Kararsızlığım

Devitamini

Guru
Pro Üye
Anneler Kulübü
22 Aralık 2013
1.902
3.860
333
İstanbul
Merhaba…
Evliyim ve bir çocuğum var. Yaklaşık 1 yıl kadar önce İstanbul’dan taşınıp daha küçük bir şehre taşındık. Aslında İstanbul’dan taşınma sakin bir şehirde yaşama fikri hep vardı ama hep erteliyorduk. Ben buraya taşınmadan burada bir iş buldum ve işe başladım , çocuğumu da kreşe verdim. Eşim uzaktan çalıştığı için taşınmamız sorun olmadı. Açıkçası çalışma sebebim zorundalık değil de iş tatmini mesleğime devam etme isteği, evde oturmanın canımı çok sıkması vs. idi… ancak ben aşırı bunaldım ve iş yerinde asla iş tatminim olmuyor ve mutsuzum. Toksik iş arkadaşları, umursamayan yönetici, kötü niyetli iş ortakları kaynaklı her gün uyanıp işe gitmek zulüm olarak geliyor. Bu arada çalıştığım firmada alanında iyi bir firma. Bu şehirde bulabileceğim başka iyi bir iş veya firma yok. Zaten sektör çok durgun işe giren çıkmasın deniyor… neyse ben böyle bunalımlı her gün eve geldiğim için eşimde ayrıl mutlu olacaksan çalışmak zorunda değilsin diye verdi desteği. Ama ben o kadar kararsızım o kadar kararsızım ki yaptığım seçimler hep mutsuz ediyor beni diye eşimi de dinleyemiyorum Bu yüzden istifa etmeye de işte kalmaya da korkuyorum. İstifa edersem toplum baskısı, işteki insanların bak yapamadı gitti demesi, kendimi yetersiz ve boş kalacağım bir evde ne yapacağım tüm gün diye diye düşünmekten harap ettim. Neden bu kadar kararsızım. Siz ne yapardınız ya da benim ne yapmamı önerirsiniz belkide bakış açımı mı değişmeliyim. Bilemiyorum sadece,
Çok bunaldım.

Mesleğiniz neydi? Başka iş neden bulamıyorsunuz?

Mesleğiniz neydi? Başka iş neden bulamıyorsunuz?
Olduğum şehirde bu meslekte çok fazla firma yok bu yüzden bulamıyorum aslında arıyorum bir değişiklik yapmak iyi gelir diye ama çalışmamak kısa vadede iyi gelecek uzun vadede değil.. ben çok kararsız biriyim ya özellikle iş konusunda. Sen olsan napardın

Bu kadar istemiyorsam ve eşim tek başına aileyi maddi anlamda geçindirebilecekse ayrılırdım.

O ayakları sürüye sürüye işe gitmeyi o kadar iyi bilirim ki. Ben istifa ettim ve sonra bir daha da iş bulamadım. Ama mutsuz da olmadım. Sadece benim az da olsa kira gelirim var. Parasız kalmadım hiç.

Eşiniz iyi bir adamsa para lafı yapmayacaksa ve siz işten nefret ediyorsanız ayrılın. Ama ayrılırken bir daha iş bulamamayı baştan kabul edin.

Elalem için değil kendin için yaşa. Çalışmadan duramam diyorsan başka işler denemelisin. Bunalımla,iş mutsuzluğu ile yaşanmaz.
İş hayatındaki mutsuzluk beni asla o işte tutamaz. Gemiyi yakarım. Yaptım. Yapmadım da değil. Hiç pişman değilim. Benim için benim mutluluğum önemlidir.

İşiniz ruh sağlığınızdan önemli değil bence.Yerinizde olsam ayrılırdım

Her yer aynı bokun laciverti. Gideceğiniz yerin daha iyisi olacağını da sanmıyorum küçük bir ilde tüm patronlar birbirini tanir maaş zamlarıni sen kaç yaptın diye akşam yemeğinde konuşurlar öyle karar verirler kötü ayrilirsaniz mimlenebilirsiniz. İş istir

Ben bunaldığım için işten 7-8 ay önce istifa etmiştim, zaten evlenince ayrılacaktım ama pişman oldum. Bu daha çok karakter meselesi. Siz daha mutlu olacağınızı düşünüyorsanız ayrılın.

