kararsızımmm:)

sedo22

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
7 Aralık 2012
18
0
86
ben 20 yaşındayım.eşimle kaçarak ve severek evlendik.eşimin ailesi bana evlenirken hiçbirşey yapmadı beni istemediler düğünüm bile olmadı anlayacağınız gelinlik bile giyemedim.eşimin işi yoktu evlendiğimizde eşimin ailesi hiç destek olmadı bize aç kaldığım günler bile oldu sırf beni istemedikleri için eşimin babası bana hep cephe aldı. annem elinden gelen fedakakarlığı yaptı eşim için üstelik eşimin ona saygı göstermemesine rağmen.eşim benim ailemle görüşmüyor ama ben onun ailesine her zaman saygılı olmak zorundayım. düğün bile yapmak istedi sırf ben gelinlik giyeyim diye onuda kabul etmedi.babam vefat ettiği için çeyiz yardımı aldım aylarca o parayla geçindik .eşim memuriyeti kazandı ve tayinimiz çıktı.eşim memuriyete başladı maddi sıkıntı çektik yeni şehirde bilmem ondan mıdır benle boşanmak istedi ben çok direndim boşanmamak için ama annem beni almaya geldi ve beni götürdü ben giderken eşim yataktan bile kalkmadı o zamnlar sürekli arkadşlarıyla dışardaydı ben evde hizmetçi gibiydim sağolsun eşimin iş arkadaşının eşi hep yanımda oldu o zamnlar çok zor günler geçirdim. annemin evine döndüm eşim beni aradı barışmak istedi ve 2hafta sonra barıştık.ablam gitme hemen değişmez dedi ben yuvam deyip geldim buraya .şuan eşim hiçbenle dışarı çıkmıyor hep arkadaşlarıyla geziyor.ben evdeyim hep hiçbirşey yapmama izin vermiyor sen kadınsın diyip duruyor bana karşı hiç saygısı yok bunu biliyorum ona söylüyorum ama anlamıyor hiçbirşey paylaşmıyoruz çok bencil biri ve ben boşanmayı düşünüyorum ama kararsızım yeni hayatımdan çok korkuyorum . böyle diyince pişman oluyor ama değişmiyor işte ben artık yaşamıyorum sanki böyle düşündüğüm içinde üzülüyorum.tecrübeli arkadaşlardan yorum bekliyorum.uzun olduğu için daha fazla yazamıyorum.

Canım, eşin memur olduğu için işini garantiye almış. Bu sebepten dolayıda seninle boşanmak istemiş. Daha sonrada evde bir bayan olunca daha rahat olduğunu anlayınca tekrar senle birliktelik istemiş. anlayacağın. sen şuan o evde eşinin ihtiyaçlarını gören birisisin. Bence sen boşuna duruyorsun. Öyle şeymi olur sen kadınsın gezemezsin diye bir kanun mu varmış. Keşke bir işe girip çalışabilsen, sen eşine böyle devam ederse boşanmak istediğini söyle. Çünkü oturacak olsam anamın evindede otururum de. Ne bu beni hapis etmek için mi geri evlendin de. Bence böyle bir hayat ömür boyu çekilmez. Sen boşanırsanda ufak tefente olsa az maaş alsanda bir işe gir kendi ihtiyaçlarını karşılayacak şekilde. Hem ortamın olur hemde özgüvenin olur. Böyle yapma onun lafıyla hayat sürmez canım. Senin de isteklerin olsun bazı konularda. Bunaltma kendini, ona karılık yapacm diye kendini ezdiriyorsun. Açıkça oturup konuş

