Popüler Konu Karbonhidrat Diyeti Deneyimlerimiz

sof naptın canım seenn yaa okuyunca gözlerim faltası gibi açıldı bak boyle noldu dedım biraz abartmıssın canım benım ama 10gündür dikkat etmen güzel çabuk toprlarsın eminimm

sof naptın canım seenn yaa okuyunca gözlerim faltası gibi açıldı bak boyle noldu dedım biraz abartmıssın canım benım ama 10gündür dikkat etmen güzel çabuk toprlarsın eminimm

yaa bıktım aynı şeyleri yemekten sıfırları tüketmekten meyve yiyemiyordum kb si yüksek diye meyve tabağı salonda sehpa üzerinde gözümün içine bakıyordu.. bir de herkes katır kutur kek yiyooo ay sevmem ama farklı olmuş normal kek gibi değil bilmem nee merak ettim bi baktım miğdemde yerleşme pozisyonunda keyif yapıyo:78::78: kahve yanında çiçolat hüpletiyo ay dedim bugün az tozutim ama hesaplamadan yedim bi baktım 96 olmuş

Kızlar akşam giremeyebilirim o yuzden listeyi hazırlayayım dedim..Artık geç kalan arkadaslar için tekrar yazarım sonra gerekirse...
Terkenhatun----------------59.2 (aynı)
Esra55----------------------59.5 (200 gram)
Chess---------------------- 58.5 (200 gram)
Gulaybcn--------------------63.6 (400 gram)
Ecrin87----------------------63.4 (600 gram)
Sof--------------------------67.7 (800 gram)
Mnla-------------------------60.2 (800 gram)
Esoes------------------------77.5 (900 gram)
Semiluna---------------------72.7 (1kg)
Cansude---------------------67.3 (1kg 100gram)
Helinasli----------------------66 (1kg 200gram)
Osqee-----------------------63 (1kg 300gram)
Aldente----------------------70.4 (1kg 600gram)
Pperi------------------------71.7 (1kg 600gram)

Bu hafta gene birinciligi 2 kişi paylaşıyor!!! Aldente aramıza hoşgeldin ve iyiki geldin..Birincilige oturdun..Pericimm senden bu atağı hepimiz uzun zamandır bekliyoruzz..Sen de benim birincimsin kesinlikle!!! Tebrik ederim hepinizi arkadaşlarrr

Bu hafta super bir hafta oldu hepimiz icin, tam bahara girmeden önce bir silkindik hepimiz!! Guzel bir mart başlangıcı oldu..Haftaya da insallah aynen devam eder bu kilo verme durumları..
Herkesi ayrı ayrı tekrar tebrik ederimm...

Hasretim çok çok saol cnm benim..valla kesin deniyecegim..Sen ne durumdasın? Hatırlıyorum tabiki seni..Ama çok kısa surede kaybolmuştun..Rejime devam mı? Neler yaptın?

ne yapayim canim bir ileri 2 geri gidip duruyorum valla ben öyleyim bi yerde dikis tutturamiyom :)

bu hafta meyveyi keseyim yine ben
canim meyvelerin cogunun glisemik endeksi cok yuksek. o yuzden normal zamanda da bol bol yenilmemesi gerekiyor. ulkemizde bolca uretilen seyler oldugu icin de meyve pek kotulenmez bizde. oysaki portakaldan ve turevlerinden alacagimiz C vitami ziyadesiyle yesil biberde var. bu bir ornek sadece... o yuzden ben vitamin icin illa meyve yenmesi gerektigine inanmiyorum. kendim de yemiyorum zaten. ama iste ulkemizde de pek lezzetli ve uygun fiyata oluyor. insan yemeyince kendini nankorluk etmis gibi hisseder herhalde. tabiki yemeli herkes ama en dusuk sekerlisinden ve sadece bir tane gunde.
biberin degerleri de soyle bu arada...

