- 29 Ağustos 2014
- 1.367
- 2.488
- 133
- 32
Evet bna da o şekilde söylediler. Arkadaşım oda yapmıştı ama hiç bu zamana kadar kullanmamış çocuğu da 1 bucuk yaşına girdi :)
maddi durumun ve evin oda yapmaya müsaitse yap. değilse yapma. benimde ilk bebeğim yolda. benim bir odam boştu zaten. yaptım odasını.Merhaba kk kulübü kadınları..
Sizin fikirlerinizi almak istiyorum,çok kararsızım..
ilk hamileliğim ve tecrübesizim. Daha önce bebek odası yapmak konusunda çok kararlıydım ama şimdi son zamanlarda herkes bebek odası yapma kullanılmaz uzun bir süre,boşa yapmış olursun diyorlar. Eşim de aynısını söylüyor. Ne yapacağımı bilmiyorum. Tecrübeli olanlar benimle tecrübelerinizi paylaşır mısınız? Gerçekten bebek odası yapıp kullanmadınız mı ilk sene?
Aynen ya bizim ilk çocuk 6 aylıkken odasına gitti. İkinci de öyle ama o Habire geri geliyor. Aynı oda hoş değilpardon ama hiç çocuk odası kullanılmadıysa karı koca ilişkisini nasıl yaşıyorlar?
Evet öyle diyor herkes. Çok heveslenmiştin aslında odası olsun diye :) ama boş yere de yapmaya içim el vermiyor
Şimdiki bebek odaları çok kullanışlı. Yataklar büyüyor ve tek kişilik yatağa dönüşüyor korkulukları çıkardığınızda. Ben oğluma yaptım ve kullandım. Oğlum tek kişilik yatağa geçti kızım yattı beşik haliyle. Daha sonra onu da söktürüp genç odası şekline getirdik.
Altlarında yavru yatakları da oluyor çok kullanışlı. İsterseniz özelden foto da paylaşırım.
Bebek deyip geçmeyin. Bir şifonyere sığmıyor eşyaları. Bezi var puseti var var da var. Oda yapmasaydım nereye sığdırırdım bilmiyorum.
Mobilyalar taş gibi duruyor hala. Liseye kadar kullanırlar. Şimdi okula başladılar bir kitaplık ve çalışma masası ekledim oldu sana genç odası.
Bence çok gerekli.
Aslında aldığınız mobilyaya göre değişir.Artık seçenekler çok fazla ben iki oglumada kullandım.Ama tabi küçük bir beşik yada portatif birşey de lazım yanında.Bir tanıdığım yapmıştı çok hoşuma gitmişti.Oda değilde karyola ikeadaki divan açınca yatak olan şeyden koymuştu yanina da sifonyer yada gardrop.Ve emzirmek için berjer.Çok güzel ve kullanışlı olmuştu cokta sikMerhaba kk kulübü kadınları..
ilk hamileliğim ve tecrübesizim. Daha önce bebek odası yapmak konusunda çok kararlıydım ama şimdi son zamanlarda herkes bebek odası yapma kullanılmaz uzun bir süre,boşa yapmış olursun diyorlar. Eşim de aynısını söylüyor. Ne yapacağımı bilmiyorum. Tecrübeli olanlar benimle tecrübelerinizi paylaşır mısınız? Gerçekten bebek odası yapıp kullanmadınız mı ilk sene?
Ayri odasinda uyumasada esyalarini kullandi. Dolap cok onemli. Kullanisli olmali içi. Katli bolmesinin cok olmadi be im tercihim oldu. Besiginde uyuyordu gündüzleri geceleri yanima aliyordum. Bence oda gerekli. Oyun zamani acisindan buyudukce ozellikle emekllemeye başlayınca kendine ait bir odasinin olmasi super olur.Merhaba kk kulübü kadınları..
