kararsızım

aquamarinea

Uzanıp kendi yanaklarımdan öpüyorum...
Kayıtlı Üye
29 Ocak 2015
199
319
103
Bu sene ilk defa sınava girdim. Sözelde (ts2) 35 bin deyim. Edebiyat ve Türkçe öğretmenliği arasında kararsız kaldım. Ayrıca sıralamam Fen edebiyat fakültesine rahat yetiyor ancak eğitim fakültesine yetmiyor. Şimdi fen edebiyat fakültesine gidip bide formasyon stresine girmem ne kadar mantıklı?
Asıl bölümüm eşit ağırlık ancak düşük aldığımdan sözelden tercih vermeyi düşünüyorum.

Bu sene tercih veriyim mi yoksa mezuna kalıp tekrar çalışıp eşit ağırlıktan bir bölüm mü seçeyim?
Öğretmenlik hakkında kime sorsam olumsuz konuşuyor. Fikirlerinizi merak ediyorum.

Son olarak ekimde yapılacak olan lise - ön lisans KPSS ine şimdi başlayıp çalışsam iyi bir sonuç alır mıyım?

Konudan konuya atladım biliyorum ama pek danışabileceğim kimsem yok ve kafam karman çorman yardım ederseniz sevinirim :)

Eşit ağırlıktan seneye girersen ne okumak istersin

Şu anki durumunun kaç bin üstü

Şehir dışı gidebilir misin bir şehir sınırın var mı

Kpss lisans atama kadro listelerine de bak şu an kim atanıyor diye zira öğretmen olmak sadece formasyonla bitmiyor

Sözel ama özelde de işi olan bölümleri de araştır

Bir de sen bu sınav olmasa idi ne olmak nasıl bir işte çalışmak isterdin onu da yaz fikirler çıkar

Eşit ağırlıktan seneye girersen ne okumak istersin

Şu anki durumunun kaç bin üstü

Şehir dışı gidebilir misin bir şehir sınırın var mı

Kpss lisans atama kadro listelerine de bak şu an kim atanıyor diye zira öğretmen olmak sadece formasyonla bitmiyor

Sözel ama özelde de işi olan bölümleri de araştır

Bir de sen bu sınav olmasa idi ne olmak nasıl bir işte çalışmak isterdin onu da yaz fikirler çıkar

Hukuk istiyordum ben ama matematik yapamadığımdan sıralamam çok gerilerde. Seneye kalsam yine yapamasam yine mecbur öğretmenliği isteyecem ve boşuna bir senem gidecek. Edebiyat öğretmenliği yazayım diyorum ama hep olumsuz yorumlar alıyorum çok uğraşacaksın atama bekleyeceksin gibi.
Bu ekimdeki kpss ye girsem memur olsam sonra universiteye hazirlansam diyorum zor ama denesem. Kafam çok karışık kusura bakmayın :(

Eğer ailende sıkıntı yapmıyorsa seninde aklına yatıyorsa ben kesinlikle mezuna kalmanı öneririm, bir sene asla kayıp değildir hatta eğitim için seneler kayıp değildir, geçen sene tm de 50 bindim gitmedim pdr gelmiyor diye Lys matematik 7 netti, bu sene 35 tane işaretledim ve 15 bindeyim, yapabilirim kendime güveniyorum diyosan -ki bence demelisin kimseden eksiğin yok- mezuna kal derim.

Eğer ailende sıkıntı yapmıyorsa seninde aklına yatıyorsa ben kesinlikle mezuna kalmanı öneririm, bir sene asla kayıp değildir hatta eğitim için seneler kayıp değildir, geçen sene tm de 50 bindim gitmedim pdr gelmiyor diye Lys matematik 7 netti, bu sene 35 tane işaretledim ve 15 bindeyim, yapabilirim kendime güveniyorum diyosan -ki bence demelisin kimseden eksiğin yok- mezuna kal derim.
Ne güzel ama benim matematik temelim yok bir senede yapabilirmiyim? Ama yapabilmek istiyorum istekliyimde..

Bu sene ilk defa sınava girdim. Sözelde (ts2) 35 bin deyim. Edebiyat ve Türkçe öğretmenliği arasında kararsız kaldım. Ayrıca sıralamam Fen edebiyat fakültesine rahat yetiyor ancak eğitim fakültesine yetmiyor. Şimdi fen edebiyat fakültesine gidip bide formasyon stresine girmem ne kadar mantıklı?
Asıl bölümüm eşit ağırlık ancak düşük aldığımdan sözelden tercih vermeyi düşünüyorum.

