Kararsızlık

Uzakgelin

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
3 Ocak 2020
100
52
13
37
8 ay sürecek olan yemek kursuna gitmek istiyorum ama nişanlım bu radikal kararımın sonunda mutsuz olacağımı söylüyor ben kursumu bitirip yazları turistik otellerde çalışmak istiyorum 6 ay ayrı kalamam diyor ama bu benim hayalim bu arada bir yemek kursuna 30 bin verilmez diyor

Hayalinizse yapın tabi ama bu kadar keskin başlayacağınıza şehrinizdeki olanakları değerlendirseniz? Yani daha yumuşak geçişler bence daha rahat etmenizi sağlar. Mesela belediyelerin yemek kursları oluyor ilk onlarla başlasanız?

Belediyenin yemek kursları bu kadar kapsamlı değil bana göre benim hedeflerime göre sadece zaman kaybı ben pastacıyım ve farkettim ki internet tarifleri tamamen yalan örneğin geçen gün bir sos tarifini koskoca YouTube da bulamadım

Adam da her şeyi biliyor, nişanlı değil Yoda mübarek.
Yemek kursuna gitmek çok radikal bir karar değil yav, tarikata mı katılıyorsunuz, alt tarafı kurs yani. Bir meslek edinmek sizi neden mutsuz edecekmiş? 30.000 ücret fazla ama nasıl bir kurs bu, isim yapmış bir şefin atölyesi filan gibi mi? Değecek şey var, değmeyecek şey var tamam da burada dikkate almanız gereken asıl kıstas, sizin ne istediğiniz.

İşimden istifa etmek zorundayım gitmek için

ben açıkcası pastacı birinin kursuna gitmem, asla inamıyorum tarifi tam verdiklerine. pastasını bile önceden pişrip getirip size süsletiyor ama msa falan sanırım evet mantıklı. çalışma şartları bence de uygun değil evli biri için ama bu tamamen benim hayat tarzım sizin farklı sonuçta. bir de o kadar para verip birden baş aşçı olmayacaksınız hele otellerde butik değilse.
ayrıca youtubeda insan yapmayı bile öğretecekler yakında :KK53:
ingilizce de ararsanız bence bulabilirsiniz.

İngilizce bilmeden kapsamlı bir şekilde nasıl anlayabilirim ancak msa gibi kurslar a dan zor kadar herseyi öğretiyorlar yani her şekilde YouTube’dan daha öğretici ben zaten bu konuyu irdelemiyorum

eğer aklıma gelen yer ise 30bin az bile. bir arkadaşım oraya 4 sene önce 25 bin verdi.. şu an ingiltere de pastacılıkla ilgili bir işi var.
başka bir arkadaşım yine oradan mezun boğaz da çok ünlü bir mekanda aşçılık yapıyor şu an.

orada da herşeyin ince sırrı öğretilmiyor ama mutfakta nasıl çalışılması gerektiği ile ilgili tüm trickler veriliyor. ve evet o ismin sertifikası elinizdeyse kapılar daha kolay açılıyor.

Meslek edinmek için 30bin lira yüksek bir meblağ değil.
Oluru var, ama virlitke hayat kuracaksınız, dolayısı ile birbirinizin kararları sizi etkileyecek.
Nişanlınız Sizi desteklememeyi secmis gorunuyor.
Şu durum sizi ya nişanlınız ya hayalleriniz noktasına getirebilir.
Siz bu seçimi yapmaya hazır misiniz?

İş garantisi var mı? Malum açıkta gezen bir dolu okumuş etmiş şefler var.... garantisi yoksa bulaşmayın bence paranıza yazık. Çokmuş. Denk belge veren kurslar araştırın.

İngilizce bilmeden kapsamlı bir şekilde nasıl anlayabilirim ancak msa gibi kurslar a dan zor kadar herseyi öğretiyorlar yani her şekilde YouTube’dan daha öğretici ben zaten bu konuyu irdelemiyorum

bildiğinizi varsaydım. ben sadece bildiğimi söylüyorum zor ama istiyorsanız yapın tabi msa da en mantıklısı.
ama ingilizce bu meslekte maalesef önemli en basiti iş arkadaşlarınızla iletişiminizde.

Kursunuz nerede?

Bir arkadaşım 12 yıl sene önce Kanada'da aşçılık kursuna gitmişti. O dönemde 25.000 USD sadece kursa para vermişti. Döndüğünde önce Türkiye'de, şu an ise New York7un 5 yıldızlı bir otelinde sadece makarna ve salata soslarından sorumlu, aylık maaşı 25.000 usd'den fazla.

Bana gel dediğinde gitmediğime yanıyorum.

bildiğinizi varsaydım. ben sadece bildiğimi söylüyorum zor ama istiyorsanız yapın tabi msa da en mantıklısı.
ama ingilizce bu meslekte maalesef önemli en basiti iş arkadaşlarınızla iletişiminizde.
Su an öğrenmeye çalışıyorum ama dediğim gibi Türkçe videolarla kendini geliştirmek imkansız ayrıca herseyi bilseniz dahi size otel kapısını açacak olan profosyonel kurallardır

Kursunuz nerede?

Bir arkadaşım 12 yıl sene önce Kanada'da aşçılık kursuna gitmişti. O dönemde 25.000 USD sadece kursa para vermişti. Döndüğünde önce Türkiye'de, şu an ise New York7un 5 yıldızlı bir otelinde sadece makarna ve salata soslarından sorumlu, aylık maaşı 25.000 usd'den fazla.

Bana gel dediğinde gitmediğime yanıyorum.
İzmirde

Back
X