Kardeş Şart Değil

Konuyu bir an ben actim sandim ayni ikilemde bende gidip geliyorum kardeslik iliskisi kardeslerin karakteri ile ilgili sanirim yan i ileride nasil bir iliskiye sahip olacakları sizin yetiştirmenize de bagli ayrica onlarin yapilarina da bagli biz iki kardesiz kiz kardesim yapi olarak cok soguk biri evlenmeden once kismen benim çabalarımla ilerleyen bir ilişkimiz vardı simdi nerdeyse oda hiç kalmadi kendini cok severim ama aman aman bir kardeşlik bağımız yok. Esim 7 kardes hepsi biraz ben düşünceli o yüzden kardes baglari görünürde var ama hepsi birbirinin arkasindan kuyu kazıyor. Yani kardeslik iliskisini aman kardeşi olsun diye yapmak sacma geliyor bazen 10 kardesin de olsa yalniz kalabiliyorsun. Tek bir kizim var 3 yasinda evet tek cocuk zor surekli seninle bir seyler yapmak istiyor kardesiyle paylaşacağı zamani da seninle paylaşıyor. Sirf oyun arkadasi olmasi ve çocukluk yillarini kaliteli gecirmesi icin yapilabilir ama annenin gücü varsa. Calisiyorum guvenilir bir bakıcı bulmak bulunca devam etmek cocuk aglarken kapiyi cekip cikmak hepsi yıpratıcı surecler. Ev hanimi olsam düşünebilirdim belki ama anne çalışıyor ve surekli bir yardımcısı yoksa zor biraz 2 ve daha fazla cocuk

21 yaşındayım abimle aramda 10 yaş var. Ama kendisini hiç geliştirmemiş, sürekli huzursuzluk, sorun çıkaran biri. 5 yaşındaki çocuktan farkı yok. Bir hata yapsam 2-3 ay konuşmaz yüzüme bakmaz. Hayatım boyunca hiçbir sorunumu, üzüntümü paylaşamadım onunla. Babamızı kaybettik hiç desteği olmadı cenaze zamanı bile kuzenimin omzunda ağladığımı biliyorum. Annem sırf abim problem çıkarmasın, küsmesin kinlenmesin diye hep onun tarafını tutar. Bu yüzden annemle de pek samimi değilim artık aynı evde yabancıyım ikisiyle de. Ablam evli kendi halinde ayda 1-2 kere görüşürüz. Onunda hayatıma kattığı tek olumlu yönü yeğenlerimerkek arkadaşım tek çocuk her imkana sahip, aile bağları kuvvetli, attığı adımlar daha sağlam. Olur da bir gün evlenirsem bende tek çocukla kalmayı düşünüyorum. Benim abim gibi kardeşi olmasındansa tek olsun daha iyi. Bence şart değil kardeş.

Maddi manevi ikinci bir çocuğa hazır olmamayı, istememeyi anliyorum.Ama devir kötü,salgınlar vs.ya da hayırsız olursa gibi gerekçeler bana mantıklı gelmiyor.Ee ilki niye yapıldı o zaman diyesim geliyor.
Ha kardeş şart mı net bir şey söyleyemiyorum.Kendi kardeşim,ve çocuklarım var.Kardeş olmaması durumunu hayal edemiyorum.

Bazı insanlar ruh hastası. Bir anneye çocuğu için bu ölürse diye yedek yap denir mi? Çocuklar birbirinin ikamesi mi sanki? Allah kimseye yaşatmasın da her evladın yeri sevgisi ayrı. Bi çocuğu ölünce aman boşver yedeği vardı mı diyecek bir anne. Aynı acıyı yaşayacak yine. Manyak bu insanlar ya. Söylenecek söz mü bu?

ikinciyi yap, ya birinci ölürse diye bana da köyde aynı şeyi söylediler, daha söylerlerken Allah korusun, o ne biçim söz dedim. Dehşete düşüren bir bakış açısı. Ama böyle düşünenler var
konuyu okurken aklıma burada okuduğum bir söz geldi.
Tek çocuk annesiyle, iki çocuk birbirleriyle uğraşır (sözün doğrusunu bilen varsa yazsın) bu cümle kafamı biraz karıştırmıştı
çocukluk çağı açısından kardeş çok yararlı