5-10 gün izin alır kendıme bi bakardım ev beni sarıyorsa bırakır mutsuz mutsuz işe gitmezdim . Ama evde daha da mutsuz olursam işe giderdim farklı bi işe bakmak istemiyorsam

Hayatı patronlar için yaşamıyoruz.

Uzun yıllardır çalışıyorsanız A-B iki planınız olsun. Bunlar olmadan ayrılmayın. İşinizin ne kadar size negatif etkisi olursa olsun hayatınızdaki rutininizde bir duzeni var şuanda. Ayrıldığınız zaman ilkte size nefes almışsınız hissi verse de bir süre sonra sıkılmaya başlayacaksınız özellikle çalışmaya üretmeye yatkın bir kişiliğiniz varsa psikolojiniz çok etkilenir bir değer uretemediginiz için.

Bir başkalarının ne dediği gerçekten hiç önemli değil. Hani başarı anlamında sizin icin başaramadı gibi görecekler diye rahatsız olmanızı anlarım ama sanırım öyle bir durum yok. Dolayısıyla evet hosuma gitmedi bu ortam, Allah'a şükür muhtaç değilim çıkıyorum bu kadar net... yani böyle düşünün öyle demeyin onlara. Tabii demezsiniz zaten ama hani ne düşünürlerse düşünsünler.
Hayat zaten stresli artık günümüzde, bence kendinize bu zulmü yapmayın. Huzur, mutluluk, sağlık her şeydir. Anladığım kadarıyla da hemen ilk günden ilk aydan bu kararı vermediniz. Dolayısıyla doğru bir karar gibi geldi oradan ayrilmaniz.

Özel sektör için konuşuyorum ; prim günüm doldu yaşı bekliyorum yada kademeli emeklilik çıkar diye umut ediyorum.inanın her yer aynı hiçbirşey dışarıdan göründüğü gibi değil sadece hayat standartlarımı korumak için işe devam ediyorum. Şu an çoğu insan farkında değil ama inanılmaz bir ekonomik kriz var para akışı yok, SSK lı çalışan insanlar artık ayı değil günü kurtarmaya bakıyorlar gittiği yere kadar düşüncesiyle. Aslında karakter olarak benim gibi insanlar iş hayatını fazla ciddiye alıyoruz mesai saatim yoktur her gelen telefonu gece bile olsa açar cevaplarım çözüm üretmeye çalışırım birşey ters gitse günlerce üzülürüm bunun aksine çok rahat kişiliklerde var mesai bittimi unutur özel hayatına odaklanır ve daha mutlu yaşarlar.maddiyat yeterli yse eşinizin teklifini de düşünebilirsiniz ama çalışmaya alışmış yapısında çalışmak olan bir insanın evde oturması boşluğa düşmek gibi olabilir sizin psikolojimizi yerde tepe bilir.Belkide mesai saatleri dışında farklı alanlara yönelmek farklı hobiler yapmak yeni çevre edinip aktiviteler yapmak size daha iyi gelebilir

bende sen gibiydim benimde patronlarım problemliydi iş arkadaşlarımla çok iyi anlaışıyorduk onlar sayesinde 3 yıl dayanabildim sürekli azar hakaret yemek bir süre sonra dalga konusu oluyordu aramızda iş arkadaşlarımızla, size de bunu öneririm arkadaşlarlarınızla iyi anlaşıp yöneticiyi takmayın bir şekilde sürüyor devam ediyor, olduğunuz yeri güzelleştirmete çalışın.

Her gün aynı şeyi düşünüyorum. Aklımdan hiç çıkmıyor istifa işi bilemiyorum sanırım ay sonundaki gelen para hatrına dayanıyorum ama çok muhtaç değilim bilemiyorum çok ama çok kararsızım.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…