- 16 Ağustos 2018
- 111
- 33
- 98
- 27
- Konu Sahibi Nisan Ayhan
-
Hep istediğim bölüm psikoloji olmuşturHerkese merhaba öncellikle bu yil 2.kez üniversite sinavina girdim. Istedigim siralamayi yine elde edemedim. Ortaokuldan beri hukuk isteyerek büyüdüm.Fikrim hic degismedi. Ama bu sene hukuk sıralamasini elde edemedim. 1 sene daha kalicak psikolojim de hic kalmadi. 2 yildir sinava calisiyorum hayatimin 2 yili bu sinavin dayanilmaz stresiyle gecti. Inanilmaz stresli ve kaygili biri olarak belki de 5 yil da girsem sinava asla potansiyelimi sinavda gosteremiyorum. Sinav hic planladigim gibi gitmiyor ve birden kendimi sinav aninda inanilmaz bir kaygının icinde buluyorum. Neyse asil konu hayalimdeki meslegi yapamayacak olmam. Psikoloji tutuyor bu sene onu yazip neresi gelirse gidicem. Psikoloji de cok guzel bir bolum 2. Secenek olarak hep aklimda vardi ama yine de hayatim simdiden darmadagan olmus gibi. Sanki hayatim boyunca aklim hep hukukta kalicak gibi.Eminim boyle sorunlar yasayanlar vardir aranizda. Sizce ne yapmaliyim? Ya da siz ne yaptiniz? Gercekten kendimi bu yasta inanilmaz bir üzüntünün icinde buldum. Kafam karisik ve cok mutsuzum. Bana soyliyecek bir kac kelimeniz bile varsa duymak istiyorum
Psikolojinizi en iyi siz bilirsiniz. İnsanın hayalinde ki mesleği yapması çok güzel ama şartlar uygun değilse ertelenebilir. Sınavsız 2. üniversite olarak adalet okuyup, dikey geçişle hukuk okuyabilirsiniz. Çok emin değilim ama, üniversite okurken de yapılabiliyor diye biliyorum.Herkese merhaba öncellikle bu yil 2.kez üniversite sinavina girdim. Istedigim siralamayi yine elde edemedim. Ortaokuldan beri hukuk isteyerek büyüdüm.Fikrim hic degismedi. Ama bu sene hukuk sıralamasini elde edemedim. 1 sene daha kalicak psikolojim de hic kalmadi. 2 yildir sinava calisiyorum hayatimin 2 yili bu sinavin dayanilmaz stresiyle gecti. Inanilmaz stresli ve kaygili biri olarak belki de 5 yil da girsem sinava asla potansiyelimi sinavda gosteremiyorum. Sinav hic planladigim gibi gitmiyor ve birden kendimi sinav aninda inanilmaz bir kaygının icinde buluyorum. Neyse asil konu hayalimdeki meslegi yapamayacak olmam. Psikoloji tutuyor bu sene onu yazip neresi gelirse gidicem. Psikoloji de cok guzel bir bolum 2. Secenek olarak hep aklimda vardi ama yine de hayatim simdiden darmadagan olmus gibi. Sanki hayatim boyunca aklim hep hukukta kalicak gibi.Eminim boyle sorunlar yasayanlar vardir aranizda. Sizce ne yapmaliyim? Ya da siz ne yaptiniz? Gercekten kendimi bu yasta inanilmaz bir üzüntünün icinde buldum. Kafam karisik ve cok mutsuzum. Bana soyliyecek bir kac kelimeniz bile varsa duymak istiyorum
Tesekkur ederim. Dediginize icten ice katiliyorum zaten hukuk bolumu gercekten cok iyi bir siralama istiyor. Benim de daha fazla deneyicek gucum kalmadi. Psikoloji gayet cazip geliyor zaten bolumu sevicegime eminim ama insanlar gozumu korkutuyor. Devlette atamalarinin cok oldugunu özelde asgari ucretle calistiklarini psikologlarin deger gormedigini soyleyenleri gorunce bosu bosuna okuyup issiz kalma dusuncesi asiri korkutuyorHep istediğim bölüm psikoloji olmuştur
Okumadım ama hala psikoloji kitapları okurum.belki sevdiğim için ve hep içimde olduğu için bana mükemmel geliyor olabilir.
