• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Popüler Konu KARATAY DİYETİ ile yiyerek aç kalmadan zayıflıyoruz ve hastalıklardan kurtuluyoruz...

Sağol canımcım. Annem de benim bulantılarım 6 ay sürdü dedi :53::53: Senden de 7 ayı görünce korktummm şimdi :43::43: Ben de limonlu su içiyorum, tuzlu kraker iyi geliyor, sıcak çorba, prenscim ekşi elma önermişti dün canım çekti koşa koşa pazara gittik aldık o da az ekşi çıktı. Ama öyle idare ediyorum. Ayva da deneyeyim. Ayva kışın bizde eksik olmaz çünkü eşimin en sevdiği kış meyvesi. Tam bir ayvacı. Gül abla da ayva yemek iyidir demişti ama sonra nedenini açıklamadı :1::1:

bizde böyle bie deyim var:hamileyken ayva yiyen kadının çocoğu ğüzel olur.sen de bir dünya güzeli döguracaksın,inşallah.hayırlı,sağlıklı olsun bebeğin,canım ekincim,ikiz olursa ne güzel olur))):54:gözleri de yeşil yeşil:emir_bebek::emir_bebek:

merhabalar topığımmm
sohbetler edilmiş ne güzel:nazar: diim nazar değmesin

canan ablacm sen mutlu mutlu yaznca bende mutlu oluyorum.. hep mutlu ol :16::16:
hastalanan arkadaşlarım olmuş yine topikte jhepinize geçmiş olsun bi an önce iyileşin inşallah

ekincimmm canımm bebeşinin kalp seslerini duyacakmışsın çok sğvindim :16::16: inşallah hemen duyurur sana sesini annesi :emir_bebek:

gül ablacım senin çocukların maceralarını bende merakla okuyorum.. Allah sana onların, onlarada senin eksikliğini yaşatmasın

giremedim pek topiğe özledim inanın..

gül ablacım bişi sorucam sana... senin yaptığın ayran detoksunu yapmak istiyorum.. 2lt ayranın içine 4er kaşık nohut, yeşil mercilek, bulgur bide aşurelik buğday mı koyuyoduk haşlanmış olarak.. sanki öyle hatırlıyorum da:44:

İYİLEŞMEZ DENEN HASTALIKLARIN İYİLEŞECEĞİNE İNAN!

Kabızlık, cilt hastalıkları, kadın hastalıkları, astım ve alerjiler, kanserler, depresyon, şizofreni ve Alzheimer hastalıkları önlenebilir, iyileşebilir…

Bunlar en sık görülen önemli sağlık sorunlarıdır.

Aklımıza bile getirmediğimiz birçok hastalığın temelinde kabızlık yatmaktadır.
Bu hastalığın en önemli nedenlerinin başında doğal yağları tüketmemek, yeterli su içmemek, yüksek glisemik endeksli karbonhidratları börek, kek, hamur işleri, şekerler, tatlılar vs.) tüketmek, doğal lifli besinler yememek, işlenmiş yiyecekleri aşırı tüketmek, az hareket etmek gelir.

Prof. Doktor Canan Efendigil Karatay
İç Hastalıkları ve Kardiyoloji Anabilim Dalları Öğretim Üyesi...

merhabalar topığımmm

gül ablacım senin çocukların maceralarını bende merakla okuyorum.. Allah sana onların, onlarada senin eksikliğini yaşatmasın
AMİN

gül ablacım bişi sorucam sana... senin yaptığın ayran detoksunu yapmak istiyorum.. 2lt ayranın içine 4er kaşık nohut, yeşil mercilek, bulgur bide aşurelik buğday mı koyuyoduk haşlanmış olarak.. sanki öyle hatırlıyorum da:44:

DIKKAT AYDA SADECE 1 VEYA 2 KEZ kılonuza gore!!!!(her ay uygulanabılır ama dıkkatt)

2 gunluk bır kürdür... 1,5-2 kg verilmektedir...denmiş ama ben 700 ü geçmedim ...2 gün denedim sonraki gün 2. günde verdiğimi geri aldım..2 gün tavsiye etmem

1. ve 2. gün beslenme aynı sekıldedır.

sabah saat 09-10 kahvaltı: 1 dilim kepek ekmek,1 yumurta,az mıktarda beyaz peynır ve (bolca yenebılır) domates,salatalık,yeşıllık.
2 saat arayla en son saat 21-22:00 ,,,,ama ben 20. de bitirdim

