sof naptın canım seenn yaaokuyunca gözlerim faltası gibi açıldı bak boyle noldu dedım biraz abartmıssın canım benım ama 10gündür dikkat etmen güzel çabuk toprlarsın eminimm
Hasretim çok çok saol cnm benim..valla kesin deniyecegim..Sen ne durumdasın? Hatırlıyorum tabiki seni..Ama çok kısa surede kaybolmuştun..Rejime devam mı? Neler yaptın?
canim meyvelerin cogunun glisemik endeksi cok yuksek. o yuzden normal zamanda da bol bol yenilmemesi gerekiyor. ulkemizde bolca uretilen seyler oldugu icin de meyve pek kotulenmez bizde. oysaki portakaldan ve turevlerinden alacagimiz C vitami ziyadesiyle yesil biberde var. bu bir ornek sadece... o yuzden ben vitamin icin illa meyve yenmesi gerektigine inanmiyorum. kendim de yemiyorum zaten. ama iste ulkemizde de pek lezzetli ve uygun fiyata oluyor. insan yemeyince kendini nankorluk etmis gibi hisseder herhalde. tabiki yemeli herkes ama en dusuk sekerlisinden ve sadece bir tane gunde.bu hafta meyveyi keseyim yine ben
canim meyvelerin cogunun glisemik endeksi cok yuksek. o yuzden normal zamanda da bol bol yenilmemesi gerekiyor. ulkemizde bolca uretilen seyler oldugu icin de meyve pek kotulenmez bizde. oysaki portakaldan ve turevlerinden alacagimiz C vitami ziyadesiyle yesil biberde var. bu bir ornek sadece... o yuzden ben vitamin icin illa meyve yenmesi gerektigine inanmiyorum. kendim de yemiyorum zaten. ama iste ulkemizde de pek lezzetli ve uygun fiyata oluyor. insan yemeyince kendini nankorluk etmis gibi hisseder herhalde. tabiki yemeli herkes ama en dusuk sekerlisinden ve sadece bir tane gunde.
biberin degerleri de soyle bu arada...
100 gr. dolmalık ya da sivri taze biberin içerdiği besin değeri: 22 kalori; 1,2 gr. protein; 4,8 gr. karbonhidrat; 0 kolesterol; 0,2 gr. yağ; 1.4 gr. lif: 22 mgr. fosfor; 9 mgr. kalsiyum; 0,7 mgr. demir; 13 mgr. sodyum; 213 mgr. potasyum: 420 IU A vitamini; 0,08 mgr. B1 vitamini; 0,08 mgr. B2 vitamini; 0,5 mgr. B3 vitamini; 0.26 mgr. B6 vitamini; 9.8 mcgr. folik asit; 128 mgr. C vitamini ve 0,7 mgr. E vitamini.
allahtan senin kilo sorunun cok yok. o yuzden sen nefsin cektikce bir iki meyve yiyebilirsin. ama eger hayat tarzi haline getireceksek, kilolu olsak da olmasak da meyveyi cok sinirli yemeliyiz. sonucta faydalari essiz degil. daha dusuk GI'li mudail gidalar cok..
verirsin bence canim.. ilk iki haftandaki kadar olmayabilir cunku ideal kilona vardin nerdeyse ama yine de incelir ve toparlanirsin. bence belli bir miktar kilo verdikten sonra onemli olan vucudundaki kas orani ve sikilik. kastan kaybedip tartida az gorunerek sarkik olmaktansa, kas dokusunu gelistirerek tartida cok gorunmek daha iyi. zaten kaslardan kaybetmeyip diyet suresince kas gelistirmeye devam edince, kilon fazla ciksa da sen ondan daha ince gorunuyorsun. o yuzden aslinda bu diyeti karbonhidrati az tutma diyeti olarak gormekten cok proteini cok tutma diyeti olarak gormeli. az karb alinabilir ama protein cok tutulmazsa kastan kaybediliyor. onun da hicbir faydasi yok. o yuzden et,balik ve yumurta en basarili diyetlerin temel tasi. sebze bile degil..alinan protein sebzeden daha fazla olmali her zaman.. bunlar benim diyete baslama surecindeki uzun arastirmalar sonucu vardigim sonuclar. nacizane paylasayim dedim canim.. senin basini sisirmis olmayimçok haklısın canım, çok masum görünüyolar ama fruktoz oranı çok yüksek, gi si kb si çok yüksek
bugun 2 elma bi portakal yedim, al zaten doldu 50 kb
antioksidan değeri konusunda da çok haklısın bi rokanın bile eşsiz besin değeri var, sütten bile yüksek oranda kalsiyuma sahip
zaten bu hafta ben meyve yüzünden veremedim, bakalım bu hafta meyveyi kesip yürüyüşe başlıcam, faydası olcakmı olmıcakmı beraber görcez:13::13:
verirsin bence canim.. ilk iki haftandaki kadar olmayabilir cunku ideal kilona vardin nerdeyse ama yine de incelir ve toparlanirsin. bence belli bir miktar kilo verdikten sonra onemli olan vucudundaki kas orani ve sikilik. kastan kaybedip tartida az gorunerek sarkik olmaktansa, kas dokusunu gelistirerek tartida cok gorunmek daha iyi. zaten kaslardan kaybetmeyip diyet suresince kas gelistirmeye devam edince, kilon fazla ciksa da sen ondan daha ince gorunuyorsun. o yuzden aslinda bu diyeti karbonhidrati az tutma diyeti olarak gormekten cok proteini cok tutma diyeti olarak gormeli. az karb alinabilir ama protein cok tutulmazsa kastan kaybediliyor. onun da hicbir faydasi yok. o yuzden et,balik ve yumurta en basarili diyetlerin temel tasi. sebze bile degil..alinan protein sebzeden daha fazla olmali her zaman.. bunlar benim diyete baslama surecindeki uzun arastirmalar sonucu vardigim sonuclar. nacizane paylasayim dedim canim.. senin basini sisirmis olmayim
yurume fikrini ben de sevdim bu arada..ben zayif zamanlarimda cok yuruyen bir insandim. bana en cok yarayan spor yuruyus. insallah bu hafta sana eslik ederim.. yurursem haber veririm
Kızlar bu arada oglum hasta oldugu icin aktif olarak çok yazamıyorum, arada girip girip kilolarınızı kaydediyorum..Hepinizi tek tek tebrik edemedim ama olsun, genel olarak koca bir TEBRIK..Cunku neredeyse kilo veremeyen yok, bakalım daha bildirmeyenler var hala..
