Karatay dıyetı

[Q UOTE=tucecik;36226677]Bir ay içinde sıkı zayıflamam gerek :) bir buçuk ay sonra manitamla denize gidecez :) ilk kez gidecez aayyy zayıflamam gerek :) hızlı bişeyler önerin bana 😳😳😳

Bambaşka renklerimiz var bizim bir araya geldiğinde tek renge dönüşen..[/QUOTE]

Spor salonuna yazıl

iPhone 'den Kadınlar Kulübü aracılığı ile gönderildi

Kavitasyona gideyim diyorum :) maddi yönden bi araştırmam gerek ama

Bambaşka renklerimiz var bizim bir araya geldiğinde tek renge dönüşen..

Iftar
Zemzem suyu
1 ecve hurma
Z.yağlı fasulye
Patlıcan yemeği
2 kaşık bulgur pilavı
Yoğurt
Bol su

Son düzenleme:
Mısır püskülü çayı eşliğinde FETIH 1453 izlenir ❤️❤️❤️❤️

Türk kahvesi
Bol su

Uyumadan önce sassy suyu

Iyi geceler çıtırlarım ben kaçar ❤️❤️😘😘😘

Kizzzlar burayada geldiimm:)))
Sabah 1 olgunlasmamis muz biraz yaban mersini
Oglen kkk
Aksam kiymali kabak yemegi yogurt salata

Türk kahvesi
Bol su

ayy canım çekti, bugün içmedim yarın yapayım kendime köpüklü köpüklü

Mısır püskülü çayı eşliğinde FETIH 1453 izlenir ❤️❤️❤️❤️

nasıl beğendin mi filmi

ayy canım çekti, bugün içmedim yarın yapayım kendime köpüklü köpüklü

nasıl beğendin mi filmi

1000 defa izlemişimdir ve hala bıkmadan izliyorum :) FATIH ÇOK YAKIŞIKLI AMA :) ❤️❤️❤️❤️
Ben kaçtım iyi geceler :)

ben de gelir gelmez sinemalara izlemiştim hemen
hiç dikkat etmemiştim bir alıcı gözle bakayım fatihe
tamam canım hadi iyi geceler

Canan karatay bağırıyor iftarı zeytin ile açın diye bence kimmik e soralım hurmanın Glisemik indeksini

Merhaba kizlar,

Hurmanin glisemik indeksini arastirmalarim sonucu 45 olarak buldum. Yani Düşük glisemik indeksli meyveler sinifina giriyor. Cunku dusuk glisemik indeks grubu 55 ve asagisidir. Ortasi 55 ve 70 arasi, yuksek glisemik indeks sinifi ise 70 ve 100 arasi. En yuksek olan seker 100 glisemik indekse sahiptir. Ama dedigim gibi dusuk olan sinifta 1 glisemik indeksli seylerin de varligi soz konusu oldugu icin 45 cok da dusuk degil. Sadece düşük ama düşüğün düşüğü kesinlikle değil.

Kuru hurmanin % 75' inin karbonhidrat olduğunu okudum. Başka bir yerde ise % 98 i karbonhidrat olarak geçiyordu. Açıkçası hangisi doğru tam emin değilim, çünkü bunlari yabanci kaynaklardan arastirip buldum ve bildigimiz gibi hurmalarin da cesitleri var, bo maan, khalas, barhi, medjool ve daha daha... Ama sanirim bizim iftarda yedigimiz hurma cesidi olan kuru hurma khalas oluyor ve onun da % 75i karbonhidrat ve glisemik indeksi ise 45.

Simdi, burada 7 tane hurma yediğini soyledigine gore asil dikkat edilecek konu glisemik yuktur.

Glisemik yük ise şöyle hesaplanır;
yemegin glisemik indeksi*kac gram karbonhidrat yendiği/100. Formül bu.