Canım benim.Nasıl üzülüyorum ben böyle arkadaşları görünce.Nasıl büyük bir hata, daha yaşın kaç kime neye nereye kaçıyorsun...Peki şimdi ne yapmalı.Daha çocuksun sen.Okul durumun ne? Sen de Kpss,üni vs. konuları zorla.Dünyanı değiştir biraz.Ben şimdi sana şunu yap bunu yap demeyeyim.Ama sen illa kendini geliştir, değiştir.Sonra aklın sana yapman gerekenleri söyler.Diyeceğim en önemli şey.Kendini ezdirme, kullandırma.Kaçsan da bu hayatı sürmeye zorunlu değilsin.Herkes hata yapar.Kendine sahip çık.Çok gençsin, küçüksün daha ne günlerin vardır görecek.Hem annen ablan da yanında...Dedim ya kendini mutsuzluğa mahkum etme....

ne güzel annen seni gelip almış,sen yine tıpış tıpış yuvam dediğin çalışma kampına geri dönmüşsün.köle misin sen?o keyfince yaşasın sen orada otur üzülüp ağla.o,canı sıkıldıkça boşanmak istesin.saygısızlık yapsın.bir tane annen var ona bile cephe alsın,kötü davransın.aklını topla annenin yanına gidip onurlu bir kadın olarak yaşamını sürdür.

Son düzenleme:
Zor durum karşınıza alıp konuşun.Sonuç düzelmezse boşanacağınız söyleyin bakalım ne oluyor

Ahh be güzelim yaşın çok genç niye böyle erkenden evlenirsiniz ki, hem sana yazık hem anneciğine yazık. Bu saygısız adamdan sana koca olur mu sence, biran önce ailenin kanatlarının altına sığın ve çalış çabala hayatını kur. Kendini ve aileni böyle üzüntülere layık görme. Arkana bile bakmadan uzaklaş.

daha 20 yaşındasın ne ara sevdinde evlendin, ayrıca dost acı söyler kaçan kıza düğün yapılmaz zaten, yani ailenin vicdanına kalmış isteyen yapar istemeyen yapmaz, çünkü onlar seni istememiş ki sen kendi ayağınla gelmişsin, eşinin o ara işide yokmuş, ailesi size bakmak zorunda değildi, şimdide biti kanlanmış belli, boşan kendi yolunu çiz, pekala çalışabilir kazanabilirsin aşağılanmak daha mı iyi daha mı kolay çalışmaktan

Niye kaçarak evlendin ailen mi istemedi onu
İstememekte de haklılarmış işsiz güçsüz adama daha 19 unda kaçmışsın
O da senin devletten aldığın çeyiz paranı bile yemiş
Şimdi memur olunca havaya girmiş

İnsanoğlu nankör bir varlık, erkeklerin çoğu daha da nankör
Kendinden çok kimseyi düşünmemen gerektiğini geç te olsa öğreneceksin

Hayatının hatasını yapmışsın bu saatten sonra eğer ailen arkandaysa ailenin yanına dön bence.

keşke kaçmasaydın canım ama olan olmuş . ayrılsan daha iyi bir hayatın olabilir . ama ayrılmak istemiyorsan sen bilirsin . bu adamı değiştiremezsin . bu seni avcunda görüyor . allah merhamet versin eşine . çok zor yaa üzüldüm adına yazık gencecik kadınsın .

herkesin yorumu için teşekkür ediyorum.eşimle konuştum boşanıcağımı söyledim.Oda evet yapamıyoruz dedi ama beni sevdiği için bazen vazgeçiyor bana kızıyor sen özgürlüğün için beni terkediyorsun diyor. böyle diyince üzülüyorum ve kendime kızıyorum acaba sadece özgürlüğüm için mi yapıyorum bunu diye .ona çok üzülüyorum ne yiyecek ne yapacak diye ailesi de dışarda ama boşanma fikrindende vazgeçemiyorum.bazen diyorum bırak böyle devam etsin o yaşasın sen evinde otur diyorum ama öylede olmuyor.çok korkuyorum pişman olmaktan yanlızlıktan ne yapıcam bilmiyorum

