Karatay dıyetı

Cips tarifi alabilir miyim :)

iPhone 'den Kadınlar Kulübü aracılığı ile gönderildi

Şuanda mutfakta tezgahın üzerinde oturuyorum 😄😄😄😄

Son düzenleme:
Gerçek mi bu ?

Evet çünkü sabah da ender saraçın programında Dr yaptı kadının eline verdi böyle bi yağı taşımak zor di mi dedi

iPhone 'dan gönderildi

Son düzenleme:
Tatlım ben iki çeşit yaptım. Birincisini hemen yapabilirsin ama ikincisini hemen yapamazsın, bir gün önceden yapılması gereken işlemi var.

Birincisi: 1 adet patatesi çok çok ince dilimler halinde doğradım. Sonra yarım sarımsağı üzerine rendeledim. 1 tatlı kaşığı zeytinyağı, istediğin baharatlar (ben tuz, karabiber, kırmızı pul biber, nane, kimyon, kekik, zencefil koydum) göz kararı atıp hepsini karıştırıyorsun. Sonra da fırına verip yarım saat 40 dakika (kızarana kadar, dikkat et yanmasın) pişiriyorsun.

İkincisi: (bu verdiğim tariften iki kişilik çıkar) bir çay bardağı nohutu bir gece önceden suya koy ertesi güne kadar beklesin. Sonra nohutları haşlıyorsun. Haşlanmış nohutu aynı karışımla karışıtırıyorsun (bir tatlı kaşığı zeytinyağı ve baharatlar ve yarım diş sarımsak rendesi) sonra fırına atıp 15*20 dakika pişiriyorsun. Yine dikkat et yanmasın.

İşte böyle cipsciklerim :))

Güzel gözüküyor :) haşlanmış nohutum var :)

Gördüm güzele benziyor nohutun tadı nasıl? :)

Gayet güzel :) Ben biraz az pişirmişim ama, 15 dakika fırında tuttum. 20 dakika tutsam daha güzel çıtır olacaktı. Sen de fırınına göre tadına bakarak yakmadan kontrol ede ede yap.

Akşam
2 köfte
Domates
Salatalık

Şimdide buz gibi maden suyu

Merhaba. Guzel tarifler ama bence bu ikisi de Karatay'a pek uygun degil. Patatesin Karatay'a uygun olmasi icin sadece haslanmis ve sogumus olmasi gerekiyor, aynen patates salatasi gibi. Cunku sogudugunda glisemik indeksi duauyor ama o da yine fazla yenilmemesi gerekiyor. Bildigimiz gibi glisemik indeks gidalarin pisirme sekillerine, kesme sekillerine gore de degisiklik gosteriyor. Nohut da boyle kizartilarak uyunsa madem niye leblebi uygun degil? Ki ayrica nohut da olculu yenilmesi gereken baklagillerden.

Merhaba. Guzel bir tarife benziyor ama Sekerli vanilin yerine ne koyabilirim? Karatay'da uygun olmadigini düşünüyorum.

Şekerli vanilini hiç koymayabilirsin. Muzun şekeri yeter.

Benim karataydan anladığım ya da en azından benim yaptığım şekli diyeyim, paket gıdalardan uzak durarak ve kendimi çok şeyden mahrum bırakmayarak sağlıklı beslenmek. Bir şeyler yemediğim zaman markete gidip alıyorum. Paket cipslerden iyidir diye düşünüyorum bu şekilde. Nohutu kızartmıyoruz FIRINDA pişiriyoruz. Kızartmak yağla olur. Ayrıca dediğim miktardan 2 kişilik çıktığı için ölçülü olmuş oluyor. Ben kendim bunu yemek için akşam yemeğinde sadece ton balığı yedim. Nohutlu bulgur pilavı ne kadar uygunsa bu da o kadar uygun. Patatesin glisemik indeksi evet biraz fazla, ama bugün bir meyve yemek yerine patates yedim. Meyvelerin de glisemik indeksleri yüksek ama günde bir meyve hakkımız var.

Sonuç olarak tariflerin sağlıklı olduğunu düşünüyorum. Kendine uymayan yapmasın. Ama ben bunları yemediğimde markete gidip abur cubur alıyorsam benim için bunları yemek çok daha mantıklı. Ben sadece aynı dertten muzdarip olanlar varsa diye paylaşıyorum. Bu kadar eleştirileceksem bir daha paylaşmam olur biter.

Aslinda elestirildigimizde bir seyler paylasmayi kesmemiz kadar yanlis bir sey olamaz diye düşünüyorum. Elestirilebiliriz, elestirebiliriz. Gayet doğal seyler bunlar. Alisalim.

Iki mesajimin da başında guzel tarifler diye yazmistim zaten. Gercekten ustunde dusunulerek yapilmis, baska diger zararli seylere benzemeyen guzel tarifler üçü de. Ama direkt Karatay'a uygun demek ne kadar dogru? Bunu bilmiyorum işte...

Gece uyumadan 1 bardak ılık su

Iyi geceler fıstıklarım ❤️😘☺️

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…