- 10 Mart 2014
- 15.311
- 17.254
- 298
- Konu Sahibi yazarhanim35
-
Kararınızı konu açarken vermişsiniz,burada bir çok kişi yaptığınızın yanlış olduğunu sonucunun kötü olabileceğini söylüyor....Konu açma nedeniniz ne! onu anlayamadım ama umarım muvaffak olursunuz....buldum kızın ailesinin adını vesaire arayacağım canım
kızlar fazlasıyla lakayıt anlayacakları şey buKararınızı konu açarken vermişsiniz,burada bir çok kişi yaptığınızın yanlış olduğunu sonucunun kötü olabileceğini söylüyor....Konu açma nedeniniz ne! onu anlayamadım ama umarım muvaffak olursunuz....
İşte hatalısınız.denedim bu kızlarla görüşmeni istemiyorum dedim ama anlatamadım lafımı
Ama unutma sabahvesen bu kısa süreli bir çözüm çünkü bende diğer arkadaşlar gibi düşünüyorum, bugün bu kızlar, yarın başka arkadaşlar olacak kardeşinin hayatında, hep arkadaşlarını arayarak çözemezsin, sorunun temeli kardeşin zira.kızlar fazlasıyla lakayıt anlayacakları şey bu
hiç fayda etmez
Kızlarla konuşmasa ne ollcak ki kardeşinde bu duruma meyillilik var, o iki kızdan kurtulursun başka iki kız gelir.
Sorunu kardeşinizle halletmeye çalışın
İşte hatalısınız.
Görüşmeni istemiyorum dediğinizde, iyi niyetli bile olsanız zıttını yapar.
Daha fazla vakit geçirmeye çalışın. Yargılayıcı ve ne yapması gerektiğini emir kipi kullanarak konuşmayın.
Kardeşiniz anne babanızla sıkılıyorsa siz ona ayak uydurmaya çalışın.
Mesela akşamları geç mi geliyor ? Onunla konuşup başka bir akşam siz bir şeyler yapın.
Spor kurslarına bir şeye yazılmasını sağlayın. Yada başka bir hobi.
Başka ortamlara girsin. Kendi yaşıtı başka insanların nasıl olduğunu bir görsün. Kaliteli zaman geçirsin. O zaman uç noktalara o kadar gitmez.
Ciddi anlamda inatlaşma vakitleri.
Kaygılarınızı anlayabiliyorum benimde bir erkek kardesim var bende korkmuyor degilim bazen düşününce gurbetteyim ama aklım hep onda .devamlı uyarmaya çalışmayın şöyle yapma böyle yapma diye.o ona daha tatlı gelecektir o zaman.biraz sevgiyle yaklaşın.canım kardesim cAnım oğlum vs..dikkat et kendine sana bisey olursa biz napariz sen bizim canimizsin sana guvenimiz tam yalnış bisey yapmiycani biliyoruz gibisinden
Bu kızlarda bizim yavrularımız,elbet doğru yolu bulacaklar ama işte delikan kimisinde fazlaca hızlı,asi ve inatçı....Sizin çözüm tamamen kardeşinizde, başkalarını suçlamak da bize kolay gelir her daim....kızlar fazlasıyla lakayıt anlayacakları şey bu
bir çok arkadaşı var zaten ama diğerleri ile bu sorunu yaşamıyoruz. çnkü diğerleri okul asıp hadi şuraya gidelim vesaire demiyor yada gidip içelim diye düşünmüyor çnkü eve giriş çıkış saatleri belli mesela.Ama unutma sabahvesen bu kısa süreli bir çözüm çünkü bende diğer arkadaşlar gibi düşünüyorum, bugün bu kızlar, yarın başka arkadaşlar olacak kardeşinin hayatında, hep arkadaşlarını arayarak çözemezsin, sorunun temeli kardeşin zira.
ben görüşmeyeceksin kızlarla diyorum kardeşim tamam diyor bakıyorum kızlar arıyor görüşelim vesaire diye eve giriş çıkış saatleri belli değil kızların. ufaklığı da buna uydurmaya çalışıyorlarBu kızlarda bizim yavrularımız,elbet doğru yolu bulacaklar ama işte delikan kimisinde fazlaca hızlı,asi ve inatçı....Sizin çözüm tamamen kardeşinizde, başkalarını suçlamak da bize kolay gelir her daim....
ben görüşmeyeceksin kızlarla diyorum kardeşim tamam diyor bakıyorum kızlar arıyor görüşelim vesaire diye eve giriş çıkış saatleri belli değil kızların. ufaklığı da buna uydurmaya çalışıyorlar
14bu kızlar kaç yaşında ki ?