Ama bu sene hazırlanın seneye başarırsınız demek bana hayal gibi geliyor.sizi umutsuzluğa sevk etmek için demiyorum.seneye sınav bu senekinden kolay olmayacak.
Çevremde her sene sınava hazırlanan ama 3 senedir istediği bölümü kazanamayan arkadaşlarım var.
Zaman kaybı olarak görüyorum.ama sizi üzmek istemem.eger içinizde psikoloji varsa bence elinizin tersiyle itmeyin
Cok tesekkur ederim iyi dilekleriniz ve dusunceleriniz icinPsikolojinizi en iyi siz bilirsiniz. İnsanın hayalinde ki mesleği yapması çok güzel ama şartlar uygun değilse ertelenebilir. Sınavsız 2. üniversite olarak adalet okuyup, dikey geçişle hukuk okuyabilirsiniz. Çok emin değilim ama, üniversite okurken de yapılabiliyor diye biliyorum.
Hersey gönlünüzce olsun
Benim bildiğim psikoloji okurken başka bir bölümde de okuyabilirsin.Tesekkur ederim. Dediginize icten ice katiliyorum zaten hukuk bolumu gercekten cok iyi bir siralama istiyor. Benim de daha fazla deneyicek gucum kalmadi. Psikoloji gayet cazip geliyor zaten bolumu sevicegime eminim ama insanlar gozumu korkutuyor. Devlette atamalarinin cok oldugunu özelde asgari ucretle calistiklarini psikologlarin deger gormedigini soyleyenleri gorunce bosu bosuna okuyup issiz kalma dusuncesi asiri korkutuyor
Psikolojıde benım hayalımdıHerkese merhaba öncellikle bu yil 2.kez üniversite sinavina girdim. Istedigim siralamayi yine elde edemedim. Ortaokuldan beri hukuk isteyerek büyüdüm.Fikrim hic degismedi. Ama bu sene hukuk sıralamasini elde edemedim. 1 sene daha kalicak psikolojim de hic kalmadi. 2 yildir sinava calisiyorum hayatimin 2 yili bu sinavin dayanilmaz stresiyle gecti. Inanilmaz stresli ve kaygili biri olarak belki de 5 yil da girsem sinava asla potansiyelimi sinavda gosteremiyorum. Sinav hic planladigim gibi gitmiyor ve birden kendimi sinav aninda inanilmaz bir kaygının icinde buluyorum. Neyse asil konu hayalimdeki meslegi yapamayacak olmam. Psikoloji tutuyor bu sene onu yazip neresi gelirse gidicem. Psikoloji de cok guzel bir bolum 2. Secenek olarak hep aklimda vardi ama yine de hayatim simdiden darmadagan olmus gibi. Sanki hayatim boyunca aklim hep hukukta kalicak gibi.Eminim boyle sorunlar yasayanlar vardir aranizda. Sizce ne yapmaliyim? Ya da siz ne yaptiniz? Gercekten kendimi bu yasta inanilmaz bir üzüntünün icinde buldum. Kafam karisik ve cok mutsuzum. Bana soyliyecek bir kac kelimeniz bile varsa duymak istiyorum
Merhaba,Herkese merhaba öncellikle bu yil 2.kez üniversite sinavina girdim. Istedigim siralamayi yine elde edemedim. Ortaokuldan beri hukuk isteyerek büyüdüm.Fikrim hic degismedi. Ama bu sene hukuk sıralamasini elde edemedim. 1 sene daha kalicak psikolojim de hic kalmadi. 