Bu sene tercih veriyim mi yoksa mezuna kalıp tekrar çalışıp eşit ağırlıktan bir bölüm mü seçeyim?
Öğretmenlik hakkında kime sorsam olumsuz konuşuyor. Fikirlerinizi merak ediyorum.

Son olarak ekimde yapılacak olan lise - ön lisans KPSS ine şimdi başlayıp çalışsam iyi bir sonuç alır mıyım?

Konudan konuya atladım biliyorum ama pek danışabileceğim kimsem yok ve kafam karman çorman yardım ederseniz sevinirim :)

fen edebiyat aklin varsa yazma 4 sene okuyup issiz kalip surunmek istemiyorsan, gelecekse ogretmenlik yaz gelmeyecekse de 1 sene daha hazirlin duzgun bir bolum kazan.

Ogretmenlikten aşırı haz almiyorsan HICBIRI. cok yönlü bi meslek sec bidahaki yil girip. Ogretmenlige aşık deilsen pisman olursun. Uni.de kalirim gibi bi kafan varsa onu da unut. O isler istemekle olmuyor. Yükselme ihtimalin olan egzantirik şeyler sec. Bu sistemde yazik etme kendine.

Ne güzel ama benim matematik temelim yok bir senede yapabilirmiyim? Ama yapabilmek istiyorum istekliyimde..

Canım geçen sene benimde 7 netcikti sadece rasyonelleri yapabilmişim yani :)) youtube da o kadar güzel hocalar var ki hepsi birbirinden güzel anlatıyor özellikle -hocalara geldik-, yani sen karar verirsen birçok konuda yardımcı olurum kitap kaynak vs, 25 matematik neti yapsan 50 üstü edebiyat yapsan zaten gelmeyecek yer yok ki 20 yapmak o kadar kolaymış ki, bu sene farkettim, üniversiteden dönmekse şimdi yap bunu sırf bir yere giriyim diyen arkadaşlarım teker teker dönüyor tekrar hazırlanmaya, eğer imkanın, isteğin varsa karar ver mezuna kal eğitim bölümünde kaynak tavsiyesi falan vereyim yardımcı olayım bende.

Ogretmenlikten aşırı haz almiyorsan HICBIRI. cok yönlü bi meslek sec bidahaki yil girip. Ogretmenlige aşık deilsen pisman olursun. Uni.de kalirim gibi bi kafan varsa onu da unut. O isler istemekle olmuyor. Yükselme ihtimalin olan egzantirik şeyler sec. Bu sistemde yazik etme kendine.
Öğretmenlik yapabilirim ama yükselme ihtimalim az birde atanma sıkıntısı yaşarsam mutsuz olacam.. Seneye tekrar hazırlanmalıyım galiba

kız kardeşim geçen sene mat 20 net yapmıştı bu sene 41 yaptı
istersen her şeyi yapabilirsin
hukuk fakültesi kazanmak o kadar da zor değil artık
ben senin yerinde olsaydım bir sene daha hazirlanirdim
fen edebiyat Fakültesinin gerçekten bir geleceği yok

Canım geçen sene benimde 7 netcikti sadece rasyonelleri yapabilmişim yani :)) youtube da o kadar güzel hocalar var ki hepsi birbirinden güzel anlatıyor özellikle -hocalara geldik-, yani sen karar verirsen birçok konuda yardımcı olurum kitap kaynak vs, 25 matematik neti yapsan 50 üstü edebiyat yapsan zaten gelmeyecek yer yok ki 20 yapmak o kadar kolaymış ki, bu sene farkettim, üniversiteden dönmekse şimdi yap bunu sırf bir yere giriyim diyen arkadaşlarım teker teker dönüyor tekrar hazırlanmaya, eğer imkanın, isteğin varsa karar ver mezuna kal eğitim bölümünde kaynak tavsiyesi falan vereyim yardımcı olayım bende.

Dersanaye gittin mi? Edebiyat her türlü yaparımda matematikte 20 net yapabilmek benim için mattan full çekmek gibi bir şey yani çok zor :( Annem bu sene boş kalma edebiyat öğretmenliğinden tercih ver diyip zorluyor. Benimde gönlüm mezuna kalıp tm3 ten iyi bir puan yapmak.Bu sene ilk senemdi fazla çalışmadım rahattım. Belki şimdi başlasam başarabilirim.
Bu arada teşekkür ederim , yardımcı olursan tabi sevinirim tecrübelerinden yararlanmak isterim :)

