doğru söylüyorsun bunu deneyecğim. canım zaten konuyu açtığım gece dr a randevu aldım bugün 2 de gideceğim çok sağol.boşver uygulamadığın iyi olmuş zaten böyle bilimden uzak safsatalarla insanları kandıran psikologların lisansları alınsa keşke..
ben de psikoloji mezunuyum okulda bize bilim öğrettiler yahu neyse ama sağlam bir psikologtan yardım alabilirsin
bak rapisacım olay şöyle düşüncelerin duygularını yönetir her zaman duyguların da davranışlarını
eğer düşünelerini ve bakış açını değiştirebilirsen duyguların ve daha sonra zincirleme olarak davranışların da değişir
bu adamı asla unutamayacağın düşüncesine kapılmak yerine çok sevdiğini ancak olmadığını ve bir gün bu hislerin de solacağını düşün mesela
doğru söylüyorsun bunu deneyecğim. canım zaten konuyu açtığım gece dr a randevu aldım bugün 2 de gideceğim çok sağol.
canım peki olumlamayla ilgili ne düşünüyorsunboşver uygulamadığın iyi olmuş zaten böyle bilimden uzak safsatalarla insanları kandıran psikologların lisansları alınsa keşke..
ben de psikoloji mezunuyum okulda bize bilim öğrettiler yahu neyse ama sağlam bir psikologtan yardım alabilirsin
bak rapisacım olay şöyle düşüncelerin duygularını yönetir her zaman duyguların da davranışlarını
eğer düşünelerini ve bakış açını değiştirebilirsen duyguların ve daha sonra zincirleme olarak davranışların da değişir
bu adamı asla unutamayacağın düşüncesine kapılmak yerine çok sevdiğini ancak olmadığını ve bir gün bu hislerin de solacağını düşün mesela
inşallah canım bu kararlılıkla aşarım bunlarıkendini inandırdığında hiçbir şey önünde duramaz
hadi görelim seni
canım peki olumlamayla ilgili ne düşünüyorsun
ewt canım bende bunu başarmak istiyorum daha önce başardım fakat o zaman24 yaşımdaydım şimdi daha zor sanki ama yapabilirim inşallah elimden geleni yapmaya çalışıcam. 5 para etmez insanlar için kendime zarar vermek onu düşünerek değerli etmek istemiyorumşükür ki unutamadığım biri olmadı inşallahta olmaz. Umarım sana da zaman yardımcı olur ama tavsiyem takılıp kalmamaya çalış sürekli kendine dünyada başka erkeklerinde olduğunu hatırlat. Böyle hayatın boşa geçmiyor mu sencede? Bir de bence barışalım diye değilde nasıl daha mutlu olcaksan onun için dua et yani hayırlısı olsun diye. Yani kısaca hakkında hayırlısı olur inşallah canım :)
canım devlet hastanesinden ruh sağlığı bölümüne randevu aldım.bakalım nasıl yönlendirecek. umarım bir antidepresan verip göndermez. bilişsel davranışçı terapi nasıl oluyorolumlama aslında bilişsel değiştirmeye benziyor ama oradakilerin inancı olumlama yoluyla evrene enerji gönderip alma vs zırvaları
sen mesela bu düşüncelerini böyle kağıtlara yazıp değiştir
aklına bir düşünce geldiğinde hemen değiştirdiğin versiyonunu koy yerine
onaylı terapi kız
gerçi psikoloğun da yardımcı olacaktır da ben bilişsel davranışçı terapinin gücüne inanıyorum
kendi üstümde de çok denedim
canım devlet hastanesinden ruh sağlığı bölümüne randevu aldım.bakalım nasıl yönlendirecek. umarım bir antidepresan verip göndermez. bilişsel davranışçı terapi nasıl oluyor
öyle doğru ama birazda yaşım 29 olmasından kaynaklanıyor. yalnız kalmak istemiyorum mesela bilsem önümüzdeki 1 sene içinde hayatıma biri girecek tamam o kadar umursamam ama daha önce 4 sene kimse girmedi hayatıma.karşıma birileri çıkıyor ama ben onlara ısınamıyorum ısınamayınca 1 kez buluşup ayrıldım hepsinden 4 sene içind4-5 kişiyle görüşmüşümdür ama bunlarla aramda bir gönül bağı olmayınca sevgili gibi olmadı. bu boş 4 senenin ardından böyle birini seçmiş olmam ve hala hayatımda doğru düzgün birinin olmaması canımı sıkıyor. yaşımdan dolayı da şansım daha az. yine tamam ben kendimi mutsuz etmemeye çalışırım tabiyki çalışıyorumda ama mesela ailevi sorunlarımda var. bununla ilgili de konu açmıştım. yani bir taraf bozukdur öbür tarafa yaslanayım diyorum bakıyorum orası da bozuk bu sefer kimsenin beni sevmediğini ve yalnız olduğumu düşünüp üzülüyorum.Aynen katılıyorum....