1,5-2 lıtre yagsız ayranın ıcıne (gunluk hazırlanacaktır eger ıstenırse hazır ayran ılede yapılabılr) ;2 adet salatalık(rendelenecek) , 4 yemek kasıgı haslanmıs bulgur,4 yemek kasıgı haslanmıs nohut ve 4 yemek kasıgı yeşil mercımek eklenecek,ıstenırse baharatlar konulup her 2 saat arayla bır corba kasesı ıçılecektır.yesıl cay-cay-su serbest sınırsız(ıstenırse)...kafeınlı asıtlı sekerlı ıcecekler ve tuz yasaktır :) ve kesınlıkle baska bırsey yenmeyecektır.
2.gunde aynı sekılde beslenılecektır.

Son düzenleme:
İYİLEŞMEZ DENEN HASTALIKLARIN İYİLEŞECEĞİNE İNAN!

Kabızlık, cilt hastalıkları, kadın hastalıkları, astım ve alerjiler, kanserler, depresyon, şizofreni ve Alzheimer hastalıkları önlenebilir, iyileşebilir…

Bunlar en sık görülen önemli sağlık sorunlarıdır.

Aklımıza bile getirmediğimiz birçok hastalığın temelinde kabızlık yatmaktadır.
Bu hastalığın en önemli nedenlerinin başında doğal yağları tüketmemek, yeterli su içmemek, yüksek glisemik endeksli karbonhidratları börek, kek, hamur işleri, şekerler, tatlılar vs.) tüketmek, doğal lifli besinler yememek, işlenmiş yiyecekleri aşırı tüketmek, az hareket etmek gelir.

Prof. Doktor Canan Efendigil Karatay
İç Hastalıkları ve Kardiyoloji Anabilim Dalları Öğretim Üyesi...
sporumuzu yapıyoruz en az 2.5 litre suyumuzu içiyoruz karbonhidratlı tüketmiyoruz ama hala sorunn.. belki e vücut anca toparlıcak kendini 2ay yeterli değil

:60::60::60: Ekin06 bunu beğendi :60: :60: :60:

BU SADECE HAMİLELER İÇİN GEÇERLİ :9::9::9: diğerleri baz almasınlar:20::20:karatayda leblebi yok:19:

Ara öğünlerinizde abur cubur yemek yerine sarı veya beyaz leblebi tüketerek daha hızlı zayıflayabilirsiniz. Ayrıca leblebi diyetinizi gerçekleştirirken leblebi tükettikten sonra üzerine bir bardak su içerseniz açlık hissiniz dolayısıyla abur cubur tüketme hissiniz tamamen ortadan kalkacaktır.

Leblebi mide öz suyunu emer. Bu sayede hem mide rahatsızlıklarına faydası bulunan leblebi hem de mideyi tok tutarak yeme isteğini azaltır. Yeme isteği azalan kişiler daha az yemek yerler ve bu sayede zamanla zayıflarlar. Ayrıca midemiz leblebiyi öğütürken çok kalori harcar. Leblebiyi öğütmeye çalışan vücudumuzun harcadığı kalorinin çok olması sebebiyle zayıflamamız daha da kolaylaşır. Tüm bu bahsettiklerimiz sayesinde leblebiyle kolaylıkla kilo verebilirsiniz yani leblebi kilo aldırmaz aksine leblebi zayıflatıcıdır. Leblebinin kalorisi de çok düşüktür. 100 gram leblebide 175 kalori bulunmaktadır. Düşük kalori sayesinde leblebi tüketmeniz size kilo aldırmayacak aksine tokluk hissiyle zayıflamanıza yardımcı olacaktır.

merhabalar topığımmm

AMİN

DIKKAT AYDA SADECE 1 VEYA 2 KEZ kılonuza gore!!!!(her ay uygulanabılır ama dıkkatt)

2 gunluk bır kürdür... 1,5-2 kg verilmektedir...denmiş ama ben 700 ü geçmedim ...2 gün denedim sonraki gün 2. günde verdiğimi geri aldım..2 gün tavsiye etmem

1. ve 2. gün beslenme aynı sekıldedır.

sabah saat 09-10 kahvaltı: 1 dilim kepek ekmek,1 yumurta,az mıktarda beyaz peynır ve (bolca yenebılır) domates,salatalık,yeşıllık.
2 saat arayla en son saat 21-22:00 ,,,,ama ben 20. de bitirdim

