- 30 Ekim 2019
- 376
- 645
- 103
- 31
Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
Bu aralar bu konu üstünde araştırmalar yapıyorum. Pedagogların makalelerini okuyorum. Kitaplar araştırıyorum. Ama tabi şöyle bir şey var ki deneyimlemiş annelerden tavsiyeler almak en değerlisi olacaktır.Tecrübeli anneler neler yaptınız ? Neler yapmadınız ?
Bazı şartlar oluyor ki adil olamiyorsun şahsen adil davranamadim bazenBir şey yapılamıyor maalesef.
Adil olmak dışında.
3 çocuk varBu aralar bu konu üstünde araştırmalar yapıyorum. Pedagogların makalelerini okuyorum. Kitaplar araştırıyorum. Ama tabi şöyle bir şey var ki deneyimlemiş annelerden tavsiyeler almak en değerlisi olacaktır.Tecrübeli anneler neler yaptınız ? Neler yapmadınız ?
Şöyle, çocuğun karakterine göre diğer herkes bazı şeylere tolerans gösteriyor, göstermeli de.Bazı şartlar oluyor ki adil olamiyorsun şahsen adil davranamadim bazen![]()
Bizde durum farklı istediği olmadığında moraran bayilan bir çocuktu küçük oğlum bu geçene kadar her olana he dedikŞöyle, çocuğun karakterine göre diğer herkes bazı şeylere tolerans gösteriyor, göstermeli de.
Ama küçük, güçsüz vs diye haklı olmadığı bir konuda tutulmak, büyük diye diğerinden anlayış beklemek yanlış.
Kavgalara bile can acıtıcı noktaya gelene kadar karışmamak lazım.
Az kalmışBunu anlamam için henüz 3 ayım var![]()
Peki nasıl adil davranıyorsunuz ? Yaşlarını ve karaktelrlerini baz alarakmı yoksa aynı şekildemi muamele gosteriyorsunuz?Bir şey yapılamıyor maalesef.
Adil olmak dışında.
Ben de o kıskanmaması için neler yapabilirim o sorunun cevaplarini ariyorumZor olacak ilk başlarda illa ki ama güzel olacak. 2 yıl sonra ikisini yanyana parkta el ele koşarken oyun oynarken gördüğünde iyi ki diyeceksin.
Kardeşini kıskanır Kıskanmamasi sizin elinizde
20 aylik olucak diğer bebeğim dogduğundaKaç yaşında büyük
Söz ile de mi karışmamak lazım ? Özellikle kavga konusunda biraz hassasım. Kücüklügümde erkek kardesimle kavga ediyorduk nefesi sıkışmıştı. O zamandan beri ne erkek kardesimle ne de ablamla kavga etmedim.Şöyle, çocuğun karakterine göre diğer herkes bazı şeylere tolerans gösteriyor, göstermeli de.
Ama küçük, güçsüz vs diye haklı olmadığı bir konuda tutulmak, büyük diye diğerinden anlayış beklemek yanlış.
Kavgalara bile can acıtıcı noktaya gelene kadar karışmamak lazım.
Bazıları da yas aralığı az diye daha çok kıskanclık olduğunu savunuyorlar. Cocuğun karakterine bağlı diye bir sonuç çıkıyor bu durumda da. Benimki minik daha ama algılari fazla açık. Yegenimi kucağıma aldığımda onunla da ilgileniyorsan tepki vermiyor ama yegenim agladığında almişsam ve ona bakmıyorsam ağlamaya başlıyor. Bakalım kendi kardesine tutumu ne olucak.. Sözle anlatmanız sevginizi çok güzel. Bende duygularımı doğduğundan beri sözle de anlatiyorum bıcırığımaAralarinda üc yas var
Kiskanclik falan olmadi, ha beni paylasamiyorlar o ayri onun kiskancligi oluyor
Birini bir bacagima digerini bir bacagima oturtturup seviyorum
Kizdigim zaman ikisine de kiziyorum ikisi de ayni durumda oldugundan yine birbirlerine karsi duygu olusmuyor
Sansim büyük kizimin sakin olmasi
Ama bugün kücügüne vurdu mesela, kizdim bu sefer korktu agladi, oglum ablasini gitti öptü yine de agladi kizim ona kizdim diye
Böle durumlarda yapacak birsey olmuyor
Ama yaslari ne kadar yakinsa kiskanclik da o kadar az oluyor
Ha sevgiyi paylasamama durumu oluyor, beraber öpüp havayi gidiklayarak yumusatiyorum, sirayla bana gidiklatiyorlar kendilerini
Adil olmaya calisiyorum, bazen büyüge fazla yüklendigim oluyor sorumluluklari kücügüne göre daha fazla oldugu icin
Ama sürekli aciklama yapiyorum
Sürekli de onlari sevdigimi sözlü sekilde bildiriyorum
Onu seviyorsun beni sevmiyorsun olayi kalmadi bu sayede
Büyük 6 kücük 3 yasinda neredeyse
Ya canim benim ne kadar büyükmüş tepkileriBizde durum farklı istediği olmadığında moraran bayilan bir çocuktu küçük oğlum bu geçene kadar her olana he dedik
Her istediğine tamam dedik
Büyük oğlum o kadar alıştı ki o oyunda birinci olmasa bile birinci oldun derdi o yüzden
Küçük oğlum kaybettiğinde ağlar şuan
Ama küçükken biz ona bunu söylesek ağlayarak kendinden geçiyor kasiliyordu maalesef :/
Şimdide morarmalar bayılmalar geçti büyüyünce
Tabi ki yenilemeyi hazmedemeyen her istedigi olan bir çocuk da büyümüş oldu daha da zorlaştı herşey :/
20 aylik olucak diğer bebeğim dogduğunda
Söz ile de mi karışmamak lazım ? Özellikle kavga konusunda biraz hassasım. Kücüklügümde erkek kardesimle kavga ediyorduk nefesi sıkışmıştı. O zamandan beri ne erkek kardesimle ne de ablamla kavga etmedim.