ayrılık ve acısıda aşka daildir....ne zaman başka birini sevmeye başlarsanız o zaman eski aşkını bitirir insan....
ağla, üzül ,acı çek...bunlar olacak ama kendini ezdirme...biri yıkarsa diğeri gelir yapar...biri üzerse diğeri gelir mutlu eder....Tecrübelerle sabittir:
söylediğin kitabı okusam bana faydalı olur herhalde bugün kütüphaneye gidecektim bakim varsa okurum.dediğim gibi düşüncelerini değiştirerek duygu ve davranışlarının kontrolünü ele alıyorsun
david burnsün iyi hissetmek kitabında çok iyi anlatmış bunu hem günlük okunabilecek bir kitap
orada tekniklerden bahsetmiş
devlet hastanesinde de iyi psikiyatristler var ama çok insan gördükleri için dediğin gibi anti depresan verip yollayabiliyorlar malesef
bir de onların onayı olmadan devlette psikoloğa görünemiyorsun
yani devlette terapi imkansız
canım eğer kütüphanede david in kitabını bulamazsam başka bir kitap daha varmı önerebileceğin o yoksa diğerini alırım.dediğim gibi düşüncelerini değiştirerek duygu ve davranışlarının kontrolünü ele alıyorsun
david burnsün iyi hissetmek kitabında çok iyi anlatmış bunu hem günlük okunabilecek bir kitap
orada tekniklerden bahsetmiş
devlet hastanesinde de iyi psikiyatristler var ama çok insan gördükleri için dediğin gibi anti depresan verip yollayabiliyorlar malesef
bir de onların onayı olmadan devlette psikoloğa görünemiyorsun
yani devlette terapi imkansız
canım eğer kütüphanede david in kitabını bulamazsam başka bir kitap daha varmı önerebileceğin o yoksa diğerini alırım.
Ee işte karaktersiz işte, niye uğraşılsın ki onunla? Bir karaktersiz uğruna gururunu onurunu ayaklar altına alır mı insan? Dimdik durur. Sevgi, ilgi, iyilik hak edene verilir, gösterilir. İnsan canını acıtanı niye sever anlamış değilim? Kendimi üzdüreceğime, kendimi sever kendimi şımartırım.ya ilk ilgili davranıp sonra ilgisini keserse karaktersiz
peki pahalı değilmiş satın alayım o zaman çok sağol canım yardımların için.burada bana yardım etmeye çalışan herkese çok teşekkür ederim. gerçekten kendimi iyi hissetmemi sağlıyorsunuz.muhtemelen kütüphanede yoktur zaten
çünkü popüler bir kitap
12 lira falan olması lazım ya
gerçekten terapide öğrettiğimiz şeyleri adam yazmış
bence o kitabı okumalısın
daha iyisini tanımam bu konuda
peki pahalı değilmiş satın alayım o zaman çok sağol canım yardımların için.burada bana yardım etmeye çalışan herkese çok teşekkür ederim. gerçekten kendimi iyi hissetmemi sağlıyorsunuz.
