Bugün değerli değil, insanoğlu deli gibi ürüyor, Arabi ,Rusu, Azerisi akın akın Türkiye'ye yerleşiyor, belediyeler seçim vaadleriyle şehirden uzak yerleşim bölgelerine yatırımlar yapıyor,okullar açılıyor, OSB kuruliyor,civarına evler yapılıyor...birkaç araştırma yaptım bölgede o civarda değerli değilmiş diye duyumlar aldım . ne kadar doğru ne kadar yanlış fikrim yok
Bizim burası küçük bir yerdi ta ki üniversite gelene kadar. Şimdi piknik yaptığımız yerlerde lüks siteler var. Ve hepsi sadece 5 sene içinde oldu.Ohoo, bu ne vizyonsuzluk.
Sence alan adam neden almak istiyor? On sene unutur ,on sene sonra iki apartman dairesi karşılığında ev yaptırırım diye
Avantaj tabii ki, 16000 metrekare yerin %50 sine imar izni verilmişse bu 8000 metrekare yapar bunu da 500' er metrekarelik arsalara bölseniz 16 tane arsa eder. Hangi şehir bilmiyorum ama ev yapılacak arsa fiyatı x 16 sen hesapla artık orasını.benim için avantaj mıdır ? biraz daha açsanız
Hali hazırda arabaları da varmış zaten ben öyle anladım asla satılmazYazık yapmayın ya
millette arazi bırakmadılar leş kargaları
Teklif geldiyse
Kesin oraların bir ederi vardır
Hertürlü satarsınız bekleyin bence
Eşinizde idare eder canım
Herkesin arabası mı var
En azından ben böyle düşünürüm
hahhaaa ne güldüm yaa haklısınız .aslında bunları da düşündüm heryönlü düşündüm . eşmin istekli olması karışıklık yarattı ben deBugün değerli değil, insanoğlu deli gibi ürüyor, Arabi ,Rusu, Azerisi akın akın Türkiye'ye yerleşiyor, belediyeler seçim vaadleriyle şehirden uzak yerleşim bölgelerine yatırımlar yapıyor,okullar açılıyor, OSB kuruliyor,civarına evler yapılıyor...
beş on sene sonra şehirler ilçeler daha da büyüyecek. İşte sattiginiz adam tam da o zaman zengin olacak:)
Bizim bir aile üyesi 95 senesinde İstanbul'dan coooook uzakta,Beylikdüzü diye bir yerde site yapılıyormus, oradan tuttu iki tane ev aldı, sudan ucuza. O zamanlar orada sadece tatilya diye bir şey vardı,başka da hiç bir şey yoktu. İki katlı arabayla yakınına kadar gidip inip bir otobüse bir minibüse binerdik de bir yoldan sonra onlar bizi almaya gelirdi. Böyle bir yer düşün. Yol yoktu desek yalan olmaz yani. Ama işte,insanın vizyonu olacak:) bir süre sonra şehir oraya dogru büyümeye başladı, metrobüs geldi, şu oldu bu oldu, şimdi onların bir dairesi bir buçuk,iki milyondan fazla ediyor (merak edip site adıni sahibinden'de arattim)
Yani bakış açın çok yanlis yanlış.
Bakış açın kime benziyromus biliyor musun, hani meşhur derler ya 'ulan benim dedemin nisantasinda arsası varmış, satmış ,yemiş' diye saygı ile anılmayan dedeler vardır yaişte tam onların bakışı
Eki Görüntüle 3022325
(2040 yılında sizin kız temsili)
Eşin kendi akrabasının mirasına istekli olsun yaa, bugün sen değeri Allah bilir ne olacak arsayı satacaksin, eşin arabayı kendi arabası gibi kullanıp duracak, belki direksiyonuna üç ayda bir geçeceksin.hahhaaa ne güldüm yaa haklısınız .aslında bunları da düşündüm heryönlü düşündüm . eşmin istekli olması karışıklık yarattı ben de
alıcı ilede olumlu konuştu eşim . yarın için görüşme vardı . ne diyeceğim şimdiAvantaj tabii ki, 16000 metrekare yerin %50 sine imar izni verilmişse bu 8000 metrekare yapar bunu da 500' er metrekarelik arsalara bölseniz 16 tane arsa eder. Hangi şehir bilmiyorum ama ev yapılacak arsa fiyatı x 16 sen hesapla artık orasını.
ona kalan yada kalabilecek miras yokEşin kendi akrabasının mirasına istekli olsun yaa, bugün sen değeri Allah bilir ne olacak arsayı satacaksin, eşin arabayı kendi arabası gibi kullanıp duracak, belki direksiyonuna üç ayda bir geçeceksin.
