Maske Tarifleri Karatay ile Yağlı Cilt ve Saçlardan Kurtuluş

Evde Yapılabilen Doğal Cilt Bakımları Kolay yüz maskesi, Basit Kolay Cilt Maskeleri , Yüz Maskesi, sivilce maskesi, en iyi maske tarifleri, cilt lekeleri, en iyi yüz maskesi, yüz temizleme maskesi, ev yapımı doğal yüz maskeleri, cilt beyazlatma, evde yapılan yüz maskeleri, siyah nokta

buki2277

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
6 Ağustos 2012
24
11
Kızlar selam,

Yıllarca ama yıllarca cilt ve saç tipimin yağlı olmasına bir çözüm aramış ama pahalı-ucuz dermatolojik-kozmetik bir çözüm olmadığını anlayıp, bunu kabullenmiş bir şekilde yaşarken geçen ay şunu farkettim:
- artık yüzüm yağlanmıyor, t bölgem parlamıyordu
- saçlarım da yağlanmıyordu, sadece kirleniyordu

Öncelikle şunu belirteyim ki hamileyim. Ama bu 2.hamileliğim. İlk hamileliğimde beslenme konusunda bilinçli değildim maalesef ve böyle bir durum yaşamadım. Şimdi neredeyse 6-7 aydır Karatay beslenme tarzına uymaya, insülinimi az salgılatmaya çalışıyorum. Böyle bir etkiyi de beklemiyordum açıkcası. Sadece bebeğimin sağlığı için başlamıştım.

Meğerse insülin yağ hücrelerinden yağ salgısını da arttırıyormuş. Şimdi gerçekten çok rahatım. Havalar çok sıcak olmasına rağmen eskiden soğuklarda bile bir sabah yıkayıp da ertesi gün öğlene kadar yağlanan saçlarımı 4 gün boyunca yıkamıyorum ve kaşıntı vs. gibi bir rahatsızlık da vermiyor. Cildim yağlı diye bilirdim, sıcaklarda hamileliğin de etkisiyle terleme fazla oluyor ama yağlanmıyor. Hele T bölgesi...Temiz bile olsa anında parlardı. Şimdi, çok şükür o da kalmadı.

Allah razı olsun Canan Karatay, Ahmet Aydın, Kenan Demirkol gibi doktorlarımızdan. Ben tavsiye ediyorum. Gerçekten insanın hayatını kolaylaştıran, pratikleştiren bir durum.

Yalnız çoğu kişide bir önyargı var Karatay'a karşı maalesef. Kitaplarda, internette nasıl bir diyet olduğu konusunda bol bol bilgi var. Ama benim vurgulamak istediğim: çoğu kişi protein diyeti sanıyor. Halbuki daha ziyade yağ ağırlıklı bir yaşam tarzı. Gluten, şeker, basit karbonhidratları azaltıp, doğal yağları arttırıyoruz. Bol bol tereyağı, etin yağı, zeytinyağı, çiğ ayçekirdeği, badem, fındık, fıstık, ceviz. Bunlar yağlanma filan yapmıyor. Aksine bunlar tok tuttuğu için yağlanma yapan şeyleri azaltma, kesme fırsatımız oluyor.

Yağlı cilt ya da saçlar, makus talihimiz değilmiş arkadaşlar, ben bunu anlayıp, yaşayan biri olarak gerçekten çok mutluyum. Sizlere de kesinlikle tavsiye ediyorum.

sevgiler :)
 
X