2 yildir sinava calisiyorum hayatimin 2 yili bu sinavin dayanilmaz stresiyle gecti. Inanilmaz stresli ve kaygili biri olarak belki de 5 yil da girsem sinava asla potansiyelimi sinavda gosteremiyorum. Sinav hic planladigim gibi gitmiyor ve birden kendimi sinav aninda inanilmaz bir kaygının icinde buluyorum. Neyse asil konu hayalimdeki meslegi yapamayacak olmam. Psikoloji tutuyor bu sene onu yazip neresi gelirse gidicem. Psikoloji de cok guzel bir bolum 2. Secenek olarak hep aklimda vardi ama yine de hayatim simdiden darmadagan olmus gibi. Sanki hayatim boyunca aklim hep hukukta kalicak gibi.Eminim boyle sorunlar yasayanlar vardir aranizda. Sizce ne yapmaliyim? Ya da siz ne yaptiniz? Gercekten kendimi bu yasta inanilmaz bir üzüntünün icinde buldum. Kafam karisik ve cok mutsuzum. Bana soyliyecek bir kac kelimeniz bile varsa duymak istiyorum
Halihazırda psikoloji son sınıf öğrencisi olarak ve çevresinde özellikle yeni mezun hukukçu arkadaşları olan biri olarak yanıtlayacağım.Herkese merhaba öncellikle bu yil 2.kez üniversite sinavina girdim. Istedigim siralamayi yine elde edemedim. Ortaokuldan beri hukuk isteyerek büyüdüm.Fikrim hic degismedi. Ama bu sene hukuk sıralamasini elde edemedim. 1 sene daha kalicak psikolojim de hic kalmadi. 2 yildir sinava calisiyorum hayatimin 2 yili bu sinavin dayanilmaz stresiyle gecti. Inanilmaz stresli ve kaygili biri olarak belki de 5 yil da girsem sinava asla potansiyelimi sinavda gosteremiyorum. Sinav hic planladigim gibi gitmiyor ve birden kendimi sinav aninda inanilmaz bir kaygının icinde buluyorum. Neyse asil konu hayalimdeki meslegi yapamayacak olmam. Psikoloji tutuyor bu sene onu yazip neresi gelirse gidicem. Psikoloji de cok guzel bir bolum 2. Secenek olarak hep aklimda vardi ama yine de hayatim simdiden darmadagan olmus gibi. Sanki hayatim boyunca aklim hep hukukta kalicak gibi.Eminim boyle sorunlar yasayanlar vardir aranizda. Sizce ne yapmaliyim? Ya da siz ne yaptiniz? Gercekten kendimi bu yasta inanilmaz bir üzüntünün icinde buldum. Kafam karisik ve cok mutsuzum. Bana soyliyecek bir kac kelimeniz bile varsa duymak istiyorum
Herkese merhaba öncellikle bu yil 2.kez üniversite sinavina girdim. Istedigim siralamayi yine elde edemedim. Ortaokuldan beri hukuk isteyerek büyüdüm.Fikrim hic degismedi. Ama bu sene hukuk sıralamasini elde edemedim. 1 sene daha kalicak psikolojim de hic kalmadi. 2 yildir sinava calisiyorum hayatimin 2 yili bu sinavin dayanilmaz stresiyle gecti. Inanilmaz stresli ve kaygili biri olarak belki de 5 yil da girsem sinava asla potansiyelimi sinavda gosteremiyorum. Sinav hic planladigim gibi gitmiyor ve birden kendimi sinav aninda inanilmaz bir kaygının icinde buluyorum. Neyse asil konu hayalimdeki meslegi yapamayacak olmam. Psikoloji tutuyor bu sene onu yazip neresi gelirse gidicem. Psikoloji de cok guzel bir bolum 2. Secenek olarak hep aklimda vardi ama yine de hayatim simdiden darmadagan olmus gibi. Sanki hayatim boyunca aklim hep hukukta kalicak gibi.Eminim boyle sorunlar yasayanlar vardir aranizda. Sizce ne yapmaliyim? Ya da siz ne yaptiniz? Gercekten kendimi bu yasta inanilmaz bir üzüntünün icinde buldum. Kafam karisik ve cok mutsuzum. Bana soyliyecek bir kac kelimeniz bile varsa duymak istiyorum