canım peki birşey daha sorucam . profil fotonun altında "umursamıyorum" yazmışsın ya nasıl bunu yapıyorsun. ben mesela herşeyi çok umursarım. sanırım bu hayatımda yeterince mutlu olmamı sağlayacak faktörlerin olmamasından gereksiz şeyleri kafamda büyütebiliyorum. mesela gece çoğu zaman uykuya dalmakta zorlanırım. bazen sabaha kadar uyuyamam. ama sanırım bu durum benim yaradılışımdan kaynaklanıyor.çünkü geçen gün düşündüm ben çocukkende gece babannemle yatardık o bana masal anlatırken uyurdu ben yattığım yerden görünen sokak lambasını seyrederdimher zaman
canım peki birşey daha sorucam . profil fotonun altında "umursamıyorum" yazmışsın ya nasıl bunu yapıyorsun. ben mesela herşeyi çok umursarım. sanırım bu hayatımda yeterince mutlu olmamı sağlayacak faktörlerin olmamasından gereksiz şeyleri kafamda büyütebiliyorum. mesela gece çoğu zaman uykuya dalmakta zorlanırım. bazen sabaha kadar uyuyamam. ama sanırım bu durum benim yaradılışımdan kaynaklanıyor.çünkü geçen gün düşündüm ben çocukkende gece babannemle yatardık o bana masal anlatırken uyurdu ben yattığım yerden görünen sokak lambasını seyrederdimmesela bu ayrıldığımız sevgilimle tartıştık diyelim o yatar uyur telini de kapatır. ben mesela uyuyamam üzülürüm falan. bende umursamaz biri olmak istiyorum ama o öküz gibi duyarsız olmayı istemem tabiyki yani bu sonradan kazanılan birşey mi yada insanlar kendilerini kandırıyor mu ben umursamıyorum diyerek. bak mesela çok uzun anlattım ama.ayrıldığımız sevgilimin bence psikolojisi bozuk . çünküo benden ayrıldı.6 aydır ne aradı ne sordu. ayrıldığımızda o evi terketmişti. 6 ay sonra ben ona mesaj attığımda bana ne dese beğenirsin" ben ondan ayrılmışım gibi neden bu kadar zamandır onu aramamışım ben onu yüzüstü bırakmışım zor zamanında yanında olmamışım.vs." ama aslında öyle birşey yok bildiğin kendini kandırmış. onu geçtim bana mesaj atmıyordu tel.de whatsupp ta bakıyorum benle ilgili durum güncelliyor sürekli. bende anlamıyorum madem beni sevmiyorsun o zaman niye böyle davranıyor.
peki bunu nasıl yapıyorsun. yani beynine umursamamayı nasıl emrediyorsun. bu arada kitabı aldım + dr a gittim bana ilaç verdi dinledi tabi ama hepsini değil uzun uzuuun dinlemedi 25dk falan sürmüştür. atarax ve secita 10mg verdi. nasıl ilaçlar bilgin varmı ben daha önce lustral kullanmıştım iyi gelmişti bana ama etrafımdan bana yavaş konuştuğumu geç cevap verdiğimi söylüyorlardı.birde kardeşlerim normal gözükmediğimi söylüyorlardı. şimdi ben çalışıyorum bu ilaçlar beni ne kadar etkiler bilgin varmı canım .dr a da söyledim ilaç kullanmak istemiyorum diye ama o bana profesyonel olduğunu ve kullanmamın gerektiğini söylediah öncelikle erkeklerin dengesiz hallerine anlam verebilen beri gelsin diyorum
kiminin karakter özelliği umursamamak kiminin de sonradan öğrendiği bir şey
benimki ikincisi
yapı olarak çok telaşeli bir insanımdır kolayca panikler, üzülür, takarım kafama
ama beynime umursamamayı emrediyorum
umursayıp üzülsem ne fayda yahu çok umursadım çok da üzüldüm bugüne dek
o yüzden artık yeter vaktimi bunlarla harcamıyor ve UMURSAMIYORUM
çok sevgili manyak beynim :)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?