Karatay ile 2 ayda 10 kilo' ya var mısınız?

amankuzum

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
22 Mart 2013
126
3
26
Ankara
Arkadaşlar herkese merhaba ben yarın Karatay diyetine başlayacağım benimle beraber kilo vermek isteyen varsa buyursun gelsin:) amacım 2 ayda 10 kilo vermek yarın sabahtan itibaren yediklerimi yazmaya başlayacağım.

Kilo: 68
Boy: 164

kilon çok fazla olmadığı için 2 ayda 10 kilo vermen imkansız(inşallah verirsin)
ama ben de 2 aydır karatay yapıyorum ve sadece 5 kilo verebildim. üstelik de 7 aylık bi bebeğim var ve emziriyorum, emzirdiğim için daha fazla vermem gerek bence.
malesef yaklaşık 10 gündür kilo vermem de durdu. ( ben de sebebebini anlamaya çalışıyorum. ama hala anlayamadım)
bu arada boy 1,60
kilo 66 ile başladım şuan 61 im
hamilelik öncesi kilom 53
bi fikri olan varsa bana da yardımcı olursa sevinirim. bu arada hiç spor yapamıyorum. malum evde 2 çocuk var.

karaty diyeti kısa sürede kilo verdiren bir diyet değil benimde arkadaş 4 ayda 6 kilo vermisti. ben pazartesi dukanı deneyeceğim bakalımm nolcak

karaty diyeti kısa sürede kilo verdiren bir diyet değil benimde arkadaş 4 ayda 6 kilo vermisti. ben pazartesi dukanı deneyeceğim bakalımm nolcak

Ben dukanı tavsiye etmiyorum arkadaşlar cidden cok sağlıksız. Gecen sene yine 68 kilodaydım ve dukanla kısa sürede 63 e düştüm fakat sabahları baş dönmesi yaşıyordum ayrıca 1 gün iş yerinde bayılıyordum ki son anda toparladım. Evet zayıflatıyor fakat sağlık acısından cok zararlı. 2 ayda karatay ile 10 kilo veremesem de (ki verebileceğimi düşünüorum, spor işini biraz abartıcam cünkü) en azından giden kilolarımı sağlıklı bir sekilde veririm diye düşünüyorum ben yarından itibaren tüm yediklerimi yaptıgım sporları yazıcam umarım yaza fit bit şekilde girerim:) hadi beraber bana destek olun yarın ne yaparsak yazalım:)

inşallah canım ya istedikten sonra verirsin tabi bunda şüphe yok. ama bak şimdi kafam karıştı . aslında biliyorum çok da sağlıklı bir diyet olmadığını ama işte insan bazen yılana bilem sarılıo:) iyice kızmaya başladım kendime iradesizliğime , bakalım toparlayacağz inşallah bu bahar

Bir Karatay'cı olarak başarılar dilerim canım.
En doğru diyet kararı.

Aslında bu diyette önemli olan YAĞ YAKILMASI, dolayısıyla vücudunuzdaki yağ oranıyla bağlantılı verilen kilo.

Ve en önemlisi tartıda eksilen rakamdan ziyade bedendeki incelme baz alınmalı.
Ben mesela ilk haftada 2 kilo verdim, çünkü ciddi anlamda yağ bağlamıştı göbek bölgesi ve hızlı incelme direk o bölgeden oldu.
Bu beslenmenin en sevdiğim yanıdır bu, 2 kilo verirsin görenler ''yok canım en az 5 kilo gitmiş senden'' der.

İşte bu sebeple hedef, kilodan ziyade beden olmalı. Aldığımız kilolar aslında vücuttaki kas ağırlığını da arttırdığı için, daha önceden 52 kiloyken giydiklerimi ben 55-56 kilolarda rahatlıkla giyebiliyorum mesela.

Hasıl-ı kelam; tartı yanıltmasın, devamlı tartılmaktan kaçınmanızı tavsiye ederim.

Öncelikle Allah bağışlasın yavrularını.

5 kilo vermişsin işte ne güzel, tebrik ederim.Emzirdiğin için öncelikle kendin ve bebeğin için sağlıklı beslenmeye devam etmelisin.
Hamilelik öncesi kıyafetlerin kaç bedendi, şimdi kaç onu karşılaştırmanı öneririm. Malum hamilelik süresince bedenimiz birden artan ağırlığı taşıyabilmek için kasları güçlendirir ve ağırlaştırır. Bu durumda kilo belirleyici olmayabiliyor.

ben de 3 haftadır karatay yapıyorum sadece 1 kilo verdim üstelik sabah pilates akşam yürüyüş yapıyorum sağlıklı ve doğru beslenme tarzı olduğu için karatayı tercih ettim tek kusuru yavaş kilo verdirmesi
diğer karatay topiği çok kalabalık olduğu için orada paylaşım yapmıyorum burası şimdilik sakin ben ilk menü paylaşımını yapayım bari
sabah
2 yumurta peynir ve maydanozlu omlet
5 zeytin
1 avuç ceviz+fındık
öğlen
1 tabak z.yağlı pırasa(pirinçsiz)
1 çb yoğurt 5-6 tane fındık
2 kivi
akşam
2 domates ve 2 yumurtayla menemen
turşu
5-6 fındık
ben sabahları 1 çb kuruyemiş yiyemiyorum

diğer öğünlere paylaştırıyorum böylece tokluğumu artırıyor

Evet arkadaşlar başlamak başarmanın yarısıdır klişesini bu durum için kullanacağım hiç aklıma gelmezdi ama :) başladım.