Sinif ogretmeniyim 2010 yilinda lisedeyken ilk sinava girisimle gittim hukuk o kadar icimde kaldi ki tam 7 kez universite sinavina girdim....bi kere kopunca zaten olmuyor atandim isimde var ama hukuk icimde kaldi yerinde olsam kendime bunu yapmazdim en azindan bu aklimla...senin yasindayken ben hata yaptim sen yapma istedigin seyin arkasinda dur inan olacak...bu arada siralaman kaçHerkese merhaba öncellikle bu yil 2.kez üniversite sinavina girdim. Istedigim siralamayi yine elde edemedim. Ortaokuldan beri hukuk isteyerek büyüdüm.Fikrim hic degismedi. Ama bu sene hukuk sıralamasini elde edemedim. 1 sene daha kalicak psikolojim de hic kalmadi. 2 yildir sinava calisiyorum hayatimin 2 yili bu sinavin dayanilmaz stresiyle gecti. Inanilmaz stresli ve kaygili biri olarak belki de 5 yil da girsem sinava asla potansiyelimi sinavda gosteremiyorum. Sinav hic planladigim gibi gitmiyor ve birden kendimi sinav aninda inanilmaz bir kaygının icinde buluyorum. Neyse asil konu hayalimdeki meslegi yapamayacak olmam. Psikoloji tutuyor bu sene onu yazip neresi gelirse gidicem. Psikoloji de cok guzel bir bolum 2. Secenek olarak hep aklimda vardi ama yine de hayatim simdiden darmadagan olmus gibi. Sanki hayatim boyunca aklim hep hukukta kalicak gibi.Eminim boyle sorunlar yasayanlar vardir aranizda. Sizce ne yapmaliyim? Ya da siz ne yaptiniz? Gercekten kendimi bu yasta inanilmaz bir üzüntünün icinde buldum. Kafam karisik ve cok mutsuzum. Bana soyliyecek bir kac kelimeniz bile varsa duymak istiyorum
Bir şey eklemek istiyorumHalihazırda psikoloji son sınıf öğrencisi olarak ve çevresinde özellikle yeni mezun hukukçu arkadaşları olan biri olarak yanıtlayacağım.
Psikolojiyi bitirince hemen iş bulman ne yazık ki mümkün değil, bulursan da asgari ücrete tabi tutulursun. Ama dediğim gibi bulmak çok mümkün değil. Mezun olunca çalışanlar genelde 'psikolog' sıfatında çalışamıyorlar. Bunun için öncelikle lisansı bitirdikten sonra uzmanlaşmak istediğin alanda yüksek lisans yapmalı ve gereken eğitimleri almalısın. İş garantili bölüm değil. Senin çabalaman gerekiyor. Ve ikinci bir alan olarak okunabilecek bir bölüm de değil.
Hukuk için ise söyleyebileceklerim, hak ettiklerini asla almıyorlar ve bölüm çok ayaklara düştü. İşsiz kalmazsın belki ama onda da asgari alırsın. Saatlerce çalışır, başında saç kalmaz yine de hak ettiğin değeri göremezsin.
O yüzden kesinlikle istediğin bir bölümde olmalısın.
Not: istanbulda iyi bir devlet üniversitesinde okuyorum, mezun hukukçu arkadaşlarım da kaliteli okulları bitirdiler. Yine de başarımızın değerini göremiyoruz.
Bende üçüncü girişimde kazanmıştım (kaygı bozukluğum vs yoktu ama çok değer verdiğim birini lisede kaybettiğim için tamamen bitmiştim. bunun için uzman desteği almak beni iyileştirdi, sen de yapabilirsin.)
ve son olarak denemelerin vs nasıldı? sınavlar için gereken zamanı ve çalışmayı yaptın mı? Denemelerde istediğini elde edip sınavda mı yapamadın?
Gerçekten zor bir süreç. Ama naçizane tavsiyem; o olmazsa buna gideyim... diye bir tercihte bulunmaman. İstediğin işi yapmalısın. Şimdi yapacağın tercih gelecek yıllarını belirleyecek. Yıllar sonra pişmanlık duyma.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?