Simdi hesaplayalim. Hurmanin Glisemik indeksi icin 45 demistik. 1 hurmanin 20 gr oldugunu varsaysak ve % 75inin de karbonhidrat oldugunu varsaysak, 7 tane hurma yedigimizde 140 gr hurma yemis oluruz, bunun da % 75 i 105 gr karbonhidrat eder. Dolayısıyla 45*105/100=47,25 olur. Yani devasa bir glisemik yük elde etmiş oluruz. Cunku glisemik yuk hesaplamasinda dusuk olan 10 ve aşağısı, ortasi 11-19, yuksek ise 20 ve yukarisidir.

Diyelim ki 1 adet yedik; 45*(20*0,75)/100=6,75 yani dusuk glisemik yük.

Yani hurmadan 1 tane yesek bize pek buyuk bir etki yapmasa da cok fazla yememiz bizi etkileyebilir. Her sey icin bu boyledir. Hele ki bir de yuksek glisemik indeksli seyler yedigimizi dusunelim, en bastan kaybetmis oluyoruz.

Ayrica Glisemik indeks kesme, pisirme şekillerine gore de degisir. Hatta beraberinde ne yenildigine gore bile degisir. Mesela ayni khalas turu hurmayi ev yogurduyla beraber yersek, yani 3 tane hurmayi 1 kase yogurda karistirarak yersek glisemik indeksi 29 olur, hatta glisemik yükü de 15tir, yani orta. Halbuki 3 hurmayi tek başına yeseydik glisemik yükü 20,25 olurdu, yani yüksek.

Bu ayni yiyecegin pisirme ve kesme sekillerine gore glisemik indeksinin degismesi konusuna ornek olarak en guzel havuc gosterilebilir bence. Havuç normalde butun olarak 16 glisemik indekse sahiptir. Bunu küp küp dogradigimizda glisemik indeksi 35e cikar. Rendeledigimizde 39, meyve sikacaginda suyu sikildiginda 43, haslandiginda ise 92 olur. Aradaki farkı goruyoruz.

Peki niye glisemik indeks böyle kesme ve pisirme sekillerine gore degisiklok gosterir diye aklimiza soru geldiginde şöyle bir cevap vermek gerekir; glisemik indeks kisinin yedigi seye gore insulinin ne kadar yukseldigini gosterir. Yediğimiz şey eger kesilmis, kucuk parcalara ayrilmis, rendelenmis, pure edilmis, haslanmis bir sey ise, hazmı kolay olacağı icin yediğimiz yemek cok cabuk bir sure icinde hemen barsaktan kana gecer ve insulinimizi cok hizli bir sekilde artirmis olur. Ve kan sekeri hizla kullanilip hizla duser ve biz cabucak tekrar acikiriz. Iste bu tur yiyeceklerin glisemik indeksi yuksektir.

Halbuki yedigimiz şey meyveler icin butunuyle posasindan ayrilmamis, sebzeler icin tamamen çiğ veya et ve yumurta gibi seyler icin az pismis olursa hazmı zor olacagi için midede ve barsakta uzun sure durur ve insulinimizi yavas yavas artirir. Boylelikle uzun zaman gecmesine ragmen hala hazmedilecek seyler kaldigi icin hemen acikmayiz. Dolayisiyla bir sonraki ogunu beklemeyiz ve aklimiz fikrimiz yemekte olmaz, zihnimiz acik olur. Bu tur yiyeceklerin glisemik indeksi ise dusuktur.

Dolayisiyla dusuk glisemik indeksli seylerin de yeme sekilleri cok onemlidir ve bir seferde cok fazla yenmemesi gerekir. Meyvelerin cogu icin bu gecerlidir zaten ve hele de aksam vakitlerinde cok meyve yenilmesi onerilmez.

Ramazan ayina has olan hurma meyvesini herkes yemek ister, buna cozum olarak sahurda yenilebilir bence. Ama Esra sen zaten sahur yapmiyorsun ve iftarda yemek istediginde de yine 1 ile yetinmek iyi olacaktir bence.