1,5-2 lıtre yagsız ayranın ıcıne (gunluk hazırlanacaktır eger ıstenırse hazır ayran ılede yapılabılr) ;2 adet salatalık(rendelenecek) , 4 yemek kasıgı haslanmıs bulgur,4 yemek kasıgı haslanmıs nohut ve 4 yemek kasıgı yeşil mercımek eklenecek,ıstenırse baharatlar konulup her 2 saat arayla bır corba kasesı ıçılecektır.yesıl cay-cay-su serbest sınırsız(ıstenırse)...kafeınlı asıtlı sekerlı ıcecekler ve tuz yasaktır :) ve kesınlıkle baska bırsey yenmeyecektır.
2.gunde aynı sekılde beslenılecektır.

bende zaten 1gün denemek istedim ablacım teşekkür ederim .. 2gün sadece tek bişi yemekten sıkılırım...:52:

BU SADECE HAMİLELER İÇİN GEÇERLİ :9::9::9: diğerleri baz almasınlar:20::20:karatayda leblebi yok:19:

Ara öğünlerinizde abur cubur yemek yerine sarı veya beyaz leblebi tüketerek daha hızlı zayıflayabilirsiniz. Ayrıca leblebi diyetinizi gerçekleştirirken leblebi tükettikten sonra üzerine bir bardak su içerseniz açlık hissiniz dolayısıyla abur cubur tüketme hissiniz tamamen ortadan kalkacaktır.

Leblebi mide öz suyunu emer. Bu sayede hem mide rahatsızlıklarına faydası bulunan leblebi hem de mideyi tok tutarak yeme isteğini azaltır. Yeme isteği azalan kişiler daha az yemek yerler ve bu sayede zamanla zayıflarlar. Ayrıca midemiz leblebiyi öğütürken çok kalori harcar. Leblebiyi öğütmeye çalışan vücudumuzun harcadığı kalorinin çok olması sebebiyle zayıflamamız daha da kolaylaşır. Tüm bu bahsettiklerimiz sayesinde leblebiyle kolaylıkla kilo verebilirsiniz yani leblebi kilo aldırmaz aksine leblebi zayıflatıcıdır. Leblebinin kalorisi de çok düşüktür. 100 gram leblebide 175 kalori bulunmaktadır. Düşük kalori sayesinde leblebi tüketmeniz size kilo aldırmayacak aksine tokluk hissiyle zayıflamanıza yardımcı olacaktır.

ben en çok yolculuklarda kullanırdım çünkü midem çok kötü olurdu mideyi çokkk rahatlatıyor

bizde böyle bie deyim var:hamileyken ayva yiyen kadının çocoğu ğüzel olur.sen de bir dünya güzeli döguracaksın,inşallah.hayırlı,sağlıklı olsun bebeğin,canım ekincim,ikiz olursa ne güzel olur))):54:gözleri de yeşil yeşil:emir_bebek::emir_bebek:

İlahi hatce abla hiç güleceğim yoktu ikiz hemde yeşil yeşil gözlü. Geçen kuaföre gittim dedi ki bak senin ikizin olacak. Dedim yok artık. Olsa ne yaparsın dedi ben de olmazki dedim ama olsa önce şaırır sonra sevinirim dedim. Hemen sonra bir kadın geldi kadın karnı burnunda gebe, dedi ki bak ikiz dedim bu kadın geldi ve karnındaki ikiz dedi :1::1::1:
Çift yumurta ikizleri genetik anneden geçer benim anne tarafımda ikiz yok hiç kuşaklar öncesinde bile. Tek yumurta ikizi desen her 100 gebelikten birinin üçte biri kadar bir olasılığı var. Yani 300 de 1 gibi bir ihtimal. Bana da vurmaz herhalde. Bir sürü kişinin ağzında bir ikiz lafıdır gidiyor ama hayırlısı bakalım :9::9::9::9: Yeşil göze gelince, eşmin ailesi göçmen babanne, ve dedeler hep maviş maviş ama gelgelelim eşimin annesinin babasının kardeşinin gözler kahve ama elamsı bir kahve . Benim dee anneannem renkli gözlüymüş bir de babamın dedesi renkli gözlüymüş. Taaa onlardan resesif genler buluşur da benim çocuğumda açığa çıkar mı bilmem :1::1::1::1: Allah hayırlısını versin diyelim:16::16::nazar::nazar::emir_bebek::emir_bebek:

bu karatay diyetinin bu denli popüler olmasına dayanamıyorum. karatayın doktorluğu elinden alınacak arkadaşlar bu diyeti yurt dışında duyuran doktor dukan bununda doktorluğu elinden alındı . bu diyetin uzun dönem etkileri bilinmiyor. şuan hızlı kilo veriyoruz diyebilirsiniz ama ileriki dönemde bu denli az karbonhidrat tüketmenin vücudunuza ne kadar çok zarar verdiğini anlayacaksınız. lütfen uymayın bu saçmalığa.. stajyer diyetisyen olarak benden size tavsiye :)

merhabalar topığımmm
sohbetler edilmiş ne güzel:nazar: diim nazar değmesin

canan ablacm sen mutlu mutlu yaznca bende mutlu oluyorum.. hep mutlu ol :16::16:
hastalanan arkadaşlarım olmuş yine topikte jhepinize geçmiş olsun bi an önce iyileşin inşallah

ekincimmm canımm bebeşinin kalp seslerini duyacakmışsın çok sğvindim :16::16: inşallah hemen duyurur sana sesini annesi :emir_bebek:

İnşallah canımcım :nazar::nazar:

Sağol abla annem de 2 gündür kızım leblebi iyi gelir deyip duruyor. Leblebi alıyım bari. Limonlu su da yatıştırıyor biraz. Ara ara limonlu su içiyorum. İnşallah atlatıcam byle böyle :16:

bu karatay diyetinin bu denli popüler olmasına dayanamıyorum. karatayın doktorluğu elinden alınacak arkadaşlar bu diyeti yurt dışında duyuran doktor dukan bununda doktorluğu elinden alındı . bu diyetin uzun dönem etkileri bilinmiyor. şuan hızlı kilo veriyoruz diyebilirsiniz ama ileriki dönemde bu denli az karbonhidrat tüketmenin vücudunuza ne kadar çok zarar verdiğini anlayacaksınız. lütfen uymayın bu saçmalığa.. stajyer diyetisyen olarak benden size tavsiye :)

Sevgili Merry91 diyeti eleştirirken diyet konusunda ne kadar yetersin bilgi sahibi olduğun belli ki hem Karatay sağlıklı beslenme biçimini dukan diyetiyle karşılaştırmakta kalmayıp, karbonhidrat tüketilmediğini öne sürüyorsun. Naçisane tavsiyem alıp kitaplarını okumandır, yok ona da para vermem hiç işim olmaz diyorsan internette videoları bulabilirsin, o da olmadı sana önerim 1 hafta kadar sayfamızı takip etmen ve paylaştığımız menü bildirimlerini inceleyip görmen bakalım karbonhidrat var mı yok mu?

akşamdan hazırla dolaba koy sabah çıkarken de yanına alırsın

sağol canım sadece pazartesi- salı- 2 haftada birde cuma güleri yürüyüş imkanım oluyor, marttan sonra hergün yürüme imkanın olabilir inşallah ta kurtulurum bu yağlardan göbek sinir ediyor beni birinin olmayan göbeği kavun gibi benimki davul gibi:52::52::52:

Şimdi de sen başladın göbek yağlarım diye söylenmeye. :52::52: Ben önceden yürümüştüm bir tek göbeğim kalmıştı geriye. :1: Karın kaslarını sıkı tutup yürü.
bende aynı şeyi yazmışım:52::52::52:

:1::1::52::52:

Şimdi de sen başladın göbek yağlarım diye söylenmeye. :52::52: Ben önceden yürümüştüm bir tek göbeğim kalmıştı geriye. :1: Karın kaslarını sıkı tutup yürü.

:1::1::52::52:

Ben de de vardı göbek şimdi yapışıp kalcak. Koca k.m göbeğim baldırım hepsi kaldı. Doğuma kadar burdan kopmamam lazım ki sağlıklı besleneyim gereksiz kilo almayım. :20::20:

Ben de de vardı göbek şimdi yapışıp kalcak. Koca k.m göbeğim baldırım hepsi kaldı. Doğuma kadar burdan kopmamam lazım ki sağlıklı besleneyim gereksiz kilo almayım. :20::20:

Ama şanslısın, bak doğumdan sonra kilolar daha çabuk veriliyor. Hem nereye gidiyorsun, sakın buradan kopma. :9:

Sevgili Merry91 diyeti eleştirirken diyet konusunda ne kadar yetersin bilgi sahibi olduğun belli ki hem Karatay sağlıklı beslenme biçimini dukan diyetiyle karşılaştırmakta kalmayıp, karbonhidrat tüketilmediğini öne sürüyorsun. Naçisane tavsiyem alıp kitaplarını okumandır, yok ona da para vermem hiç işim olmaz diyorsan internette videoları bulabilirsin, o da olmadı sana önerim 1 hafta kadar sayfamızı takip etmen ve paylaştığımız menü bildirimlerini inceleyip görmen bakalım karbonhidrat var mı yok mu?

teşekkür ederim tavsiyeniz için , kitaplarımı yeterince okuduğumu düşünüyorum. karatay hakkında da yeterince bilgi sahibiyim. burada kendi diyetlerinizi kastetmiyorum ben karatay diyetinden bahsederek buraya yorum yaptım. ayran detoksu ya da başka bir diyete bir şey demiyorum.bu diyetin ne kadar zararlı olduğunu gösteren kaynaklar mevcut benim tavsiyem siz de onlara bir göz atın ya da siz bildiğinizi yapın. benimki sadece bir tavsiyeydi . iyi günler...

Ekin'in de söylediği gibi kitaplarını okumanızı tavsiye ederim ve youtube eklenen programlarını dinlemenizi. Karbonhidrat veriyorum diye üstüne basarak söylüyor, bulgur, kuruyemiş vs... sebzelerde bile var. Karatay beslenme şekli Dukan diyeti gibi ağır ve tek tip beslenme şekli değildir, sağlıklı yaşam biçimidir.

SAĞLIKLI BESLENME VE YAŞAM

Esas olan sağlığımızı korumak, sağlıklı ve kaliteli yaşamaktır.

Sağlıklı beslenmeyi alışkanlık haline getirdiğinizde kilolar kendiliğinden gidecektir.

Karatay yaşam tarzı, birdenbire değil, dengeli ve kalıcı kilo vermeyi sağlar.

Kalori hesabı yapmadan, strese girmeden zayıflamak ve zinde kalmak... 'Karatay Mutfağı' ile mümkündür.

Hastalıkların evinize hiç uğramaması dileğiyle...

Prof. Dr. Canan Efendigil Karatay
Kalp ve İç hastalıkları profesörü

Daha yeni bu yazıyı paylaşmıştım. Karatay yaşam tarzı, birdenbire değil, dengeli ve kalıcı kilo vermeyi sağlar. Karatayda hızlı kilo verilmez. Karatay'ın söylediği gibi yo-yo diyet değildir. Aç kalınmaz.

Son düzenleme:
teşekkür ederim tavsiyeniz için , kitaplarımı yeterince okuduğumu düşünüyorum. karatay hakkında da yeterince bilgi sahibiyim. burada kendi diyetlerinizi kastetmiyorum ben karatay diyetinden bahsederek buraya yorum yaptım. ayran detoksu ya da başka bir diyete bir şey demiyorum.bu diyetin ne kadar zararlı olduğunu gösteren kaynaklar mevcut benim tavsiyem siz de onlara bir göz atın ya da siz bildiğinizi yapın. benimki sadece bir tavsiyeydi . iyi günler...
Seninle meslektaş sayılırız, benim sana tavsiyem bir şeyi kulaktan öğrenmekle kalma mutlaka oku. Kafana yatsa da oku yatmasa da oku ki eleştirilerini mantıklı yapasın. Yoksa bilmeden, kulaktan dolma bilgilerle eleştiri yaparsan yeterince karşı tez bulmazsın. Günde 3 öğün taze sebze, meyve, kuruyemiş, tahıl ve hububat öneren bir beslenme tarzına nasıl olur da tek düze karbonhidrattan yoksun diyet diyebiliyorsun pes doğrusu. Kitabı okuduğunda kendinle ve sana öğretilenlerle çelişmekten korkma oku, üstelik eğer ki yabancı dilin varsa Amarikan Sağlık Kuruluşu tarafından yapılan araştırmaları, bilimsel çalışmaları ve literatürü tara. Ben de ilk başta senin gibi bizi mesleğimizi karalıyor diye karşı çıkıyordum ama dinledikçe okudukça haklı olduğunu anladım. Ve şu an kafamdaki doğrularla çelişen bir mesleği yapıyorum. Ama yaptığımı yemiyorum. Geriye dönüm menü bildirimlerimizi okudun ve dedin ki bunlar doğru ama Karatay bu değil dedin değil mi. Halbuki Karatay işte tam da bu!!!

Back
X