Kararımı verdim BOŞANIYORUM

Nazar8787

Üye
Kayıtlı Üye
15 Temmuz 2022
29
-32
6
38
Hayırlı geceler. Bir önceki konumda maddi konular hakkında çok acımasız yorumlar yapıldıgı için kimseye cevap vermek istemedim. Konuda boşanırsam nasıl geçinirim eşimden neler talep edebilirim diye yardım istememdi. Herkes rahat yaşamak istediğimden çalışmak istemediğimden bahsetmiş ama çok sevdiğim mesleğimi hem çocuklarımı kimseye bırakamam diye hemde sağlık sebeplerimden ne tazıkki devam ettiremem. Ayrıca eşimden çocuklarım için nafaka alıcam ben kendim için değil. Annemim durumu iyi kimseye muhtaç etmez beni. Gelelim asıl konuya. Eşim evliliğimiz boyunca bana psikolojik şiddet ayrıca birkaç defa da fiziksel şiddet uyguladi. Bunlari nasıl ispat edebilirim. Oglum şahit tüm bunlara ama bu konuya cucugu karıştırmak ne kadar dogru bilemedim. Annemlerin şahitligini kabul ederlermi. Anlaşmalı boşanmak istiyorum aslında ama kendisi çirkef bir insan. Çekişmeliye dönebilir. Kararımdan henüz haberi yok. 1 haftadır konuşmuyoruz. Anlaşmalı olursa hiçbir talebim yok cocuklarımla evde oturma hakkım dışında. Çekişmeli olursa tazminat davası açıcam ne kadar alıcama hakimmi karar veriyor benmi istiyorum. Ne kadar istemeliyim. Sonuçta ona ömrümü verdim. Bunun yanısıra başka haklarım varmi bilgilendirirmisiniz beni. Cekişmeli ol lursa eger surundurmek istiyorum onu. Bana yasattıklarını unutamıyorum. Hakkınızı helal edin

3 yıl süren çekişmeli boşanma yaşamış biri olarak kesinlikle anlaşmalıyı tavsiye ediyorum, onu süründüreceğim derken siz ve çocuklarınız da sürünüyorsunuz daha beter çünkü. Bırakın Allah'ından bulsun. Kanıtınız da yokmuş çok uğraşırsınız. Benim onlarca kanıtım olmasına rağmen 3 sene sürdü düşünün.

Hanımefendi konunuzu net hatırlıyorum siz kendiniz yazdınız kerelerce çalışamam çocuklarımı bırakamam küçükler diye, gayet kocaman çocuklar. Hiçte yaşları bırakılmayacak kadar küçük değil. Geçerli bir çalışmak istememe sebebi değil yani.

Eğer zamanında gördüğünüz fiziksel şiddet için darp raporu bile almış olsaydınız geçerlilik süresi kanunen 6 aydı. Sonrasında affetmiş sayılıyorsunuz. Eşiniz size ne zaman şiddet uyguladı?

Sorularınıza gelince bir avukattan danışmanlık almamız yararınıza olur. Buradan alacağız cevaplar net olmaz. Ayrıntılı bir şekilde ne öğrenmek istiyorsanız öğrenirsiniz

İmkanınız varsa eşinizi ikna edip anlaşmalı boşanın, uzatmayın bu süreci. Çekişmeli boşanma hem siz hem çocuklarınız için çok yıpratıcı olur. seneler sürme ihtimali de var

Şunu da merak ediyorum bir ay içinde açtığınız 4.konu bu. Hepsinin de içeriği aynı. Diğerlerinden farklı nasıl bir cevap gelmesini bekliyorsunuz?

Son düzenleme:
Çekişmelide belki yıllarca sürünmektense çalışıp bir seferde bu kamburdan kurtulmak daha kolaydır diye düşünüyorum. Bu adamı çekmek daha mı kolay geliyor yani?

Sonuçta ona ömrümü verdim

Giden ömür sadece sizden mi gitti ?
Siz bu evliliğe 12 yıl verdiniz de , eşiniz 1 yıl mı verdi ?

Eşiniz bir ömür , eski eşi olacak size bakmak ve ortak evinizi size tahsis etmek zorunda değil. Çocuklarınız 3,5 ve 10 yaşındaymış.

"Boşanayım ancak eski kocam bana bir ömür maddi olarak baksın" yaklaşımınız çok çirkin. Neden erkekler evlenmek istemiyor sorusunun cevabı gibi bir konu olmuş.

Allah herkesi vicdanlı, merhametli insanlarla karşılaştırsın.

Annem bana yardim eder diyorsunuz da. Anneniz de ömür boyu size bakamaz ki. Öncelikle gercekten kurtalma ihtimali kalmadiysa (profesyonel yardim almayi denediniz mi hic bilmiyorum) kendinize iyi bir avukat bulun. O sizi hangi sekilde acmaniza yardimci olacaktir. Ve suni eklemek istiyorum: Bazi erkekler sirf nafaka ödememek icin kendini issiz gösteriyor halbuki bazilarin kendi is yerleri bile var. Ne olursa olsun ikinci bir planiniz olmali yoksa dara düsme ihtimaliniz cok yüksek. Allah kolaylik versin
Ek not: siddet olayini unuttum. O durumda kalmak istememenizde haklisiniz tabi

Şiddet olmasa kendini sağlama al diyecektim önce. Ama işin rengi değişiyor şiddet olunca. Önceki konularınıza göz gezdirdim biraz. Boşanmak korkutuyor sizi. Tamam düzen bozmak korkutur ama bu halden kat be kat iyidir. Arkadaşlar yazmışlar bir avukatla görüşün. Çocuklar huzur ister, sevgi ister, ebeveyn mutlu değilken imkansız. Ömür çabuk geçiyor. Size lazım olan bizim fikrimiz değil. Biraz cesaret.