Sirf Ramazanda degil biliyoruz ki diger gunlerde de aksam meyve yenilmez. Meyveyi illa yine de aksam yememiz icap ederse, mutlaka yemek esnasinda de cok az olarak yiyebiliriz. Yani sakın ama sakın yemek yemegi bitirdikten sonra yarım saat ya da 1 saat ara verip meyve yememeliyiz. Cunku zaten normal yemek yemeye basladigimiz esnada agzimiza aldigimiz en ufak lokmayla bile yavas yavas yukselmeye baslayan insulinimiz, bir muddet sonra meyve yersek daha düşmeye baslamadan tekrar daha da fazla yukselmis olur. Zaten ara ogunlerin de yasak olmasinin en onemli sebebi budur. Yag depolamanin tek sebebi olan insulini mumkun oldugu surece düşük tutmaya calismamiz gerekir. O da dusuk glisemik indeksli yiyecekleri tercih etmekle, yedigimiz her seyi patlayana kadar degil doyana kadar yemeye özen gostermekle ve uzun sureli aclik yapmakla bunu kolayca saglayabiliriz. Şekerden ve şeker tadinda olan her seyden mumkun oldugunca uzak durmamiz bizim icin en iyisidir.

Bak bi de bu var cnm :) güzel örnek doğrusu :)
Eki Görüntüle 1194852

Bambaşka renklerimiz var bizim bir araya geldiğinde tek renge dönüşen..

Burada kastedilen şey dengeli olmak ama ikisi de yanlış örnek bence.
1) Kalori hesabı tamamen fasofiso.
2) Eğer bu örnek akşam yemeği ise meyve olmamalı, hele ki karpuz gibi sekerli bir meyve asla.
3) Az yagli peynir demis iyi olarak, cunku kalorisi dusuk. Ama halbuki biz biliyoruz ki tam yagli peynir en ala şey.

Bu arada ekmegin her türlüsü yasak diye biliyoruz ama yine de illa ekmek ekmek diye tutturuyorsak çavdar burada güzel bir secenek olmuş, çünkü beyaz ekmek gibi değildir, ruşeyminden ayrilmaz.

Son düzenleme:
Bu arada yukaridaki bilgilere ek olarak, bir kişinin günlük alması gereken glisemik yük 60 ila 75 arasidir. Bu sekilde olursa en guzel ve kolay sekilde kilo verilebilir. Dolayisiyla, 7 tane hurma yersek eger, baska da yenecek cok fazla bir sey kalmiyor gibi sanki.

Son düzenleme:
Ve son olarak karbonhidrat sadece tahıllarda olmaz. Bildigimiz gibi meyveler karbonhidratca cok zenginlerdir. Cunku zaten şekerin kendisi asil karbonhidrattir. Meyveler haricinde butun sebzeler de karbonhidrat icerir. Yoğurt ve süt de karbonhidrat icerir. Ama tabii ki karbonhidrat iceriyor diye hicbirinden vazgecmek olmaz. Yoğurt en guzel probiyotik besindir. Barsaklarin en sevdigi seydir. Yine karbonhidratca zengin bir diger besin olan turşu da bizim dostumuz olmalidir. Iceriginde karbonhidrati olsa da probiyotik olduğu icin vucudumuza en faydali seydir. Bagisiklik sistemimizi guclendirir, sindirim sistemimizi duzene sokar. Probiyotikler en guzel seylerdir. ♡♡♡

Unutmayalim, bizim icin asıl önemli olan sey saglikli beslenmek olmali. Eger saglikli beslenirsek zaten onun beraberinde gelen zayiflamak da en kesin sonuç olacaktir.

ben de gelir gelmez sinemalara izlemiştim hemen
hiç dikkat etmemiştim bir alıcı gözle bakayım fatihe
tamam canım hadi iyi geceler

Bir alıcı gözüyle bak ve YUNUS EMRE AŞKIN SESI bunu da izle orda da oynadı DEVRIM EVİN

Günaydın fıstıklar ❤️❤️❤️

Ayrıca şunu da en son ek olarak hatırlatmakta fayda var; yağın glisemik indeksi 0'dir. :)

Kizlaaaar yaniyooom 10km yuruduuum ben ben degilim mechullerdeyim a dostlaaaar buharlasicam simdi eve gidiyoruuum mis gibi soguk duus kabak lifiyle masaaj sonra bide guzel kremlendimmi kahvalti edebiliriiiim

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…