Kardeş düşünenler???

Larosw

Guru
Kayıtlı Üye
26 Ekim 2008
1.968
12
358
37
Eskişehir
selamlar..
1.5 yaşında kızım var.. ve bana tekrardan heves geldi sositososito
babamızda istiyor ama cesaret işi..
sizce çokmu acele ediyorum :1ninca: düşüncem : seneye kucağıma alırsam kızım 2.5 yaşında olur ve ikisi bir arada büyür kardeş,arkadaş olurlar vs.
varmı benim gibi olupta hamile olan yada olmak isteyen??
Karışıklardayım fikir lütfen boshayallersmile
Sevgiler...

Sana şunu söliyim onlar eskidenmiş,2 si bir arada büyür gider mantığı,gerçekten sana yardımcı olacak birisi yada birileri varsa düşün..Yengem bizzat yaşıyo,Oğlu 2 yaşını geçtikten sonra doğum yaptı,zor oluyo gerçekten,Evde yardımcısı var annemde ona yardımcı ama sonuçta o bir anne ve ikisininde ona ihtiyacı var,yengem annemin değerini ikinciyi doğurunca anladım diyor..Gerçekten kolay değil,ki abim çok yardımcıdır,annem üst katında her şekilde yardımcı oluyo ama büyüğü ne isterse annem yapsın demeye ve yemek yememeye başladı,eskiden babasından ayrılmayan çocuk şimdi daha çok annesinin peşinde..kardeşini de çok seviyo görünüyo ama tamamen kıskançlıktan olduğunu düşünüyoruz..tabi yine de ben hallederim diyosan senin bileceğin bi iş:)
Ben olsam 4-5 yaşına girmesini beklerdim..

benim kimsemde yok eşim gece evde olmuyor işi yüzünden annem çok uzakta eşimin tarafıda kendilerine müslüman ki adanadalar ben ankara..
yalnızım..
diyeceksinizki bu şartlarda dahada büyük cesaret işi..
ama kızım oynasın oyalansın diye akşama kadar dışarıdayız sokak kedisinden beter :)
kışında evde sıkıntıdan patlama modu.. ne gelen var ne giden birbirleriyle oyalanır-ız diye planladık ama
yazdıklarında çok mantıklı norsis teşekkür ediyorum..
sehrayin sanada :)

iki çocukla ilgilenmek kolay değildir elbette ama aradaki yaş farkı ne kadar çok olursa ileriki yaşlarda problemler dahada çoğalıyor benim gözlerim bu yönde ne kadar doğrudur bilemem ben hep yaş farkı için 3-4yaş ideal diyenlerdendim ve şuan hamileyim kısmetse çocuklarımın arasında 3,5yaş olacak

Bizimde maddi olanaklarımız daha iyi olsaydı ben çalışmak zorunda olmasaydım karnımdakini doğurduktan sonra ikinciyi çok geciktirmezdim.Bende aysenfatoşa katılıyorum yaş farkı ne kadar çok olursa olsun 2 çocuk bir arada büyüyünce mutlakaki sıkıntı oluyor.Hem yaşlarının birbirine yakın olması ilerdeki hayatlarında onlar için çok büyük bir avantaj olacaktır.

Evet belki onlar için ileride ii olabilir,ama gerçekten dışardan bakmakla içinde olmak çok farklı,yengemi bizzat görerek şahit oluyorum,eskiden babasıyla herşeyi yapmaktan hoşlanan oğlu şimdi suyunu bile annem versin diyo,biri uyanınca diğeri onun sesinden hemen uyanıyo..Sonrası kolaydır belki ama ilk 2 yıl bence çok zor olacaktır..Yengem yaşlandığımı hissediyorum diyo bazen,Birde yardım alacağı çok kişi var,mesela küçüğü uyumayınca sabah 7de anneme çıkartıyo 9-10a kadar annemde kalıyo,yerine göre bi şey yapacaksa yine anneme bırakabiliyo ama yardım edecek birileri yoksa gerçekten cesaret işi..
Hani dışarıdayız kızıma da bi meşgale olur diyosun ya,işte o eminim dışarıda mutludur ve bu seferde yeni gelen bebek yüzünden dışarı çıkamadığını düşünecektir...Daha çok sinir bile olabilir,onun şuanda sana ihtiyacı var yeni bir bebeğe değil
Bir de onlarda 5-6 yaşına kadar ben merkezcilik var,herşey için ben diyorlar çocuklar bu yüzden ister istemez kıskançlık oluyo..Tabiki herkesin düşüncesi farklıdır,bende saygı duymayı bilirim :)