Osgeeee, Vagus, Masumum ,Aylin ve Canan hala kilo bildirimi yapmadılar..Heyecanla kiloları verdiinizin haberini bekliyoruz kızlar..
cnm diyetinde başarılar dilerim istediğin kiloya ulaşırsın inşallah. zihnin diyeti içten içe kabullenmiş demek ki çünkü bilinç altımıza attığımız , iliklerimize kadar işleyen olayları görüyoruz çoğunlukla... e sen kafada bitirmişsin geriye uygulama kalmış onda da başarılı olacağına inanıyorum. kaç kilosun hedefin kaç merak ettim. tahminin doğru 25 günde 5 kilo veriliyor 22 gün sonra senn de çizelgeni ilerlemiş olarak görelim. hadi hep beraber çitos olmaya
Valla ne sen soor ne ben söyleyeyim durumlarıboy:1.73 kg 83 kafiye nasıl ama 73, 83 böyle kafiye lmaz olsun valla bugünde bitti.yani 5. gün bitti yatacağım birazdan...kaldı 20 gün,N e Mutlu Türküm Diyene Ya bugün tatlı krizindydim normalde aram yok tatlıyla ama kızsal sebeblerden dolayı tatlı krizine girdim ve anaokulunda çocuklara dağıttığım jelibondan 4 tane yedim:84: Sonra eve geldim mekik mekik mekik....Bunu yazmak bile zoruma gidiyor...Eşime çikolata veriyorum kahve yanına artı gözümün önünde sevdiğim bütün abur cuburları(kuru yemiş,pişmaniye)yiyor canım çekmesine rağmen bitane atmadım ağzıma ''İnadım inat felsefemle'' sen git o kadar şey yeme 4 tane jelibonu otur çocuklarla ye..Yaa bir tane bile yeme derim hep kendime çünkü tadını aldınmı frenlemek zor oluyor neyseki paketi bitirmedim Velhasıl kelam ben gene 1 tane bile yemeyecem sonra ardı arkası zor bela kesiliyor...Tabi birde avantajım 23 nisan için öğrencilerimi dans gösterisine hazırlamaya başladım,zati oturmuyordum sınıfta sürekli hareket bide gösteri umarım zayıflamama katkı sağlar.Artı birde 20 yarım mekik 20 tam mekik çekmeye başladım dünden beri...Göbeği eritmek gerek Desteğiniz için teşekkürler..Allahım ne olur 4 kg ilk diyette....DAha öncede olduğu gibi...Birde şu zayıflama çizelgesini nasıl yapıyorsunuz?ben bilmiyorumda:126:
chess çok güzel bir yazı. paylaşım için teşekkürler.
ne garip araştırdıkça okudukça ve en önemlisi bazı şeyleri deneyerek gördükçe diyet,sağlıklı yaşam,dengeli beslenme konusunda ne çok bilgi kirliliği olduğu ortaya çıkıyor.
şimdi ben bir diyetisyene gitsem ki daha önce gittim ilk söylediği-söyleyeceği şey yağı kes oluyor!!!
1 kilo sebzeyi 1 kaşık sıvıyağ ile pişir önerisi hemen listenin başına yazılıyor.
light ürünleri tercih et,kırmızı eti az ye vs vs. anlaşılan o ki piyasadaki çoğu şey para tuzağı.
ay kizlar cok saskinim.. ben dun 60.2 gelmistim simdi ac karna tartildim 59.6'yimdunden bugune 600gr vermisim cok mutlu oldum birden. erkek arkadasim da geliyor bu cars!! o gelene kadar 59lu olmak istiyordum ama pek umutlu degildim.. bugun biraz yuruyeyim ben en iyisi..geri kacmayim 60 kusurlere..
ay yasasin
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?