Kararsızım, vazgeçsem onca emeğe yazık mı ?

Temelim yoktu. Sıfırdan direkt yds ingilizcesiyle başladım o da ağır geldi. Yöntemimde bir sıkıntı var sanırım
Çok iyi almışsın hiç pes etme. Eskiden test tekniği işe yarıyordu dil sınavında. Ama şimdi sanırım o kadar etkili değil. Ben paragrafların bir kısmını anlamadığım halde eş anlamlı kelimeleri ezberleyerek şıklarda da onları arayarak 67.5 almıştım.

Şimdi okuduğunu anlayıp yorumlamanı bekliyor, aynı ales formatında

Gerçekten sıfırdan başlayıp çok ilerlemişsin. Dil sınavı diğer sınavlar gibi değil, ailen bunu bilmediği için bırak demiştir. Bu kadar yaklaşmışken hiç pes etme
Ailem ve çevrem nırmal sınavlar gibi zannediyor ee bu kadar ay yapamadıysan yoluna bak başaramayacaksın gibi. Evlenmeye falan bakmamı istiyorlar. Üstelik çalıştığım bir iş var

Siz böyle deyince 7 ayda pes etmeyi düşündüğüm için güldüm kendime. 2 yıl pes etmemek çok güzel bir azim bence. Bende özel dersle mi ilerlesem diyorum. Özel ders daha iyi mi oluyor sizce
Sormayın, normalde İngilizce'yi hiçsevmeyerek sırf zorunda olduğum için öğrenmiştim ama bu diğer dille aramda farklı bir ilişki var. Tutku haline dönüştü. Sınavı geçemeyince sevgilim tarafından terk edilmiş gibi hissettim tabiri caizse.

Kesinlikle özel ders diyorum. Ben kursu vakit kaybı olarak görüyorum çünkü benim öğrenme tarzıma ters. İngilizce için yıllarca kurslarda hazırlık sınıfında vakit kaybettim. Kursun 5 saati özel dersin 1 saatine bedelmiş geliyor bana. Hem tek olduğunuz için alıştırmalardan kaytaramıyorsunuz. Hoca da eksiklerinizi daha iyi tespit edip üzerine gidiyor. Ne zaman birebir ders aldım o zaman İngilizceyi öğrendim.

Sadece sınav için de düşünmeyin ingilizceyi. Bu devirde bilmemek gerçekten büyük eksiklik. Ailenizi de takmayın kendilerinin böyle bir deneyimleri olmuş mu hayatlarında da sizden 7 ayda sıfırdan 55 almanızı bekliyorlar. Devam.

merhaba, yds puanım 94. şu anda da ikinci üniversite olarak ingiliz dili ve edebiyatı okuyorum. birkaç öneride bulunmak isterim naçizane. 7 ay başka bir sınav için uzun olabilir ama dil için konuşursak tam temel atma süresi. ki bu sınav akademik reading e dayalı bir sınav, üzerine de çoktan secmeli sıklar var ve caydırıcılar çok yakın. 80'in üstü için ciddi birikim gerekiyor, fakat siz 55 istiyorsunuz yani temel seviye. dolayısıyla en zoru başarmışsınız 7 ayınız temel atmakla geçtiğinden yavaş ilerlediniz fakat bundan sonrası eğer emek verirseniz çok daha rahat olacaktır, ben asla vazgeçmenizi tavsiye etmem bu kadar yoldan sonra. size tavsiyem cümleleri tahmin ederek anlam çıkarmaya çalışmanız. eğer sadece kelime ezberliyorsanız sonsuz sayıda kelime var başa çıkmak mümkün değil. onun yerine bildiğiniz kelimelerden tahmin yürüterek ve şık eleyerek gidin. bir de bir ipucu kelimelerin yanlarına eş anlamlıları yazın. özellikle fillerin. sınavda size aynı kelimenin eş anlamlısını şık diye yeniden yazıp koyarlar. bu dediklerime özen gösterirseniz, yani genel olarak çıkarım yapma ve eş anlamlılar 55 çok kolay olur.

Yani açık konuşayım YDS için 45 gerçekten çok az bir puan ama temelim yok direkt yds ile başladım demişsiniz bu çok normal. Benim doktora yapan iş yerinde sürekli ingilizce kaynaklar okuyan arkadaşım 1 sene çalışıp 70 alabildi. Yani durumunuz aslında kötü değil. Hemen pes etmeyin. e-yds şansınız da var neredeyse her ay yapılıyor. Kendinizi hazır hissettiğiniz an ona girersiniz. Moral bozmayın. Dil sınavları biraz da şans işi pes etmezseniz mutlaka alırsınız istediğiniz puanı :)

Başlığınız zaten durumunuzu özetliyor.. Tabiki bu noktada bırakırsanız bütün emeklerinizi çöpe atmış olacaksınız.. Asla vazgeçmeyin..

7 ay uzun bir süre ala ala 45 mi aldım dyorum
Dil çok acayip ya, uzun bir hazırlık zamani oluyor,sonra kendisi ortaya çıkıyor.
Nasıl ki çocuklar 3 yaşına kadar laga gugu derken üç yaşında birsen şakımaya basliyor, dil de böyle bir şey.
Devam etsen eminim ki 7 ayda öğrendiklerini sindirecek ve üstüne eklemeler yapacaksın. Ama vazgeçersen sonraki senelerde bu öğrendiklerini de unutmuş olacaksın...
Ben İngilizceyi okulda ogrenmedim, ne lisede hazırlık okudum ne ünide. Ne bir kursa gittim, ne heves ettim.. 25 yasinda (sıfır İngilizceye) yurtdışına seyehat etmeye başladım. Sonra couchsurfingden turist gezdirdim, birkaç yabancı sevgilim oldu... zamanla nasil olduğunu anlamadan belli seviyede dilim oluştu. Bazen konuşurken hiç ogrenmedigim kelimeleri söylüyorum mesela, bilmiyorum benim beynime o kelime nasıl girdi
(Tabii ki benim için yeterli değil,çok daha güzel konuşmaya gayret etmeliyim)
Dil böyle bir şey
Lütfen bırakma, devam et.
Evli değilsen yabancı sevgili bul hatta hadi sevgili olmasın, dil sohbet sitelerine girip arkadaş falan da bulabilirsin. Whatsapp numaralarınızı verip konuşabilirsiniz bol bol...

Bekarım daha yabancı dil siteleri akademik İngilizceye katkı sağlar mı ki

Başlığınız zaten durumunuzu özetliyor.. Tabiki bu noktada bırakırsanız bütün emeklerinizi çöpe atmış olacaksınız.. Asla vazgeçmeyin..
Denizin ortsında gibiyim ilerlesem mi geri dönsem mi kararsızlığı var üstümde. Denizin ortasına kadar gelmişken ilerlemek en iyisi sanırım

Owwwww yds 94 rüyamda bile göremeyeceğim bir puan, tebrik ediyorum sizi. Evet oturup kelime ezberlemekle çok vakit harcıyordum. Sanırım bu ezber işini bıraksam iyi olacak, deneyimlerinizle ışık tuttuğunuz için teşekkürler

Evet düşük bir puan 7 ayın üstüne alınca bir de iyice hayal kırıklığı oldu. Ama pes etmek yok

Özel ders birebir nıkta atışı oluyor sanırım,bu sefer de ondan yana bir şansımı deneyeyim

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…