Tamam norsiscim sende haklısın ama ablamın kızlarının arasında tam 8 yaş fark var abimin çocuklarının arasındada 8 yaş fark var.Yaş araları ne olursa olsun kıskançlık oluyor kardeşler arasında.Ama ileride çok iyi olur onlar için.Çünkü biz 5 kardeşiz ve hepimizin arasında 2 şer yaş falan var yani sıra sıra,küçükken bizde birbirimizi kıskanırdık ama şu anda hepimiz birer yetişkin olduk ve birbirimizin en büyük destekçisiyiz ve yaşlarımız yakın olduğu için hepimiz birbirimizi daha iyi anlıyoruz.Ben inan çok memnunum bu durumdan.Ve benim çocuğumda bu güzelliği yaşasın isterim.Tabii bu benim fikrim

benim durumumda aynisi cnm
1.5 yasinda bir oglum var suan yeni hamileyim kimsem yok yardimci ama allah yardim eder isallah en azindan ogluma arkadas olur

ikiz gibi büyürler ben hamileym şuan 1 buçuk yaşında oğlum var. tek çocuğum ben oğluş da tek kalmasın hem fazla yaş farkı olmayınca kanka gibi oluyo kardeşler

büyüyene kadar baya bir zorluk oluyor ama şu karışık dünyada biz ebebeynler gçö edince birbirlerine sahip çıkacak iki yavrum olmasını isterim.. ama daha düşünüyorum cesaret tam gelmedi :))

Yap kız boşver,biraz çekersin sonra rahat edersin,ikisi bir arada büyümüş olur :)Beni bile cesaretlendirdiniz,bunu doğurayım ikinciyide fazla aralamaz

16 aylık bir kızım var hareketliliğinden dolayı kızdan çok erkeğe benzetiyorlar ve ben şuan 4 aylık hamileyim ilk aylar zordu ama annem yardım etti eşim öğretmen yarım gün yanımda ve yardımcı oluyo herkes kendi çapında haklı bende bu kadar erken düşünmüyodum ama oldu iki kardeş arasında fazlada olmasın ki birşeyler paylaşabilsinler dertleşebilsinler uykusuz geceleri sebze pürelerini yapıyorsun zaten ha 1 kişi için ha da iki kişi için aynı zorlukları iki defa değil bir defa da çıkıyo kıskançlık arada kaç yaş olursa olsun oluyo yaşla alakası yok ki birbirlerine bakar yemek yerler oynarlar ne bileyim zaman çabucak geçiyo zaten 16 ay nasıl geçti daha dün kundaktaydı o da büyür Rabbim hayırlı ömür versin

Valla tebrik ederim kızım 1.5 yaşındayken daha aklımın ucundan bile geçirmiyordum ki çok mulayim uslu bir çocuktu...Şu an 6 yaşına girdi ve ben yeni cesaret edebildim daha...
Şuan 2 aylık hamileyim.Kardeşsiz kalmasını hiç istemezdim öylede oldu inşallah rabbim sağlıkla verir kucağıma.... onuda istediğim gibi yetiştirebilirim.

selamlar canım,uzmanlar 3-6 yaş arası benmerkezci dönem olduğundan çocuğa bu yaşlarda kardeş getirmeyin diyorlar.senin kızın yaşı şimdi tam ideal bence karar verdiysen ve inanıyorsan Allah yardımcın olsun,hemen uygula...

benimde 20 aylık bir oğlum var..2. ye de 27 haftalık hamileyim..
çok zorlanıcam ama ben de yaşım geçmeden,

rahata ermeden, 2. olsun iistedim..1-2 sene zorlanırız.çevremde var ben gibi 2 yaş aralıklı çocuklar..ilk zamnalar zor ama sonrası için iyi olur inşallah..

bu birazda şans arkadaşlar..

Ben daha ilkine hamileyim ama 2. çocuk için çok ara vermeyi düşünmüyoruz 1.5 yaşını geçtikten sonra niyetimiz var eşimde benim gibi düşünüyor.Benle ablam arasında 2 yaş var arkadaş gibiyiz kardeşimle aramda 8 yaş var onunla daha yeni yeni frekansı yakalamaya başladıkki yaşım 28 :) Hem ya ikiz -üçüz hamile kalsaydık ne olacakdı o zaman daha büyük zorluk olurduki yaşayanlarda var.Ayrıca 3 sene ara verenler bu arayı rahata kavuştukları için git gide uzatıyorlar ve sonradan keşke bu kadar ara vermeseymişim diyorlar..Kısacası istiyorsanız hiç düşünme derim..

benimde 21 aylik kizim var ve suan 25 haftalik hamileyim insaallllah allah yardimcimiz olur ikisi birarada büyürler:uhm::uhm::uhm::uhm:

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…