Bazıları da yas aralığı az diye daha çok kıskanclık olduğunu savunuyorlar. Cocuğun karakterine bağlı diye bir sonuç çıkıyor bu durumda da. Benimki minik daha ama algılari fazla açık. Yegenimi kucağıma aldığımda onunla da ilgileniyorsan tepki vermiyor ama yegenim agladığında almişsam ve ona bakmıyorsam ağlamaya başlıyor. Bakalım kendi kardesine tutumu ne olucak.. Sözle anlatmanız sevginizi çok güzel. Bende duygularımı doğduğundan beri sözle de anlatiyorum bıcırığımaöyle de devam ederim sizin gibi
Haklısınız. Emzirme konusunda ne yapmalıyım onu bilmiyorum ama.. Yaninda emziirme diyen çok var. Bende yaninda sevmek istiyorum dediğiniz gibi abartmamak sartiylaMesela söyle bir inanış var. Deniyor ki büyük çocuğun yanında küçük çocuğu sevmeyin.
Ben buna asla katılmıyorum.
Biz büyük çocuğa sevgiyi nasıl asilayacagiz sevmezsek.
Sadece tek yapabileceğimiz gözüne soka soka değilde ona öğretir gibi sevmeliyiz.
Küçük anlamaz deme. Her şeyi Paylaş 20 aylık bebeginle.
Onun çok savunmasız olduğunu sevilmek istediğini anlat.
Birlikte sev her zaman. Küçük olanı sevmeden önce büyük olanı sev. Op kokla. Seni seviyorum de bol bol.
Hadi şimdi kardeşini sevelim de. Onun ellerinden tut küçük olanın başını oksat. Bunun gibi şeyler. ..
Bizde de o büyük oğlumBizde durum farklı istediği olmadığında moraran bayilan bir çocuktu küçük oğlum bu geçene kadar her olana he dedik
Her istediğine tamam dedik
Büyük oğlum o kadar alıştı ki o oyunda birinci olmasa bile birinci oldun derdi o yüzden
Küçük oğlum kaybettiğinde ağlar şuan
Ama küçükken biz ona bunu söylesek ağlayarak kendinden geçiyor kasiliyordu maalesef :/
Şimdide morarmalar bayılmalar geçti büyüyünce
Tabi ki yenilemeyi hazmedemeyen her istedigi olan bir çocuk da büyümüş oldu daha da zorlaştı herşey :/
Az kalmışsaglıkla gelsin bebiş
Peki nasıl adil davranıyorsunuz ? Yaşlarını ve karaktelrlerini baz alarakmı yoksa aynı şekildemi muamele gosteriyorsunuz?
Ben de o kıskanmaması için neler yapabilirim o sorunun cevaplarini ariyorumSiz neler yaptınız ?
Emzir canım. Hiç bir şeyi gizli yapma. O bunu bilsin. Doğal olan şeyleri anormal olarak göstermeyelim cocuklarimiza.Haklısınız. Emzirme konusunda ne yapmalıyım onu bilmiyorum ama.. Yaninda emziirme diyen çok var. Bende yaninda sevmek istiyorum dediğiniz gibi abartmamak sartiylabiraz abarti severim bebekleri bakalim nasil durdurucam kendimi
![]()
Emzir canım. Hiç bir şeyi gizli yapma. O bunu bilsin. Doğal olan şeyleri anormal olarak göstermeyelim cocuklarimiza.Haklısınız. Emzirme konusunda ne yapmalıyım onu bilmiyorum ama.. Yaninda emziirme diyen çok var. Bende yaninda sevmek istiyorum dediğiniz gibi abartmamak sartiylabiraz abarti severim bebekleri bakalim nasil durdurucam kendimi
![]()
Söz ile tabi ki müdahale ediyorsunuz ama ‘kavga etmeyin, anlaşın’ vs diye.20 aylik olucak diğer bebeğim dogduğunda![]()
Söz ile de mi karışmamak lazım ? Özellikle kavga konusunda biraz hassasım. Kücüklügümde erkek kardesimle kavga ediyorduk nefesi sıkışmıştı. O zamandan beri ne erkek kardesimle ne de ablamla kavga etmedim.
Bazıları da yas aralığı az diye daha çok kıskanclık olduğunu savunuyorlar. Cocuğun karakterine bağlı diye bir sonuç çıkıyor bu durumda da. Benimki minik daha ama algılari fazla açık. Yegenimi kucağıma aldığımda onunla da ilgileniyorsan tepki vermiyor ama yegenim agladığında almişsam ve ona bakmıyorsam ağlamaya başlıyor. Bakalım kendi kardesine tutumu ne olucak.. Sözle anlatmanız sevginizi çok güzel. Bende duygularımı doğduğundan beri sözle de anlatiyorum bıcırığımaöyle de devam ederim sizin gibi