Sabah
1 Bardak limonlu ılık su
1 adet kayısı kıvamında yumurta
1 adet domates
5 adet zeytin
1 salatalık
bir tutam maydanoz
avuç içi kadar beyaz peynir
bir avuç ceviz
-------------
bir fincan yeşil cay (*iş yerinde her sabah içerim alışkanlık işte)

Sıra geldi Öğlen yemeğine:)
Yemek------------

1 Porsiyon tavuk şiş
3 kaşık salata
2 kaşık bulgur pilavı
ayran

Spor-----------
30 dk normal tempoda yürüyüş (2km)

**Ayrıca karatay ile yediklerimin bana fazla geldiğini düşünüyorum (2 ay da 10 kilo veremeyebilirim gibime geldi ilk günden:)) Yediklerimi azaltmaya karar verdim.Yarından itibaren yarım porsiyona geciş yapacağım

menün güzel olmuş ama eğer daha hızlı kilo vermek istiyorsan bulguru da az tüket bulgur pilaz yerine 1 bardak daha ayran içebilirdin içerdiği kalsiyumve protein ve yağlar yağ yakımını hızlandırır yada 2 ceviz yiyebilirdin hem daha çok tok tutardı hem de içindeki omega 3 yağlarını yakardı

karatayda kilo olarak fazla vermiyorsun ama yağ yaktığı için hacmen küçülüyorsun o nedenle sağlıklı yağ içeren bişeyler her öğünde almalısın

Çok teşekkür ederim verdiğin bilgiler için, aslında bulgur pilavını yemezdim ama diyet piskolojisine girmişim gereksiz:) bundan sonra dikkat ederim

Ayrıca bir şey sormak istiorum pirinç lapasını deneyen oldu mu aranızda suan vücudumda ödem var onu atmak için yapsam mı acaba diyorum anladığım kadarıyla sağlıklı bir şeymiş ama bilemedim aniden kaybedilen her kilo 2 katı olarak geri dönüyor bana ondan cesaret de edemiyorum ne yapmalıyım?

onu bilmiyorum ama bildiğim bişey var ki pirincin karatayda yeri yok glisemix indexi düşük gıdalarla besleneceksin karatayın kitabını okumadıysan youtube dan videolarını izle neyi neden yememiz ve yemememiz gerektiğini bilimsel olarak açıklıyor ayrıca karatay gönüllülerinin facebook u da var oradan da takip edebilirsin
ödem de doğru beslendiğin sürece vücudundan atılır az tuzlu yemeye çalış maydanoz sapı kaynat iç ödeme iyi gelir

sabah
2 yumurta
2 yk cevizli biber
8-10 tane çiğ yerfıstığı
1 çb greyfurt suyu
öğlen
6 tane tavuk kanat
1 kase salata dilimlenmiş pancar turşusuyla(tuzsuz)
5 tane fındık
akşam
1 kase çiğ kabaktan salata
1 tabak z.yağlı patlıcan yemeği yoğurtlu
5 fındık

3 lt su

ooo ben geldim ben ben saygı dur selam ver topikin hayırlı uğurlu olsun kuzummm

şuan %70 çikolatalı bitterimi yiyorum ımmhhhh tatilde olmak da bi başka keyifli bitter karam gibi yenir:118:

Akşam yemeği-----
Yoğurtlu semizotu salatası (üzerine 4 tane ceviz ve baharatlar)

*Öğlen fazla kacırdıgımı düşündüğüm için aksam sadece salatayı tercih ettim ama hiç açlık çekmedim:))

Spor-------------
1 saat yürüyüş (saatte 6km hızıyla) 6km

Su--------------
toplam 3 litre hatta biraz geçmiş olabilirim:)

Yarın senin menünü deniyeceğim tavuk kanat yerine et yesem olur herhalde değil mi?

ooo ben geldim ben ben saygı dur selam ver topikin hayırlı uğurlu olsun kuzummm

şuan %70 çikolatalı bitterimi yiyorum ımmhhhh tatilde olmak da bi başka keyifli bitter karam gibi yenir:118:

Ya mavimi sen nasıl bu kadar kilo verdin karataycısın sende değil mi?
Tebrik ederim valla:)

Yarın senin menünü deniyeceğim tavuk kanat yerine et yesem olur herhalde değil mi?
tabi ki olur sen de akşam çok iyi bir seçim yapmışsın ben başta fazla kaçırıyordum sonradan anladım ki porsiyon küçültmeden kilo verilmiyor her öğünde ya salata ya ayran yoğurt yiyince de iyi doyuyosun

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…