kullanıcı nicki yazıyor da demiş ya istanbulda bilinen bir iş adamı filan deyince, ne bileyim hangi iş adamının hikayesiymiş die sordum
25 yaşındayım. bana kalsa beraber yaşama fikrine sıcak bakıyorum. evlilik saçma bir bağlılıktan başka birşey gelmiyor bana. kültürel bir dayatma gibi.
evliliğe karşıyım,toplumun bu konuda ki kesin kaidelerine de. insanlar biran önce çocuk yapma derdine düşüyorlar.
insan annelik duygusunu tatmak için "bencilce" davranıp daha fazla çocuk dünyaya getireceğine çocuk esirgeme kurumlarından hayat kurtarsalar keşke..
neyse, biliyorum ki bundan 6-7 sene sonra bende bir çocuk yaparım heralde, ben de kültürel baskıya kurban gitcem seve seve yada sevmeye sevmeye
kültürel baskı diyip durmussunuz..
kültür diye birşey olmasaydı "toplum"diye birşeyde olmazdı...değerlerimiz olmazdı...
bende insanlarımızın bu batılalşma merakını anlayamıyorum...
amacım dini tartışma değil asla..
ama ne olursa olsun ülkemiz müslüman ülkesi..hiç bir geçrek bunu değiştrimez kimliğinde dinimizde islam yazıyor evet...
şimdiden söyliyim bu yazacaklarımın siyası görüşümle hiç bir alakası yok...
evlilik allah tarfından farz kılınmış...
farzda yapmak zorunda oldugumuz yukumlulukler...
evlilik olmasaydı eğer,çocuklar yani"aile" kavramıda olmazdı...
aile olmasaydı toplumda olmazdı..hersey bir döngü içinde...
dini görüşünüze saygı duyuyorum suanda sizi anlamaya çalışıyorum ama inançları sağlam biri olan asla evlilik olmadan birlikte yasamaya sıcak bakan biri olmazdınız...
bu açıdan yazacaklarıma buyuk bir şiddetle tepki göstereceksiniz
inanç kavramından bi haber oldugunuz için günah,sevap,helal,haram kavramlarındada bi habersiniz...
yani sizin sandıgınız gibi evlilik toplumun bi kültürel dayatması değil allahın kullarına farz kıldıgı bi döngü...
sizin gibi düşünenler çoğaldıkça bi 50 yıl sonra olacakları düşünemiyorum...
evlilik ortada yok...
düzensiz hayatlar...
1 hafta birinin evinde kalıp 1 ay başka birinin evine taşınan sözde aileler çoğalıcak..
sorumluluklar ortadan kalkıcak...
yuva kavramı ortadan kalkıcak...
bir aileyi kurup çoğaltmaktan hep bi haber olcak herkes...
bağlılık diye birşey olmayacak..herkes sıkıldıgında bağlayan hiçbirsey olmadgı için çekip gidicek...
hıı birde elbet çocuklarda olacak..
evlilikler olmayacagı için kimlikte soyadı belirsiz babası belirsiz çocuklar çoğalıcak...
belkide yetimhanedeki çocuk sayısı çoğalıcak...
aile kavramı olmayacagı için çoğu çocuk yetimhanelerde buyuyecek...
yani yetimhanedeki çocuklara acıyorsunuz yaa..bu fikrinizle toplumun kültürel dayatması diye sandıgınız"evlilik"gibi muthiş bir duygunun,heyecanın,hayat ortaklığının topluma ne buyük katkıları oldgunu oturup bence bir düşünmelisiniz....
olayın dini boyutunu geçtim inanın...inancınız ne boyutta asla ilgilendirmez benı bu asla...
ama lütfen evelilik kavramına toplumun kültürel baskısı dıyıp batılıalşmaya çalışmayın...
fransada son 50 yıldır ölen kişiler yalnızlıktan öluyormus..
bunuda biliyormuydunuz?
huzurevlerinde artış olmuş..
nedenide onlarında sizin gibi evlenmeden birlikteliği makul gördükleri için...
evlilik olmayıncada en ufak bir sıkıntıda çekip gidenler çoğlanca,haliyle çocuklarda aile değei sıcaklığı tatmayınca vicdani duygularıda gelişmiyor ve anne baba dede,babaanne,amca teyze kavramındanda bi haber oluyorlar...
sonuç olarak huzurevinde pencere kenarında yanlız,sessiz bir şekilde beklenen ölüm....
aile yok..çocuk yok...torun yok...değerler yok....
umarım sizde bu durumlar düşmeden bu fikirleriniz birdaha gözden geçirirsinz...