Kararsızlık başa bela

Kararsızsanız acele etmemekte fayda var tabii.
Size bir yöntem tavsiye etmek istiyorum. Belki uygularsanız daha kolay karar verirsiniz.
Bir kağıdı ikiye ayırın. Bir tarafına açık olmanın güzel yanlarını, neden istediğinizi vs yazın. Diğer tarafına kapalı olarak kalmanın güzel yanlarını vs yazın aynı şekilde. Tabii benimki sadece bi tavsiye. Karar vermenizi kolaylaştıracaktıracağını inanıyorum. 🙏
Çok teşekkür ederim canım

Bir yaşıma daha girdim. Sen adamın kuklası mısın yahu? Bir de normal bir şeymiş gibi fikir istemişsin. Bazen gerçekten sinirlerime hakim olamıyorum... İnsanın yüzünden çok beyni güzel olsun, yüz gelip geçiyor.

-Kapan
-Peki kocacım.

-Başka bir şehirde Açılabilirsin izin verdim.
-Ay çok sağol kocacım, çok anlayışlısın.

-Aileme gidince başına tülbent ört.
-Olur örterim yeter ki sen üzülme kocacım.

-Açılmana gönlüm razı değil.
-Aslında benim de içime sinmiyor, ailen de sana baskı yapar şimdi, napsam acaba?

Ne tuhaf ilişkiler, ne tuhaf diyaloglar.
Kararsız olmanız da çok doğal çünkü sizin karar mekanizmanız çalışmıyor, iptal olmuş çoktan farkında değilsiniz.
Manipülasyon 😀

ilk defa sizden genelgeçer doğrular değil de size göre biraz fazla eleştirel kaçacak bir yorum okudum.
yuzde yuz haklısınız ama şaşırdım yine de.:KK9:
Kuzum kişisel konular ve kararlarda mümkün mertebe itidalli yorum yapmaya çalışıyorum.
Bununla birlikte inançlı ve elinden geldiği kadar inancını yaşamaya gayret eden biri olarak; temelde kişisel ve inançla ilgili olan/olması gereken bir kararın eş hazretlerinin keyfine bırakılmış olması ve adeta oyuncak edilmesi beni kızdırdı.
Üstelik konu sahibi içinde bulunduğu durumun farkında bile değil, 'kararsızım ne yapsam?'
Diye bize soruyor.

Yine de sakinliğimi korumalı ve daha itidalli yorum yapmalıydım, haklısınız.
Benim için biraz sınırları aşan bir yorum olmuş.
Ne diyeyim insanoğlu adı üstünde beşer, şaşar.
Ben de kantarın topuzunu kaçırmışım.

Kuzum kişisel konular ve kararlarda mümkün mertebe itidalli yorum yapmaya çalışıyorum.
Bununla birlikte inançlı ve elinden geldiği kadar inancını yaşamaya gayret eden biri olarak; temelde kişisel ve inançla ilgili olan/olması gereken bir kararın eş hazretlerinin keyfine bırakılmış olması ve adeta oyuncak edilmesi beni kızdırdı.
Üstelik konu sahibi içinde bulunduğu durumun farkında bile değil, 'kararsızım ne yapsam?'
Diye bize soruyor.

Yine de sakinliğimi korumalı ve daha itidalli yorum yapmalıydım, haklısınız.
Benim için biraz sınırları aşan bir yorum olmuş.
Ne diyeyim insanoğlu adı üstünde beşer, şaşar.
Ben de kantarın topuzunu kaçırmışım.

yo hayır, hani robocop da insanmış aslında sahnesiydi sadece :KK9:
insanız tabi kızıcaz sinirlenicez.

Hanımlar eşim zorla tesettür istediği için tesettürdeyim.İki yıl flört sürecimiz oldu daha sonra evlendik. Fakat evlenince başım açıktı ama hem kendisi istiyordu tesettürü hem de ailesi eşime baskı yapıyordu. Fakat şimdi eşimin tayini çıktı başka bir şehire gideceğiz. Eşimde başımı açmama izin verdi. Sadece tatillerde ailesinin yanına gidince başıma yazma geçirmemi öyle şalla falan uğraşmama gerek olmadığını söyledi.Fakat gönlüm başını açmanı istemiyor dedi. Bende gönlü olmayınca ne yapacağımı bilemiyorum.Gerçekten Allah rızası için kapanmış olsam şunu düşünmezdim. Kapalı olunca eşimin yanına kendimi yakıştıramıyorum. Onun yanında sönük kalıyor güzelliğim. Çünkü övünmek değil gerçekten güzek biriyim. Evet bu hoş bir düşünce değil ama böyle düşünüyorum. Birde işin şu boyutu var bir yandan da bir yıl oldu tesettüre gireli içimde bir yerlerde bir şey açılmayı da istemiyor gibi. Ne yapacağımı şaşırdım. Bir de korkuyorum eşime ailesi karına sahip olamadın, sözünü dinletemedin bak açıldı falan gibi laflar edip eşimi de üzmek istemiyorum. Yardım eder misiniz?
emin olun tesetturle de guzelliginiz belli olur.. gostermek amac olmamali zaten. esiniz gormesi ve begenmesi gereken kisi.. o da goruyor zaten. cok insan baskiyla vs kapanmiyor. yine iyi basarmissiniz bunu. namaz kilarak sohbet dinleyerek kuran okuyarak vs yani ibadetlerle kapaliligi desteklemek lazim. diger turlu alti bos oluyor. 5 vakit namazi muhakkak oturtmalisiniz mesela. belki kiliyorsunuz bilemem tabi farazi konusuyorum. okumalar yapin kuran dersleri alin altini doldurun bu durumun. ha gercekten tasiyamiyorsaniz psikolojinizi bozacak derecede istemiyorsaniz acilmaya bakin.

Back
X