Hep derim benim bu hayattaki tek bencilliğim boyle bir dünyada cocuk yapmaktır.
Anne olmayı çok istedim nasip oldu ama doğduğu günden beri sanki hayati bir organım vücudumdan dışarıda tüm tehlikelere açık halde.
Hayatimin merkezinde cok özenir titrerim üstüne çevremdekiler abartılı bulur bu halimi ve eleştirirler.
Tek dileğim mutlu olması eğer ileride ona sunduğum imkanlardan memnun kalmazsa cok üzülürüm. Çünkü onu bu hayata ben getirdim ve üzerimde büyük sorumluluk var. Ikinci bir cocuk düşüncesi dahi onu eksik bırakmamaktan kaynaklı. Evet dünya kötü ama çocuğuma yetebilmeyi temenni ederek istedim. 4 yil evvel daha cesurmusum

Söyleyiverdi sanırım , 3 çocuğu var 3.yü geç doğurmuş bir kadındı. İlk kızı 22 yaşında son kızı 7 . Belki ölüm kaygısı vardır hani bazı insanlar bazı konulara çok takıyor ya. Çocuğum ölür, kocam aldatır, işsiz kalırım falan... 6 yıldır anneyim bir gün ölür mü acaba diye düşünmedim, ölürse yedeği olsun onu severiz bunu daha kolay unuturuz falan. Bir bloggerın bebeği ölmüştü 9 aylıktı, herkes 2. yap hemen yap unutursun acın geçer falan diyordu. Sanki sıfır araban perte çıkmış yenisini al der gibi..

Oğlum 8 aylıkken hamile kaldım.
İsteye isteye doğuruyorum.
Kimsenin ne olacağının garantisi yok ki.
Zengin fakir, fakir zengin olur.

İnsanlar aç büyüyorlar ama içlerinde varsa nerelere geliyorlar ne hikayeler var.

Allah her şeyin hayırlısını nasip etsin.
Sizin için hayırlı ise olsun evladınızın bı kardeşi.

O sizin kuzenlerinizle aranızdaki bağ ile alakalı. Bu saydiklarinizin hepsini biz bir araya gelince yapıyoruz zaten. Teyzeniz/halaniz da sizi kendi evladı gibi görünce, çocuğuyla kavga ettiğiniz zaman onun gözüne batmıyor merak etmeyin. Biz birlikte büyüdük o yüzden belki de aramızdaki ilişki normal kuzenlerden daha öte bilmiyorum
Bu nedenle sizi bilmem ama benim ailem bana kardeşten daha yakın, o yüzden hic neden tek çocuğum neden kardeşim yok diye sitem etmedim veya eksikliğini yaşamadım

Son düzenleme:
Şu salgın döneminde ben dusunmezdim . Salgindan önce hamile kaldım suan hastaneye her gidisimde korkuyorum. Ya diyorum ateşim çıkarsa hasta olursam ve ozaman özellel hastaneler postaliyor malesef.. Ve pandemi hastanesinde doğum yapmak zorunda kalırsam diye odum kopuyor .. Cok cok stresli bi dönemden geçiyoruz. . Cocuğum soğuk algınlığı geçirse ve azıcık ateşi çıksa nolur nolmaz diye test yaparlar burnundan test olursa çocuğum çok etkilenir diye tedirginim .. Benim de 2. Yolda ilki hasta olursa ikinci nasıl olucak o süreç nasıl olur ben hasta olursam çocuklarım perişan olur korkusu ... Ya çok çok zor bir dönem bence..

annenizin döneminde lise mezunu çok büyük birşey sayılıp memur öğretmen oluyormuş.şuan çocuğun okul bitirmesi yetmiyor sadece mezun olan çocuk vasıfsız oluyor çocuk yetiştirmek çok masraflı bir iş. Biz memuruz hala tek çocuğu yapsak yetebilir miyiz diye korkuyoruz konu sahibine bu açıdan anlayış gösterilebilir

Mesela aramızım altı ay olduğu kuzenim var ablalarımdan daha çok araşırız,
başka kuzenim var, yazları yanına gider kalırdım tek başıma, o çok ayrı ve çok özeldir.
bu hayatta ona ayrı güvenir ayrı severim.

İyi de bu dedikleriniz arkadaşlık ki, kardeşlik değil. Ben de arkadaşlarımın yanına yazın giderim yurtdışıma binlerce kilometreye hem de kışın da giderim çoğu tatilde, ben de kardeşimle aynı evdeyim zaten arkadaşlarımı daha çok ararım. Benim için çok özel olup hayatımı değiştiren insan var. Ama bunlar birer arkadaşlık örneği sadece. Kardeşliğin daha farklı olan yanlarını mesajımda örnek vermiştim.