Deger mi hiç
Kalaniyla da döviz alalım demiş, döviz en kolay elden çıkartilacak şeydir, onu da eşinin arabasının modelini arttırırken bozdurursunuz
Niye siz değilde eşinizalıcı ilede olumlu konuştu eşim . yarın için görüşme vardı . ne diyeceğim şimdi
Hiç şaşırmadım, sülalesi de kendi gibi bugün buldum bugün yiyeyim insanıymis belliona kalan yada kalabilecek miras yok
Bız düşündük,sorusturduk. Değeri çok daha fazlaymış diyin telefonda arayip.alıcı ilede olumlu konuştu eşim . yarın için görüşme vardı . ne diyeceğim şimdi
içime sinmedi aklıma yatmıyor,sırf sen istiyorsun diye tamam diyorum ama içime sinmiyor pişman olurum biliyorum dersinizya bir de alıcı ile görüşecektik yarın . adama ne diyeceğim şimdi eşimde olumlu konuşmuştum şimdi.
En başa dönüyorum, taşınmaz hangi belediyeye bağlıysa orayı arayıp imar durumunu öğreniyorsun, imara açılmışsa kaç arsa çıktığını fen işlerinden öğrenebilirsin, sonra arsa fiyatlarını araştırıyorsun, kaç arsa varsa o fiyatla çarpıp yarın gelecek alıcıya o fiyatı söylüyorsun. Yok bana araba lazım dersen, parsel numarasını ver birisine baktırayım sana araba alıvereyim.alıcı ilede olumlu konuştu eşim . yarın için görüşme vardı . ne diyeceğim şimdi
Ben araziyi kiralardım yerinizde olsam araba için satamazdım sanırımherkese merhaba ,
karışık bir durumun içersindeyim ve farklı bakış açılarına ihtiyacım var .
aileden miras kalan bir arazi var .bu arazi yaşadığım memlekete uzak bir yerde yani gitme gelme arazi ile ilgilenme durumum yok . ücretli birini tutup baktırmam gerek araziyi kullanabilmem için. konum olarak güzel yerde içersinde de meyva fidanları var uzun vadede kazanç sağlayabilecek durumda . arazinin durumu bu . diğer taraftanda çok acil bir şekilde araç ihtiyacım var . ( mevcutta bir aracım var fakat eşimin işi gereği kullanıma uygun değil ) .bahsettiğim araziyede bir alıcı çıktı eğer satarsam istediğimiz ihtiyacımıza göre bir araç alabileceğiz. fakat birtürlü karar veremiyorum
şey düşündüm adam öyle yada böyle gelecek zaten yaşadığımız yerde başka farklı işleri de varmış . siz fiyat ne veriyorsunuz diye sorarım o miktarı söyledikten sonra da hımm kalsın o zaman şimdilik derim :) çok mu saçma oldu yaaHiç şaşırmadım, sülalesi de kendi gibi bugün buldum bugün yiyeyim insanıymis bellieşine uyarsan sizin kıza da birakacaginiz bir şey kalmaz. Sen eşine değil kendi ailene uy, bak onlar ne güzel sana zor gününde destek olacak mülk birakmislar,güvence bırakmışlar. Belki onlar da zamanında zorlanip almışlar o arsayı, ya da miras kaldiysa satmak yerine seni düşünüp kenarda bekletmisler...Kendin için değilse de çocuğunu düşün,onun geleceği için en dogru olanı yap.
Bız düşündük,sorusturduk. Değeri çok daha fazlaymış diyin telefonda arayip.
Belki adam pazarlık yapar şimdi aldığından epey fazla miktar önerir
ne kadarlık bir tarlaya çektirdi elektrik ? 250 bin fazla değil mi ? gerçi yıllar önce çektirilmiş elektrik bizim araziye maliyet ne tuttu o zamanlar bilmiyorum16 bin m2lik elektrik ve suyu olan arsayı satarsınız cok pişman olursunuz benim ailem ciftci. Kayinbabam tarlaya elektrik çektirdi gecen yıl 250bine gerisini siz düşünün. Sulak yerler coook değerli. Bakamiyorsaniz kiraya verin arabanızın kredisini öder kiradan gelen para o kadar soyleyim. Annemin babasından kalan tarlayı yıllık 20 bine kiraya veriyor küçük bi tarla sulak oldugu icin
şimdi şöyle raiş bedeli ile piyasa değeri farklılık gösteriyor . üzerime 2 farklı arsa var biri bahsettiğim alıcısı çıkan diğeri de başka bir arazi. bu ikisi nin raiş bedeli belediyede yazılan gibi satış da aynı olmuyor .En başa dönüyorum, taşınmaz hangi belediyeye bağlıysa orayı arayıp imar durumunu öğreniyorsun, imara açılmışsa kaç arsa çıktığını fen işlerinden öğrenebilirsin, sonra arsa fiyatlarını araştırıyorsun, kaç arsa varsa o fiyatla çarpıp yarın gelecek alıcıya o fiyatı söylüyorsun. Yok bana araba lazım dersen, parsel numarasını ver birisine baktırayım sana araba alıvereyim.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?