100 gr. dolmalık ya da sivri taze biberin içerdiği besin değeri: 22 kalori; 1,2 gr. protein; 4,8 gr. karbonhidrat; 0 kolesterol; 0,2 gr. yağ; 1.4 gr. lif: 22 mgr. fosfor; 9 mgr. kalsiyum; 0,7 mgr. demir; 13 mgr. sodyum; 213 mgr. potasyum: 420 IU A vitamini; 0,08 mgr. B1 vitamini; 0,08 mgr. B2 vitamini; 0,5 mgr. B3 vitamini; 0.26 mgr. B6 vitamini; 9.8 mcgr. folik asit; 128 mgr. C vitamini ve 0,7 mgr. E vitamini.

allahtan senin kilo sorunun cok yok. o yuzden sen nefsin cektikce bir iki meyve yiyebilirsin. ama eger hayat tarzi haline getireceksek, kilolu olsak da olmasak da meyveyi cok sinirli yemeliyiz. sonucta faydalari essiz degil. daha dusuk GI'li mudail gidalar cok..

çok haklısın canım, çok masum görünüyolar ama fruktoz oranı çok yüksek, gi si kb si çok yüksek
bugun 2 elma bi portakal yedim, al zaten doldu 50 kb

antioksidan değeri konusunda da çok haklısın bi rokanın bile eşsiz besin değeri var, sütten bile yüksek oranda kalsiyuma sahip
zaten bu hafta ben meyve yüzünden veremedim, bakalım bu hafta meyveyi kesip yürüyüşe başlıcam, faydası olcakmı olmıcakmı beraber görcez:13::13:

ama dediğin gibi kiloyu koruma evresinde de gelişi güzel yememek lazım

Son düzenleme:
verirsin bence canim.. ilk iki haftandaki kadar olmayabilir cunku ideal kilona vardin nerdeyse ama yine de incelir ve toparlanirsin. bence belli bir miktar kilo verdikten sonra onemli olan vucudundaki kas orani ve sikilik. kastan kaybedip tartida az gorunerek sarkik olmaktansa, kas dokusunu gelistirerek tartida cok gorunmek daha iyi. zaten kaslardan kaybetmeyip diyet suresince kas gelistirmeye devam edince, kilon fazla ciksa da sen ondan daha ince gorunuyorsun. o yuzden aslinda bu diyeti karbonhidrati az tutma diyeti olarak gormekten cok proteini cok tutma diyeti olarak gormeli. az karb alinabilir ama protein cok tutulmazsa kastan kaybediliyor. onun da hicbir faydasi yok. o yuzden et,balik ve yumurta en basarili diyetlerin temel tasi. sebze bile degil..alinan protein sebzeden daha fazla olmali her zaman.. bunlar benim diyete baslama surecindeki uzun arastirmalar sonucu vardigim sonuclar. nacizane paylasayim dedim canim.. senin basini sisirmis olmayim

yurume fikrini ben de sevdim bu arada..ben zayif zamanlarimda cok yuruyen bir insandim. bana en cok yarayan spor yuruyus. insallah bu hafta sana eslik ederim.. yurursem haber veririm

ne demek canım bildiklerimizi paylaşıcaz tabii, bu yüzden burdayız, önerilerine çok teşekkür ederim, :13::13:
bende tam da dediğin gibi proteini yüksek tuttum, taş devri diyetini kb diyetine uyarladım kendimce. ilk iki hafta bayağı başarılı oldum bu konuda, son hafta kb hesaplamayı kestim
allahtan sadece 4-5 kilo fazlalığım vardıda sarkma gibi bi problemim olmadı.

mutlaka özellikle güneş göre göre yürüyüş yapmalısın canım hem ruhen hem fiziken güç verir
en geç pazartesi başlayalım, muhtemelen havalar bu kadar soğuk olmayacak haftaya
:13::13:

Hiç dikkat ettiniz mi? Etmediyseniz dikkatinizi ben çekeyim: Medyadaki reklamların üçte birinden fazlasını (araştırmalarla sabittir) gıda reklamları oluşturur. Gıda diye bizlere satılan da çok büyük çoğunlukla şekerli gıdalardır(zehirlerdir). (Kola, meşrubat, bisküvi, şekerleme vs.) Üstüne üstlük bizlerle dalga geçilircesine (dalga geçilmeyi sonuna dek hak ediyoruz aslında), tersi yönde yoğun bir kampanyayla meşgul ediliyoruz: Diyet sektörünün kampanyası. “Dengeli Beslenelim!” gibi soyut ve saçma sapan bir sloganla gerçekliğe ve zekamıza saldıran doktorlar ve diyetisyenler ordusundan söz ediyorum.