Tabi ki arası iyi olmayan kardeşler var ama yinede genel olarak kardeşlik bağı çok özel. Seni yargılamayan ,anlayan korkusuzca derdini anlatabildiğin aynı anne babaya sahip olduğun her anlamda desteğin olan bir insan. Ben yavrumu mahrum bırakmak istemem

Kardeşim var biliyorum ne olduğunu Ama en büyük ablamdan daha yakın hissettiğim kuzenlerim de var. Kardeşi olmayan biri kardeşi gibi kuzenini arkadaşını görebilir. Aynı aile apartmanında kardeş gibi de büyüyebilir. O aile dinamiğini bilemezsiniz. Burda o arkadaşa celallenip kardeş kuzen çok farklı demişsiniz de her aile farklıdır. Hislerini bilemezsiniz.
Benim iki ablamın da birer kızı tek çocuk. İkisi de kardeş gibi büyüdü. Ve ablalarımla benim ilişkimden farklı değiller. Bazen aylarca beraber kalıp beraber yerler. Kuzen değil kardeş gibiler yani gözlemime göre.

Siz kardeniz ile iyi degilsiniz diye cocugunuzda iyi olmayacak degil bende kardesimle cok iyiyim mesela ne sıkıntım olsa konusurum dertlesirim en buyuk sirdasim en buyuk destekcim her zaman dua ederim iyiki boyle kardesim var diye bence hiçbir insan bu sevgiden mahrum birakilmamali

Ben tek çocuk tek torunum hayatım boyunca hep kardeşim olsun istedim arkadaşlarımı kardeşim gibi gördüm hep bizde kalsın ben onda kalıyım falan istedim yani bir kardeş şart yanlız büyümek gerçekten kötü şimdi evlendim hala daha keşke ablam abim veya kardeşim olsa da gidip gelsek diyorum yani insan arıyor ya ne yalan söyliyim eksiklik hissediyor insan bazen kuzenim dahi yok baya yanlızım kendimde 2 çocuk istiyorum bu yüzden

Biz ic anadoluluyuz biz de bir laf vardır sen dostu kazan da düşmanı anan doğurur derler ben aynısını iliklerime kadar yaşıyorum kardeş olmasaydık keşke diyorum yani imtihan dünyası kardeşle evlatla parayla vs. imtihan olunuyor ama sırf kardeş olsun diye çocuk yapılmamalı he siz çocuk seversiniz iki de yaparsınız üçte ama kardeş olayı hikaye bence kardeşten öte kuzenlerim var arkadaslarim var başım sıkıssa her an yanımda olacak bu insanlıkla ilgili kardeş şart degil bence

Tabiki kardeş şart değil , ama benim kardeşim ne kadar çok gorusemesek de iyi ki var diyorum oğluma da kardeş yaptım hiç pisnan değilim. Ayrıca kuzenlerim var onlar da kardeş çocuğu. Bayramda seyranda görüşmek bile cennet gibi. Asla arkadaşla bir değiller
Bakmak istemiyorsanız ikinci yapmak durumunda degilsini tabi bu tercih meselesi ama yok dünyanın gidişatı yok salgın vs böyle bahaneler saçma geliyor. Sadece istemiyorum demek daha mantikli. Suriyeliler doğulular 5 6 tane yapiyo bizim gibi ikinciyi düşünürken bin dereden su getirmiyo, ama bizim gibi eğitimli bilinçli insanlar daha az çocuk yapıp diğer kesimin nüfusunun artmasına sebep oluyo

Tek çocuğum zor zamanlarda güzel günlerde hep bi kardeşin eksikliğini hissettim.tabi kardeşiyle kötü olan da çok var ama iyi olanlara daima imrenerek bakmışımdır.ama yine de ikinci çocuğa daha biri doğurmadan cesaret edemeyeceğimi düşünürken tedavi ile ikiz bebeklerimi bekliyorum sağlıkla gelip ömür boyu can yoldaşı olsunlar inşallah
Ama tek olsaydı bunca eksiklik hissime karşı yine de kendimi hazır hissetmeden sırf kardeş olsun diye yapmazdım sanırım.bir çocuğa hazır olmak maddi manevi güçlü olmak çok önemli

3 kardesiz, 3 umuz de farkli ulkede yasiyoruz

cocukken hep bir oyun arkadasinin olmasi guzeldi ama,
suan 2 cocugum var, super bir sey ama bir yandan da,
ben calisiyorum, cocuklar tum gun okuldalar, eve gelince de gene kalabalik, sanki su durumda tek cocuk daha mi mantikliymis diye de dusunuyorum.

Velhasili her secimin artisi da var eksisi de var,
siz o yuzden daha cok kendinize bakan yonu ile karar vereceksiniz, yeniden anne/baba olmak istiyor muyum, yeniden bebek bakimi yapmak istiyor muyum, hazir miyim,
cocuklarima esit davranabilecek miyim, hakkiyla iki cocuk bakimini yapabilecek miyim...
vs vs.

Sonrasi sizin kontolunuzde degil zaten.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…