Dersanaye gittin mi? Edebiyat her türlü yaparımda matematikte 20 net yapabilmek benim için mattan full çekmek gibi bir şey yani çok zor :KK43: Annem bu sene boş kalma edebiyat öğretmenliğinden tercih ver diyip zorluyor. Benimde gönlüm mezuna kalıp tm3 ten iyi bir puan yapmak.Bu sene ilk senemdi fazla çalışmadım rahattım. Belki şimdi başlasam başarabilirim.
Bu arada teşekkür ederim , yardımcı olursan tabi sevinirim tecrübelerinden yararlanmak isterim :)

Ya benim annem her gün başıma kakıyodu bi şey beceremedin edemedin git işte çalış falan filan diye yaz boyu neler çektim ben bilirim, ama kararlıydım kalıcam dedim herkes bir bir giderken valiz hazırlarken bi üzülüyosun ama sonra görüyosun ki en doğru kararı vermişsin, çünkü söylediğim gibi arkadaşlarım üniversite 1. sınıftan bırakıp dönüyolar şuan, emin ol ben de -ohooo ben ve matematikten 15 ten fazla yapmak??- diyodum herkese ama gel gör ki YGS de 30 Lys de 35 işaretledim, şükürler olsun alnım ak çıktım bu işten :) Evet mezunlar için dersaneye gittim her gün vardı yani temel liseydi akşamları bizi alıyodu, ama şuan diyorum ki gerek yokmuş... Arkadaşımı da teşvik ettim dersanesiz çalışıcak videolarla, bol soruyla çok gaza gelmiş durumda şimdi :)

kız kardeşim geçen sene mat 20 net yapmıştı bu sene 41 yaptı
istersen her şeyi yapabilirsin
hukuk fakültesi kazanmak o kadar da zor değil artık
ben senin yerinde olsaydım bir sene daha hazirlanirdim
fen edebiyat Fakültesinin gerçekten bir geleceği yok
Bende 20 net yapabilsem dusunmeden kalirdim temelim yok.
Öğretmenlik seçip sürünmekte istemiyorum. Ne yapıcam bilemiyorum.

Bende 20 net yapabilsem dusunmeden kalirdim temelim yok.
Öğretmenlik seçip sürünmekte istemiyorum. Ne yapıcam bilemiyorum.

Temel falan bahane koskoca 200 küsur gün var Fatih Sultan Mehmet 53 günde İstanbul'u fethetmiş, her şey göze almakta ve çabalamakta, bir sürü temel kaynağı var videoları var kitap çözümleri var var da var seçenek, çözüm çok. Artık karar senin :)

Temel falan bahane koskoca 200 küsur gün var Fatih Sultan Mehmet 53 günde İstanbul'u fethetmiş, her şey göze almakta ve çabalamakta, bir sürü temel kaynağı var videoları var kitap çözümleri var var da var seçenek, çözüm çok. Artık karar senin :)
Çok teşekkür ederim canım :KK200: Fazlasıyla motive oldum antrenmanlarla matematiğe başlıycam şimdi:KK22:

Çok teşekkür ederim canım :KK200: Fazlasıyla motive oldum antrenmanlarla matematiğe başlıycam şimdi:KK22:

Çok mutlu oldum canım, bir kadın için gelecek ayaklarının üstünde durabilmek ve üniversiteden sonra iş bulabilmek harika bi şey, hayata bi kere geliyoruz en iyisi için çabalamalıyız her insan kendi geleceğini kendisi yazar. Özellikle çıkan konularda var bu sene çok daha kaliteli bi sınav olucak, ve sende alnının akıyla en kötü 15 binle çıkıcaksın bu işten inanıyorum sana :KK200:

Eşit ağırlık sıralaman kaç? Sana gaz verir mi bilemiyorum ama benim dönemimde ilk yıl sıralamam Eşit ağırlık 90 binlerdeyken ikinci yıl 12 bine yükselttim, yıl 2008 :D yine istediğim bölüme yetmedi ama yükselebiliyor. bir sene ciddi bir kayıp değil. Bence tekrar hazırlan.

ilk soruna cevap vererek fazlaca kafa karıştırmanı engellemek isterim. bence Türkçe Öğretmenliği daha iyidir alanı daha geniştir. benim bildiğim ataması da daha fazla yapılıyor. bi de özel ders vermek istersen Türkçe öğretmenleri diğerine göre daha fazla tercih ediliyor.

burası Türkiye her gün bir şey çıkıyor. çok idealistsen bir sene bekle derim ama dediğim şeyi göz önünde bulundurursan ts.de de iyi puan almışsın bence Türkçe Öğretmenliği düşünülebilir diye düşünüyorum.

Back
X