Bunların bir bölümü cahildir, bir bölümü şarlatan, bazıları iki niteliği birlikte gösterirler. Kötü beslenmenin, hareketsizliğin ve her gün aldığımız zehirlerin sonucu olan hastalıklara karşı, bu tüccarlaşmış doktorların anında sarıldıkları reçetelerde bir dizi ilaç görürüz. Kolesterolünüz mü yüksek, hemen bir kolesterol düşürücü; tansiyonunuz mu yüksek, hemen bir tansiyon düşürücü; eklemleriniz mi şişti, hemen bir şiş indirici; mideniz mi ağrıyor, hemen bir asit giderici...

Söz konusu ilaçlar ilaç şirketlerine müthiş paralar kazandırır, doktorlar bu kardan paylarını alır. Oysa bahsi geçen türde ilaçlar sadece günleri, ayları kurtaran ilaçlardır. Faydalarına yakın zararları vardır. Ağır durumlarda ve başka türlü önlenemeyen sorunlarda kullanılmalıdırlar ancak. Bazen de asıl tedbirlere yardımcı olarak alınmalıdırlar.

Tüm bu hastalıklarda asıl önlem nedir? Kişinin yaşam tarzını değiştirmesidir. Egzersiz yapmasıdır. Zehirlere karşı önlemler almasıdır. Ve en az bunlar kadar önemli olan şeyi yapmasıdır: Doğru beslenme bilincini edinmesi ve ona göre beslenmesi. Ama bunlar zordur. Doktorlar da haklıdır bir bakıma. Asıl yapmaları gerekenleri hastalarına önerdiklerinde çok küçük bir azınlık bu denilenleri yapmaktadır, yapabilmektedir. Burada ciddi bir akıl sorunuyla, akıl direnciyle, belki akıl yetersizliğiyle karşılaşmaktadır hekimler. O zaman gelsin ilaçlar. Hazırlansın ameliyathaneler. Hastaların çoğu sadece ondan anlamakta (az çok), sadece şöyle böyle onu uygulayabilmektedir. Bu yol doktorlar için çok daha kolaydır üstelik ve daha kazançlıdır.

Peki nedir, nasıldır doğru beslenme? Bu konuda televizyonlarda, gazetelerde ahkam kesen uzmanların büyük çoğunluğu neden göz göre göre yanlışları savunmakta ve halkın kafasını neden ve nasıl karıştırmaktadır? Tüm bunları tek yazıyla anlatmaya olanak yok. Ancak fikir versin ve sizlerin eğer kafa yorarsanız daha ileri sorularını kışkırtsın diye bazı gerçekleri madde madde sıralayayım:

1. “Dengeli beslenin” diyenden kuşkulanın. Nedir bu dengeli beslenme, diye sorun ve onun altında size önerilen gıdaların, rejimin neler olduğunu sorgulayın.
2. Diyet listeleri önerenlerden kuşkulanın. Bir diyete eğer ömür boyu uygulayabilecekseniz başlayın. Uygulayamayacaksanız (ki çoğu insan uygulayamaz, zaten koca bir hayat sürekli diyetle geçmez) hiç başlamayın. Çünkü her diyet sonrasında daha fazla kilo alacaksanız, aynı kiloda kalmanız daha iyidir. Doğru beslenme ömür boyu sürecek bir yaşam ve yeme alışkanlığı gibi kabul edilmelidir.
3. “Kolesterolünüz yüksek, bunu düşürmek gerek” diyen doktordan kuşkulanın. Çünkü kolesterol tek başına bir düşman değildir. Kolesterol damarlarda yolunda gitmeyen bir şeylere, damar tahribatına (yüksek insülinden olabilir, tansiyon yüksekliğinden olabilir, alınan günlük zehirlerden olabilir) karşı onarıcı bir maddedir. Asıl yapılması gereken bu tahribat nedenlerini ortadan kaldırmaktır.
4. Sizin kanınızdaki kolesterol düzeyinizi yediğiniz kolesterolden zengin gıdalar artırmaz. Tıpkı, diyelim böbrek taşının suyla, gıdalarla istemeden yuttuğunuz kumlardan oluşmadığı gibi. Kandaki kolesterolü vücut yeniden, kendi üretir. Onu da etten, yumurtadan değil; şekerden, undan, karbonhidrattan üretir.
5. “Yağsız diyet ürünler yiyin” diyenden kuşkulanın. Yağdan fakir diyetlerle uzun süre beslenenlerde kas erimeleri, sinir sistemi zayıflıkları, iktidarsızlık görülür.
6. Aşırı olmadıkça protein yemenin hiçbir zararı yoktur. Diyetinizden etinizi, kırmızı etinizi, yumurtanızı kısandan kuşkulanın. Proteinden fakir diyetle uzun süre beslenenlerde kas ve kemik erimeleri görülür ve bunların telafisi çok zordur, uzun zaman alır. Proteini kısıtlı diyetler kansızlık yapar, bağışıklık sistemini zayıflatır.
7. Genetik yapımıza hiç uygun düşmeyen gıdalar son on bin yılda ve özellikle son elli yılda soframıza giren gıdalardır. Bunların az alınması bizi az hasta eder, çok alınması çok hasta eder. Gıdalar arasında en tehlikelisi rafine şekerdir. Onun kadar tehlikelisi beyaz un. Bunlar aslında gıda değil, zehirdir. Karbonhidratlar grubundan gıdaları ne kadar az yersek o kadar faydalıdır, ne kadar çok yersek o kadar zararlıdır. Karbonhidratlı gıdalar nelerdir peki? Şeker, un, ekmek, un ürünleri, pilav, makarna, patates… en çok yediklerimiz. Son derece lezzetlidirler birçoğumuz için, ama zehir olduklarını bilmemiz gerekir.
8. Doğallıktan uzaklaşmış, koruyuculu, katkılı, uzun süre saklanabilir gıdaları ne kadar az yersek o kadar iyidir.
9. Yağlardan en tehlikelisi margarin yağdır. Onun ardından mısır özü yağı ve ayçiçek yağı gelir. Tereyağ ve hayvansal yağlar az yendikten sonra zararlı değil, yararlıdır. Kuruyemişlerin çoğu zararsız, hatta yararlıdır, bazıları (ceviz) çok yararlıdır. Balık yağı çok yararlı, zeytinyağı yararlıdır.
10. Yedikleriniz içinde sebze ve meyve oranı (az şekerliler tercih edilmeli) ne kadar fazlaysa o kadar iyidir.
11. Yedikleriniz içinde az pişmiş ve çiğ olanlar ne kadar fazlaysa o kadar iyidir.
12. Yedinci, sekizinci ve dokuzuncu maddeyi bilmeyen veya bildiği halde vurgulamayan doktordan, diyetisyenden özellikle kuşkulanmanız kendi yararınızadır. Bunlar şişmanlığa yol açan sosyo-ekonomik sistemi hiç sorgulamayan, şişmanlığın yaratıcılarını hiç karşılarına almak istemeyen sözde uzmanlardır. Uz. Dr. Kaan Arslanoğlu

selam, ben evde olmadığımdan tartılamadım ama cuma başladığım kb diyetinin 4. günü sonunda 1.3kg vermiştim, ya pzt ya da gelecek cuma bildiririm

