kararsızlık

Kız bu devirde arsa satılır mı:) gencsiniz,çalışıyorsunuz... Eşinizin arabaya ihtiyacı varsa sizin mirasıniz olmasa ne yapacakmis? Yine onu yapsın.
Arda dediğin durduğu yerde değerlenir. Bugün bir araba parası ediyorsa yarın iki araba parası eder, öteki gün yol geçer birşey olur beş araba parası eder...
Babamin babası ölünce de çocuklarına arsa kalmıştı , ama köylük yerde, yılda bir kez hasat edilen ... Yani satsan alıcısı (şimdilik) çıkmayacak türden arsalar. Derken yol geçecekmis, bir tanesinin bir kısmını devlet aldı, kaç sene öncenin parasıyla elli bin lira ödeme yaptı... Böyle şeyler de olabiliyor.
Bence sakin satma. Zaten dediğin gibi,problemi çözdüğün için madalya da takmayacak kimse sana. Eşine çok yardımcı olmak istiyorsan kredi ödemesine yardımci ol:)

Son düzenleme:
miras bana kaldı benim ailemden . yok yanlış anlamadım hertürlü bakış açısına açığım istediğiniz gibi fikrinizi söyleyebilir siniz .eşim araca ihtiyaç olduğu için satmamı istiyor .
eşiniz belliki para yönetimini bilmiyor :)
durumun vehameti tam olarak şu ... eşinizin isteği öyle absürt
malı mülkü satıp yiyip içelim derdinde :) ayranı yok içmeye gümüş köprü ister geçmeye :)
insanlar ev almak için araba satar siz belkide evler sahip olacağınız alanı harcayıp eşinizi mutlu edeceksiniz hiçbirşekilde karlı bir durum değil oluru yok yani
üstelik miras malı valla yatan yattığı yerde ters döner yazık, sırf damat arabaya binsin diye mi o malı mülkü yaptılar...

o projeyi nerden öğrenebilirim acaba ?
İlçe ya da il belediyesinden öğrenebilirsiniz.
Aynı zamanda o ilin haberlerini de takibe alın.
Uzun vadeli yapılacak geliştirme projeleriyle alakalı sıklıkla haberler olur küçük bölgelerde.
Şu kadar söyleyeyim, iç anadolunun küçük bir ilinde Allahın dağında bir anda arsalar imara açıldı villa parseli olarak, bu şehirde saçma yerde bu villalar ne geziyor dersiniz, öyle böyle bir değerlenme olmadı.
Büyükşehirdeki evi satıp oradan villa alınamayacak hale geldi.

Ohoo, bu ne vizyonsuzluk.
Sence alan adam neden almak istiyor? On sene unutur ,on sene sonra iki apartman dairesi karşılığında ev yaptırırım diye
aynen öyle, uyanık adam bulmuş değerini bilmeyen mal sahibini ucuzdan gözden çıkarmış heyecanlı çift görmüş ,ben olsam bende satın alırdım unuturdum ne 10 senesi 5 sene sonra bakın görün nasıl değerleniyor...

satarsam öyle yapmayı düşünüyorum . artısı ve eksisi ni düşündükçe çıkamıyorum içinden
Araç aldığınız sizin üstünüze olsa bile evlilik Birliği bittiğinde mal paylaşımına dahil olur. Bölüşürsünüz. Ama miras kalan arazi üzerinde boşanma esnasında eşiniz hak talep edemez.

Ben mesajı yazarken önceki sayfalara bakmamıştım, 16bin m² bir yanından yol geçiyormuş, elektriği suyu varmis... Ben de sandım ki bizim sulalenin arsaları gibi ücra bir yerde ,minik minik parseller...
Şok oldum "satsam kocama araba mı alsam" yazısını okuyunca, az sabretse dünyası kurtulur ya, araba alınır mı hiç arsa satip...

Bu arada konu sahibi,sorması ayıp kaça satacaksin? Belki bilen insanlar 16000 m² toprak için şimdiki değerinin altı mi üstü mü, bir fikir belirten çıkar

birkaç araştırma yaptım bölgede o civarda değerli değilmiş diye duyumlar aldım . ne kadar doğru ne kadar yanlış fikrim yok

yiyip içmek değilde bir kısmına araç alıp bir kısmını da döviz e yatırmak istiyor

Asla satmayın cok değerlenecektir..

Ben olsam kredi çeker araba alır böylesine güzel konumu şartları olan arazimi bekletirdim

bazen ben de bu şekilde düşünüyorum zaten gidip gelemiyorum ilgilenemiyorum diyorum bazen de aile den kalan miras zamanla değerlenir diyorum . yani ne istediğimi şuanda ben de bilmiyorum
Bence yokmuş gibi davranın çocuklarınıza kalsın arasıra ilgilenin tabi

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…