çok istiyorum geliştirmek ama o istemiyor.güzel bi kıyafet giysem kulp bulur illa artık giyinmiyorum bile.dışarı çıkmıyorum kimseyle konuşmuyorum kapattım kendimi herkese

çok doğru söylüyosunuz ama buna gücüm var mı bilmiyorum.daha kimseye söylemedim boşanmayı düşündüğümü çok korkuyorum pişman olmaktan

ailem daha önceki boşanma durumunda çalışayım filan sakın deme dediler tabi bunu ablam dedi.annem bana kıyamaz hiç ama çok karıştım bilmiyorum

Onun ne yiyp ictigini niye düsünüyorsun ki? O senin evde oldugun zaman seni düsünüyormu? Benim esim hep evde azcik onuda disari cikarip beraber gezelim diyor mu? Kusura bakma ama sanki esin seni hizmetci olarak almis. Eger seni gercekten cok sevseydi ve sana ve ailene deger verseydi saygisizca davranmazdi. Birak gitsin belki akli asina gelir...

Bir arkadasimin bana söyledigi bir laf vardir "kendini herkesten cok seveceksin ki bu hayatta üzülen sen olma"

çok doğru demiş arkadaşınız.benim hayattaki en büyük sorunum kendimi sevmemem.bu evlilik sonucu özgüven psikoloji kalmadı bende zaten.bende diyorum ben hizmetçi miyim diye öyle birşey yok diyor.

çok doğru demiş arkadaşınız.benim hayattaki en büyük sorunum kendimi sevmemem.bu evlilik sonucu özgüven psikoloji kalmadı bende zaten.bende diyorum ben hizmetçi miyim diye öyle birşey yok diyor.

Ben sana bisey söyliyim mi? Burada yuva yikan yada yikmak isteyen biri olarak gözükmek istemem kesinlikle. Sonucta son karar sende.

Bu evlilikte kendini hep son plana atmaya alismissin gibime geliyor, kendinde özgüvenin yok, kendine belki anne evindeki gibi bakmyorsun esin kizdigi icin. Sence birerkek icin deger mi? Nekadar seversen sev o kisi, onun sana böyle davranmaya hakki yok.

Inan bana ondan ayrilirsan kendini yeni dogmus gibi hissedeceksin neden mi? Birine bagimli olmayacaksin, kendine baktikca süslenip güzel giyindikce ve elalem icie ciktikca özgüvenin artacak.

Dedigim gibi yuva yikmak istemem. Ama hangi anne kizinin bu sartarda yasamasini ister?

aslında bi kere evden ayrıldığımda yani eşim boşanmak istediğinde aynı dediklerinizi hissettim.sanki kafesten kaçıp kurtulmuş kuş misali.ama vicdan azabı çekmekten çok korkuyorum işte

Boşanırsın veya boşanmazsın o senin bileceğin iş ama

Bu adam çalışmamış etmemiş, sana bi düğün yapmamış
Oturmuş bi de devletin sana verdiği çeyiz paranı yemiş
Şimdi işi gücü olduğunda da hemen havalara girmiş
Annen seni almaya geldiğinde yatağından kalkmaya tenezzül bile etmemiş

Bi de kalkıp sana mı bencil diyor ?
Sen elinden gelenin fazlasını yapmışsın şimdi bile ben gidersem ne yer ne içer ailesi uzakta diyosun
Merak etme açlıktan ölmez, o çok sevdiği arkadaşlarıyla bişeyler yer içer

guzelim neyin pismanligini,vicdan azabini cekeceksin?ozguvenin yerle bir olmus.gencecik bir kadinsin.az da olsa gelirin olacak bir ise girsen kendine guvenin gelir.bakis acin degisir.kendini ziyan etme boyle bir evlilik icinde.
unutursun da,gomersin de hic endiselenme.dunyada kac milyar erkek var haberin var mi senin???
Rabbim hakkinda hayirlisini versin.sizler gibi gonca gulleri solduran erkeklerin Allah cezasini versin insallah.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…