Aynen ya bizim ilk çocuk 6 aylıkken odasına gitti. İkinci de öyle ama o Habire geri geliyor. Aynı oda hoş değil
çocuğu ebeveyn odasında yatırmak doru değil
ilk zamanlar, yani 15-20 gün evet sürekli meme isteyecek ve birlikte uyuyup kalacaksınız, memeyi ağzından çekince uyanacak ve tekrar emzireceksiniz, ana kucağında uyuyakalacak vs
fakat uzmanların ısrarla ve ısrarla vurguladığı şey, bebeği her uyuyuşunda kendi yatağına yatırmanız
"ilk yıl" diyorsunuz, 1 yıldan sonra çocuğu kendi odasına alıştırmak çocuk için zor oluyor çünkü çocuk bilinçlenmeye başlamış oluyor. çocuğunu kendi odasına alıştıramayıp yıllarca kendi yatak odasında yatmasına izin veren ebeveynler var
bazı anneler, çocuk ağlayınca kalkıp çocuğun odasına gitmeye üşendikleri için böyle bir yol seçiyorlar; bazı anneler gece nefes alıyor mu almıyor mu kontrol etmek için
ben iki çocuğumu da ilk günden itibaren kendi odalarında yatırdım, ki ilk çocuğum kolikti, tabi ilk 15-20 gün koltukta, bizim yatakta vb uyuyakaldık ama her fırsatta yatırdım, bu iş biraz sabır istiyor
beşik bile almadım, direkt karyolaya
ayrıca kaliteli uyku sütünüz için de sinirleriniz için de çok önemli
bebeğin dönmesinden korkarsanız, bebeğin dönmesini sınırlandıran minderler var, onlardan kullanabilirsiniz
çalışan anne en geç çocuk 8-9 aylık olduğunda işe başlamalı çünkü bebek annesinin farkına varmaya başlıyor, daha sonra bırakılan çocuklar "terkedilmişlik" duygusu yaşayabiliyor
yine ayrı odada yatmak da en baştan itibaren alıştırılması gereken bir şey
bence biraz zoru göze alıp çocuğunuzu odasına alıştırın
Evet doğru söyledikleriniz.. zaten odasının olmasını bunun için istiyordum en azından 1 aylık olana kadar yanımda uyur geri kalan zamanda odasına alıştırırım diye düşündüm. En azından beşik almak şart ayrı odaya. Geri kalanını da sonra yaparım gerekirse. Dolap zaten var ufak bitane. Fikriniz için teşekkürler çok yardımcı oldunuz :)
pardon ama hiç çocuk odası kullanılmadıysa karı koca ilişkisini nasıl yaşıyorlar?
Ha bu arada ben yatağını ve kıyafet dolabını aldım sadece takım olarak oda kurmadım yani bence o gereksiz olabilir büyüyünce zaten beşik değişecek :) 1 buçuk yaşındayken daha geniş bir yatak aldık öncekine sığmadı.
rica ederim.
benim bildiğim bebek, tabi ki ilk haftalar uyuyakalma dönemi hariç, ebeveyn yatağında hiç yatmamalı
ebeveyn odasında da en fazla 2-3 ay yatmalı
ondan sonra mutlaka kendi odasına alıştırılmalı
her uyandığında üşenmeden yanına gidin, yanında olduğunuzu hissettirin, güven duygusunu verin yeter
Ayri odasinda uyumasada esyalarini kullandi. Dolap cok onemli. Kullanisli olmali içi. Katli bolmesinin cok olmadi be im tercihim oldu. Besiginde uyuyordu gündüzleri geceleri yanima aliyordum. Bence oda gerekli. Oyun zamani acisindan buyudukce ozellikle emekllemeye başlayınca kendine ait bir odasinin olmasi super olur.
Kizim 3 yasinda odasinda uyuyor odasinda oynuyor. Oyuncaklarini top ogrendi esyalarini dolaba koyuyor.
Yani en fazla 2 sene odasiz idare edersiniz derim.
maddi durumun ve evin oda yapmaya müsaitse yap. değilse yapma. benimde ilk bebeğim yolda. benim bir odam boştu zaten. yaptım odasını.
ama eğer maddi durumun el vermiyorsa evin müsait değilse erteleyebilirsin.
Besikten nasil dusmus yahu oyle. Bende ayni plani yapiyorum dustu deyince gozum korktu simdi1 odam boştu takım aldım 1 dolap 1 Şifoniyer 1 büyüyen beşik kendi odasın da gündüzleri yatırıyordum 1 yaşına gelince gecede yatırmaya başladım. Bir gece yataktan düşünce park yatak alıp yanıma koydum 16 aylık ve hala gece gündüz emiyor. Düz beyaz mobilyaları büyüyünce de rahatlıkla kullanabilir
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?