Sanırım kızlardan birinden hoşlanıyor ya da çevresinde başka bir kızın dikkatini çekmeye çalışıyor....ben görüşmeyeceksin kızlarla diyorum kardeşim tamam diyor bakıyorum kızlar arıyor görüşelim vesaire diye eve giriş çıkış saatleri belli değil kızların. ufaklığı da buna uydurmaya çalışıyorlar
başka hoşlandğı bir kız var evet ama bu kızlarla alakası yok kendi okulundan hoşlandığı kız. bu kızlar ise başka okulda şuanSanırım kızlardan birinden hoşlanıyor ya da çevresinde başka bir kızın dikkatini çekmeye çalışıyor....
Geçen gün oğlumla aramızda şöyle bir konuşma geçmişti,bizi kızlar küçük gördüğü için bazı arkadaşlarım sigara kulanmaya başlayıp sözde büyüdüklerini ispat etmeye çalışıyorlar diye....
Şu an böyle, bunun daha üniversitesi var, 20'li yaşları var, bizim bir komşu abla var 23-24 yaşındaki oğluyla mücadele ediyor hala ve suçu arkadaşlarında buluyor, sırf arkadaş çevresi değişsin diye şehir değiştirmiş, delikanlı gittiği şehirde de başka arkadaşlar buldu değişen birşey olmadı.bir çok arkadaşı var zaten ama diğerleri ile bu sorunu yaşamıyoruz. çnkü diğerleri okul asıp hadi şuraya gidelim vesaire demiyor yada gidip içelim diye düşünmüyor çnkü eve giriş çıkış saatleri belli mesela.
yazın yazlıktaki arkadaşları ile istediği gibi gezdi. ama hepsinin ailesinin belirli kuralları vardı. hepsi de uydu bu kurala.
kendisiyle konuşuyorum zaten hiç kimsenin ailesinden önemli olmadığını vesaire tamam haklısın diyor ama sonra her şey tersine dönüyor yineŞu an böyle, bunun daha üniversitesi var, 20'li yaşları var, bizim bir komşu abla var 23-24 yaşındaki oğluyla mücadele ediyor hala ve suçu arkadaşlarında buluyor, sırf arkadaş çevresi değişsin diye şehir değiştirmiş, delikanlı gittiği şehirde de başka arkadaşlar buldu değişen birşey olmadı.
Sakın yanlışta anlama, kardeşini veya seni, aileni kötülemek için yazmıyorum, yazdıklarımdan bunu anlamanı istemem asla, aksine daha çocuk yaştaki bir delikanlının fenalığını istemiyorum, anayım sonuçta, maksadım yol göstermek.
Kardeşine bu yaşta alkolün kötü olduğunu, sigaranın zararlı olduğunu, arkadaş seçiminin önemini aşılaman lazım, ancak böyle aşarsınız bu meseleleri.
Bunların farkına varırsa doğru arkadaşlar seçer, ona zarar verebilecek kişilerden uzaklaşmayı öğrenir, sizinde aklınız kalmaz.
Düşünsene daha 15 yaşında lise öğrencisi, hala sizin yanınızdayken 2 kızla dağılabiliyor, giderim diyebiliyor, üniversiteyi uzak bir şehirde kazansa kontrolü nasıl sağlayacaksınız?
Bu çocuk bir sürü arkadaş edinecek, okul içinden de olacak dışından da. O yüzden diyoruz meseleyi kardeşinle aşman lazım diye.
Çok tehlikeli bir yaş döneminde, ergenliği ağır atlatacak gibi görünüyor, spora yönlendirin, kafasını meşgul edecek, zevk alacağı hobiler bulun ve ailece sürekli yakın bir diyalog halinde olun, takibe alın ama çaktırmayın.kendisiyle konuşuyorum zaten hiç kimsenin ailesinden önemli olmadığını vesaire tamam haklısın diyor ama sonra her şey tersine dönüyor yine
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?