Bilmiyorm gercekten. Bi ev kurmak ne kadar masrafli olabilir? Maddiyati ben pek dert etmem ama esim ediyor iste. Ve uzin yillar yurtdisinda yasadigi icin turkiyedeki hayat gpzunu korkutuyor onun
Ailemle kalmam hic dert degil. Eger sevseydim burayi zaten kalacaktim ama olmadi donuyorum. Ailem ev hayati zor dedi hatta annem 1+1de olsa eviniz olsun siz rahat edersiniz dedi. Mantikli ama ayri da zor. Esim hic ayri kalmak istemiyor. Suanda bile bunalimda donuyorum diye. Bende bi yandan kpss sonuclandiktan sonra kesin donus yapar diye dusunuyorm. Nerde yasayacagimizda kesinlesmis olur hem. Ay hic bilmiyorm yaa
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?