Eski kocam bana bir ömür baksın demiyorum. Evi benim altınlarım ve annemin altınlarıyla aldık. Cocuklarımla beraber oturmak benim sonuna kadar hakkım. Nafaka olarak cocuguna vercek bama degil oda benim hakkım. Senelerce cocuklarımın gözü önünde psikolojik ve fiziksel şiddete ugradım ben ama salak gibi düzelir dedim sustum. Sağlığımdan oldum. Geçirmediğim ameliyat kalmadı benim. Bilmeden yargı dagıtmak kolay. Yaşadıklarımı ben bilirim. O ne yaptı egoist davranışlarından başka. Hakkı olmayan evimden beni defalarca kovdu. Sktir git dedi bana sürekli hırpaladı. Zaten altüst olmusum ama siz sanırım benden daha zor durumdasınızki kafanız karışmış ne dediğinizi bilmiyorsunuz. Yada kadın değilsiniz. Kadınsanızda şayet başkada düşmana gerek yok derim

Cok doğru söylediniz cesaretim var ama yaşanacak çirkefliklere tahammülüm uok. Gücüm kalmadı çünkü. Bilsemki anlaşmalı olarak hayatımdan çıkacak hiçbirsey istemicem evim dışında. Nafaka bile. Çünkü ev benim ve annemin altınlarıyla alındı. Aklına estikce begenmiyosan kapı orda diyip beni evden kovuyor. Çekişmeli olursa sonuna kadar haklarımı almak istiyorum

Sizi , sizin yazdıklarınızla tanıyor ve yazdıklarınıza göre yorum yapıyoruz. Yazdıklarınızı bir başkası yazmış gibi okuyun , alıntıladığım mesajınızdan çıkan anlam o.

Annem evli oldugum halde halen bana maddi konuda destek olur saolsun varı yogu biz ve torunlari. Babam vefat ettiğinden beri..

Ama olmaz ki daha ilk sayfadan gelen kadın kadının düşmanıdır msji
Bu dusunce yapısı ile size kimse yardım edemez avukat ile görüşün.

Sizi , sizin yazdıklarınızla tanıyor ve yazdıklarınıza göre yorum yapıyoruz. Yazdıklarınızı bir başkası yazmış gibi okuyun , alıntıladığım mesajınızdan çıkan anlam o.
O degl işte. Sizde haklısınız. Bu zamana kadar herşeyi benim sayemde yapıp kendi yapmış gibi havalara girdi. Ve beni herzaman yok saydı. Artık kendimi kullandırmak istemiyorum. Dediğim gibi anlaşmalı olursa bir talebim yok ama cekişmeli olursa tum haklarımı kullanmak istiyorum. Amacım onu sömürüp rahat yaşamak degil kesinlikle. Yıllarca o beni sömürdü aksine

Haklısınız bende anlaşmalı istiyorum fakat çirkefe bağlar cekişmeliye dönerse diye cesaretim yok açıkçası. Tüketti bu adam beni

Bir avukatla görüşün önce. Belki altınların tutarını talep edebilirsiniz. Şiddet için darp raporu alırsanız süreç lehinize işler. Ev yine her halükarda ikiye bölünür. Sizi kovmalarını da msj la yaptıysa kanıt olarak saklayın. Çirkefleşecek büyük ihtimalle sakin kalmakta fayda var. Nafaka, tazminat talep edin. Bakarsınız anlaşmalıyı kabul eder. Ama hayat böyle geçmez. Diğer türlüsü adamın yaşlanıp uysallaşmasını beklersiniz. Çocuklar ve siz tükenmiş olursunuz. Allah kolaylık versin.

Annem evli oldugum halde halen bana maddi konuda destek olur saolsun varı yogu biz ve torunlari. Babam vefat ettiğinden beri..

Basiniz sagolsun. Beraber belki bir süre idare edebilirsiniz, ama muhakkak kendiniz icin de bir planlama yapin. Dünyanin binbir türlü hali var. Insallah sürec sizi fazla yipranmadan gecer. Bana göre siddet uygulayan biri ömür boyu kadina nafaka ödemek zorunda kalsa da problem yok. Ama haklarıniz konusunda avukatiniz en iyi yönlendirebilir

Haklısınız bende anlaşmalı istiyorum fakat çirkefe bağlar cekişmeliye dönerse diye cesaretim yok açıkçası. Tüketti bu adam beni
Öyle yaparsa yapacak birşey yok. Benimkini de anlaşmalıya ikna etmiştim duruşma günü ben karımı seviyorum boşanmak istemiyorum dedi çekişmeliye döndürdü. Ama siz yinede anlaşmalıda şansınızı deneyin. Belki boşanırsınız.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…