Valla ne sen soor ne ben söyleyeyim durumları boy:1.73 kg 83 kafiye nasıl ama 73, 83 böyle kafiye lmaz olsun valla bugünde bitti.yani 5. gün bitti yatacağım birazdan...kaldı 20 gün,N e Mutlu Türküm Diyene Ya bugün tatlı krizindydim normalde aram yok tatlıyla ama kızsal sebeblerden dolayı tatlı krizine girdim ve anaokulunda çocuklara dağıttığım jelibondan 4 tane yedim:84: Sonra eve geldim mekik mekik mekik....Bunu yazmak bile zoruma gidiyor...Eşime çikolata veriyorum kahve yanına artı gözümün önünde sevdiğim bütün abur cuburları(kuru yemiş,pişmaniye)yiyor canım çekmesine rağmen bitane atmadım ağzıma ''İnadım inat felsefemle'' sen git o kadar şey yeme 4 tane jelibonu otur çocuklarla ye..Yaa bir tane bile yeme derim hep kendime çünkü tadını aldınmı frenlemek zor oluyor neyseki paketi bitirmedimVelhasıl kelam ben gene 1 tane bile yemeyecem sonra ardı arkası zor bela kesiliyor...Tabi birde avantajım 23 nisan için öğrencilerimi dans gösterisine hazırlamaya başladım,zati oturmuyordum sınıfta sürekli hareket bide gösteri umarım zayıflamama katkı sağlar.Artı birde 20 yarım mekik 20 tam mekik çekmeye başladım dünden beri...Göbeği eritmek gerek Desteğiniz için teşekkürler..Allahım ne olur 4 kg ilk diyette....DAha öncede olduğu gibi...Birde şu zayıflama çizelgesini nasıl yapıyorsunuz?ben bilmiyorumda:126:

arama butonuna diyet yaz çıkan listede başta guruplar var tıkla bir liste daha çıkıyor ilk üçüncü sırada liste çizelgesi hazırlama yazıyor orda açıklıyorlar nasıl yapacağını cnm

chess çok güzel bir yazı. paylaşım için teşekkürler.
ne garip araştırdıkça okudukça ve en önemlisi bazı şeyleri deneyerek gördükçe diyet,sağlıklı yaşam,dengeli beslenme konusunda ne çok bilgi kirliliği olduğu ortaya çıkıyor.
şimdi ben bir diyetisyene gitsem ki daha önce gittim ilk söylediği-söyleyeceği şey yağı kes oluyor!!!
1 kilo sebzeyi 1 kaşık sıvıyağ ile pişir önerisi hemen listenin başına yazılıyor.
light ürünleri tercih et,kırmızı eti az ye vs vs. anlaşılan o ki piyasadaki çoğu şey para tuzağı.

ay kizlar cok saskinim.. ben dun 60.2 gelmistim simdi ac karna tartildim 59.6'yim dunden bugune 600gr vermisim cok mutlu oldum birden. erkek arkadasim da geliyor bu cars!! o gelene kadar 59lu olmak istiyordum ama pek umutlu degildim.. bugun biraz yuruyeyim ben en iyisi..geri kacmayim 60 kusurlere..
ay yasasin

beğenmene sevindim canım, herşeyi basit düşünmek lazım aslında, doğalı ye, doğal olmayanı yeme

ama herşey bu kadar basit olursa kilolu insanları duygusal ve parasal olarak sömüren bu koca sektör nasıl para kazanacak değil mi

resmen zayıflatmaya değil, zayıflatmamaya uğraşıyolar bu yüzden
:13:

valla canım olursun bence ya 4 günde 600 g verebilirsin ama biraz kasman lazım tabii:13:

valla karlı soğuk günlerden sonrta bugun hava çok güzel ve güneşliydi, yarım saat yürüdüm:13::13:

evet diğer yürüyüşçülerin raporlarını alalım

merhaba herkese,ben de başladım bugün bu diyete :)
yalnız ilk sayfada mehmet öz'e ait bi yazı okudum,kafam karıştı,aslında su kaybı olduğu yazılmış,bu konuda ne düşünüyorsunuz ? e bol su içelim o zaman dicem ne kadar bilimsel bi yaklaşım olacak bilmiyorum :))

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…