kararsızım...

despina2000

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
15 Nisan 2012
66
0
26
Karabük
ya kızlar ya yaş 27 çalışıyorum....neye göre kimi seçeceğim evlilik için bilmiyorum...bir sevgilim var o da çalışyor,düzgün,ailesiyle yaşıyor,anlaşıyoruz da 9 aydır konuşuyoruz...aile yapılarımızda benziyor..ama çevremde o kadar kötü evlilik gördüm ki korkuyorum..kardeşimde kötü bir evlilik yaptı.memuruz ikimizde aramızda iki yaş var ama bir anda umutsuz oluyorum.hemen evlensek bitse diyorum ama o da 1 yıl daha bekleyelim dedi para biriktirelim..mantıklı ama bütün arkadaşlarım da evlendi.bilmiyorum nasıl düşüneyim .

ya kızlar ya yaş 27 çalışıyorum....neye göre kimi seçeceğim evlilik için bilmiyorum...bir sevgilim var o da çalışyor,düzgün,ailesiyle yaşıyor,anlaşıyoruz da 9 aydır konuşuyoruz...aile yapılarımızda benziyor..ama çevremde o kadar kötü evlilik gördüm ki korkuyorum..kardeşimde kötü bir evlilik yaptı.memuruz ikimizde aramızda iki yaş var ama bir anda umutsuz oluyorum.hemen evlensek bitse diyorum ama o da 1 yıl daha bekleyelim dedi para biriktirelim..mantıklı ama bütün arkadaşlarım da evlendi.bilmiyorum nasıl düşüneyim .

1 yıl beklemek senin içinde iyi olur , bu süreçte sorularının cevaplarını bulmuş olursun ;) hemen olsun bitsin mantığı bahsettiğin mutsuz evliliklerin temeli olmasın sakın ;)

her evlenen mutsuz olacak ya da mutlu olacak diye birşey yok EVLİLİK DEDİĞİN BİR PİYANGO
ya amorti çıkar ya büyük ikramiye ....ama karsındakınden ve senden emınsen korkacak bir şey yok sen iyi evllikleri örnek al

Son düzenleme:
Canım zaten kararsızsın. İşte sana 1 yıllık süre. Bence bunu iyi değerlendirsen ya çok doğru bir karar vermiş olduğunu anlarsın ya da bir yanlıştan dönersin. Evlilikte acele etme derim. Bugün evlenip yarın boşanmak daha kötü.

evlilik şans işi canım yıllarca tanıyıp evlenirsin mutsuz olursun 3 ayda tanıyıp evlenirsin mutlu olursun.etrafımda örnekleri çok:31:sen yinede acele etme 1 yıl bekle mümkün olduğunca sevgilini gözlemle ama aşk sarhoşu olarak değil objektif olarak gözlemle.umutsuzda olma kötü örnekler çok ama herkesin evliliği aynı olacak diye birşey yok:31:

ee tamam işte madem tam kararını veremedin bir senelik zaman önünde o zaman
canım geç olsun güç olmasın
zamanı iyi değerlendir tanımaya çalış hem maddi olarak ne kadar hazır olursanız
o kadar güzel olur düğün hazırlıkları

çevrendekilerin mutsuz olması senin de mutsuz olacağın anlamına gelmez ki...
evlilikten korkmaya hiç gerek yok.kendince ölçer,tartar,biçersin.doğru insan olduğuna inanıyorsan,seviyorsan evlenirsin.ondan sonrası da nasip meselesi.
hayatını bekar olarak geçiremeyeceğine göre yaşın da uygunken gönlüne göre biri varsa değerlendir bence...

Cevremizdeki kotu olaylari takacak olursak evden disari dahi cikamayiz canim. Hayatin kendisi zaten risk. Riskleri alip sorunlari gogusleyebilene uzun ve basarili bir yol. Tercigph senin.

Hem korkup hem hemen evlenmeyi istemende ilginc bir ikilem. Olsun bitsin baride bende hem evli etiketini alayim hemde goreyim nasilmis der gibi.

Hayirlisini iste Allahtan. Kalbine guzellik doldur guzel insanlari sec guzel yasarsin insallah.

Back
X